Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1022: Yıldızlar Sahne Alır

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    227
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy 1 milyarlık adamı yenene kadar 1 kamyon dayak yedi geçen arc ama Zoro savaşın başında bir yerde 1.3 milyarlık adama seninle uğraşamam, Kaido'nun kellesini alacağım dedi. Şimdiyse eğer bu ikisini yenersek Luffy'nin kk olma yolu açılır diyor. Oda Bey ne yapıyorsunuz allah aşkına? Eğer mi? Yav bu adama Kaido'yu kestirdin ve en azından bayılmanı umuyordum dedirttin. Ne eğeri? Onlarca bölüm Zoro ≥ Luffy yorumu okuduk burada. Zoro, Big Mom'ın karşısına çıkacak, King kesmez artık onu diyenler oldu. Ne demek eğer yenersek?

Zorocuları karşıma almak gibi bir amacım yok. Derdim Oda ile.
Queen-Katakuri kıyası yapmıyorum, ödüle dikkat çekmek istedim.
O lafı Sanji dedi diyenler olabilir ama lafa biri başladı, diğeri bitirdi. Ha o Söylemiş ha öbürü, aynı şey.
Ödüller tam olarak güç seviyesi değil, tehlike seviyesi (gücün katkısı var ödüle ama sadece güç değil).

Ace kısa romanlarında (sanırım 2.sinde) Koca Ana Korsanlarının işleri antlaşma ile, Canavar Korsanlarının işleri yağmalama ile çözdüğü, Beyaz Bıyık Korsanlarının ise 2 sinin arası olduğu söylenmişti. (Kızıl Saç Korsanlarının yöntemleritam bilinmiyor olarak eklenmişti)

Sabaody’de Kid nasıl katliamcı olduğu için ödülünün en yüksek olması ile aynı mantık. Koca Ana Korsanları normalden biraz sönük ödüllere, Canavar Korsanları da biraz şişirilmiş ödüllere sahip.
 
Bölüm Marcoyu gömelim arkadaşlara dönmüş.Şu arka giriş yaptığından beri adamın yapmadığı tek şey Kaido ile kapışmak oldu.Daha bu adam ne yapsın.En başından beri düşündüğümüz eşlemeye gelindi buna zemin sağladı.Ama size yaranamadı.Benim için bu bölümün en iyi yanı Nekonun Peresperoyu güzelce tokatlamasıdır.Keza kalkan uzuvlar indirilmiştir.
 
Marco’yu o hale daha çok King sokmuş olabilir.Marco tekme atınca baya kararlı bakış atmıştı.Bence King’in ırkının özelliği ya rejenerasyon çıkacak yaraları hızlı iyileştirme yada ateşte yanmama özelliği.Gerçi bütün vücudunun yanık olması da kuvvetli bir ihtimal Freddy gibi görünüşü olabilir ama bunun ne özellik katabileceğini tespit etmek zor.
 
Serideki karakterleri incelemeyi ve kıyaslamayı çok seviyoruz. Hatta bu Op serisinin kimisine göre en keyifli yanı olabilir. Ama bunları yaparken bir takım kalıp ve klişeler kullanarak sadece kazanan ve kaybedeni belirlemek bana doğru gelmiyor. Yonkou seviyesi, amiral seviyesi, sağ kol seviyesi.. gibi çeşitli kalıplaşmış skalalar kullanılıyor. İlk olarak nereden çıktığını bile bilmediğim bu kalıplarla karakterlerin arasındaki rekabeti(vs, güç seviyesi) bir bilek güreşi gibi düşünülerek sonuca varılıyor.

Yonkuo sağ kolu kalıbını örnek göstermek gerekirse.. Marco, King, Katakuri, Beckman ve Shiryu karakterlerini ele alalım. Karakterler aynı sadece aynı ünvana sahip oldukları için hepsi belirli bir güç seviyesinin üzerine atılıyor ve altında görülen bütün karakterler bu adamlarların üstü çiziliyor. Üstündeki adamları da yine aynı şekilde bunların yanına yaklaştırılmıyor. Ama bu sadece sahip oldukları bir ünvanla yapılıyor. Kimi zaman buna başına konan ödüllerle yapılıyor. Ama ünvan sadece güç belirtmiyor, adı üstünde bir mevki. Bu yüzden Marco ve King'i bir çırpıda kıyaslayıp sonuca varmak bence oldukça anlamsız.Hepsinin farklı yönlerden bakılınca farklı seviyeleri ortaya çıkıyor.
Her karakterin kendine ait güçlü-zayıf yönleri var. Çoğunun mesleği, sevdiği sevmediği verileri bile var. Tüm bunlar seriye sığ bakmamız için bize verilen bilgiler.
Bir karakterin, fiziksel, mental ve teknik açıdan inceleyebiliriz.
Zihinsel: zeka, soğukkanlılık, liderlik, vizyon, önsezi, haki vs.
Fiziksel: dayanıklılık, hız, güç vs.
Teknik: Uçabilme yetisi, dövüş stratejisi, meyvesi ve kullanımı, kullanılan silah vs.

Örneğin, oldukça farklı iki karakteri manga güncelde ele alalım. Law ve Luffy

Haki kullanımı ve meyve farkı ve genel fiziksel gücü nedeniyle sığ bir kıyaslamada
Luffy --> 8,5/10
Law -->
6,5/10 dersem büyük çoğunluk itiraz etmeyecektir. Fakat burada sadece Luffy'nin üstün taraflı olduğu açılardan değerlendirdik.

Law'un ise stratejisi, zekası ve vizyonu onu öne çıkaran yanları. Bu açıdan değerlendirirsek

Luffy --> 6/10
Law
--> 9/10 gibi bir sonuç çıkacaktır. Rakamlara lütfen aldırış etmeyin sadece üstün olduklarını göstermek istedim. Sanji ve Zoro arasında da bu kıyası yapabilirsiniz.

Bu iki karakteri bir kafes dövüşüne sokmak yerine bence çeşitli açılardan inceleyebiliriz. Çünkü Dof'un karşısında onu yenmek için Law meyvvesinin başka bir şey olmasını isteyebilirdi. Luffy, BM'ın adasında yol kitabesini çalarken Law'un meyvesine sahip olsaydı bu sadece 10 sn sürerdi. Marco ateşiyle iyileşirken King ateşiyle zarar veriyor. Shiryu bir kılıç kullanırken Beckman'in elinde sadece bir silah var. Hepsinde liderlik vasfı var. Bunun gibi onlarca daha detay sayabilirim ama siz zaten bunları biliyorsunuz.

Tüm bunları düşününce, yonkou seviyesi, amiral seviyesi, sağ kol seviyesi gibi çıkarımlar bir ünvanın ötesine geçmiyor. Elbette bunlar bir şeyler belirtiyor ama sadece buna indirgemenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu tarz söylemler ve bakış açıları bence forum kalitesini oldukça düşürüyor. Bu ve benzeri konuların daha iyi incelenmesi dileğiyle. İyi okumalar.
Siz marco'yu yonko filan sanıyosuz herhalde adam king gibi yc1 ne olmasını beklioyduğuz bi yc1'in kendi ve kendine yakın seviyede iki komutanı indirmesini mi. Marco olmasa şuan chopper filan hep ölmüştü adam görevini layığıyla yerine getirdi.
Marco sadece komutanlara değil sayısal üstünlüğe karşı da savaştı. O meydanda 10 tane dost varsa 100 tane düşman vardı.
Ulan Marco'ya saydırmış herkes o kadar. Git önce Bigmom'dan dayak ye, sonra King ve Queen'i döve döve titret, hastaları iyileştir. Sonra tayfa parlayacak diye yoruldu denince tırt ol.
Peh!
+1
... Bir de Oden bağlantısı kurmuşsun çok kötü olmuş reis.

Şimdi arkadaşlar Marco panelini yanlış yorumladınız şimdi şaşırıyorsunuz ? Adam King ve Queen ile 2v1 atarken zaten Chopper'a acele et falan diyordu evet ikisini bastırıyordu ama o da meyve gücünden dolayı diye söylemiştim, söylemiştiler.. Marco, artık kötü durumda diye söylense de adam hala sapa sağlam ayakta duruyor. Bu adamı hızlıca indiremem diye vakit kaybetmek istemediğinden Yonko kaçtı adamdan daha ne ?

King kötü featler gösterdiği için, çok eziklendi bu yüzden farklı bir algı oluştu ben Yc1,2,3 diye karakterleri gruplandırınca hepsi aynı güçte değil falan diye karşı çıkanlar oluyordu bak görün işte iki tane komutanla aynı anda savaşmak kolay mı öyle aşağı yukarı kendi liginde işte King. Biz görmedik diye Queen, King 2v1'i kısa sürmüş gibi lanse ediyor provokatör amiralciler :D

Tabi odanın da suçu var bu konuda. Katakuri, Luffy vs'si çizdi o kadar mesela adam akıllı alınan hasarları gösteren fizksel göstergeler yoktu .? Luffy vuruyor Kata vuruyor ama etkisi ne mesela ? Mogura darbeleri dışında adam akıllı bir ibare yok.

Marco sağlam çar ama sonuç olarak o da bir Yc1, arc'ta da gayet iyi iş çıkardı şuanda da hareket edemeyecek durumda falan değil gömülen şey ne ? Anlamadım
 
Kingin de özel bir yanı çıkacak. Ateşi kontrol edebilen bir ırkı var. Katakuriye benzemesi için kral haki + uyanmış zoan görebiliriz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık