Kılıç karartması şu açıdan çok önemli, karartılmış kılıca haki basman gerekmiyor. Kişinin kesme arzusu ne seviyeyse o seviyeye çıkacak. Yani örneğin Zoro bu kılıçtan elması kesmesini istediği zaman bu kılıç Zoro'nun istediği seviyeye çıkacak. Örneğin Shusui ile Pica'yı kestiği zaman Shusui'ye haki bastı. Kılıcı kendisi karartmadığı için Shusui, Zoro'nun istediğini vermiyordu bu yüzden üzerine haki kaplaması yaparak Pica'ya saldırdı. Kısacası Zoro kararmış kılıca daha fazla haki basmayacağı için daha uzun süre hakisini koruyabilir.
Hasar konusunda evet sağ kollar içerisinde en üst seviye olma ihtimali yüksek netice de kılıç kullanıcısı. Zoro'nun gözlemle alakalı bir sıkıntısı yok aslında. Bize Katakuri sonrası hiçbir gözlem hakisi yeterli gelmiyor. Yoksa gözlem konusunda bir sıkıntısı yok. Bunu Gyukimaru ile olan kapışmasında gördük. Kawamatsu uzaktan kılıcını fırlattı arkası dönük olduğu halde fark etti ve gardını aldı. Ya da Kin'emon'un hanımıyla çay içerken gelen oku fark etti ve kıcıyla durdurdu. Hızla alakalı bir sıkıntısı da yok. Bunu da Kaido karşısında gördük aslında. Zoro'nun tek sorunu artık haki seviyesi. Burada Busoshoku ve Kenbonshoku hakide örneğin BH4 ve KH4'se bunu BH3 ve KH3 yapması gerekecek yani haki seviyelerini artırması lazım. Zaten Haoshoku uyandırdı bu da Zoro'nun haki konusunda hızlı gelişeceğinin kanıtı. Gerçi 5 yıl içinde seri bitecek alt tarafı 3-4 arc kaldı bizim için 5 yıl olsa da One Piece dünyasında bu 1-2 aylık zaman dilimine tekabül edecek.
Zoro ile Mihawk arasındaki tek makas haki seviyelerine kadar indi. Artık fiziksel güçte ve hızda Mihawk'a oldukça yakındır. Wano sonrası bu fark daha da kapanacak. Zoanlara karşı kapışmaları çok iyi antrenman oldu.
Benimde dediğim nokta kılıç karartırsa sağkolu rahat aşacağız düşüncesiydi işte.
Öncelikle şuna değineyim picayi sadece shusui ile kesmiyor. Bu doğru bir tabir değil.
Ancak piacaya saldırdığı zamandan şu anlaşılıyor bana göre kılıçlar karartıldığı zaman haki basılmış gibi sert ve kırılmaz oluyor ancak saldırı yaparken gördüğümüz üzere haki basmak gerekiyor.
Tabiki bu durum shusi ile de ilgili olabilir.
Mesala shusi özelliği sertlik olan bir kılıçtı enma ise hakiyi yıkıma çevirmesi ile öne çıkıyor. Eger Enma karartırsa istenen haki masrafı azalabilir ve bunun yanında sertlik açısından avantajlı olur zoro.
Çünkü karartılmış kılıca bahsettiğimiz gibi az haki harcanıyor. Sadece saldırırken basman Yeterli oluyor. Buda doğal olarak haki yi daha uzun süre kullanmana ve daha fazla saldırı yapmana veya daha fazla savunma yapmana olanak sağlıyor.
Seride shanks Wb gibi insanalr bile kılıç karartmadı bana gör Zoro kılıç karartığında sağkolu aşmış bir seviyede olur ve ikinci kılıcını karartır bu aşamada da mihawki geçer . Muhtemelen ilk kararack kılıcı enma diye düşünüyorum , daha sonra wano kararır. 3 kılıcının da kararacağınını düşünmüyorum çünkü serinin bitnesine az kaldı. Zaten ağzında tuttuğu Kılıç'ın kara kılıç olmasına gerek yok.
Şahsen eğer zoro bu arc nidai kitetuyu almaz ise ben zoronun kitetsu serisini bırakacağını düşünüyorum. Shimotsuki ler tanıtılırken düz ve dikdörtgen kabzalı bir kılıç silueti gösterilmişti. Eger zoronuj shimotsuki olduğu ortaya çıkarsa Zoro gyukimaru tarafından yardım alabilir ve bu kılıcı gyukimaru ona verebilir. Hatta bu Kılıç'ın mavi alevler çıkarma özelliği olursa ryumanın kılıcına iyi bir gönderme olur ve okuyucuları tatmin eder.