Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1016 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido ve Yamato dövüşür iken siyah şimşek haki efektleri çıkıyormuş
Hmmmmmmmmmm

Yamato'da kral haki bekliyordum ama bu kadar çabuk mu emin değilim. Yamato tayfaya gelecekse monster trio güç dengesi bozulmayacaksa Sanji'de de belki bu arc kral haki görebiliriz yoksa göremeyebiliriz ve dengeler bozulur mu?


Sanjicileri zor günler bekliyor Yamato tayfaya gelirse ve Sanji'de (en azından bu arc) kral haki çıkmazsa :D
 
Ben anlamadım gitti Kinemon dayanıklılık konusunda bizim tayfadan üstün çıktı.

Yamato daha elinde kelepçe ile küçücük adada tutsak gibi kimse ile doğru dürüst dövüş yapmadan Luffy'den üstün çıktı.

Ben mi anlamayı beceremiyorum bu güç dengesini bilemedim. Bir anda yan karakterler çok güçlü gözüküp sonra yeniden eski durumuna dönüyor.

Bu Oda hikayeyi kaba taslak yazıp sonra araları doldurmaya çalışıyor herhalde yoksa bu kadar tutarsızlık fazla
 
Birkaç sene önce Akasya Durağı'nın senaristi buna benzer bir şey demişti: ''Biz, ekip olarak insanların dizimizi severek ve eğlenerek izlediğini düşünüyorduk, tekrarları bile izleniyordu. Meğerse insanlar Twitter'da eğlenmek, dalga geçmek için izliyormuş.''

Her ne kadar Oda'nın, seriyi 15 yaşındaki erkekler için yazıyorum tarzı(KF'de okudum. SBS'lerle alakalı kısımda) bir lafı olsa da ve her ne kadar seri shounen olsa da Oda'nın benzer bir duruma düşmesi yakındır. Bence Oda ya sıkıldı seriden ya da o kadar da umursamıyor. Hikayede mantık/tutarlılık namına çok az şey kaldı. İlk gördüğümüzde ağzından asit tüküren Big Mom, Ulti'ye ulti atıyor ama Ulti ayağa kalkıp, Nami'ye saldırıyor ve Nami'nin saldırısından kaçıyor. Zeus (hani Big Mom'ın ruhu olsa da Big Mom ruhunu çekmesine rağmen kurtulan Zeus) yeniyor Ulti'yi. Dünyanın en güçlü yaratığı denilen adam, Joy Boy potansiyeli gördüğü adama vurarak bilincini kapattığı saldırıyı Kin'emon'a yapıyor ama Kin'emon, Momonosuke flashback'i görecek kadar hayatta. Kin'emon kendisini savunurken haki bile basmadı yav.

Seride 3 yıla yakın zaman geçmiş olsa da seri 24 yıllık. Sen seriyi 15 yaşındaki erkekler için yazıyor olsan da insanlar büyüyor. Yakında 30 yaş krizine gireceğim ben Oda Efendi :) Güç dengesizliği, karakterlerin yapamaz durumda oldukları şeyleri bir arc sonra rahatlıkla yapabilir durumda olmaları, şans faktörü ve kehanette çocuk muhabbeti, poster satabilmek için kadın karakterleri fetiş objesine dönüştürmen, aynı senaryoyu ısıtıp ısıtıp önümüze koyman, Yonkou'lar, bizimkilerin önündeki en büyük engel olması gerekirken geldiğimiz nokta...

Sırf Ulti, Big Mom'ın saldırısını yemesine rağmen ayağa kalkıp savaştı diye yazmadım bunu. Mangaka okuyucusuna saygı duymuyorsa ben seriye neden saygı duyacakmışım noktasındayım. Helal lan Nami'ye, ''baksana Ulti'yi nasıl da yendi ama'' mı dememiz gerekiyor şimdi? Page 1'da kalksın ayağa ve onu da Usopp yensin o zaman. Kaido Yamato'yu yensin ve Luffy uyanmamış olsun. Kaido'yu oyalamak için de Oden'in ruhu musallat olsun Kaido'ya.

Zamanında Bleach'e, Naruto'ya o kadar laf ettim, mantık yok seride mantık dedim. Etmemek gerekiyormuş :)

Bleach ve Naruto okuyucusuna saygı duyuyordu.Sen aslında kendini zincirliyordun zayıf değildin dediler iplerini arkadan başka birileri tutuyor dediler ama bir neden koydular ortaya.Seri bitene kadar Oda’nın bu nedenleri vereceğinden şüpheliyim.İşin savaş ve düşman kısmını sallamıyor çünkü çizip geçiyor.
 
Bleach ve Naruto okuyucusuna saygı duyuyordu.Sen aslında kendini zincirliyordun zayıf değildin dediler iplerini arkadan başka birileri tutuyor dediler ama bir neden koydular ortaya.Seri bitene kadar Oda’nın bu nedenleri vereceğinden şüpheliyim.İşin savaş ve düşman kısmını sallamıyor çünkü çizip geçiyor.
Bleach ve Naruto eleştirim, içinde mantıksız bulduğum şeyler oluyor olmasıydı ama One Piece, kendi içinde tutarlıydı bu iki seriye nazaran benim gözümde. Artık o yok. Kalite olarak bu 3 seriyle kıyas kabul etmeyeceğini düşündüğüm Black Clover isimli seride, karakter sınırımı aşmalıyım diyor ve tak diye güçleniyor. O bile daha akla yatkın One Piece'deki bazı şeylerden.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık