Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044: Kurtuluş Savaşçısı

Bölüm Nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 278 52.8%
  • Orta

    Kullanılan: 58 11.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 191 36.2%

  • Kullanılan toplam oy
    527
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte bu da Oda' nın saçmalıklarından biri. Çünkü bir korsanın asıl düşmanı denizcidir. Başka bir korsanla ya dövüşürsün ya da ortak olursun.
Bu konuda Oda haklı, nedenine gelirsek:

Büyük korsan liderlerinin düşmanı sadece krallıklar ve hükümetler olabilir, bu krallıkların korsanlığa karşı uyguladıkları politikalar, tavırlar ve taktikler belirleyici olur, denizciler ise bu krallıklar tarafından sadece onlara ne emrediliyorsa onu yapmakla sorumludur, kendi görevleri ve emirler dışında hareket edemezler. Denizciler onların düşmanı bu açıdan olamaz, denizciler krallıklar ve hükümetler ne derse onu yapmak zorunda. Eğer korsanlarla krallıklar ve hükümetler iş birliği yaparsa (Shichibukai durumunda olduğu gibi) denizciler bu konuda hiçbir şey yapamaz, korsanlarla işbirliği yapmak zorunda kalırlar.

Yani kısaca basit bir şekilde bakarsak:

- Büyük korsan liderleri (1) > onların altında çalışan etkili korsanlar (2) > sıradan korsanlar (3)

- Hükümeti yönetenler ve Krallar (1) > Onların altında çalışan yöneticiler ve denizci liderleri (2) > sıradan denizci askerleri ve sıradan askerler (3)

Yani burada sıradan unvansız korsanlar ile sıradan denizciler (3 numara) hiyerarşik olarak aynı gruba düşebilir, sadece bu açıdan dediğine katılabilirim, yani en alt tabakaya ait korsanlar ve hükümet askerleri olarak. Ve Korsan liderlerinin sağ kolları ve onların önemli adamları ise (2 numara) denizci liderleri ile aynı gruba düşebilir. Ancak özellikle korsanlar çağında, sadece tek bir ada ve ülke yöneten değil, birden fazla adayı ve ülkeyi yönetebilen büyük korsan liderleri varken ve bunlara ''imparator'' korsan bile deniyorken bunların dengi 2 numarada bulunan denizci liderleri değil, diğer hükümeti yönetenler ve o ülkerin kralları, yani 1 numaralar olabilir.

Levely'de denizcileri yollayanlar dünya hükümetine bağlı krallıklar olduğunu bizzat gördük, çünkü denizcileri yollamak masraflı her yere yollayamayız deniyordu, eğer yeterli finansmanı sağlamazlarsa, denizciler hiçbir şey yapamazlar. Yine aynı şekilde Shichibukai kaldırılması kararında Filo Amirali bile, Kralların bu konuda aldığı kararı bozamazdım diyor, yani Shichibukai kaldırılması gibi önemli bir konuda bile Filo Amirali etkili olamıyor. Yani olayın özünde büyük korsan liderleri, denizci liderlerinin üzerinde bir konumda yer alması çok normal, özellikle korsan çağında ve özellikle birden fazla adayı ve ülkeyi yönetebilen korsan liderleri varken. Denizci liderleri ise, bunların en yüksek kademesinde bulunanlar bile yine de emir eridir, onlara ne deniyorsa onu yapmak zorundalar, Amirallerin Kutsal Ejderlerin direk emir erleri oldukları bile söylendi, bu sebepten Garp, onların emir eri olacağıma kor-amiral olarak kalıp Amirallerin emir eri olayım diye kendince mantıklı ama saçma sayılabilecek bir karar alıp, birden fazla kez Amiral olmayı red ediyor.
 
Luffy nin uyanış hâlini daha yeni kullanıyor.Balik adam adasında gördüğümuz kehanette ateşler içinde resmedilmişti ve adayı yok ediyordu.Muhtemelen ateş yeteneği de var daha farketmedi.

Luffy bu halleri nika meyvesi kaynakli.Luffy kendinde olan bitenlere şaşırıyor.Beklendigi gibi zoan meyvesi uyanışlari çabuk iyileşip üstune güç kazanıyorlar.Luffy de buraya kadar tamam.Antik meyve olduğu icin Marconun ateşi kullandıgi gibi lastik özeliğini sonuna kadar kullanabiliyor aynı Katakuri gibi.

Tek fark zoanlarin kendi iraderi olmasi . Paramecia da böyle bir şey yok.



Sızıntı bilgilerde Dev kılıç adayi sallıyormus.Ryuma Kılıç tanrısı olarak bilinirdi.Hazir Luffy Güneş tanrısı iken Zoroda yeni Kılıç Tanrisi olmasın.Hakisiyle dev kilicada etki edebilir mi merak ettim doğrusu.

Birde kılıçlarinda Ruhani iradeleri var gibi Aynı going Meri nin olduğu gibi.Meri iyi huyluydu.Ama kılıçlar can aldığı için kötü huylu yada Karanlık mizaçlimi desem bilemedim.Yani Zoro nün karşisina çıkan eli tırpanli Kılıç'ın iradesi gibime geliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık