Dünyadaki en güçlü birkaç insanın kullandığı yöntemi öğrendi, nasıl ahım şahım bir güç artışı yaşamadı?
Bak kendin de diyorsun "yöntem öğrendi".
Luffy'de 2 birim Haoshoku haki varsa, sen bu tekniği öğrenince 100 birim hakiye mi ulaşıyorsun? Gökten bedenine Haki mi yağıyor?
Gündelik hayattan bir örnekle açıklayacak olursam, elinde 100 mermisi olan bir silah var ve rastgele sağa sola ateş ediyorsun. Haliyle doğru düzgün kimseye isabet etmiyor edenlere de tek mermi isabet ediyor. Ama rastgele sağa sola ateş etmeyi bırakıp, hedefe kitlenmeyi öğrenip 100 mermiyi de tek hedefe sıkıyorsan orada sen sadece bir şeyleri öğrenmiş olursun. Elinde hala 100 mermi olur (ekstra 100 mermi almış olmazsın) ama öncekinin aksine tek bir noktaya hedeflemiş ve tüm mermiyi tek kişiye boşaltmış olursun. E bu durumda doğal olarak rakibin daha fazla hasar görür.
Ayrıca orada verdiğim sayılara bakarsanız başlangıçta Luffy'e 50 dediysem, sonrasında 60-65 dedim. Yani Luffy bu hakiyi kullanmayı öğrenirken bile savaştığı/eğitim yaptığı için (hem de Kairoseki ile) güçlendi. O yüzden de "ahım şahım" güç artışı olmadı dedim.
Ha siz buna çok büyük güç artışı yaşadı derseniz, eyvallah derim. O sizin düşünceniz.
Benim power-up anlayışım eğitim yaparak güçlenmek, dragon ball vb. manga/animelerdeki gibi bir anda bedeninin potansiyelinin ötesine geçmek vb. şeyler.
Yani varolan gücünün üstüne ekstra güç koymak.