Oden ve Thatch olaylarını kurguya kurban gitmiş rezillikler olarak ele alıyorum ben. Karakterin genel profiline baktığımızda bu tepkileri vermesi pek anlaşılır değil çünkü.
Aslında teachin acei öldürmek yerine hükumete vermesinin bir sebebi de bu olabilir. Başka türlü meydana çıkmaz ve ben de depremi alamam demiştir. Wbnin iç sesi olmasa belki ben de şüphe ederdim ama baya baya ace için feda ediyor herkesi. Ace kurtulursa kurtarabildiğimi kurtarırım demiştir belki ama o kadar.
Teach senelerdir yanındaydı. Gidip teache dalması büyük nam olmazdı wb için ama giderayak hükumetten adamını almak peh bunu biri yapacaksa ben yaparım gibi bir kibre kapılmış olabilir. Onun öncesinde kaptanı xebeci de indirenlerden biri olan rogerla iyi kanka olmuş mesela. Yani bence çizilen resmin aksine çok da intikam alacak biri kadar umursamıyor. Yanında olsa müdahale eder tabi ama onun dışında özel olarak gidip intikam alma, mevzuyu düzeltme gibi zorluklara girmiyor kaido ve teach olayında. Aynı wb, Neptün arkadaşım diye gidip balıkadam adasını himaye etmiş mesela ama orada kaido falan yok tabi.
Dediğin yanlış demiyorum. Ana karakterin düşmanı olanlar tabii ki daha iyi işleniyor ve daha güçlü gösteriliyor. Bazen de senaryo gereği olması gerekeni çiziyor. Bunları göz önünde bulundursak bile belli başlı karakterler her türlü öne çıkıyor. Oda sürekli Kaido en güçlü canlı, 1v1 de yenilmez vs. diyorsa bunu kabul etmek lazım. Wb en güçlü insan diyorsa kabul etmek lazım.
Aynı Oda gak dediğine sonra guk da diyor ya. Bu panel bilgileri ile ilgili tartışmalar da buradan çıkıyor. Gomu olayı malum mesela ya da yine nika mevzusunda panelde önce yenildi sonra yendi yazması vs.. Seri ve mangaka bu kadar uzun soluklu olmasından dolayı belki yıprandı bir çok noktada. Yoksa o gördüğümüz wb mesela shankstan, kaidodan güçlüydü o gün nasıl diyebiliriz? 2 yılda bunlar güçlerini üçe beşe katlamadılarsa saf hakiyle amiral kaçırtıyor biri öbürü ise neredeyse her yönüyle serinin zirvesi gibi gösterilmiş görünen wbyi cebinden çıkaracak kadar güçlü ve dayanıklı biri.
Hyonun birkaç saatte rayin öğrettiğinden daha fazla haki öğretmesini nereye bağlayabiliriz yoksa