Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1109 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi eğer ki mesele zaiyat vermemek için oradan kaçmak ise sadece dediğin gibi Akainu ve Garp harici kim gelirse gelsin o gemiyi alırdı demek de pek zeka dolu olmadı. Aokiji bu tayfanın birkaç üyesini saniyeler içinde dondurduğunda Teach tutuşup Aokiji'ye yalvarıyordu nolur çöz konuşalım diye hatırlatırım. Herhangi bir Amiral'den kaçarlardı o zaman.
Mesajımda yazdım, "Akainu, Amiral ve Garp dışındakilerle" diye.
Bunlarla savaşırsa kaybetme olasılığı ÇOK YÜKSEK. Bak zaiyat demiyorum, kaybetme olasılığının %80-90 civarı olmasından bahsediyorum.
Bir savaşta zaiyat verirsin. Bu nedir? Ekibinden biri ölür. Tamam. Ama kaybederse Teach diye biri ortalıkta olmaz bir daha.
Özellikle Akainu ile hiç olmaz çünkü bu adam esir almıyor. ÖLDÜRÜYOR.

Aokiji meselesine gelince, ortalıkta bir dövüş olmadı. Aokiji senin de dediğin gibi SANİYELER içinde dondurdu ve Teach'i geri çekilmeye mecbur bıraktı.
Teach orada savaşmayı mı göze aldı, yoksa dilini kullanarak olayları yatıştırmayı mı seçti?

Bu yine benim dediğime çıkmıyor mu? Zaiyat yok farkındaysan, Teach'in tüm tayfa gitmiş, gura gura kullanırsa hepsi ölecek. Kullanmazsa Aokiji seviyesindeki (Akainu ile eş savaşmış) biri Teach'i orada şişlerdi. Buna politika denir.

Tekrar ediyorum, Akainu diğer amiraller gibi değil, diğerleri esir alma taraftarı iken Akainu öldürme taraftarı. Yani politika sökmez.
En iyi korsan, ölü korsandır.

Şimdi bizim zeka küpümüz Teach herşeyi hesap edebiliyordu da ona 5 kadimin sırada ki Yonkou adayı dediği Marcoları perişan eden O dönem ki en güçlü yeni Yonkou adayı Teach ve tayfası denizcilerle olası bir pazarlırlıkta kendilerine en aşağı Amiral seviyesinde bir denizci ile geleceklerini düşünemedi mi ? Çok inandırıcı gelmedi. Düşünememiş ki kaçtı zaten. Zekası kuvvetli olan birisi daha azını beklemezdi. Ne yapacaklardı sırada ki Yonkou adayına Momonga'yı mı göndereceklerdi. Tabiki Amiral veya Amiral+ birisi gelecekti.
Bak yine tekrar ediyorum OLASILIK. Olasılık demek, her şeyin olabilmesi demek. Teach burada şansını deniyor. "Bakalım takas edecek birini mi yollayacaklar?" diye.
Şunu iddaa ediyorum eğer koramiral seviyesi biri gelseydi bu sefer de "Teach o kadar şanslı, dünya hükümeti o kadar aptal ki, Teach gibi birine koramiral yolluyor" diyecektiniz.
Ek olarak, Teach gelen kişinin koramiral seviyesi biri olacağından YÜZDE YÜZ emin olduğu için mi kendi Bonney ile ilgilenirken adamlarına gelen gemideki kişinin kimliğini soruyor?

Teach'in Yami-Yami meyvesini okuması ve bulmak için denizlerde ki en güçlü korsan olan Beyazsakal'ın tayfasına katılması bir plan olabilir. Dediğin gibi bu plana rağmen Yami-Yami meyvesini bulması şanstı. Ama Thatch'in meyveyi bulması ardından Teach'in onu öldürmesi akabinde Ace'in Teach'i kovalaması ve devamında buna sebep olan Marineford savaşı Teach'in planı değildi. O meyveyi Teach bulsaydı Yami-Yami'yi yiyecekti. Ace belkide hiç onu kovalamayacaktı. Karasakal belkide hiç Beyazsakal'ı öldürme şansına sahip olmayacaktı ve dolayısılıyla en güçlü Paramecia meyve olan Deprem meyvesini yiyebilme şansına sahip olmayacaktı. Yami-Yami'yi Thatch'in bulması bile Teach'in planlarının gerçekleşmesini sağlayan şans faktörlerinden birisi ama hadi bunu geçelim.
Teach neden Ace'i öldürmedi? Teach neden Luffy'i yakalayıp denizcilere teslim etmek istedi?
Yani adam zaten o denizaltı hapishanesine girmeyi ve oradaki en kötü suçluları yanına çekmeyi planladı.

Ha doğru dediğin, reddetmiyorum yanlış anlama. Yani Teach, Thatch'i öldürmese o denizaltı hapishanesine girme planı olmazdı belki. Çünkü bu sefer kaçak durumuna düşmeyecek hala WB tayfasında olacaktı. Ama şunu da düşünmek gerekiyor, bu adam en güçlü iki meyveyi kafaya koymuş. Her halükarda bunu elde etmeye çalışacak. Gerek sahne arkasından birilerini kışkırtarak gerek kendi. WB tayfasındaki kimse Teach'in peşine düşmezdi WB'yi bırakıp. Takip etmezlerdi onu. Teach de bunu biliyordur zaten. Yani yoldan geçen birine söylesen eminim o da Teach'i takip etmeyeceklerini söyler. Bu yüzden yeni ve güçlü bir tayfaya ihtiyacı var. Bu bir ihtimal, A planı olmazsa, B planı olur gibi.

Ama Yonkouların hüküm sürdüğü bir yerde birinin dostu olmazsan hepsinin düşmanı oluyorsun. Teach, WB'nin tayfasında olduğu ve bunu iyi şekilde sinsice kullandığı için, gerektiğinde diğer yonkouların alanına da girip kafasına göre bilgi toplayabilir. Şimdi şöyle düşünelim.WB gibi dönemin en güçlüsü kabul edilen bi kişinin adamı, kaidonun adamları ile oturup konuşsa ve Kaido'nun adamları Teach'i öldürmeyi göze alabilir mi?

One Piece'de en sevdiğim yan, gerçek dünyaya çok fazla benzemesi. Özellikle siyasi/politik konularda.
Bu yüzden hiçbir karakterin fanı ve hateri değilim. Ara sıra trollemek amaçlı biri Luffy başarılı derse şanslı, Teach sinsi derse başarılı diyorum.

Marineford savaşı gibi büyük çaplı bir savaş olmasaydı Teach bütün denizciler Marineford'da iken elini kolunu sallaya sallaya İmpel Down'a girebilir miydi ? Velev girdi çıkabilir miydi ? İmpel Down Marineford'a yakın bir ada olduğunu biliyoruz. Böyle bir savaş olmasaydı eğer anında oraya herhangi bir Amiral bitebilirdi. Ki hadi bunuda geçtim bak buda önemli değil buda olur. Bizim Zeka Küpü Kara kafalım Teach orada ki tayfasıyla beraber Magellan'dan tek yedi. Bizim Teach Shiryu'yu tanıyordu ve onu kurtarması için mi tek yedi şimdi ? Eğer şansına Shiryu'yu serbest bırakmasalar Shiryu oradan kurtulmak istemese Magellan son bir şans vermesine rağmen yeni bir maceraya açılmak istemese ve Teach'i kurtarmasaydı Teach level 5 veya 6'da mahkumdu veya zehirden ölmüştü. Şimdi bu şans değil mi ?
Teach söyledi zaten. Sırf Impel Down'a girmek için Shichibukai oldum, böylelikle kapılar bana istediğim zaman açılacak diye.
Shiryu'nun ihaneti Teach'in en büyük ikinci şansıdır, yoksa ölüydü.

Ama Teach'in impel down'u basması zaten başlangıçtan beri planıydı.
Bak Shichibukailik (Ace'i öldürmeyip teslim etmesi veya Ace'den önce Luffy'nin peşine gitmesi vb)

Şimdi Marineford savaşına gelelim. (Yukarıdaki cümlede "öldürmeyip" kısmını kalınla işaretledim, aşağıda değineceğim.)

- ACE'in ödül posterinde her korsandaki gibi "ÖLÜ veya DİRİ" yazıyor değil mi?

Cevabın evet ise devam ediyorum.

- Blackbeard ACE'i öldürse yine Schibukai olur muydu? EVET çünkü adını tüm dünyaya duyuracak ve Lafitte'nin anlaştığı gibi olacaktı. Değil mi?

Evetse devam.

- Peki eğer Ace'i öldürse sence Buggy'nin taa bilmem kaçıncı bölümde ACE hakkında söylediği "Whitebeard tayfasından birine yapılanları asla kimsenin yanına bırakmaz" sözüne atıf olur muydu? Olmazdı. Şöyle ki, eğer Teach Ace'i öldürse, tüm WB tayfası hükümetin değil Blackbeard'in peşinde olurdu.

Ama o öldürmeyip canlı teslim etti. Sence Blackbeard gibi meyve gücünü inaktif yapabilen biri Logia'yı öldüremez mi? Bal gibi de öldürür. Ama öldürmedi.
Çünkü "Whitebeard tayfasından birine yapılanı asla kimsenin yanına bırakmaz" değil mi? Haliyle onu canlı şekilde teslim etti.

Sonra noldu? Evet, savaş. Demek ki, bir üst impeldown cümlesinde olduğu gibi, savaşı çıkaran hükümet değildi, Teachdi.
Haliyle impel down'a giriş için yine kapı açıldı. Impeldown içindeki ölüm/kalım işleri (Luffy'nin orada bulunması vs) elbette şans/tesadüf. Onu kimse reddetmiyor.


Marineford savaşında Shanks olduda Kaido'yu durdurmasaydı o adaya Shanks yerine Kaido gelseydi Beyazsakal'ı öldürmeye kafasına takmış Kaido orada onu bu zevkten mahrum bırakan Teach'e neler yapardı hiç düşündün mü ? Shanks'ın gelip Kaido'yu durdurması bile Teach'in planlarının gerçekleşmesini sağlayan şans faktörlerinden.

Teach'in seri başından beri başına gelen neredeyse tüm olaylarda kendisinin planladığının dışında bir şans faktörü var. Yada bu adam gelmiş geçmiş en iyi gözlem hakisi sahibi yıllar sonrayı görebiliyor. Seride başına gelen bu kadar şeye rağmen hala tek şans faktörünün Yami-Yami meyvesini bulmasını söylemekte Teach'in zekası ile aynı seviyede bir yoruma sahiptir.
Kaidonun durdurulması sadece Blackbeard'in değil, tüm insanlığın şansıydı. Kaido oraya gelse sadece Blackbeard'i değil Luffy'i de götürürdü adayla birlikte.
Hadi diyelim ki öfkesinden mantıklı düşünemedi ve öldüremedi ikisini de. Sence asıl eğlence burada başlamaz mı? Amiraller Shanks'in saygınlığından dolayı savaşı bitirdi, sence Kaido'nun öyle bir saygınlığı var mı? Bildiğin katliam olurdu orada. Amirallar yeni bir yonkou ile savaşacak. Bence Teach'in ekmeğine bal kaymak sürerdi, sonuçta marineford tarihe karışırdı ve kaçma ustası Blackbeard bir şekilde kaçardı yine. Malum Kaido tek kişiyle yetinmez.

Shanksin meselesine ayrıca gireceğim bölümü gelince. (Shanks ile Teach'in başlangıçtan beri olan satranç oyunu...)

TEK ŞANS faktörü dediğimi hatırlamıyorum. "TÜM PLANLARINI BAŞLATAN EN BÜYÜK ŞANSI / BAŞLATICI GÜCÜ " dediğimi hatırlıyorum. Yazdıklarımı çarpıtmayın.

Neyse, şimdi burada herkes Teach & Luffy'nin şans ve zekasına atıfta bulunurken 2 mesajınızda birden yorum yazanların zekasına atıfta bulunuyorsunuz, bu konu beni ilgilendirmez gerçi. Moderatörler var. Gelelim asıl meseleye.

Luffy ile Teach eşit derecede şansa sahipler.
Eşit poneglife, eşit bilgiye, eşit güce sahip.
Aralarında ikisinin de ilerlemesini sağlayan YEGANE fark var.

Luffy: CESARET
Teach: PLAN

Teach şans eseri meyveyi buldu.
Luffy şans eseri (pek de şans değil gerçi, Shanks'in büyük planı sağolsun) meyveyi buldu.

Teach plan yaptı, planın işlemediği yerde şansı yaver gitti kaçabildi, kurtulabildi.
Luffy cesaret gösterdi, rakibini yendi hareketsiz kaldı, şansı sayesinde olmayacak olaylar oldu, kaçtılar/kurtuldular.

Konu çok uzadı, bu cümle ile bitireyim; Çok değil, 2 mesaj öncesinde de Teach'in ortalama zekaya, ama bu zekasını doğru şekilde kullanabilmesini sağlayan akıllı hamlelere sahip olduğunu söyledim. Kaçmak da akıllı bir hamledir, hile de akıllı bir hamledir. Zekice değildir, ama akıllıca bir hamledir. Neyse. Fakat siz iki mesajınızda da yorum yazanların yorumlarını savundukları şeylerle aynı zekaya eşit gösterdiniz. Bu yüzden genelleme ve/veya şahsa yönelik yorum yapmayın lütfen. Alt tarafı bir manga okuyorsunuz. Eğlenmenize bakın. Buradaki "çook zeki abi" diyenler zaten Luffy fanlarını trollüyorlar. Aynı şekilde Luffy fanları da Teach fanlarını trollüyor.
 
Mesajımda yazdım, "Akainu, Amiral ve Garp dışındakilerle" diye.
Bunlarla savaşırsa kaybetme olasılığı ÇOK YÜKSEK. Bak zaiyat demiyorum, kaybetme olasılığının %80-90 civarı olmasından bahsediyorum.
Bir savaşta zaiyat verirsin. Bu nedir? Ekibinden biri ölür. Tamam. Ama kaybederse Teach diye biri ortalıkta olmaz bir daha.
Özellikle Akainu ile hiç olmaz çünkü bu adam esir almıyor. ÖLDÜRÜYOR.

Aokiji meselesine gelince, ortalıkta bir dövüş olmadı. Aokiji senin de dediğin gibi SANİYELER içinde dondurdu ve Teach'i geri çekilmeye mecbur bıraktı.
Teach orada savaşmayı mı göze aldı, yoksa dilini kullanarak olayları yatıştırmayı mı seçti?

Bu yine benim dediğime çıkmıyor mu? Zaiyat yok farkındaysan, Teach'in tüm tayfa gitmiş, gura gura kullanırsa hepsi ölecek. Kullanmazsa Aokiji seviyesindeki (Akainu ile eş savaşmış) biri Teach'i orada şişlerdi. Buna politika denir.

Tekrar ediyorum, Akainu diğer amiraller gibi değil, diğerleri esir alma taraftarı iken Akainu öldürme taraftarı. Yani politika sökmez.
En iyi korsan, ölü korsandır.



Bak yine tekrar ediyorum OLASILIK. Olasılık demek, her şeyin olabilmesi demek. Teach burada şansını deniyor. "Bakalım takas edecek birini mi yollayacaklar?" diye.
Şunu iddaa ediyorum eğer koramiral seviyesi biri gelseydi bu sefer de "Teach o kadar şanslı, dünya hükümeti o kadar aptal ki, Teach gibi birine koramiral yolluyor" diyecektiniz.
Ek olarak, Teach gelen kişinin koramiral seviyesi biri olacağından YÜZDE YÜZ emin olduğu için mi kendi Bonney ile ilgilenirken adamlarına gelen gemideki kişinin kimliğini soruyor?



Teach neden Ace'i öldürmedi? Teach neden Luffy'i yakalayıp denizcilere teslim etmek istedi?
Yani adam zaten o denizaltı hapishanesine girmeyi ve oradaki en kötü suçluları yanına çekmeyi planladı.

Ha doğru dediğin, reddetmiyorum yanlış anlama. Yani Teach, Thatch'i öldürmese o denizaltı hapishanesine girme planı olmazdı belki. Çünkü bu sefer kaçak durumuna düşmeyecek hala WB tayfasında olacaktı. Ama şunu da düşünmek gerekiyor, bu adam en güçlü iki meyveyi kafaya koymuş. Her halükarda bunu elde etmeye çalışacak. Gerek sahne arkasından birilerini kışkırtarak gerek kendi. WB tayfasındaki kimse Teach'in peşine düşmezdi WB'yi bırakıp. Takip etmezlerdi onu. Teach de bunu biliyordur zaten. Yani yoldan geçen birine söylesen eminim o da Teach'i takip etmeyeceklerini söyler. Bu yüzden yeni ve güçlü bir tayfaya ihtiyacı var. Bu bir ihtimal, A planı olmazsa, B planı olur gibi.

Ama Yonkouların hüküm sürdüğü bir yerde birinin dostu olmazsan hepsinin düşmanı oluyorsun. Teach, WB'nin tayfasında olduğu ve bunu iyi şekilde sinsice kullandığı için, gerektiğinde diğer yonkouların alanına da girip kafasına göre bilgi toplayabilir. Şimdi şöyle düşünelim.WB gibi dönemin en güçlüsü kabul edilen bi kişinin adamı, kaidonun adamları ile oturup konuşsa ve Kaido'nun adamları Teach'i öldürmeyi göze alabilir mi?

One Piece'de en sevdiğim yan, gerçek dünyaya çok fazla benzemesi. Özellikle siyasi/politik konularda.
Bu yüzden hiçbir karakterin fanı ve hateri değilim. Ara sıra trollemek amaçlı biri Luffy başarılı derse şanslı, Teach sinsi derse başarılı diyorum.



Teach söyledi zaten. Sırf Impel Down'a girmek için Shichibukai oldum, böylelikle kapılar bana istediğim zaman açılacak diye.
Shiryu'nun ihaneti Teach'in en büyük ikinci şansıdır, yoksa ölüydü.

Ama Teach'in impel down'u basması zaten başlangıçtan beri planıydı.
Bak Shichibukailik (Ace'i öldürmeyip teslim etmesi veya Ace'den önce Luffy'nin peşine gitmesi vb)

Şimdi Marineford savaşına gelelim. (Yukarıdaki cümlede "öldürmeyip" kısmını kalınla işaretledim, aşağıda değineceğim.)

- ACE'in ödül posterinde her korsandaki gibi "ÖLÜ veya DİRİ" yazıyor değil mi?

Cevabın evet ise devam ediyorum.

- Blackbeard ACE'i öldürse yine Schibukai olur muydu? EVET çünkü adını tüm dünyaya duyuracak ve Lafitte'nin anlaştığı gibi olacaktı. Değil mi?

Evetse devam.

- Peki eğer Ace'i öldürse sence Buggy'nin taa bilmem kaçıncı bölümde ACE hakkında söylediği "Whitebeard tayfasından birine yapılanları asla kimsenin yanına bırakmaz" sözüne atıf olur muydu? Olmazdı. Şöyle ki, eğer Teach Ace'i öldürse, tüm WB tayfası hükümetin değil Blackbeard'in peşinde olurdu.

Ama o öldürmeyip canlı teslim etti. Sence Blackbeard gibi meyve gücünü inaktif yapabilen biri Logia'yı öldüremez mi? Bal gibi de öldürür. Ama öldürmedi.
Çünkü "Whitebeard tayfasından birine yapılanı asla kimsenin yanına bırakmaz" değil mi? Haliyle onu canlı şekilde teslim etti.

Sonra noldu? Evet, savaş. Demek ki, bir üst impeldown cümlesinde olduğu gibi, savaşı çıkaran hükümet değildi, Teachdi.
Haliyle impel down'a giriş için yine kapı açıldı. Impeldown içindeki ölüm/kalım işleri (Luffy'nin orada bulunması vs) elbette şans/tesadüf. Onu kimse reddetmiyor.




Kaidonun durdurulması sadece Blackbeard'in değil, tüm insanlığın şansıydı. Kaido oraya gelse sadece Blackbeard'i değil Luffy'i de götürürdü adayla birlikte.
Hadi diyelim ki öfkesinden mantıklı düşünemedi ve öldüremedi ikisini de. Sence asıl eğlence burada başlamaz mı? Amiraller Shanks'in saygınlığından dolayı savaşı bitirdi, sence Kaido'nun öyle bir saygınlığı var mı? Bildiğin katliam olurdu orada. Amirallar yeni bir yonkou ile savaşacak. Bence Teach'in ekmeğine bal kaymak sürerdi, sonuçta marineford tarihe karışırdı ve kaçma ustası Blackbeard bir şekilde kaçardı yine. Malum Kaido tek kişiyle yetinmez.

Shanksin meselesine ayrıca gireceğim bölümü gelince. (Shanks ile Teach'in başlangıçtan beri olan satranç oyunu...)

TEK ŞANS faktörü dediğimi hatırlamıyorum. "TÜM PLANLARINI BAŞLATAN EN BÜYÜK ŞANSI / BAŞLATICI GÜCÜ " dediğimi hatırlıyorum. Yazdıklarımı çarpıtmayın.

Neyse, şimdi burada herkes Teach & Luffy'nin şans ve zekasına atıfta bulunurken 2 mesajınızda birden yorum yazanların zekasına atıfta bulunuyorsunuz, bu konu beni ilgilendirmez gerçi. Moderatörler var. Gelelim asıl meseleye.

Luffy ile Teach eşit derecede şansa sahipler.
Eşit poneglife, eşit bilgiye, eşit güce sahip.
Aralarında ikisinin de ilerlemesini sağlayan YEGANE fark var.

Luffy: CESARET
Teach: PLAN

Teach şans eseri meyveyi buldu.
Luffy şans eseri (pek de şans değil gerçi, Shanks'in büyük planı sağolsun) meyveyi buldu.

Teach plan yaptı, planın işlemediği yerde şansı yaver gitti kaçabildi, kurtulabildi.
Luffy cesaret gösterdi, rakibini yendi hareketsiz kaldı, şansı sayesinde olmayacak olaylar oldu, kaçtılar/kurtuldular.

Konu çok uzadı, bu cümle ile bitireyim; Çok değil, 2 mesaj öncesinde de Teach'in ortalama zekaya, ama bu zekasını doğru şekilde kullanabilmesini sağlayan akıllı hamlelere sahip olduğunu söyledim. Kaçmak da akıllı bir hamledir, hile de akıllı bir hamledir. Zekice değildir, ama akıllıca bir hamledir. Neyse. Fakat siz iki mesajınızda da yorum yazanların yorumlarını savundukları şeylerle aynı zekaya eşit gösterdiniz. Bu yüzden genelleme ve/veya şahsa yönelik yorum yapmayın lütfen. Alt tarafı bir manga okuyorsunuz. Eğlenmenize bakın. Buradaki "çook zeki abi" diyenler zaten Luffy fanlarını trollüyorlar. Aynı şekilde Luffy fanları da Teach fanlarını trollüyor.
Bu kadar uzun yazabildiğin için tebrik etmek istedim.
 
Eğer gelenler goroseiler olacaksa ve Devasa formlarında olacaklarsa bir Canavarlar vs Luffy + Dev robot savaşı izleyebiliriz

Benim bildiğim Luffy bunun içine girip dev robotu kontrol eder

 
Mesajımda yazdım, "Akainu, Amiral ve Garp dışındakilerle" diye.
Bunlarla savaşırsa kaybetme olasılığı ÇOK YÜKSEK. Bak zaiyat demiyorum, kaybetme olasılığının %80-90 civarı olmasından bahsediyorum.
Bir savaşta zaiyat verirsin. Bu nedir? Ekibinden biri ölür. Tamam. Ama kaybederse Teach diye biri ortalıkta olmaz bir daha.
Özellikle Akainu ile hiç olmaz çünkü bu adam esir almıyor. ÖLDÜRÜYOR.

Aokiji meselesine gelince, ortalıkta bir dövüş olmadı. Aokiji senin de dediğin gibi SANİYELER içinde dondurdu ve Teach'i geri çekilmeye mecbur bıraktı.
Teach orada savaşmayı mı göze aldı, yoksa dilini kullanarak olayları yatıştırmayı mı seçti?

Bu yine benim dediğime çıkmıyor mu? Zaiyat yok farkındaysan, Teach'in tüm tayfa gitmiş, gura gura kullanırsa hepsi ölecek. Kullanmazsa Aokiji seviyesindeki (Akainu ile eş savaşmış) biri Teach'i orada şişlerdi. Buna politika denir.

Tekrar ediyorum, Akainu diğer amiraller gibi değil, diğerleri esir alma taraftarı iken Akainu öldürme taraftarı. Yani politika sökmez.
En iyi korsan, ölü korsandır.



Bak yine tekrar ediyorum OLASILIK. Olasılık demek, her şeyin olabilmesi demek. Teach burada şansını deniyor. "Bakalım takas edecek birini mi yollayacaklar?" diye.
Şunu iddaa ediyorum eğer koramiral seviyesi biri gelseydi bu sefer de "Teach o kadar şanslı, dünya hükümeti o kadar aptal ki, Teach gibi birine koramiral yolluyor" diyecektiniz.
Ek olarak, Teach gelen kişinin koramiral seviyesi biri olacağından YÜZDE YÜZ emin olduğu için mi kendi Bonney ile ilgilenirken adamlarına gelen gemideki kişinin kimliğini soruyor?



Teach neden Ace'i öldürmedi? Teach neden Luffy'i yakalayıp denizcilere teslim etmek istedi?
Yani adam zaten o denizaltı hapishanesine girmeyi ve oradaki en kötü suçluları yanına çekmeyi planladı.

Ha doğru dediğin, reddetmiyorum yanlış anlama. Yani Teach, Thatch'i öldürmese o denizaltı hapishanesine girme planı olmazdı belki. Çünkü bu sefer kaçak durumuna düşmeyecek hala WB tayfasında olacaktı. Ama şunu da düşünmek gerekiyor, bu adam en güçlü iki meyveyi kafaya koymuş. Her halükarda bunu elde etmeye çalışacak. Gerek sahne arkasından birilerini kışkırtarak gerek kendi. WB tayfasındaki kimse Teach'in peşine düşmezdi WB'yi bırakıp. Takip etmezlerdi onu. Teach de bunu biliyordur zaten. Yani yoldan geçen birine söylesen eminim o da Teach'i takip etmeyeceklerini söyler. Bu yüzden yeni ve güçlü bir tayfaya ihtiyacı var. Bu bir ihtimal, A planı olmazsa, B planı olur gibi.

Ama Yonkouların hüküm sürdüğü bir yerde birinin dostu olmazsan hepsinin düşmanı oluyorsun. Teach, WB'nin tayfasında olduğu ve bunu iyi şekilde sinsice kullandığı için, gerektiğinde diğer yonkouların alanına da girip kafasına göre bilgi toplayabilir. Şimdi şöyle düşünelim.WB gibi dönemin en güçlüsü kabul edilen bi kişinin adamı, kaidonun adamları ile oturup konuşsa ve Kaido'nun adamları Teach'i öldürmeyi göze alabilir mi?

One Piece'de en sevdiğim yan, gerçek dünyaya çok fazla benzemesi. Özellikle siyasi/politik konularda.
Bu yüzden hiçbir karakterin fanı ve hateri değilim. Ara sıra trollemek amaçlı biri Luffy başarılı derse şanslı, Teach sinsi derse başarılı diyorum.



Teach söyledi zaten. Sırf Impel Down'a girmek için Shichibukai oldum, böylelikle kapılar bana istediğim zaman açılacak diye.
Shiryu'nun ihaneti Teach'in en büyük ikinci şansıdır, yoksa ölüydü.

Ama Teach'in impel down'u basması zaten başlangıçtan beri planıydı.
Bak Shichibukailik (Ace'i öldürmeyip teslim etmesi veya Ace'den önce Luffy'nin peşine gitmesi vb)

Şimdi Marineford savaşına gelelim. (Yukarıdaki cümlede "öldürmeyip" kısmını kalınla işaretledim, aşağıda değineceğim.)

- ACE'in ödül posterinde her korsandaki gibi "ÖLÜ veya DİRİ" yazıyor değil mi?

Cevabın evet ise devam ediyorum.

- Blackbeard ACE'i öldürse yine Schibukai olur muydu? EVET çünkü adını tüm dünyaya duyuracak ve Lafitte'nin anlaştığı gibi olacaktı. Değil mi?

Evetse devam.

- Peki eğer Ace'i öldürse sence Buggy'nin taa bilmem kaçıncı bölümde ACE hakkında söylediği "Whitebeard tayfasından birine yapılanları asla kimsenin yanına bırakmaz" sözüne atıf olur muydu? Olmazdı. Şöyle ki, eğer Teach Ace'i öldürse, tüm WB tayfası hükümetin değil Blackbeard'in peşinde olurdu.

Ama o öldürmeyip canlı teslim etti. Sence Blackbeard gibi meyve gücünü inaktif yapabilen biri Logia'yı öldüremez mi? Bal gibi de öldürür. Ama öldürmedi.
Çünkü "Whitebeard tayfasından birine yapılanı asla kimsenin yanına bırakmaz" değil mi? Haliyle onu canlı şekilde teslim etti.

Sonra noldu? Evet, savaş. Demek ki, bir üst impeldown cümlesinde olduğu gibi, savaşı çıkaran hükümet değildi, Teachdi.
Haliyle impel down'a giriş için yine kapı açıldı. Impeldown içindeki ölüm/kalım işleri (Luffy'nin orada bulunması vs) elbette şans/tesadüf. Onu kimse reddetmiyor.




Kaidonun durdurulması sadece Blackbeard'in değil, tüm insanlığın şansıydı. Kaido oraya gelse sadece Blackbeard'i değil Luffy'i de götürürdü adayla birlikte.
Hadi diyelim ki öfkesinden mantıklı düşünemedi ve öldüremedi ikisini de. Sence asıl eğlence burada başlamaz mı? Amiraller Shanks'in saygınlığından dolayı savaşı bitirdi, sence Kaido'nun öyle bir saygınlığı var mı? Bildiğin katliam olurdu orada. Amirallar yeni bir yonkou ile savaşacak. Bence Teach'in ekmeğine bal kaymak sürerdi, sonuçta marineford tarihe karışırdı ve kaçma ustası Blackbeard bir şekilde kaçardı yine. Malum Kaido tek kişiyle yetinmez.

Shanksin meselesine ayrıca gireceğim bölümü gelince. (Shanks ile Teach'in başlangıçtan beri olan satranç oyunu...)

TEK ŞANS faktörü dediğimi hatırlamıyorum. "TÜM PLANLARINI BAŞLATAN EN BÜYÜK ŞANSI / BAŞLATICI GÜCÜ " dediğimi hatırlıyorum. Yazdıklarımı çarpıtmayın.

Neyse, şimdi burada herkes Teach & Luffy'nin şans ve zekasına atıfta bulunurken 2 mesajınızda birden yorum yazanların zekasına atıfta bulunuyorsunuz, bu konu beni ilgilendirmez gerçi. Moderatörler var. Gelelim asıl meseleye.

Luffy ile Teach eşit derecede şansa sahipler.
Eşit poneglife, eşit bilgiye, eşit güce sahip.
Aralarında ikisinin de ilerlemesini sağlayan YEGANE fark var.

Luffy: CESARET
Teach: PLAN

Teach şans eseri meyveyi buldu.
Luffy şans eseri (pek de şans değil gerçi, Shanks'in büyük planı sağolsun) meyveyi buldu.

Teach plan yaptı, planın işlemediği yerde şansı yaver gitti kaçabildi, kurtulabildi.
Luffy cesaret gösterdi, rakibini yendi hareketsiz kaldı, şansı sayesinde olmayacak olaylar oldu, kaçtılar/kurtuldular.

Konu çok uzadı, bu cümle ile bitireyim; Çok değil, 2 mesaj öncesinde de Teach'in ortalama zekaya, ama bu zekasını doğru şekilde kullanabilmesini sağlayan akıllı hamlelere sahip olduğunu söyledim. Kaçmak da akıllı bir hamledir, hile de akıllı bir hamledir. Zekice değildir, ama akıllıca bir hamledir. Neyse. Fakat siz iki mesajınızda da yorum yazanların yorumlarını savundukları şeylerle aynı zekaya eşit gösterdiniz. Bu yüzden genelleme ve/veya şahsa yönelik yorum yapmayın lütfen. Alt tarafı bir manga okuyorsunuz. Eğlenmenize bakın. Buradaki "çook zeki abi" diyenler zaten Luffy fanlarını trollüyorlar. Aynı şekilde Luffy fanları da Teach fanlarını trollüyor.
Karasakal’ın büyüklüğü canımı sıkmaya başladı @Alpamis
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 21)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık