Yazılanları genel olarak derledim, çıkar mı bilmiyorum.
- Luffy ve Joy Boy benzerliği hem meyveden, hem de herkesi müttefik yapma gücünden geliyor.
- Meyvede özel bir şey yok, sadece Joy Boy'un meyvesi olduğu bilinirse tarihten haberi olanlar tarafından Luffy'nin arkasında toplananlar olur diye adı değiştiriliyor.
- Joy Boy öldükten sonra meyvesi Dünya Hükümeti'nin eline geçiyor ve kimse yemesin diye muhafaza ediliyor. Meyvenin önemi büyük olduğu için çalındığı zaman Who's-Who hem görevden alınıyor, hem hapse atılıyor.
- Meyve hakkındaki gerçekleri kimse bilmiyor, Beş Kadim de yeni öğreniyormuş. Bu yüzden Luffy'nin peşine düşen olmamış.
Burda dikkatimi çeken noktalardan birisi de "meyvede özel bir şey yok" cümlesi. Eğer gomu gomuyu özel yapan tek şey JoyBoy'un da meyvesi olmasıysa goroseinin uyanışından korktuğu meyve hangi meyve? Eğer bu spoiler doğruysa ortada henüz ne olduğunu bilmediğimiz bir özel güçlü meyve var demektir.
Peki niye böyle diyorum?
Eğer gomu gomunun tek olayı JoyBoy ise zaten meyve uyanışından korkulması gereken bir meyve değil demektir. Diğer bir husus goroseinin gomu gomu'yu bilmemesi ama bahsi geçen meyveyle ilgili "o meyvenin uyanışı bizim için bile efsane" demeleri. Eğer bu adamlar gomu gomu'nun JoyBoy meyvesi olduğunu bilmiyorduysalar bu cümleyi asla kuramamaları gerek zira burda bahsettikleri meyvenin gomu gomu olabilmesi için goroseinin bu meyvenin JoyBoy'a ait olduğunu bilmesi ve yüzyıllardır kimse tarafından yenilmedi/uyandırılmadığı için "bizim için efsaneye dönüştü" manasında bir cümle kurması gerek ama bu adamlar bilmiyorsa nasıl bizim için bile bir efsane diyebilirler ki?
Gomu gomu'nun korkulması gereken özel bir gücü yoksa ve Gorosei bu meyvenin JoyBoy meyvesi olduğunu bilmiyorsa ortada Gorosei için uyanışı efsaneye dönüşmüş ve uyanışı çok güçlü olan bir meyve olması lazım.
Bu konuda çok uzun zamandır bir fikrim var, bu tarz animelerde hep gördüğümüz üzere böyle özel güçler ya anakarakterin olur yada başkötünün. Luffy'nin meyvesi değilse Karasakalın meyvesi olma ihtimali çok kuvvetli demektir. Bunu bilen Shanks Gorosei ile Karasakal hakkında konuşmuş ve Karasakalla dövüşmeye gitmiş olabilir. Eğer bu doğruysa Gorosei bu dövüşü anlık olarak takip edip bu esnada da Karasakalın meyve uyandırması ihtimaline karşı uyandırabilir mi uyandıramaz mı tarzında kendi aralarında bu konuşmaları yapmış olabilirler.
Gorosei JoyBoyu ve gomu gomu'yu Luffy ile ilişkilendiremiyorsa, gomu gomu'nun özel bir yanı yoksa, bu adamların bu efsane muhabbetini gomu gomu'yla ilgili olarak gerçekleştirmelerinin mantıklı hiçbir yanı yok.