Sizce Marineford savaşında denizciler Shanks'ten korktukları için mi savaşı durdurdular, yoksa Shanks'in dünya hükümeti ile olan ilişkisini bildikleri için mi? Aslında baştan beri Shanks dünya hükümetine çalışıyordu ve Gomu Gomu no Mi meyvesini onlara mı götürüyordu.
Farklı sebepleri olabilir. Örneklendirecek olursak.
1. Tanrı vadisinde Roger + Garp ile Rocks korsanları arasında yapılan savaş sonrası orda bulunan 2 çocuk bu çocukların tenryuubito olmaları yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Buna bakarsak Don Flamingo'daki olayın bir benzeri Shanks için söylenebilir.
2. Shanks ve tayfasının gücü güvenilirliği konusunda Sengoku'nun ikna olması ve tobinin savaş sırasındaki söylemleri savaşın zaten bitmesi gerektiğine olan inancı birinin ortaya koymasıydı bu nedenle savaş bitmiştir orda.
3. Shanks dünya hükümetine çalışmıyor çünkü Gomu Gomu No Mi meyvesini zaten Denizcilerin elinden aldı Wano arkında bu konu ile ilgili de bir flashback yaşandı.
4. O meyveyi asıl yiyecek kişi Roger'in oğlu Ace olacaktı bu Shanks'ın kaptanına olan inancı ve onun 20 yıl erken geldik diyip benim oğlum yapacak demesine bir gönderme olarak düşünüyorum ben.
Not: Lufy tamamen aç gözlülüğü dolayısı ile o meyveyi yedi
başka bir sebep yok aramayın.