Özgürlük: Luffy'nin nihai amacıydı başından beri. O, bir yerleri fethetmekle değil, özgür olmakla ilgileniyordu. Korsan Kral olmayı da bu yüzden istiyordu.
Eğlence: Luffy, tayfasında doktor bile yokken, tayfasına müzisyen almak istiyordu. Aklında hep o vardı. Her zaferden sonra, bulduğu her fırsatta ortamı partiye çevirdi. En yorgun, en depresif anlarda bile yüzleri güldürdü, insanları bir araya topladı.
Şöyle bir geçmişe, Luffy'ye baktığımda; özgür ruhlu olmak, dövüşürken bile kıkır kıkır gülmek, rakiplerini bile güldürmek, Kurtuluş Savaşçısı Nika olmak, Joy Boy olmak; bunlar en çok Luffy'ye yakışırdı zaten.
Ay önünde gülen Luffy silueti beni en çok etkileyen şey oldu bölümde. ''Toon Force'' muhabbetinin olacağını sanmıyorum. O toplara girmez umarım Oda. Sadece eğlenceli göstermek için kullandığı bir teknik olarak kalırsa ve Luffy'nin gücüne yansımazsa, bu bölümdeki aptal çizimleri sindirebilirim. Biraz daha görmek lazım Luffy'nin nasıl dövüştüğünü.
Kadimler'in, meyve hakkındaki yorumları ve Luffy'nin peşine adamakıllı düşmemeleri de çok eleştiriliyor haklı olarak. Ancak ben bunun, bu bölümde ortaya çıkan bir kurgu boşluğu olduğunu düşünmüyorum. Bu boşluk her zaman vardı. Meyve muhabbeti yokken de, aynı kurgu boşluğu Robin için de geçerliydi, ''Dragon'un oğlu'' için de geçerliydi, Enies Lobby'yi basan ve hükumete savaş açan tayfa için de geçerliydi, İmper Down'a sızan ve oradan mahkumlarla birlikte kaçan Luffy için de geçerliydi... diye diye uzar gider bu. He, n'oldu? 800 yıldır arama ama ele geçirememe muhabbetiyle birlikte, kurgudaki bu boşluk daha da derinleşmiş oldu. Rahatsız edici mi? Evet, kesinlikle rahatsız edici. Seride olan diğer birçok kurgu açığı gibi...
Bir diğer rahatsız edici şey de, bir anda meyvenin türünün değişmesiydi. Bunun benim açımdan en rahatsız edici yanı, meyvenin gerçek doğasının tam olarak açıklanmamasından kaynaklanıyor. Zoan bir meyvenin, nasıl oldu da yıllarca Paramercia olduğuna inandık? Serideki geri kalan tüm Zoanlar, Zoan olduklarını açıkça belli ediyorlar. Peki bu meyve, nasıl oluyor da tam olarak Paramercia gibi görünüyor? Öyle ki, kullanıcısı bile Zoan olduğunu anlamıyor? Bu soru, bence bölümdeki en rahatsız edici kısımdı ve gerçekten yeni bir ''kurgu boşluğu'' yarattı. Bunu ileriki bölümlerde çok güzel, ayrıntılı bir şekilde açıklaması gerekiyor Oda'nın. ''Yaptım, oldu'' şeklinde geçiştirilecek bir şey değil.