Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1042: Galipler Bahane Aramaz

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Iyi

    Kullanılan: 169 67.6%
  • Orta

    Kullanılan: 39 15.6%
  • Kötü

    Kullanılan: 42 16.8%

  • Kullanılan toplam oy
    250
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu tamamen Oda'nın suçu oluyor bu yüzden. Gözlem Haki'de Katakuri seviyesine çıktığını falan söyletmese, bunlar olmazdı.
Gelecek görüşü muhabbeti çok sorgulama yaptıracak bir güç, Oda'nın aşırı iyi yapamamasına şaşırmıyorum o yüzden, batırma olasılığının çok yüksek olduğu bir güç. Çoğu yazarın üstünden gelemediği bir şey.
 
Senin dedğin gibi olsa da ilk iğneyi yiyip ikinciyi yememesi çok şey anlatıyor bence. Kata hala karşıda Luffy ikinciden sıyrılıyor o noktada. Ki katanında siniri artınca odağı kayıp Luffynin g4ünden yumrukları yemişti kendini toparladığında tekrar saldırılar içinden geçti zarar vermeden. Tamamen odak meselesi gibi duruyor, duygusal durumlar k.hakiyi bariz biçimde etkiliyor, yada nereye odaklandığın. Yoksa shanbodyde Rayleigh Luffy'nin adada olduğunu anlıyordu ne kadar mesafeden.
İğneyi yiyen Luffy, Katakuri değil.Luffy, Kaido ile teke tek dövüşüyor. Kendisine yapılan hamle nereden gelirse gelsin, görmesi lazımdı. Sen "Katakuri, Luffy'ye gelen iğneyi göremedi" diyorsun. Niye görsün?

Bölümde Luffy'nin duygusal durumunu etkileyecek bir şey göremedim ben. Siz var diyorsanız, tartışmanın anlamı yok.
 
Luffy ve Doflamingo arasındaki dövüşte; luffy boundman modunda iken dof bir tekme atıyor ve luffy silahlanma hakisi olduğu halde karnını geri çekerek saldırıyı engelliyordu.
Kaido'nun bu vuruşunu da bu şekilde atlatmış olabilir. Gelecek bölümde bunu görebiliriz bence.
Bir de; Kaido'nun saldırısında Fatihin hakisi eklenmemiş sanki. o yüzden Luffy bu saldırıyı atlatmış olabilir
 
Öncelikle öngörüş konusunda Redon'a üstü kapalı hakaret ettiğim için forum halkından özür diliyorum. 5 gün yattım çıktım.

Bence bölüm güzeldi, değinmek istediğim birkaç nokta var;

-CP0 elemanı belki über güçlü olmayabilir ama bayağı kafası çalışıyor. Boş adam değilmiş. Luffy'nin kolunu tuttuktan sonra hareketini kısıtlamak için Tekkai kullanıyor.
-Kaido ve Linlin arasında garip bir uçurum var. Kaido savaş zekası, hız, teknik, haki her konuda üstün. "Teke tekse Kaido kazanır" cümlesinin altını boş bırakmıyor Oda.
-CP0 elemanı araya girmeseydi de Luffy kaybedecekmiş bu round'u da. "Bu da işe yaramazsa kaybedeceğim" diyor ve kral hakili king kong gun'ın işe yaramadığını bir önceki sayfada gördük. Tabii ki hasar vuruyor ama Kaido'yu devrilmenin eşiğine getirmediği kesin.
-Luffy G4 formları arasında geçiş yapma olayında ustalaşmış. G2 ve G3'te de aynı ustalaşma aşamalarından geçtikten sonra yeni Gear veya teknikler çıkarıyordu. Yine de hakisini tüketme hızıyla yenileme hızını denkleştiremediği sürece G4 hala işlevsiz bir form bu ligte. O yüzden G5'te böyle haki temelli bir form bekleyemeyiz şimdilik.
-Kaido'nun hakisi azalıyor gibi görünmüyor. Belli ki Haki yenilenmesini arttıran bir teknik var seride. Artık çevredeki enerjiyi hakiye mi çeviriyorlar ne yapıyorlarsa, Luffy bunu çözdükten sonra G4'te tamamen ustalaşır ve G5'in kapısı açılır.
-En önemli nokta: Kaido'nun Luffy üzerinde yaptığı tahmin. Yön değiştiren saldırıların lastik özelliği olmadığını vurguluyor. Kaido'nun ağzından boş laf çıkmadığını biliyoruz. Hani bu Hisoka'nın hem lastik hem sakız özellikleri gösteren bungee gum'ı gibi değil. Bayağı lastik dışı bir davranış var. Kesinlikle Luffy'nin meyvesi başka bir şey çıkacak diyebiliriz.

-Gelecek görme ile ilgili olarak, Kaido bu gücü sürekli kullanmıyor gibi çünkü geçmiş dövüşlerde saldırılardan kaçınma gibi bir kaygısı yoktu. Şu an buna başvurduğuna göre bayağı hasar alıyor demektir. Katakuri bütün dövüş stilini bunun üzerine kurmuştu ki gördüğümüz kadarıyla Katakuri bu still sayesinde çok hasar almadan dövüşleri atlattığı için hasar dayanıklılığı çok yüksek değildi. Kaido'da işler farklı. Adam bozuk karakter.

Adam hikayeyi öyle bir noktaya getirdi ki artık tahmin de yapamıyorum. Şu andan itibaren Luffy uyanış açsa ne olacak? Hakisi tükendi, bedeni tükendi, uyanış açtı diye bunların hepsini göz ardı edip Kaido'yu dövmesini mi bekleyeceğiz? CP boss'unun Kaido'dan şamar yiyeceği süreye ek olarak birilerinin daha Luffy'ye zaman kazandırmak için kendilerini Kaido'nun önüne atmaları hoş olabilir. Hatta bu noktada birkaç kın ölse tadından yenmez. Yine bir ihtimal bu ihtiyaç olan zamanı Zunesha kazandırabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 22)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık