Hyo amca Gear 4ü bir çeşit koruyucu tanrıya benzetiyordu, gear 4 ile Luffy uçabiliyor. Büyük ihtimalle dövüşün sonunda tüm Wano halkı ejderha formundaki Kaido ile Gear 4 Luffy'nin havadaki dövüşünü izleyecek, Luffy final darbeyi gökyüzünde vuracak ve tüm halk koruyucu tanrıya olan benzerliğe dikkat çekecek.
Ayrıca ben Kaido'yu bizimkilerin öldüreceğini düşünmüyorum, büyük ihtimalle arc sonu donanma gelecek ve Kaido'yu onlar öldürecek. Kendisinin Joyboy olacağına inanan, başarısız olunca derin bir depresyona giren Kaido'nun son bölümlerde yüzü gülmeye başladı. Kendisine denk gördüğü, kendi hayalini gerçekleştirip dünyayı değiştirebilecek olan Joyboy için hayatını feda edebilir.
Alternatif olarak dövüş sona ermeden Big Mom, poneglyphi çalarak, Kaidoya ihanet edip buna arkadan kılıcı saplayabilir. Sonra da Robinle Elbafa falan kaçar.
3.İhtimal, öldürmeyen Oda öldürmez ve Joyboya yardımcı olmak için final savaşa Kaido katılır.
Yamato gibi hapsedilme ihtimalini düşündüm ama Kaido orada Yamato'ya insanlar biz onileri bu şekilde hapsetmek istiyor diyordu, Kaido'nun sonu öyle olursa adamın iddiaları doğrulanır bu da Oda'nın vermek istediği mesaja terstir.