Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy'nin karakteri olgunlaşabilir felan o başka ama köklü bir değişim taban tabana farklı bir değişim, tayfanın ne yaptın bizim Luffy'mize diyeceği bir değişim kabul edilemez hacı. O aptallıkları hele karakterin imzası olmuş. Onlar gidemez. Giderse 25 yıllık Luffy biter.
Roger da Luffy gibi özgür ruhlu yeri geldi mi çocuk gibi davranan biri yani adım gibi biliyorum Joy Boy da böyledir. Zaten Luffy'nin doğum günü bile 5 mayıs ve Japonya'da Çocuk Bayramının olduğu gün. Oda 25 senedir çizdiği hikayeye ters bir yola girmez asla.
 
Bu seride seçilmiş kişi varsa Teach'tir, bilinçli olarak o meyveyi aradı.

Meyve kendisini seçmedi ama bilinçli olarak meyveyi aradı en azından, Luffy gibi rastgele olmadı.
 
Umarım seçilmiş kişi yok reenkarne Joyboy yok kehanet gibi saçmalıklar işlenmez. Seriyi halay kırıklığı olarak hatırlar, Oda'yı da düzenbaz kıt akıllı biri olarak hatıralarıma kazirim.
 
Ben böyle olmasını beklemiyorum ki umarım da olmaz. OP karakterleri baştan beri ne zeki nede planlı kişiler olarak gösterildi. Tek plan yapan zeki karakter olarak Teach var onun ki de öyle ahım şahım zeka gerektiren bir plan değil. Bunların hepsinin tesadüf ve kişilerin de Luffy'nin iradesinden etkilenen kişiler olarak çıkmasını beklerim ki seride hep bu olgu işlendi. Umarım seçilmiş kişi falan olayı işlenmez ve sadece zaman meyvesi yiyen bir kişinin geçmişe gidip herşeyi anlatması olarak işlenir seri.
Zamanda geri gitmesine gerek yok kehanete balık adam adasını luffy yıkacak denmişti ondan sonrada deniz kızı prensesinin doğumuna 20 yıl var denmişti galiba niye olayı farklı yorumlanıyor 800 yıl önce bir kehanete luff den bahs etmiş olma ihtimali yüksek
 
Kronolojik olarak şöyle olmuyor mu arkadaşlar? Yanlışım varsa düzeltin;
1-Kayıp tarih zamanı, ay halkı dünyaya inip krallıkların içinden geçiyorlar. Gücü tekelleştiriyorlar. Bununla Joy Boy ve tayfası mücadele ediyorlar ama antik silahlar etmenleri nedeniyle kaybediyorlar.
2-Bu mirası gelecek nesile bırakıyor. Miras bırakılan irade. Hatta Nika'nın insanlara verdiği özgürlük umudu, hapishanelerde, Shandia'da vs. devam etmiş.
3-Roger ve tayfası son adayı buluyorlar ve komik bir hikayeyle karşılaşıyorlar. Joy Boy'un yaşadıklarına bakarsak ortada komik bir şey yok gibi ama belli ki varmış.
4-Roger ve tayfası çağın değişmesi için henüz zamanın gelmediğini bir şekilde fark ediyorlar. Belli ki bir kehanet veya 800 yıllık çılgın bir plan var ortada.
5-Roger ölümü için hükümetle bir anlaşma yapıyor ve tayfasını güvenceye alıyor. Tayfasının görevi ise iradenin mirasçısını bulup, işine çok karışmadan yol göstermek.
6-Shanks şapkayı alıp mirasçıyı bulma görevine başlıyor. Belki de Roger'ın inandığı gibi Ace'in o kişi olma ihtimalini değerlendirmek için doğu maviye gidiyor. Luffy'i görünce belli ki bazı taşlar yerine oturuyor ve
Luffy'in görebileceği bir noktaya nika nika no mi'yi koyup yemesini sağlıyor. Sonra kol kaybetme şovuyla kafasına belli bir ideolojiyi sokuyor.
7-Crocus Grand Line'ın girişinde bekliyor. Gelen geçene bakıp ölçüp tartıyor. Luffy'i görünce "beklediğimiz adam geldi diyor ve ekibe haber veriyor.
7.5- Daha yolun başında Dragon (dünyanın en meşgul ve en aranan adamı) işini gücünü bırakıp, Luffy'nin konumunu öğrenip maceraya başlamasına yardımcı oluyor.
8-Yolda Doctorin ile karşılaşılıyor ve belli ki bu kadın da Roger tayfasıyla bağlantılı, bunların ilerleyişlerini onaylıyor.
9-Rayleig grand line'ın ortasında bekliyor ve Luffy'nin gelişimini kontrol ediyor.
10-Devrim ordusu üst düzey istihbarat ve anlık karar verebilme becerilerini kullanarak Luffy ve tayfasını gelişimlerini tamamlayabilecekleri bir noktaya gönderiyor. Bu sırada Rayleigh Luffy'i eğitirken Kuma da gemiyi koruyor. Bu arada geminin marangozu da bir korsan tarafından terkedilmiş bir çocuk. Roger'ın marangozu ve nakaması olan bir adam bu marangoza plüton'un çizimlerini bırakıyor. Her detay önemli ve planlı.

Şimdi şu maddelere bakınca her şeyin, devrim ordusunun ve Roger'ın da dahil olduğu bir grup tarafından planlandığı anlaşılıyor. Imu'nun da Luffy'e yaklaşımına bakarsak o da farkında. Diğer yandan Luffy'nin Momo ve Kinemon'u kurtarması, Skypia'da çanı bulup Norland'ın torunuyla olan hesabı kapatması, Robin'i tayfasına alması, Laboon'un önemini göz önüne alırsak Brook'u tayfaya alması, bunlar da tesadüfi şeyler gibi görünüyor.

Naruto'daki ya da Bleach'teki gibi sonradan hikayeye yedirilmiş bir mesihçilik yok burada. İlmek ilmek işlenmiş bir hikaye var ve günün sonunda Oda bunu öyle bir bağlayacak ki, afallayıp kalacağız.
Muhtemelen yazdığın şekilde planlanmış bir şey.

Sonradan olaya dahil edilmedi bu olanlar. Hepsini birleştirince bir mantığa oturuyor.
 
Luffy'nin meyvesi uyanıştan sonra havayı da manipüle ederse hakkaten çok büyük bir güç olur. Bu şekilde olursa cidden serinin en güçlü meyvesi olur. Düşünsenize havayı bile lastiğe çevirdiğini.
 
vay be, zamanında Big Mom en güçsüz Yonkou dediğimde beni linç ediyorlardı, güç sıralaması yapıp Big Mom'u Kaido'nun üzerine koyanlar vardı. Şimdi Kaidou Reyizi yenmeye bizzat Joy Boy'un kendisi çıkıp gelmiş.

Bu arada İki amiral savaşırken ada'nın iklimi değişiyordu. Joy Boy vs Kaidou reyiz olursa Wano'nun büyük hasar görmesi gerekir. Gerçi Kaidou reyiz de baya hırpalandı. Yine de göreceğiz :)
 
Shanks bunu bilse öyle tepki verir miydi Luffy'e meyveyi yediğinde, sevinmesi lazımdı, işte aradığım kişi... Vay be, bizim Luffy demek kurtarıcımız olacak diye.

Aradığı Mesih başkası olsa, mantıken Luffy'de iş yapmaması lazımdı meyvenin .
Ama ne diyor Shanks... Bir bahse girdim diyor... O da bilmiyor kumar oynuyor.

Dedim ya kader göngüsü... Shanks oralarda dolaşıyor, hatta bazı insanlar şaşırıyor bu adamın böylesine önemsiz bir yerde ne işi var gibisinden...

Belki'de Luffy sadece meyveyi yediği için onu kurtardı bilemeyiz... Shanks de iyilik elçisi gibi bir karakter olduğunu düşünmüyorum çok zeki ve öngörülü birisi ve o da kaderci bir anlayışta...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık