Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1080: Efsanevi Kahraman

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Çok iyi

    Kullanılan: 279 75.8%
  • İyi

    Kullanılan: 56 15.2%
  • Orta

    Kullanılan: 20 5.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 13 3.5%

  • Kullanılan toplam oy
    368
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şakayı bir kenara bırakırsak Garp ve WB denk adamlardir. Ama yıllardır Garp'a it muamelesi çekilip WB çok ayrı klasmanda gibi yorumlar atılınca bu bölüm fena bir kasırga ortaya çıkarıyor böyle.
Garp'ın seviyesi uzaydan bakan adam için bile çok açıktı. Haliyle geçmişte Garp tartışmalarına katılmak benim için anlamsızdı.

Geldiğimiz noktada güç neyse de Garp'ın olayını anlıyoruz, yani neden Ace'i kurtarmadığını. Coby'i kurtarmak için geldiğinde ne diyor, o benim korumam altında. E Ace Garp'ın koruması altında değil ki ezeli rakibi, en büyük düşmanlarından biri olan Beyazsakal'ın koruması altında. Haliyle Ace'i kurtarmakta onun görevi. Olaya duygusal yaklaşıp triplere girmenin anlamı yok. Kaldı ki Ace kurtulsun diye adam savaşmadı, daha ne yapsın :d

Gördüğümüz üzere, kendi korumasındaki adamı kurtarmak için bu yaşında imparator adası basan adam Garp. Fazla söze gerek yok.
 
Asıl önemli nokta o işte.Roger’ın oğlu olduğu için yapmadı,tayfasınada almadı.Oğlu olmasına rağmen kendi tayfasında olduğu için bunu yapabildi.Oden ve Thatch için eleştirilen adam daha kral meydan okudu ve dünyadaki en büyük güce saldırdı.Ama anlayana.
Ben Garp için diyorum. Sırf korsan olması Garp'ı güçsüz bıraktı Ace'in.
 
Hastalığının son evresindeki haliyle bile tek eliyle devasa bir gemiyi durdurabilen, bir devin yaptığı saldırıyı tek eliyle tuttuğu bisentosu ile zorlamadan durdurabilen bir adamı sıradan One Piece karakterleri ile kıyaslayıp tüm marifeti meyvede buldun demek.
Nickinin hakkını veriyor şahıs. O haliyle 10 kilo kan aldığı Akainu fanıymış. Yedirememiş belli. :bilmem:
 
Ben Garp için diyorum. Sırf korsan olması Garp'ı güçsüz bıraktı Ace'in.
İşte düşün hiçbir mangada bu tür süper güçler birşeylerden çekinmez sadece kendi istediğini odaklanır ve harekete geçer.Tekrar etmekte fayda var Garp ,WB için toplanan kuvvetlerin bir ferdi idi.Kalibre farkı çok belirgin.
 
Ace in KK olma ihtimali ID ye atarak da engellenebilirdi. Zaten Ace in Roger ın oğlu olduğunu bilen sayısı bir elin parmağını geçmiyor. WB de yoldan çıkarıldıktan sonra Ace bir hiçkimse olarak hapsinelerde çürürdü. 60-70 yaşında salındığında da KK olmaya dair içinde hırsın zerresi olmazdı. Ayrıca ben zaten Garp gitsin Ace i kurtarsın demiyorum. Mf de o noktada hiç bir şey yapamazdı ki yapmamalı zaten. Bir dava için ölümüne savaşan denizcilerin önünde, onların idolü olarak davalarını çiğneyecek bir harekette bulunmak çok alçakça olurdu ama Mf öncesi Ace yargılanırken itiraz edebilirdi. "Ace in yargısı idam değil ID de şu kadar yıl olmalıydı" diyebilirdi. Sonuçta ortada bir adaletsizlik var ve buna karşı çıkıyor yani denizci kişiliğine zıt bir durum değil. En kötü ihtimalle Saul gibi istifasını isteseydi ki zaten benim asıl istediğim buydu.
ID'ye atsan onu oradan kısa sürede çıkarırlardı çıkarırken oluşacak kaostan da diğer mahkumlar yararlanırdı. Ace'nin idamı sadece Ace'yi öldürerek korsanları sindirmek değil Wb'yi de kündeye getirerek KK'liğe en yakın adamı aradan çıkarmak demekti bir nevi. Bu denizciler için doğru strateji bir daha böyle bir imkan yakalayamazsın. Onların gözünde korsanların varlığı evrendeki suç oranını tetikleyen en önemli unsurlardan biri. Neden böyle davrandıklarını anlıyorsun. Garp'ın kahraman denizci olarak o evrendeki varlığı önemli, denizcilerin de böyle efsanevi figürlere ihtiyacı var. O sorumluluk basit değil. İki yıllık süreçte Coby'i piyasaya salmış elinden tutmuş. Coby daha bu çöp haliyle kaç hayat kurtardı kimbilir. İleride daha ne canlar kurtaracak. Denizci de lazım piyasaya.
Sence Ace düzgün bir hayat yaşayıp da sırf Roger'in oğlu olduğu ortaya çıktığı için idam edilecek olsa aynı şekilde mi davranırdı?
Garp gerekirse ölür ama böyle bir durumun içinden Ace'yi çıkartırdı.
 
Ohara'dakiler de mi teroristti ? Konuşturma beni şimdi. Hükümet bunu Ace terörist olduğu için yapmadı. Korsanlara gözdağı vermek için kendisini günah keçisi ilan edip idam etmeye kalktı. Neden namı büyük korsanları idam etmiyorlar da Ace'i ediyorlar madem ?
Garp'ın Ohara'dakilere yapılanları doğru bulduğunu gösteren bir şey belirtildi mi? Hükümet öyle bir karar aldı diye ne yapsaydı bu adam hükümete mi savaş açsaydı? Diyelim savaş açtı, ne olacaktı? Ace'yi kurtarsaydı olanlarla aynı olacaktı, denizciler arasında kaos.

Ace'nin namı gayet büyük, Roger'ın oğlu. Ayrıca Vegapunk'ın korsanların kan örneklerini vs. aldığını biliyoruz, belki de o namı büyük korsanlar üzerinde de bu çalışmaları yapıyordur, o yüzden idam edilmiyordur ya hani. Gerçekten haklı çıkmak için kırk takla atıyorsunuz. Ace'nin idamında Garp'ın ne kadar duygusal anlar yaşadığını, zorlandığını anlamamak veya görmemek için kör olmak lazım.
 
Şakayı bir kenara bırakırsak Garp ve WB denk adamlardir. Ama yıllardır Garp'a it muamelesi çekilip WB çok ayrı klasmanda gibi yorumlar atılınca bu bölüm fena bir kasırga ortaya çıkarıyor böyle.
Kim it muamelesi çekmiş ? Kaido vs Garp konusuna git bak bakalım.

Garp'a it muamelesini karakterinden kaynaklı çekiyoruz, gücü isterse Nika kadar olsun bu ona çekilecek it muamelesine etki etmez.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık