Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1052 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hem Zoro hem Luffy'nin eski sahnelerinin daha etkileyici olmasının sebebi o bölümlerin aceleye gelmemiş olması bana kalırsa. Luffy meyveyi göz açıp kapayıncaya kadar uyandırıp öldüğünün farkına bile varmaması kalitesizlik göstergesi. Saga'nın saçma yerlerinin lastik gibi uzatılıp bu sahnelerin aceleye gelmesi kötü oldu. Ama bu Oda'nın duygusal sahne çizme yeteneğini kaybettiği anlamına gelmez. Sadece bizim tayfa için bunu yapmadı.
Bence kaybetti. Misal, Kaido'nun, Kin'emon'u öldürdüğü sahne. Çok iyiydi. Ben Momonosuke'yi de kınları da Wano halkını da günahım kadar sevmem ama çok iyi sahneydi. Kin'emon'un devamında gördüğü flashback sahnesi olsun, Kaido'nun son sözleri olsun çok iyiydi. Orada öldürseydi Kin'emon'u efsane olurdu ama yaşattı. O sahnenin devamında ise işi yine şakaya vurdu. 1051. bölümde dipdiriydi Kin'emon.

Kaybetti derken kast ettiğim şu: Eskiden çok daha iyi yapardı bunları. Artık o seviyenin çok altında. Biraz alakasız bir örnek olarak ama ben ve pek çok One Piece sever senelerce Luffy'nin, tıpkı zamanında Shanks ve WB'nin yaptığı gibi göğü yaracağı bölümü bekledik. Açıp bakın o sahneye(1026. bölüm) o kadar özensizdi ki böyle mi olacaktı demekten başka bir şey demedim. O sahnenin finalinde Orochi vardı siz düşünün.
 
Yonkou saga bitti. Yonkou sagada elenen oyuncular: Kaido, Big Mom. Bu ikisi dikkat ederseniz seriye en son eklenen yonkoular. Muhtemelen yonkou fikri de eski bir retcondu. Asıl hikayeye bir katkıları olmadı, seriyi yıllarca uzatmaktan başka bir işe yaramadılar. Bu ikisinin meşgul ettiği son 10 yılı çıkar ana hikayeden pek bir şey eksilmez. Hatta serinin bir çok problemi bu arclarda ortaya çıktı. Sonra zaten Oden, Xebec, Im, Joyboy ve Nika retconları ile seriyi ilk planladığından bambaşka yerlere götürdü ve iyice rezil etti.

Dediğim gibi bence retcon olan Yonkou olayı ortaya çıkmadan önce kimler vardı korsan olarak? Shanks, Mihawk, Beyazsakal, Karasakal. Beyazsakal serinin ana kötüleri olan Karasakal ve Akainu'nun öne çıkması için öldürülerek ana hikayedeki rolünü oynadı. Im yine retcon olarak seriye girdi ve asıl ana kötü rolünü üstlenecek muhtemelen.

Retconları bir kenara bırakalım. Elenen oyuncular Kaido ve Big Mom yani retcon yonkoular. Final sagaya elenmeden devam edenler: Shanks, Mihawk, Karasakal, Dragon. Hatta Vegapunk. İlginç bir şekilde hep merak ettiğimiz ama bir türlü açıklanmayanlar sona kaldı. Aslında çok da ilginç değil. Seriyi uzatmak için kurgulanan karakterler aradan çıkana kadar asıl karakterlere sıra anca geldi. Bundan sonra Oda'nın kafasındaki gerçek hikayeyi ve artı olarak da retcon olan Im ve Joyboy kısımlarını okuyacağız. Muhtemelen ilk iş KK olmak ve asıl hikayeyi görmek. Umarım merak ettiğimiz şeyleri ve kafasında bunca yıldır planladığı sonradan uydurmadığı bu hikayeleri çok güzel işler. En azından seriyi güzel hatırlayalım.
Yazdıklarından şunu çıkarıyorum: Wano bir nevi zaman atlaması sonrasının Skypiası gibi oldu.Hikayeye pek fazla bir şey katmayan ama bir ton yeni karakterin rol aldığı uzun arc.
 
Yazdıklarından şunu çıkarıyorum: Wano bir nevi zaman atlaması sonrasının Skypiası gibi oldu.Hikayeye pek fazla bir şey katmayan ama bir ton yeni karakterin rol aldığı uzun arc.
Zaman atlamasının sonrası komple Skypia, Wano da Skypia sonrası gelen Foxy arc. Foxy arctan sonra asıl mevzulara geçmişti ve seri vites atlamıştı. Yine öyle olur umarım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık