Tamam da, databookta yazanla Oda'nın farklı şeyler söylediği çok oldu. O yüzden databooka güvenmemeni söylüyorum. Orada A yazıyorsa, yarın B çıkar. Sabo olayında karakterin öldüğü bilgisi geçiyor, yazar da bunu onaylıyor. Sonradan bakıyoruz karakter yaşıyormuş. Mangada ölüp ölmediği belli değilken, databookta direkt olarak öldüğü yazıyor. İşte bu alenen okuru kandırmaktır.
Hocam başta da söyledim şimdide söylüyorum, Databooklar o dönemin bilgisine göre yazılır. Yanlış hatırlamıyorsam sabo'nun yaşadığını Dressrosa yayında öğrendik, ve biz o yaya kadar sabo'yu ölü biliyorduk. Green Databook ise November 4, 2010 tarihde yazıldı. Dressrosa yayı ise January 19, 2014 de yazılmaya başlamış, yani o yaya kadar biz sabo'yu ölü olarak biliyorduk ama yaşıyormuş. Databooklar o dönemin zamanına göre ne varsa yazar, hee sonradan ekstra bilgi geldi ve farklı bir sey öğrendiysek o bilgi retcon yer, Databook'un geri kalanını çürütmez yani.
Edit:
Baştaki dediğini unutmuştum, onada cevap verim. Red,yellow,green ve Blue databookların yazarı eiichiro Oda' imıs. Baska biri yazmamış yani. İnternetten bakabilirsin.