Benim aklımda kaldığı kadarıyla yakın zamanda Shanks "falanca korsanla ilgili sizi uyarmaya geldim." diye bu beşlinin yanına gitmişti. Sadece düşük ihtimal dahi olsa burada Luffy ile ilgili uyarılarda bulunmuş olabilir. Burada biraz kurmaca, biraz sebep-sonuç olasılıkları üzerinden düşünürsek;Seri başından beri bu beşli bunak Luffy'nin dedikodusunu yapıyor. Şimdi mi akıllarına düşmüş meyvesi?
*Meyveyi Shanks'ın taşıması ve kendi dahil tayfasının "meyve kullanıcıları"ndan oluşmaması,
*Shanks'ın o meyveyle Doğu-Mavi gibi alakasız bir yerde oluşu,
*Roger'ın gelecekte bir şeyleri sonuçlandırmak için çocuk yapmalıyım diye düşünmesi,
*Who's-Who'nun meyvenin kendinden çalındığını söyleyişi ve büyük öfke-pişmanlık krizlerine girişi, (biraz abarttım mı )
*Shanks'ın Ace'i bulup, dünya çapında etkisi olabilecek bir güç uyanışı sağlayacağını bildiği ve bu yüzden çaldığı "meyve"yi O'na vermek isterken Luffy'nin hüpletmesi.
Gibi gibi noktalar seride daha önce olmadığı kadar meyveyi önemli noktaya taşıdı. Bir kaç teoride Luffy'nin meyvesinin aslında lastik meyvesi olmadığı ile ilgili fikirlere rastlamıştım.
Luffy'nin meyvesinin ateş ile uyumu, bir çok forma bürünebilme yetisi ve bunların ötesinde bitmek bilmez iradesi ile birleştiğinde ortaya çıkacak yıkıma karşı Shanks neden Dünya Beşli'sini uyarmak istesin? Çaresizlikleriyle eğlenmek için mi yoksa dünyaya Wano'nun açılışını duyurmak için mi? Emin olmamakla birlikte serinin bu noktadan itibaren Luffy'nin haki + meyve gücü temelinde son düzlüğe girdiğini söyleyebilirim.
Edit: Artı olarak meyve eğer Joy Boy'a aitse ve adı bu yüzden değiştiyse, daha önceki kullanıcılar meyvenin gücünü uyandıramadıysa da Shanks'ın "beşli bunak"a taziye ziyareti (!) yapması daha da keyiflendirirdi beni Yoksa üç beş çöpten hallice olan Cp0 üyelerine Kaido-Luffy savaşına müdahil olup Luffy'i öldürün emri vermek büyük rezalet
Son düzenleme: