Law'ın Shichibukai yenmesine gerek kalmadı, direk Shichibukai koltuğuna oturdu zaten, yani onunda özel birisi olduğunu kabul etmek gerek.
Onlarda yeni dünyada eğitim aldılar orada yenilmeyerek. Kid, Shanks'a veya Shanks'ın tayfasına kolunu kaptırıp, suratına ağır yaralar almış, ancak yine de adını yeni dünyada duyaracak kadar bir korsan olmayı başarmış ve 470 milyonluk ödüle ulaşmış. Law'da Kid gibi güç artışı yaşayıp Shichibukai koltuğuna oturmuş, ve yeni dünyada savaşarak ve hayatta kalarak eğitim almış. Bazısı bunu direk tecrübe ederek öğrenir, bazısı ders alarak öğrenir, iki yolda mümkün, biri diğerinden net daha iyi denemez.
Hasır şapkaların eğitim almaları bir daha ağır yenilgi yaşamak istememeleri ve direk olarak hedefe gidebilmeyi istemelerinden ötürü. Luffy gidip Kutsal Ejdere yumruk atmasa onlarda 2 yıl eğitim almazdı, Kid ve Law gibi yeni dünyada tecrübe ederek öğrenirlerdi.
Ben sana bu söylediğin ile ilgili başka bir örnek vereyim, mihawk belli ki Zoro'ya herşeyi anlatmamış, aksi halde Zoro, Asura ile Kral Haki kullandığından ne yaptığını bilirdi, Kral Haki kullanıp kullanmadığını bile bilmiyordu, veya kılıçlarına Kral Haki eklemeyi kendi kendine öğrendi, bunda mihawk'ın bir etkisi varsa sanırım Flashback ile mihawk'ın Kral Haki eğitimini hatırlardı ama Oda bunu göstermedi, ya mihawk'ta Kral Haki yoktu Rayleigh gibi bile basit halini göstermedi ya da Zoro belli ki kendi kendine bunu akıl etti, mihawk ona bunları anlatmış olsaydı belki daha kolay anlayacaktı. Luffy'de, Rayleigh tarafından bu Kral Haki ekleme konusunda bilgilendirilmedi sadece basit hali gösterildi, Luffy'de kendi kendine gelişmiş halini öğrendi. Rayleigh gelişmiş silahlanma gösterdi ve gözlem hakkında konuştu ancak neden gelişmiş Kral Haki hakkında konuşmadı? Ayrıca Sanji'nin özel gen uyandırması ile Okama adasında dövüşmesi arasında bence çok büyük bir bağ yok, bunu Oda sonradan icat etti ve havadan Sanji'ye güçlenme armağan etti, aynı şekilde Enma'da Zoro için güçlenmeydi, mihawk'ın eğitimi ile alakasız bir şey Enma, ve yine ateş kesme olayını Kinemon'dan öğrendi, mihawk'tan değil yani Wano'da aldıkları eğitimler bir yere kadar onları götürdü gerisini kendileri bulmak zorunda kaldılar.
Bu eşleşme avantajları açısından genel olarak dediğin doğru katılıyorum ancak Karasakal'ın saf olarak sahip olduğu fiziksel güç ve Haki'yi Vergo'dan düşük görerek çok küçümsemişsin, meyvesiz haliyle Shanks'ın dikkatini çeken ve ona yara verebilen, ve Shanks'ın mihawk ile kıyaslayarak Beyazsakal'a dikkatini çektiği birisi Karasakal, karanlık meyvesini kullanmasının tek sebebi fiziksel gücüne aşırı güven duyması ve normal bir bünyeye sahip olmaması bunun tam gücünü ileride Oda detaylı gösterir, ancak karanlık logiası savunma gücü diğer logialar gibi değil tam tersine fazla acı alan bir yetenek, bunu istediğine göre fiziksel gücünün en üst seviyede olması gerek ki karanlığı tam potansiyel kullanabilsin, zaten Karasakal'ın vücudunun normal olmadığı uyumaya ihtiyacı olmaması ve 2 şeytan meyvesini kullanabilmesinden de belli Vergo'yu vesaire çok fena döver meyve gücü bile olmadan, kaldı ki karanlık meyvesinin gücü, şeytan meyvesi kullanmayanlara da işliyor, orada bir yanlışın var, şeytan meyvesi kullananlara daha fazla işliyor sadece. Burgess'in, Karasakal Banaro adasında gücünü kullanırken nasıl kaçtığına iyi bak, Burgess bir meyve kullanıcısı değil ancak o gücün kendisini bile yanlışlıkla mahvedebileceğini iyi biliyordu. Aynı şekilde Impel Down'da 1000 kişilik bazuka ordusunu, saniyeler içerisinde etkisiz hale getirip, Luffy'nin ikinci vites vuruşlarına dayanabilen Hanybal'i tek bir tekme ile bitirdi ve aynı anda o 1000 kişilik orduyu havaya fırlattı karanlıkla, o ordu meyve kullancısı değildi sonuçta, yani karanlık meyvesi meyve kullanmayalara da işler Vergo gibi.
Eğer Luffy'den hazırlıksız olduğu bir anda ikinci vites ile aldığı darbe kanıt olarak sunulacaksa (Garp'ta Luffy'den aynısını yiyince uçtu ve kanadı örneğin) orada daha savunmasını ciddileştirmemiş ve hazırlıksız haldeydi, Ace'ten daha sonra aldığı saldırılara bakarsanız Banaro Kayalarını deviren, Golem Pica boyutundaki saldırıları alıp dövüşe devam edecek fiziksel kuvvet var Karasakal'da, Vergo falan çok zayıf kalır, Ace, Jinbe'ye karşı 5 gün dövüşürken, Karasakal'a kısa bir sürede yeniliyor, Jinbe'den bile üst seviye fiziği olabilir Karasakal'ın zaman atlaması öncesi, Vivre Card'da Haki kullandığı da kanıtlandı.