Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1008: Atama Dağı Haydutları'nın Lideri Ashura Doji

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    229
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
- Oden meselesinin çözülmediğine dair küçük de olsa bir inancım hâlâ var. Geleceği gören birinin bile isteye ölmeyi arzulaması, hele ki karısı Toki gibi biriyken bana mantıklı gelmiyor hâlâ. Toki'yle beraber yeniden görüneceklerini düşünüyorum.

- Kiku'nun Kanjuro'nun işini bitirememesi mallık gibi görünse de, karaktere bir derinlik kattığı kesin. Eski günlerin hatrına yara daha derin açılmamış. Severim böyle anları.

- Bombayla ölen olmuyor pek. Pedro öldü derseniz size katılmakta gönüllü olamam çünkü Pedro'nun bir zaman sonra geleceğini düşünüyorum. (Perospero tam bir hamle yapacakken Pedro gelirse şaşırmam.) Ashura da biraz acı çeker ya da başka bir sebeple hayatta kalır gibime geliyor.

- Yalnız Kanjuro - Yamato'ya bulaşmasa iyi eder. Gerçi Yamato büyük ihtimalle kızıl kınlardan biri olduğunu biliyordur ancak Momo söylerse o hain diye, Yamato tamam hoş hatun filan ama babası Kaido. Gol D. Roger'ın oğlunu durdurmuşluğu var, Devrimci Dragon'unkini de...

- Sanji meselesine pek girenlerden olmadım şimdiye kadar, ancak Sanji gerçekten eskisi gibi "ısrarla" işlenmemeye çalışılıyor. Oda'nın amacı Sanji taraftarlarıyla ergen ergen eğlenmesi mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Tayfanın güç hiyerarşisine mi bir müdahale ediyor? Yani Wano sonu Luffy'nin arkasındaki ilk üçte onu göremeyecek miyiz, bunun mu peşinde bilmiyorum. Şahsen ben Usopp'un tırmanacağını düşünenlerdenim ama illa bir kontenjan olması gerekmiyor herhalde? Zoro doğrudan Kaido ile zorlu rakip gördü zaman atlaması sonrası, Sanji daha Bismillah Vergo'ya bacak verdi. Vergo>Kaido ise eyvallah.

- Sevindirici şeyler: ne Kanjuro ne Orochi ölmüş olamazdı. Ölseydiler şaşardık. Şimdi onların yeniden ne zaman çıkacağını düşünmemize gerek yok.

- Üzücü şeyler: Kanjuro ve Orochi canlandığı için onları da aradan çıkartmak için sayfa israfları bizi bekliyor.

- Momo'nun meyvesi üzerinden bir şey olacak da ne zaman bilmiyoruz. Ayrıca bu bir şeyleri duyma meselesi benim canımı fena sıkıyor. Hadi haki anladık da, özel insan, matrix'in neo'su filan, yok ya, sevmiyorum. Luffy'nin bir köylü çocuğu olması fikrini daha çok tutanlardanım.

- Hibritler hiçbir zaman bir merak nesnesi olmadı benim için. Sadece Kaido'nun silueti daha iri yarı duruyordu sanki. Big Mom'dan normalde küçük, hibriti irileşiyor ve farkı kapatıyordu sanki. Siluetinde Mom'un arkasında olmasına rağmen ondan iriydi. Şimdi önünde olmasına rağmen cılız gibi.

- Bu arada ben çok pis Zeus Prometheus fanıyım. Zeus'u Nami'nin aldığı gibi Prometheus'u da başka biri alsa. Sanji sigarasını filan yakar mesela. Çakmak taşıma derdine son. Hatta direkt yemeği üzerinde pişir. Soğuk atmosferlerde de al sana soba.
 
Önce bölüme kötü not verdim. Türkçesi çıktıktan sonra bölümün kötü olmadığını, Ashura Doji'nin anısına saygısızlık etmemek için "iyi" olarak değiştirdim.

Ruhun Şad olsun Atamayama Haydutları Lideri Ashura Doji!:agla::ühü:
 
Bölüm boyunca 9 Kızıl Kın sahnelerini bir türlü düzgün okuyamadım. Artık Oden'in gösterilip böyle bir yere bağlanmasından gelen bir kin mi bilmiyorum ama irrite edici buldum.
 
Görüldüğü gibi Luffy arkadaşlarını küçümsemiyor. Böyle bir şey olamaz zaten.

Bölümün Yıldızı Ashura. Hem Oden'in gerçek olmadığını hem de bombayı ilk o fark etti. Canını ortaya koydu. Daha sonra Inu. Inu ve Neko'nun Jack'e denk olduğunu ısrarla savunmuştum. Bu bölümde onu gösteriyor ki bence netti zaten. Jack'in dayanıklılığı ayrı tabi. Luffy'nin kararlığı da takdire şayan.
Bir de Raizo'ya parantez açmak lazım Ashura ile birlikte o da sahte Oden'e inanmıyor.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık