Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1079 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dostum bunun bencesi yok. Dünyanın en güçlü kılıççısı Mihawk. Shanks da saf bir kılıççı. O zaman Mihawk > Kızıl Ejder. :)
Mihawk iyi bir kılıç ustası olabilir. Fakat Shanks kadar güçlü bir Haki seviyesinde değil demek ki. Aralarında bariz güç farkı vardır. Mihawk'la efsane düellosu Shanks'a yazar çünkü dünyanın en iyi kılıç ustasına karşı düello yapmış. Net bir biçimde Shanks>Mihawk'tır.

Bunu anlamanız için Luffy, Shanks'ı geçmek istiyor, Zoro'da, Mihawk'ı. Luffy>>>>Zoro olduğuna göre konu kapanmıştır.
 
O değilde karasakal ne geziyor oralarda. Acaba karasakal ve bizimkiler birlik olup grosei yi mi gebertecek?
 
E tabi Mihawk'ı kapsamlı görmeden bir şey söylemek güç ama baktığımız zaman bunlar ezeli rakip ve Shanks kolunu kaybettikten sonra aralarında düello olmuyor ve Shanks ondan sonra yonko olsa da Mihawk da ondan sonra dünyanın en iyi kılıç ustası oluyor ödüllerin farklı olması konusu anlaşılması zor bir konu değil çünkü Shanks aktif bir yonko iken Mihawk ödülü durmuş bir savaş lorduydu ayrıca tayfanın da bir çok konuda etkisi var Shanksın güçlü tayfası ve müttefikleri olmasına rağmen Mihawk yalnız...
kral haki o kadar kişide çıktı Mihawkta olma ihtimali de yüksek bence... Yani benim düşüncem Shanks Mihawktan sonra daha çok gelişse bile aralarında uçurum olmadığıdır... ama Luffy Shanks kadar olmadığı gibi Zoro da Mihawk kadar olmamıştır o yüzden Zoro=Luffy demiyorum ama aralarında uçurum yoktur diyorum
Öncelikle ödül mevzusu tam olarak öyle değil bence. Shanks her ne kadar aktif bir korsan olsa bile ödülü sırf Yonkoluğu temsilen verildi muhtemelen. Tarihi doğru hatırlıyorsam; bundan 6 sene önce Yonko olmuştu, ödülü o zaman ki gibi duruyor olabilir. Shanks diğer yonkolara göre daha ılımlı biri, Kaido ve Linlin düşene kadar anca içip içip partiledi muhtemelen. Shanks'a 6 yıl önce biçilen bir değer varken; Mihawk'a günümüzde bir değer biçiliyor. Yani Mihawk'ın açıklanan ödülü; Shichi. olmadan önceki son ödülü değil muhtemelen, güncel bir ödül verildi ona, bunu diğer Shichi.lerde gördük. İşte bu yüzden Shanks'ın ödülü gerçek seviyesini yansıtmazken; Mihawk tam olarak hakettiği yerde diye düşünüyorum. Shabondy'de Luffy, Law ve Kid'in ödüllerini görüyoruz, en yüksek Kid; çünkü bu herifin aşıraya kaçan hareketleri olduğu için fazla ödül vermişler. Law en düşük ödüle sahip; çünkü gerekmedikçe etliye sütlüye karışan biri değil, shichi. olmak istediğinde 2 ay içerisinde ödülünü artırabilecek potansiyele sahip. Yani Shanks; diğer yonkolara göre daha zararsız olduğu için en düşük ödüle sahipti ama bu gerçek gücünü göstermiyordu. Mihawk'a bakarsak adamın diğer bir ünvanı Denizci Avcısı mı neydi, böyle birine ödül verirken ellerini korkak alıştıracaklarını hiç sanmıyorum.

Şimdiye kadar hep Shanks ve Mihawk denk diye düşünüyordum. Daha öncede yazdığım gibi Mihawk'ın; Shanks'ın kılıç ustası olarak Kara Sakala'a karşı Shanks'ın yanında savaşmasını bekledim ama seviye mevzusu bir türlü oturmuyordu kafamda. Bölüm çıktığında taşlar yerine tam olarak oturur mu bilmem ama Shanks, Roger ayarı ise Mihawk'a baya fark atmış demektir.

Shanks ve Mihawk arasındaki en önemli farkın ise Haki olduğunu düşünüyorum, bunun 2 sebebi var:

1-Daha en başta Portakalda vitamin bile olmayan Zoro ile kapışan Mihawk; ondaki potansiyeli görüyor ve iradeden falan bahsediyor. O konumdaki bir adam cidden Çakı ile dalga geçtiği çocuğun, kendisini ilerde birgün yenebileceğini düşünüyor. Ben burada Zoro'daki; kılıç ustalığı yeteneğini değilde, Zoro'daki haki potansiyelini gördüğünü düşünüyorum. Zaten Zoro sonradan adama yalvarıp ondan kılıç ustalığı eğitimi alıyor, eee ben ne anladım bu işten. Zoro her ne kadar kılıç ustalığında iyi olsa bile Mihawk'a asıl farkı; Haki konusunda atacak bence. Bu demek değil ki Mihawk zayıf. Nasıl ki Garp; Roger ve Shanks'ten farklı olarak sadece yumrukları ve haki ile serinin zirvesine oturmuş, Mihawk'ta sadece kılıç ustalığı ile kendi alanında zirveyi temsil ediyor olabilir. Adamın ağzından çıkan sözde ortada; KK olmak beni yenmekten çok daha zor.

2- Mihawk, savaşta Luffy'nin kitleleri peşinden sürükleme yeteneğini övüyor; bir nevi bu da Mihawk'ta olmayan şey, adam Yonkoluğu reddetti, yapı olarak kaptan olmaya uygun değil. Burada da Luffy'deki haki potansiyeline atıfta bulunduğunu düşünüyorum, Kral haki dediğimiz şey; insanları bayıltabiliyorken; normal zamanda insanlar o enerjiden etkilenip, belkide istemsizce Luffy'nin peşinden gidiyor. Burdan yola çıkarak; Luffy'nin serideki en yüksek haki potansiyeline sahip olduğunu düşünebilirz bence. Mihawk'ta Kral haki olsa bile bunun Shanks seviyesinde olduğunu düşünmüyorum çünkü Shanks'te öyle veya böyle etkileyici bir kişiliğe sahip.

Genel olarak seviye mevzusunda bu şekilde düşünüyorum; bölüm çıktıktan sonra belki daha net şeyler söylenebilir. Shanks ve Mihawk ilişkisini şu an Roger ve Ray gibi görebiliriz sanırım. Roger KK; Ray yonko ayarı biri. Bizim tayfada bunları aşacak. Luffy, KK seviyesini aştığında; Zoro ve Sanji KK seviyesi olacak diye düşünüyorum.
 
Tayfasında da güçlü insanlar olan en kötü nesil 3 lüsünden(karasakal,hasır şapka,kid tayfası) kid dağılmış muhtemelen zamanla hepsi dağılıp luffy le sake içen müttefiklere dönüşecek son savaş için.kid her ne kadar bana göre güçsüz ışlenmiş olsada tayfası için üzuldüm killer dan heat ten ümitliydim. Ama güç dengeleri de iyice bozuldu bm yi demir atarak yenen adam shanstan tek yedi baktığında ikiside yonko hatta bm zamanında rogerın bile savaşmaktan kaçındığı bir karakterken diğeri roger korsanlarının miçosu...
kid e tek atması normal. Kıdin asil olayı hasar vermesi dayanıklılık değil .Kıd ve law BM i yendikleri de bigmam hala kendindeydi magmaya düştüğü için yenildi. Yani normal bir mekanda yapılsa savas kidle lawin birleşik gücü hala yetmiyordu. Bigmom un ve kaidonun asıl gücü fiziksel dayanikliklari. Ben zannetmiyorum shanks 1 e 1 kaidodan güçlü sonuçta kaido tanitilirken 1 e 1 de en güçlü adam dendi. Ama kaido ve shanks tayfa olarak savassa shaksin tayfa daha güçlü olduğundan o kazanır. Ama tek sorun hasar görecek mi ne kadar hasar görecek kaido. Sonuçta kaido yenilmeyen bir karakter değil bir çok kere yenilmiş. 56 kere yakalanmış olduğundan bahsedilmisti sanırım. Ama adam ellerindeyken bile kimse oldurememis. Şimdi shanks in böyle bir adamla uğraşmak istememesini anlıyorum. Sonuçta yense bile olduremeyecekti. Sonrasında peşine takılıp sürekli musalat olan bir kaidoyu kim ister. Ama seri hizlandigindan kaidonun sonu oldu. İstese bile olemeyen adam bile seri hizlaninca ölebilir oldu.
 
Bigmom Kid ve Law ile savaşırken güçlü olduğunuzu kabul ediyorum deyip en güçlü formuna giriyor . Defalarca Kidin en zayıf anında saldırılar yapıyorve Kidi saf dışı bırakamıyor.

shanks ise gelip tek darbe ile onu tayfasını yok ediyor .

açık ve net bir şekilde E.oda Shanksın Bigmomdan farkını ortaya koymuştur .

burada Lawda olsa Shanks dönüp onu da saniyeler içinde tekleyebilir ( ki bakınca Law Kidden daha güçlü biri gibi Buda bence kesinleşti ). Adam Kidin tüm Umutlarını her şeyini yok etmiş ezici bir üstünlükle .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık