bir türlü resim yükleyemediğim için görsel atamıyorum ama kumayı buraya bekleyen arkadaşlar bence üzülür. her ne kadar buradan başka gelecek yeri yok gibi görünsede zaman olarak yetişmesi odanın sıvaması olur. bizimkiler adaya geldikten sonraki gün o büyük olay gerçekleşecek. kuma grandline ın bir yerlerindeki kamabakkadan "ışınlanmadan" 1071. bölümde gördüğümüz kadarıyla uçarak gidiyor ve red line a çarpıyor. internetten one piece haritasına bakarsanız redline dan eggheade kadar bayağı uzun bir yol ve pek çok ada var. iki gün içinde uçarak yetişmesi zaten kayan yol zaman algımızın bence içinden geçer. dragonun gelmesi zaten imkansız bu durumda. kuma uçarak ya yetişir ya yetişmez iki güne, dragonun bu hıza yetişebilesi için önündeki adaları, canavarları, deniz olaylarını hepten teğet geçmesi gerekiyor. minnak bir teori geliştirmek gerekiyor. denizcilerin bir kısmı hazır kizaru ve satürn yokken hatta koramiraller bile adaya çıkmışken karasakalın adamlarına düşer. hoş kaç yıldır kimse lastik meyvesinin kitapta olmadığını fark etmemiş ama karasakal bir şekilde luffynin meyvesinin gerçek halini öğrendiyse mutlaka ele geçirmek yada yok etmek isteyecektir. kendisi şuan başka bir adada lawla dövüşü bitirmiş olacağı için ancak rehin almaya çalışır adamları. gemileri indirip adaya çıkan bb ekibi gün sonunda yaralı kizaru veya yüksek rütbeli denizcileri esir alır. ( koby nin kılıç üyesi çıkmasıyla boşa düşen krallık olma planları bu sayede daha tartışmaya açık olabilir) satürn, vega yada birilerinden nikayla ilgili üç beş birşey duyarlar. bununla birlikte karasakalın tayfayla bir yerde karşılaşması ihtimali doğar. başka türlü karasakal krallık kurmak istiyor ne işi var luffy ile. yanlış hatırlıyor olabilirim, en son satürn herkesi felç etmiş kimse kıpırdayamıyordu diye hatırlıyorum. burada satürn vs lufy yerine, bu kadar hızlı tanıtılıp devre dışı kalacak bir kadim bana saçma geldiği için aynı şekilde luffy nin de bu güçle kolay kolay yenilemeyeceğini düşündüğüm için hazır kıpırdayamazken luffyi esir alırlar. bizimkilerde başarabilirse vegapunk, kizaru ve belki cp0 ı esir götürür elbafa. sanuçta satürn için büün denizciler yeri doldurulabilir böcekler. çok da aman aman umursamamalı. bu hikayeden herkes alacağını almış oluyor. henüz adını bir yerlede duyupta gitmedğimiz bir ada olmadığı için de ( ben hatırlamıyorum) bir sonraki ada bir şekilde marygeoise olabilir. oradayken artık şövalyeleri, kutsal köpeklerden illaki bazılarını ve kadimleri görürüz. arkamızda büyük hasır şapka filosu, devlerin takdirini alan hasır şapkalara yardımı ve devrimcilerin uzaklara bakışı ile yepis yeni bir ekşın arcı bizi bekler.