Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1038: Kid ve Law, Koca Ana'ya Karşı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    244
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cp 0'ın aradığı dayak Marca v
Adamlar kız keserken yakalanmışlar. Nerede o rahatlığı buldularsa artık. Ama Mamanın bu arc düşeceğini düşünürsek Ediyle Büdü'nün bu durumu pek bir şeyi değiştirmez aslında.
Öyle bir bilgi geçmiyor kalplerinin üzerinde ki lütfü ve nami yakalandığında ellerine takılı olan zımbırtı. Meyvenin olayını bilmiyoruz gerçi belki de ölüler.

BM düşme ihtimali maksimum yüzde 10.
 
Kid ne zaman Luffy'nin emri altına girdi acaba ne kaçırdık...

Hurdaci kid senii. Bu bölum sallamaya basladi ama heralde içten içe kendide istemis ama gururu 1038'de mi el verdi ne :)

Sorun degil sag ve sol kollari bosaltiriz yeter. Gerçi yamato var. Biraz zor olucak Sanji ve zoro'da ip atlar artik :)
 
Kid'in çıktığı günden beri sürekli gücü, iradesi vs övülüyor. Beklentiyi arşa çıkardık. Yıllardır bekliyoruz adam şov yapacak diye. Bu arc olmadı gelecek arc yapacak, eninde sonunda işlenince yapacak diye diye yaşlandık. Sonunda işlenmeye karar verildi. Wano'da adam hem o beklenen güç gelişimini gösteremedi hem de karakterinden sürekli çizik yiyor. Şov falan yok. Yıllardır beklediğimiz adam işlenirken Luffy'nin gölgesinde kalsın diye işleniyor. Seride en çok heyecanla beklediğimiz şeylerden biriydi bu adamın işlenmesi ve birkaç yılmaz yorum savaşçısı arkadaş haricinde çok hayal kırıklığına uğradık kabul edelim.
 
Kid'in çıktığı günden beri sürekli gücü, iradesi vs övülüyor. Beklentiyi arşa çıkardık. Yıllardır bekliyoruz adam şov yapacak diye. Bu arc olmadı gelecek arc yapacak, eninde sonunda işlenince yapacak diye diye yaşlandık. Sonunda işlenmeye karar verildi. Wano'da adam hem o beklenen güç gelişimini gösteremedi hem de karakterinden sürekli çizik yiyor. Şov falan yok. Yıllardır beklediğimiz adam işlenirken Luffy'nin gölgesinde kalsın diye işleniyor. Seride en çok heyecanla beklediğimiz şeylerden biriydi bu adamın işlenmesi ve birkaç yılmaz yorum savaşçısı arkadaş haricinde çok hayal kırıklığına uğradık kabul edelim.
Wano'nun kaybedenleri; Kaido, Mama, Kid ve Shogun. Tek bir kazanan var oda Low! İronik değil mi? :d
 
Niji ile Yonji yakalanmış. Kakao adası, çikolata kasabası. Yani Pudding'in kafesinin olduğu yer. En sağdaki bacımız da Pudding sanırım. Hikayeye etki edecek kapak hikayeleri arasına girer sanırım, boşa çizildiğini sanmıyorum.

Raijo vs. Fukurokuju :d Geldik en efsane, en sevilen dövüşe. Detaylara pek girmeyeceğim, bir sonraki panelde Jinbei'yi görüyoruz. Yüksek ihtimal bu dövüşü o sonlandıracak.

Chopper tekrar eski haline dönmüş. Çoğu kişi gibi bende acaba Luffy'nin meyvesi zoan mı acaba? demiyor değilim. Paramecialar arasında özel olan logiamsı paramecia meyvesini Katakuri'de gördük. Zoanımsı Paramecia'yı da Luffy'de görür müyüz acaba? bakalım. Choppermoon Zoro için endişeleniyor, ilacın yan etkileri ve ilaç öncesi durumunun zaten kötü olması gibi bildiğimiz şeylere değiniyor ve bir sonraki panel Zoro'ya geçiyoruz.

Zoro yerde iki seksen hareket edemiyor, başında elinde tırpan azrail mi ne olduğu belli olmayan bir varlık var. Spoiler çıktığında da söyledim tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek istemiyorum. Bu arkadaş bana göre %100 Enma.

Peki ne olacak Zoro'ya? gelelim zurnanın zurt dediği yere.

bölüm 1033, sayfa 14, son panel Kozaburo

Her kılıcın tıpkı bir insan gibi kendine özel bir yaradılışı vardır. Bir kılıç ustası kılıcın vahşi doğasını kontrol altına alır ve onu kendi iradesine boyun eğmeye zorlar.

bölüm 1033, sayfa 15, Kozaburo

Ölümcül kılıçların lanetli olduklarına inanılması çok gülünç. Artık kılıçları böyle adlandırıyorlar. Ben bunu bir övgü olarak kabul ediyorum! Bırakalım zayıflar saçmalıklarını istedikleri gibi yaysınlar. Daha gençken en büyük şaheserimi dövmüştüm. O kılıcın mizacı gerçekten de bambaşka bir şeydi. Eline alır almaz bunu anlardın. Bu yüzden o kılıca Cehennemin Tanrısının adını verdim. "Cehennemin Tanrısı Enma"

bölüm 1033, sayfa 16, Kozaburo & Zoro

İsimli kılıçlar her zaman tetiktedir... Sabırla kendilerini kullanabilecek yetenekteki kılıç ustalarını bulmayı beklerler. Yaptığı şey beni test etmekmiş.

bölüm 1033, sayfa 8, son panel King

Kılıcı tarafından yenilen bir kılıç ustası. Bunu ilk kez görüyorum.

bölüm 1033, sayfa 9, Tengu

Üçüncü nesil iblis biçene sahipsin. O kılıcı ben dövmüştüm.

bölüm 1033, sayfa 10, Zoro & Tengu


İkimiz içinde çok güçlü olacağım!! Adım cennette bile duyulacak kadar güçlü olacağım!! Dünyanın en güçlü kılıç ustası olacağım. - Zoro

Bu kaderin bir oyunu olmalı. Sahip olduğun beyaz katana ahenk yolu da Enma'yı döven kişi tarafından yapıldı!!


Kozaburo'nun dediğine göre her kılıcın tıpkı bir insan gibi kendine özel yaradılışı var. Zoro'nun karşısındaki arkadaşın Enma olduğunu düşünmemdeki bir diğer sebepte bu. Bu sayıyla birlikte diğer kılıçların özelliklerini çözdüm sanırım. Bu kadar kader de fazla ama dedirtecek kadar ilginç bir durum daha var. O da Zoro'nun kılıçlarının özellikleri rastgele, tesadüf olmaması. Ne mi demek istiyorum?

Ahenk Yolu (Wado Ichimonji), Üçüncü Nesil İblis Biçen (Sandai Kitetsu), Cehennemin Tanrısı Enma

Enma Cehennemin Tanrısı, Sandai Kitetsu ise İblis Biçen. Yani düşünceme göre kılıçlar arasında ilişkiler de mevcut. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere Kitetsu ile Enma arasında negatif bir ilişki var. İşte burada devreye Ahenk Yolu giriyor. Türkçe öğretmeni değilim, biraz da araştırarak sözlük anlamlarına da bakarak bu bağlantıyı kurdum. Ahenk "uyum, anlaşma, iyi geçinme" gibi anlamlara sahip. Velhasıl kelam, Zoro'nun kılıçları arasında bu şekilde ilginç bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Peki Enma'nın eşgalini gördük, özelliğini de gördük. Diğerleri nasıl?

Hatırlarsanız İSandai Kitetsu'yu Zoro Loguetown'da almıştı. Alırken de kılıç kullanıcısını seçer diyerek kolunu ortaya koymuştu. Bana kalırsa Kitetsu'nun özelliği bu sahneyle alakalı.


Asura tekniği İblis Biçen'in özelliklerinden biri. Bu adam benim için kolunu hiçe saydı deyip bir sürü kol vermiş, adam adam :d

Ahenk Yolunun özelliği nedir? biraz araştırdım da pek bir şey bulamadım, aklıma da pek bir şey gelmedi. Neyse devam edelim.

Peki şimdi ne olacak? Yukarıdaki manga konuşmaları üzerinden devam edelim. Kılıcı tarafından yenilen, adı cennette bile duyulacak kadar iyi olmak isteyen bir kılıç ustası ve insan gibi özel yaradılışı olan Cehennem Tanrısı Enma.

Seneler önce yazılan Zoro ölecek mi? teorilerinin çıkış sebebi olan malum renkli kapağın ilgili kısmını ekleyip devam ediyorum.



Zoro ölecek mi? hikayenin gidişitana bakılırsa ölecek. Azrail (buna artık Enma diyeceğim :d) tırpanı kaldırmış durumda ve görünürde yetişebileşecek kimse yok. Franky arka mahallede, ışınlanmadığı sürece yetişmesi mümkün görünmüyor. Peki Zoro nasıl ölecek abi? Bence bu ölüm normal ölümlerle aynı olmayacak. Enma'nın Zoro'yu öldürmesi ile geçilen farklı bir boyutta Zoro'nun mücadelesini göreceğiz. Adamın lakabı Cehennem Tanrısı. Zoro halihazırda iblis biçenede sahip olduğu için kılıcını yenerek cehennemi fethedecek. Kılıcıda Zoro'nun iradesine boyun eğip itaat edecek. Cehennemi dize getiren adamın ismi cennettte yankılanacak. Ben bu olayı biraz İchigo vs. Zangetsu'ya benzetiyorum. Daha net anlaşılsın diye böylede diyebiliriz. Kılıç Zoro'yu yenerse ortaya Shiryu gibi kanasusamış biri çıkar mı? bilmiyorum olabilir. Bu olaylardan sonra Zoro'nun lakabının değişeceğini düşünüyorum. Cehennem Kralı ya da onun gibi bir şey. Zoro ile ilgili mesaimiz burada biter. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

İzo vs. CP0. CP0 daha önemli öncelikleri olduğundan İzo'yu görmezden geliyorlar lakin İzo geçmelerine müsade etmiyor. Bana kalırsa İzo ya ölecek ya da esir alınacak. Ölmesede pek etkisi olmaz, 0.

Bir sonra ki sayfada Yamato Ateş Yokaisini engellemeye çalışıyor. En başta söylediğim olaya benzer bir şey görüyoruz burada. Katakuri logiamsı paramecia, Luffy parameciamsı Zoan, Yamato ise logiamsı Zoan gibi. Meyveler kendi arasında türlere ayrılıyor, o türler de kendi arasında ana türlere göre benzerlik gösterip gene farklı türlere ayrılıyor sanırım.

Buz dişi atıyor pek etki etmiyor. Ateş Yokaisi el çıkarıyor ve Orochi Sama diyor, sanırsın telesalyangoz'da Orochi ile konuşuyor :d Bu elemanı kim nasıl durduracak çok merak ediyorum. Kinemon olsaydı ateşi kesiyordu, o keser bir şeyler yapar derdik ama, bakalım.

LinLin Law ile Kid'i yere sermiş. Adamları yalvarıyor, yapma etme acı diye. Kaptanları bilmem de tayfaları leş abi. Bizimkiler olsa dövüşüne güvenir, öleceğini anladığında da hayatını siper eder. Law ve Kid'in tayfası bu konuda sınıfta kaldı.

Bir sonraki sayfada Kaido ile ilgili ilginç bir bilgi daha öğreniyoruz. Kaido kazandığında zafer çığlığı atıyormuş. Alem adam ya :oleyo: LinLin Luffy'nin yeneceğine ihtimal vermiyor olsa gerek Kaido hala yenemedi, yemeğinle oynamasan iyi edersin diyor. Bana kalırsa olası bir Luffy zaferi LinLin'i mental olarak çok kötü etkileyecek.

Law Kroom açıyor ve kılıcını LinLinin içinden geçiriyor. Bunun tabiki işe yaramayacağını biliyor ve sonrasında şok dalgası yollayarak hatırı sayılır miktarda zarar veriyor. Peşinden Kidd kalkıp hurda yığınını yüzüne çalıyor. Burada dikkatimi çeken LinLin'in Kidd'in dayanıklılığına şaşırmış olması. Kidd atak yönünden power up alırsa ciddi bir seviyeye gelebilir. Aynı şekilde Law'da.

Kidd'in yaptığı konuşma hoştu. Ağzı iyi laf yapıyor bebenin :d Law-Luffy-Kidd üçlüsünün savaşta pekişen dostluğunu, güven bağını görmek beni mutlu ediyor. Henüz üstün kral haki saldırısı görmedik bakalım Ana ile nasıl başa çıkacaklar. Bölüm bitti, bende bittim sayonara kfc.
 
Adam İmparator harcıyor wano'nun kaybedeniymiş cidden şaka gibi :D
Çatıya çıkmana ölürüm de müsaade etmem orda Luffy abimiz var, yeni bir amaç edinmiş gibi hissediyorum diye zırvalayan sözde Luffy'nin rakibi Kid mi kazanan kardeşim ?

Baba bu adamları salın yaa. Bunlar netice adamı. Haticeler önemli değil, karakter önemli değil, hiçbir şey önemli değil bunlar için. Kid abimiz imparator harcıyormuş hazır hızını kesmeyelim; gelin şöyle köşeye oturalım biz :hhh:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık