Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte seride boşluk oluşturan, saçma sapan başka bir şey daha. Hükümeti yıkacak güçte olan, Dünyanın en saçma gücü denilen meyveyi 800 sene aradık diyorlar. Ama aradıklarına dair bir şey görmüyoruz. Seri cidden leş gibi hikayeye evrildi.
Bu çevirinin VIZ versiyonu farklı mı?

Sadece bunu baz alırsak, Kel Gorosei, işin içine kendilerini direk katmadan ''World Government'' 800 yıldır bu meyveyi ele geçirmeyi başaramadı diyor. Yani kendileri direk olarak aradıklarını söylüyor mu?

Çünkü önceki bölümde de Sarışın Gorosei, ''World Government'' yani hükümet meyvenin ismini değiştirdi derken kendilerini işin içine katmadan kendilerinden önceki hükümetler hakkında konuşuyordu.

Burada kendilerinin direk olarak aradığını kanıtlayan bir şey yok bence, kendilerinden önceki hükümetler denemiş ama başarısız olmuş, sonra kendileri zaten bizden öncekiler başarısız olduysa biz mi olacağız diye salmışlardır.

Ayrıca biz bunları çok büyütüyoruz, hükümet zaten devrilecek bu serinin sonunda. Yani bu adamlar dünyayı yönetiyorlar vesaire falan abartma bunlar, Kaido'yu kızdırdık kötü mü oldu acaba diye düşünen adamlar bunlar.

Luffyde toon force çıkmasına zerre takılmadim. Seri fantezi serisi güzel güç.

Fakat lastik meyvesinin özel çıkması ve güneş tanrısının neden lastik olduğunu yediremedim zihnimde
Lastik fikri evet çok garip, güneş tanrısı olup da böyle bir güç uyandırması çok enteresan.

Maske filminde Jim Carrey Loki'nin maskesini takınca her şeyi yapabiliyordu. Oda bunu açıklayacaktır bir açıklamasını görmek gerek.

Bu çevirinin VIZ versiyonu farklı mı?

Sadece bunu baz alırsak, Kel Gorosei, işin içine kendilerini direk katmadan ''World Government'' 800 yıldır bu meyveyi ele geçirmeyi başaramadı diyor. Yani kendileri direk olarak aradıklarını söylüyor mu?

Çünkü önceki bölümde de Sarışın Gorosei, ''World Government'' yani hükümet meyvenin ismini değiştirdi derken kendilerini işin içine katmadan kendilerinden önceki hükümetler hakkında konuşuyordu.

Burada kendilerinin direk olarak aradığını kanıtlayan bir şey yok bence, kendilerinden önceki hükümetler denemiş ama başarısız olmuş, sonra kendileri zaten bizden öncekiler başarısız olduysa biz mi olacağız diye salmışlardır.

Ayrıca biz bunları çok büyütüyoruz, hükümet zaten devrilecek bu serinin sonunda. Yani dünyayı yönetiyorlar vesaire falan abartma bunlar, adamlar Kaido'yu kızdırdık kötü mü oldu acaba diye düşünen adamlar bunlar.

800 sene boyunca onlarca hükümet değişmiştir. Bu mantığı göre ilk birkaç hükümet bulamadıktan sonra hepsinin ''daha öncekiler yapmadı, bırakalım'' demesi lazım. Artık peşini bırakalım demeleri için 800 sene mi geçmesini beklemişler?

2. resimde kafanın içinden geçtiğini gösteren kesin bir şey yok. Altı çizili yazdığımı okumamışsın. Kaido'nun kafasının ortasına vurabilmesi için saat yönünde dönmesi gerek. 2. resimde Luffy'nin kolunun C şeklinde olmasından saat yönünün tersine döndüğü anlaşılıyor, bu durumda Kaido'nun yüzüne yumruk geçirmesi imkansız. Gayet net bi şekilde sol kulak tarafından koluyla vuruyor.

Kırmızı ile çizdiğim, parça parça görünen siyah çizgileri de açıklarsan memnun olurum.

800 sene boyunca onlarca hükümet değişmiştir. Bu mantığı göre ilk birkaç hükümet bulamadıktan sonra hepsinin ''daha öncekiler yapmadı, bırakalım'' demesi lazım. Artık peşini bırakalım demeleri için 800 sene mi geçmesini beklemişler?
İşte ne zaman vazgeçtiler belli değil, 800 senede kaç defa sence Gorosei değişmiştir?

En az 10 defa falan değişmiş olması lazım, bir saatten sonra adamlar bu sadece bir efsane diyerek vazgeçmiştir veya umursamamıştır.

Orochi ile dalga geçiyorlardı sadece 20 senelik bir zaman diliminden sonra geri gelecek Samuraylar diyince, kaldı ki Orochi direk bunu tecrübe etmiş, bu adamlar ise direk tecrübe bile etmemişler, biz bu adamlar 800 senedir olan bir olayın peşine düşüp sürekli bunu bir efsane değilmiş gibi aramalarını bekliyoruz.

Evet, bence onlar da zoan formu gibi bir şey.
O zaman Oda'nın bunu taa Enies Lobby'den beri planlamış olduğu gibi bir anlam çıkarıyor. :D

Bence Oda için bile bu meyve Wano'ya kadar düz lastik meyvesiydi. Herkes için böyleydi ve g4-g3 özellikleri herkes için kabul edilmişti. Kimse Gear 5 Giant Man dese bu kadar tepki göstermezdi. Belki saçma bulanlar olabilirdi ama genel olarak kabul edilirdi bence. Kendisi meyveye de büyük anlam yüklemek istedi ve Güneş Tanrısı Nika'yı seriye dahil etti. En özel çocuk Luffy olacak diye zorladı da zorladı.

Şuna da okeyim ben bu arada. Artık bu raddeye geldim. Hadi Meyve mistik zoan olsun, form değiştirmeleri buraya bağlansın tamam ama gelip dövüş tarzını, kişiliğini değiştirmesin. Böyle bir dövüş izletmesin bize. Benim genel olarak problemim Güneş Tanrısı Nika olayı.

Sengoku'da Buddha meyvesi yemişti. Oda uyanış açınca dini bütün bir adama dönüşsün. Millete dini öğütler versin dövüşürken falan. İman gücüyle düşmanları Budist yapsın. :D

2. resimde kafanın içinden geçtiğini gösteren kesin bir şey yok. Altı çizili yazdığımı okumamışsın. Kaido'nun kafasının ortasına vurabilmesi için saat yönünde dönmesi gerek. 2. resimde Luffy'nin kolunun C şeklinde olmasından saat yönünün tersine döndüğü anlaşılıyor, bu durumda Kaido'nun yüzüne yumruk geçirmesi imkansız. Gayet net bi şekilde sol kulak tarafından koluyla vuruyor.
Avatara bakmaktan adamın yazdığını okuyamadım. Nakliyeci Sefer'i de gördük sonunda burada. :ehe:

İşte ne zaman vazgeçtiler belli değil, 800 senede kaç defa sence Gorosei değişmiştir?

En az 10 defa falan değişmiş olması lazım, bir saatten sonra adamlar bu sadece bir efsane diyerek vazgeçmiştir veya umursamamıştır.

Orochi ile dalga geçiyorlardı sadece 20 senelik bir zaman diliminden sonra geri gelecek Samuraylar diyince, kaldı ki Orochi direk bunu tecrübe etmiş, bu adamların olayla alakası bile yoktur, biz bu adamlar 800 senedir olan bir olayın peşine düşüp sürekli bunu bir efsane değilmiş gibi aramalarını bekliyoruz.

Fatihin hakisini kullanan bir D.'nin, bu meyveyi uyandırmayacağı ihtimalini göz önüne almamaları tek kelimeyle salaklık. Ve ben bu salaklığı dünyanın çoğunu yöneten Dünya Hükümeti oluşumuna yakıştıramıyorum.

O zaman Oda'nın bunu taa Enies Lobby'den beri planlamış olduğu gibi bir anlam çıkarıyor. :D

Bence Oda için bile bu meyve Wano'ya kadar düz lastik meyvesiydi. Herkes için böyleydi ve g4-g3 özellikleri herkes için kabul edilmişti. Kimse Gear 5 Giant Man dese bu kadar tepki göstermezdi. Belki saçma bulanlar olabilirdi ama genel olarak kabul edilirdi bence. Kendisi meyveye de büyük anlam yüklemek istedi ve Güneş Tanrısı Nika'yı seriye dahil etti. En özel çocuk Luffy olacak diye zorladı da zorladı.

Şuna da okeyim ben bu arada. Artık bu raddeye geldim. Hadi Meyve mistik zoan olsun, form değiştirmeleri buraya bağlansın tamam ama gelip dövüş tarzını, kişiliğini değiştirmesin. Böyle bir dövüş izletmesin bize. Benim genel olarak problemim Güneş Tanrısı Nika olayı.

Sengoku'da Buddha meyvesi yemişti. Oda uyanış açınca dini bütün bir adama dönüşsün. Millete dini öğütler versin dövüşürken falan. İman gücüyle düşmanları Budist yapsın. :D
g4'ü ilk Dof gördüğünde bu nasıl lastik falan demişti zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık