Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1016: Ben O-Tama

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    281
Tamam da tartışılması gereken bir fikir belirttin. Tartışılmasını istemiyorsan neden yazıyorsun o zaman ? Ya da neden kalbim kırılsın, Forum değil mi burası ?
Sen tartışmıyorsun, strawman yapıyorsun. Yazar sen misin veya nefret ediyorsun diye bir karakter onları yapamayacak anlamına gelmiyor demek benim argümanlarıma cevap olmuyor, zira ben de bunları biliyorum. Herhalde benim görüşlerim ile yazarın ki aynı olmak zorunda değil.
 
Bölüm üzerine bir değerlendirme yapalım. Öncelikle beğenmeyenlerin aksine ben çok beğendim bu bölümü.

Yamato, hayrlı olsun tayfaya diyelim.

Onigashima, Wano semalarına girmişken Çiçek başkentindeki halk kutlamalarda bu dünyadan göçüp gidenleri anıyorlar. Yılda bir gün de olsa bir eğlenceleri varmış ama Kaido yüzünden o da yok olmak üzere.

CP0 bu değerlendirmeyi yaparken Tama'nın saflarına çektiği binlerce Shinuchi (Öncü Şef) ve Gifters'lerden henüz habersizler. Bu rakamlar kısa süre sonra Hasır Şapkaların lehine döndüğü zaman harekete geçmelerini bekliyorum. CP0 ajanlarını normal hallerinde görmemiz olası ve savaşa katkı sunacaklar ama kimin saflarında olacaklarını henüz kestiremiyorum.

Savaşın başında bu rakamlar 30 bin vs 5400 kişiydi. Canavar Korsanları ilk baskında 3000 düşmanı yendi 400 kayıp verdi. Bu sayıyla birlikte öğrendik ki bizim ittifak 2000 kişi daha kaybetmiş. Bunun en büyük sebebi Queen'in, Buz Oni'si saldırısıydı. Rakamlar bizim ittifakın aleyhine gelişiyordu ki Chopper öyle bir konuştu ki düşman birliklerindeki 4000 Hazcı ve Bekleyenleri Queen'in de yardımıyla bizim ittifakın saflarına çekti. Yine Chopper saolsun bir o kadar ittifak üyesini de Buz Oni'sine dönüşmekten kurtardı. Chopper bu savaşta vermesi gereken katkıyı fazlasıyla verdi.

O-Tama'nın meyve gücüyle saflarımıza kattığı Shinuchi'ler ve Gifters'ler de bir sonraki bölümde saf değiştirmiş numarası yaparak diğer Shinuchi'leri ve Gifters'leri etkilemeye çalışacaklar muhtemelen. Zaten Tobiroppo'dan Ulti'nin ve Page One'nin yenildiğini de duydular ya bu sayı, bir sonraki Go taşı değerlendirmesinde bizim ittifakın lehine olacaktır. Tahminim14 beyaz taş, 10 siyah taş kalacaktır. Yani bizim ittifak 14 bin, düşman güçleri 10 bin olacaktır.

Zeus'un, Nami'nin yeni gücü olduğunu görmüştük WCİ bitişinde. Artık Nami'nin de burada komutan seviye birini alacağını düşünüyorduk. Big Mom'a, Zeus'u kaptırdı ve kaç bölüm boyunca kaçıp durdu. Tam Nami'den ümidi kesiyorduk ki Zeus yetişti. Üstelik artık iklim aygıtının ruhu olarak yaşıyor. İstediği zaman başka silahlara da dönüşebiliyor. Bir an kanaboya dönüştü ve Ulti'ye vurdu ama etki etmedi. Buradan Yamato'ya bir gönderme yapıldığını düşünüyorum. Sert, atarlı ve güçlü kadın eksikliğini saolsun Yamato kapatacak. Nami artık Usopp'tan güçlüdür herhalde.

Usopp'un dayanıklılığına hayran kalmaya başladım. Yediği onca kafa saldırısına rağmen halen ayağa kalkabiliyor.

Usopp'un savaşa vereceği en güzel katkı Bao Huang'ı yakalamak oldu. İyi bir yalancı olan Usopp, Bao Huang sayesinde saflarımızı sıklaştırabilir. Düşman güçlerini yalanlarıyla manipüle edebilir. Usopp'un da savaşa vereceği katkı bu olsun.


Ayrıca Page One'yle dövüştü mü? Dövüştü! Ulti'yle dövüştü mü?Dövüştü! İkisinden de hasar aldıysa da yenilmedi. Bir de hakisini geliştirirse çok iyi olur. Gözlem hakisiyle kimin nerde ne yaptığını da görebilir!?

Tama'ya bir şey demeye gerek yok. Kız her şeyi yaptı savaşın gidişatını değiştirecek şimdi. Bao Huang'a da Kibidango yedirirse istediği her şeyi söyletir ve kim nerede, ne yapıyor görebilir ve güçlü kişileri yönlendirerek birebir olan mücadelelere de katkı sunabilir.

Bir önceki sayıda Franky, Jinbe, Brook ve Robin'in endişeli hali vardı. Bu sayıda da Tobiroppo üyelerinden geriye kalan Sasaki, Who's Who ve Black Maria'nın endişeli hallerini göstermiş. Oda iyi bir yazar. Geçen sayıda bizimkiler endişeli olsalarda yüzlerinde ciddi bir hasar yoktu. Sasaki, Who's Who ve Black Maria'nın ise yüzleri kan içinde. Bizimkiler iyi mücadele ediyorlar belli ki.

Yorumlardan birinde Ulti'nin bile inmesi bu kadar zorsa bu arc daha çok uzun sürer gibi bir cümlesi olmuştu. Haklı aslında Antik Zoan'lar gerçekten çok dirençli, savunma ve fiziksel gücü çok yüksek. Lakin sadece derileri o kadar sert içleri öyle değil. Sasaki, Franky'nin Radical Beam'ına bakar. Hassas bir yerinden vurabilirse düşürebilir ki kılıçla deşmişti yani Sasaki zaten şu anda kan kaybetmekte. Black Maria'da, Brook'un "Katsuriuta Fubuki Giri" saldırısına bakar. Jinbe'ye zaten bir şey söylemeye gerek yok her türlü Who's Who'yu alacak kapasitede biri olduğu ortada.

Yamato vs Kaido dövüşü başladı sonunda. Yamato, Kaido'yu yenmeye gücünün yetmeyeceğini en başta söyledi ama Luffy gelene kadar seni tutabilirim dedi. O son sahnedeki çarpışmadan çıkan yıldırımlara dikkatli bakın Onigashima'nın çatısının tamamını kaplamış. Buradan bile Yamato'nun çok güçlü biri çıkacağı kesin. Kaido'yu tutmayı başaracaktır en azından Luffy gelene kadar.

Kaido'nun şu (alttaki) sahnede Wano'yu özellikle seçtiğini anlıyoruz.


Bunun sebebi Kairoseki'nin anayurdu olmasından dolayı mı yoksa dışa kapalı bir ülke olmasından dolayı mı tercih etti acaba!? Daha önce Wano için doğal bir kale iddiasında bulunmuştu. Onigashima'yı, Çiçek Başkenti'nin tepesine indirdiği zaman Wano'nun aşılamaz bir kale olacağını iddia ediyordu. İki-üç bölüm önce Luffy'ye "Sende Joyboy olamazmışsın" dedi. Kayıp yüzyılda yaşananları mı araştırdı acaba?! Ya da Yamato'nun elindeki defteri bir şekilde okumuş olabilir mi? Buradan önemli şeyler çıkacağı kesin.
 
Bir insta gönderisinde Nami ve Maymun Kralı ile arasındaki benzerliklerinden söz etmişti. Cidden şaşırtıcı derecede mükemmel tespitler.

Tespitler (Bunların arasında kendi eklediğim de var):
  • İllüzyon da olsa klon yapabilmesi aynısında Maymun Kral da var.
  • Devasa şekilde uzayan sopası
  • Ve her ikisinin de özel bir buluta sahip olmaları. Eğer Nami, buluta binebilirse tam Maymun Kral olma yoluna ilerliyor
Bu arada Maymun Kral söyle bir tip:
Nami ise de böyle tip olmaya gidiyor:
 
Bir insta gönderisinde Nami ve Maymun Kralı ile arasındaki benzerliklerinden söz etmişti. Cidden şaşırtıcı derecede mükemmel tespitler.

Tespitler:
  • İllüzyon da olsa klon yapabilmesi aynısında Maymun Kral da var.
  • Devasa şekilde uzayan sopası
  • Ve her ikisinin de özel bir buluta sahip olmaları. Eğer Nami, buluta binebilirse tam Maymun Kral olma yoluna ilerliyor
Bu arada Maymun Kral söyle bir tip:
Nami ise de böyle tip olmaya gidiyor:
Hiç benzerlik yok birisi maymun birisi insan.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık