Yeni olan bir şey değil hep vardı bu. Newgate'nin yumruğunun yaptığı etkinin bir tık altını Moria TBBde tek yumrukla yapıyordu mesela. Enel'e hiç girmiyorum bile.
Doflamingo'nun kuş kafesi ile Dressrosa adasını pasta gibi dilimlemesi serideki en iyi featlerden zaten.
Yalnız yeri gelmişken bir sıralama yapayım la canım istedi
En büyük yıkım etkisi açık arayla Akainu ve Aokiji'nin 10 günlük savaşıyla olandır sanırım. Punk Hazard'ın ortasında delik açmışlar, adanın geri kalanını da meyve gücüyle değiştirmişler tamamen. Öyle ki iklim zıt yönlü değişmiş ve bu etki iki yıldır devam ediyor.
Bundan sonra Doflamingo'nun kuş kafesi gelir işte.
Bu teller ne kadar derine gidiyor emin olamıyorum ama adayı belli bir derinliğe dek doğradığı belli.
Bege'nin kapak hikayesinde Dressrosa zeminini görüyoruz.
Bunların ardından üçüncü olarak Newgate'nin MF saldırısı gelir benim için.
Bir de Enel var. Gerçi Enel konusunda tam emin olamıyorum bu feati yabancı forumlarda binlerce kez tartışmışımdır.
Enel gökyüzü sakinlerinin yaşadığı yeri yok ediyordu. Skypiealılar ada dese de bence boyut olarak bir köy veya kasabadan ileri değil. Sebebini açıklayayım;
Enel'in yok ettiği yer şu sağ altta kırmızı dairede gösterdiğim bulut. Skypiea'ya kıyasla çok küçük kalıyor görüleceği üzere. Skypiea desen kaldıran akıntı tarafından yukarı fırlatılmadan önce Jaya adasının bir parçasıymış. (Tabii Skypiea daha büyük olan kısım)
Ama Enel'in hakkını da teslim edeyim, üstte attığım saldırı ilk versiyon Raigo idi. İkinci sefer oluşturduğu elektrik bulutu ona kıyasla çok daha büyük denildi.
Daha saldırısını tamamlayamadan Luffy tarafından kolundaki altın top ile dağıtıldı bulut içindeki elektrik yükü.
Bulut içindeki elektrik dağıtılmasa belki Skypiea adasını yok edebilirdi tamamen ama ondan da emin olamıyorum zira eski kami Gan Fall öncesinde yaptığı saldırılar için adayı etkilemedi bile demişti.
Neyse bunu geçelim beşinci olarak Moria;
Sonrasında Luffy'in KKG atağı gelir herhalde?