Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1001 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Demek istediklerimi kendim yazıyorum zaten, senin ulaşmaya çalıştığın bir yol var her tartışmaya girdiğinde ve kiminle tartışırsan tartış söylenenleri ite kaka o yola sokmaya çalışıyorsun haliyle bir şey anlamıyor olmana şaşırmıyorum.

Bana g4 Luffy neden normal Luffy'den daha güçlü bir anlatsana ? Daha çok haki kullandığı için mi ? Peki bu kullandığı haki normal Luffy'de yok mu niye o zaman normal haliyle kullanmıyor o kadar haki ? Niye g4'e girince görece kısa bir süre sonra haki kullanmaktan hakisini tüketiyor ?
Kişi sahip olduğu hakinin tamamını bir anda kullanabilecek seviyede midir yani bana bunu mu diyorsun ? Neyi ısrarla anlamamaya çalışıyorsun arkadaş ya :oleyo2:
Sahip olduğun hakiyi etkili kullanmak bir yetenektir üzerinde çalışmak ustalaşmak gerekir. Zoro'nun Enma ile olan ilişkisi de bu.

Son defa yazayım xD

Enma, Zoro'nun diğer kılıçlara yükleyemeyeceği kadar çok haki çekiyor, kılıcın özelliği bu, kılıcı salsan kendi haline, kullananın sahip olduğun tüm hakiyi çekiyor hatta, bunu gösterdiler bize zaten, insanların enmayı kullanmama sebebi de buydu.

Kılıçlara haki yüklemenin sınırı yok karakterlerin haki kullanma kapasitelerinin, yeteneklerinin sınırı var. Zoro'nun enmayı kullanıp daha güçlü olacağım demesi de bu kılıcın bir eğitici görevi görüp haki akışını Zoro'nun kontrol etmesini sağlayacak olması artı daha fazla haki kullanmasını sağlayıp daha büyük saldırılar attıracak olması.
G4 ile aynı mantık olamaz. G4 tekniği Luffy'e haki kullandırmıyor. G4 tekniği ortaya çıkması için Luffy haki kullanıyor. G4'ün temel mantığı eldeki lastiği daha sert yaparak gerilme kuvvetini artırmak. O yüzden don lastiğini çekip uzatmak ile araba lastiğini çekip uzatmak arasında çok fark var. Araba lastiği gibi bir lastiği 7-8 cm gersen bile ortaya çıkaracağı kuvvet daha fazla olur. Normal bir lastiği istersen 2 metre uzat zaten sertliği o kadar fazla olmadığı için onun gerilmesinden ortaya çıkacak kuvvet az olur.

G4'te bunu sürekli kullandığı için her an her saniye kullandığı için hakisi daha hızlı bitiyor. Normal halinde iken ise kolu siyah şekilde gezmesine gerek yok. Sadece atağı yaparken haki yüklüyor. G4'te ise isterse atak yapmasın g4 formunda kalması için bile haki harcıyor.

G4 ile Luffy haki yükleme sınırının üstüne çıkmıyor. Sadece yoğun bir şekilde her an haki kullanıyor.

Enma ise daha farklı. Enma bir anda tüm hakini bile çekmeni sağlayacak şekilde bir kullanım yapmanı sağlıyor.
Ben böyle bakıyorum G4 tekniğine. Luffy hiçbir zaman g4'te daha fazla oranda haki kullanıyor diye değil tamamen hakiyi başka amaçla daha doğrusu koka olarak sertleştirme amaçlı kullandığı için güçleniyor dedim. Yoksa g4 sayesinde kendine daha büyük oradan haki yüklüyor diye değil. Normalde de kendine en fazla diyelim 100 haki yükleyebiliyorsa bu oran g4'te de aynı. G4'teki tek fark bunu her saniye her salise kullanması. Yani G4 her saniye 100 100 100 kullanıyor. Çünkü sürekli vücudu o kadar sertlikte kalmalı o gerilimi kazanması için. Ama son zamanlarda gördük kısmı G4 yapmaya da başladı. Artık G4'te sürekli kalarak Kong Gun yapmak yerine anlık girip çıkarak Kong Gun yapıyor.
 
Kaido bir yumrukla bütün ağır topları hatırlamış ama Garp orada yok diyenler olmuş. Luffy ne zaman g5 açıp hayvani bir yumruk atar o zaman Garp'ı hatırlar işte. :a:
Pozitif bakışınıza hastayım oradaki karakterlerden birinin yerine Garp olsaydı, Garp'ın yerini aldığı karakterin mezarında dans ediyordunuz şuan :hhh:
 
Tüm hakiyi çekse bile dediğin gibi bir sonuç olmazdı. Senin o şekilde bir sonuç çıkarman yanlış yani. Enma'nın işlevi Apla'nın dediği olsa bile Zoro ve Oden aynı sonuca ulaşmaz. Çünkü haki seviyeleri de önemli.



Oda'nın Oden'i gazlama çabalarına kapılmayın böyle. Benim o olaydan anladığım şu ki Xebec de böyle çıkacak: Güçlü ama aptal korsanlar tanımı vardı ya Kaido'nun. İşte onun bir benzerini yaşayacağız. Güçlü dedi diye de benzer seviyelerde olmasına gerek yok.
Aynı sonuç olmazdı katılıyorum. Benim o örneği verme sebebim Tüm hakiyi çekme sözü üzerine. Yukarıda ki beşli komutan seviyesinde adamlar. Bu adamların tüm hakisini tek bir saldırıda çıktığı düşün G4 bile bu kadar etkili bir saldırı yapamaz. Ben o yüzden tüm hakiyi çekme değilde kişinin maksimum kullanabileceği haki gücünü artırıyor diyorum.
 
Enma'nın güç çıkarması içinde kullanıcının hakisi gerekiyor. Enma havadan haki emmiyor.

Yukarı da açıkladım. Enma ve G4 kullanıcının maksimum kullanabileceği haki miktarını artırıyor. Bu yüzden uzun süreli dövüşlerden ziyade daha hızlı savaşlarda tercih ediliyor. Kullanıcı bu kılıcı veya tekniği ne kadar kullanıp kendi hakisini geliştirirse o kadar güçlü olacaklar.

Eğer Enma dediğin gibi tüm hakiyi çekseydi Oden ile Zoro'nun aynı hasarı vermesi gerekirdi.

Enma'nın kontrolden çıkması ise kullanıcının haki rezervini sürekli olarak emmesi. Luffy nasıl G4 içindeyken sürekli haki kullanıyor, Zoro'da enmayı elinde tutuğunda aynı mantıkla haki kullanıyor.
Enma artırıyor da G4'ün artırdığı senin söylemin. Hakiyi daha fazla harcaması demek kendisinin yükleyemeyeceği kadar hakiyi g4 çekiyor anlamına gelmez. G4 öyle bir şey değil. Zaten saçma. Luffy kendi oluşturduğu bir teknik nasıl ondan habersiz o kadar haki çeker?

Olayı şöyle açıklayayım.

Luffy'nin mesela kendinde 5000 haki var. Bunun tek kullanımda en fazla 100 birim kadarını yükleyebiliyor diyelim. O da mesela abanıp vurduğu tüm şeyiyle vurduğu saldırılar olsun. G4 tekniğinin oluşması yani lastiğin gereken sertliğe gelmesi için gerken haki en fazla 100 birim olabilir. 100 olmasına da gerek yok tabi. Ama bu 100 birimi her saniye kullandığı için 5000 hakiyi daha hızlı bitiriyor. O yüzden Law çok haki harcıyor diyordu. Oysa g2 ya da g3'te yaptığı bir teknikte ise hakiyi ya kendini korurken ya da atağı yaparken kullanıyor. Yani g2 yaptı 3-4 saniye dinlendi, ataklardan sıyrıldı, tam atak yiyecekken aradan 10 saniye geçmiş olup yine haki kullanıyor. Bu yüzden genel anlamda 5000 haki daha fazla zamana yayılıyor. G4'te ise o teknikte kalmak istediği zaman boyunca her an her saniye 100 haki harcıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık