Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1045 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bazıları OP son 2 sayı ile boka sardı sarıyor da OP zaten çok baştan beri temel bazı problemleri olan, bazı konseptleri oturtmadan Oda'nın "arkası yarın" , " zamanı gelsin düşünürüz" kolaycılığı ile potansiyelinin çok çok altında yürütülen bir işti.

Ancak bu dumanın tütmesi zaman atlaması sonrası oldu çünkü Oda zaman atlamasında neler yapıldığını işleyemedi. Ve zaman atlaması öncesi pacifista dahi yenemeyen tiplerken zaman atlamasından 2 arc sonra (Oda'nın gereksiz uzattığı 2 ark bu Balıkadam ve Punk H. ) Doflamingo gibi 3 tip haki bilen, yer altı dünyasının anahtar ismi olan, meyve uyanışı olan. Aynı arkda 2 tane Amiral'e çemkirebilen, tek bir tekniği ile tekniğin içinde Fujitora, Sabo, Zoro, Law gibi bir kaç süper güçlü ismin yanı sıra bir sürü ufak tefek önemli seviyede yeni dünya korsanını çaresiz bırakmıştır. Daha sonra Oda g4 diye bir şey uydurdu ve haki-meyve interaksiyonunu sırf bu zafer için bir kez daha değiştirdi ve Luffy yendi bu adamı. Bu adamdan sonra çok büyük bir hata yaptı ve Dof yenebilmiş (yardımlarla olsa bile) bir adamı Cracker'da zorlandırdı (Aynı Wano Arc'ı başında Basil Hawkins'den kaçıp, Holdem gibi tiplere isimli atak atmak zorunda kalması gibi ) Sonra Cracker'ı bile yardımla yendi bu adam. Daha da kötüsünü yaptı gene yardımla, kaçak göçek KAtakuri'yi yendi onu da kıldan bile ince bir payla yendi. Kata'nın sempatisini kazanmasa belki de yenemezdi.

Nitekim bu adam o 2.5 yıllık antrenman sonrasında Dof, Kata, Cracker gibilerine karşı bile binbir türlü yardımla anca baş gelebilirken, Big Mom karşısında hiç bir varlık gösterememişken (Sonra Big Mom da big meme oldu o ayrı) gitti Luffy'i Kaido ile eşleştirdi. Kaido kim ? "Havada, karada, denizde yaşayan en güçlü varlık/yaratık !" . Hyogoro diye bir deus ex geldi ve buna ryo öğretti. Sonra Luffy gene gözlemleyerek Kral hakisini silahlanma olarak giymeyi öğrendi (güya odaya göre kral hakisi çalışarak güçlendirilebilecek bir şey değildi) . Kaido'nun karizmasını kınlar karşısında gereksiz yere çizdirip wano savaşını kınların aşırı üstüne düşerek aşırı uzattı ve bu sırada Luffy ile Kaido ne zaman karşılaşsa Kaido aldı bunu zorlanmadan. Çünkü daha bir önceki boss'u katakuri olan, onu da kıl payı geçebilen adam sırf ryo + kral hakili koka ile Kaido yenemeyecekti belliydi.Oda'nın daha da bişiler sıçması lazımdı çünkü zamanında karaktere yatırım yapmadı. Bu adam korsanlar kralının sağ koluyla yaptığı antrenmandan sonra Kokasını, Hordy gibi bir low dişleri ile geçebiliyordu :D :D Luffy silahlanma hakisi üzerinde çalıştı mı geçen zaman içinde ? Hayır. OP'nin bir diğer problemi de bu, bizim 1050 sayıya yakındır okuduğumuz hikaye topu topu 2 yıl + 7-8 ay aslında ve bunun 2 yılı off-panel çünkü zaman atlaması. Nitekim karakterler her ne yapıyorsa bunu kısa bir zamanda yapıyor ve bunun içinde hiç bir gözle görülür, adres gösterilir bir eğitim almıyorlar ya da kendilerini antrenman yaparken göremiyoruz.

Haliyle Luffy ve yancıları (özellikle Monster Trio) ark başında Basil Hawkins, Apoo, Page One gibi isimlerle başı dertte kişiler iken :D Sanji'nin adam akıllı dövüşe girip kazandığı son zafer Ennies Lobby'den Jabra idi Queen'e kadar :D Zoro desen son kestiği kişi Pica'yı Orlombus'un sayesinde kesti ve Pica'nın dikkati dağınıktı .

Şimdi ? Sanji Queen'e shit diff attı nasıl ? 2 yıllık eğitiminden gram faydalandı mı bunu yaparken ? Hayır !
Zoro, king'e mid diff attı. Nasıl ? 2 yıllık eğitiminden emareler gördük mü ? Hayır ! Güya dünyanın en güçlü kılıç ustası ile çalıştı. Ancak "item" ile güçlendi. Sanırsın MMORPG karakteri bu :D
LUffy ?


Luffy ap ayrı bir olay zaten.



Nitekim, bu bölümlerden çok çok önce çanlar çalmaya başlamıştı. O zamanlar eleştirdiğimizde "siz narutocusunuz, bleachcisiniz ne anlarsınız" deyip kale dahi alınmıyorduk. Ben hep dedim. OP fanbase Oda'nın kafasına göre at koşturmasını bu denli ödüllendirirse bu adam ben daha ne kadar coşabilirim diye sınırları zorlayacak. Ve işte o sınırlar şimdi zorlanıyor. Durum buuuuu...


Yani zaten Wano Arc'ı başından beri bu serinin mirasını yok eden bir ark şeklinde ilerliyordu.Rocks retconu, Oden deus ex'i , Roger ve WB flashbackleri vs vs .... Zaten perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyordu.

Şu an şu son 2-3 bölümle beraber şahit olduğumuz tek bir şey var. Zamanında bizi kale almayan bazıları şu an duruma ayıktılar ve her normal tüketici ve okur gibi "eleştirebilirim kardeşim" diyor ve eleştiriyor da olması gerektiği gibi. Bazıları ise OP 'yi edebi bir eser gibi tüketmiyor onu bir MMORPG gibi tüketiyor herkesin yürüttüğü bir karakteri var ve o karakter yeni itemler alıyor, yeni güçler ediniyor ve diğerlerinin önüne geçiyorsa, tutarsızlık oluyor mu ,hikaye parçalanıyor mu, evren kendini tekrar ediyor mu bunlara bakmıyorlar :D :D Çünkü bunlar bir eser okumuyorlar bir sanal alemde kendi avatarları olarak karakterler seçiyorlar ve onları takip ediyorlar. Eserin bütünü umurlarında değil.

Nitekim şu son 2-3 bölüm sayesinde duyarlı okuyucu ile wanker karakter kasıcı tipler birbirlerinden ayrışıyorlar. Ve turnusol kağıdı gibi kimin ney olduğunu görmeye başlıyoruz :D

Çok şükür bazı arkadaşlar geç de olsa bize katıldılar (biz dediğim bu seride bir şeylerin çok berbat bir biçimde yanlış gittiğini daha önceden söyleyenler ve görenler). En azından artık hepimiz aynı sayfadayız :D Diğerleri ise gerçek hayatındaki başaramadığını, sanal hayatta sevdiği karakter başarıyor diye kendilerini avutmaya aşırı derecede kaptırmış holiganlara dönüşüyorlar :D :D


" OP çok iyiydi harika seridi de 2 bölümle kendine pandik attı" diyorlar şimdi. OP epeydir harika bir şey olmayı bırakmıştı zaten, ve kendine attığı pandikler buradan bağdata yol olur bunlar yeni değil. Ancak Oda artık çizemiyor bile, çizim kalitesi çok düştü, yazamıyor yazım kalitesi çok düştü. Bir de eskiden karakterleri hem karizmatik hem eğlenceli tasarlayabiliyordu şimdi hepsi irite edici tasarımlara sahip. Nitekim şimdi ayan beyan ortada o yüzden herkese görünür oldu. Yoksa yeni bir şey değil bu. Oda bu "yaptım oldu" kafasını epeydir yapıyor.


Okuduğumuz ortak arkadaşlar ve 10 yıldan fazla emek olmasa bir daha adını ağzıma bile almazdım bu serinin şahsen.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık