Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Luffy'nin En Zorlama Zaferi

Luffy'nin En Zorlama Galibiyeti


  • Kullanılan toplam oy
    529
En son 7 martta mesaj atılmış bir konuyu nereden bulup da mesaj atıyor bu millet hayret ediyorum. :D Bunu eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Gözden kaçırdığım bazı güzel konuları bu sayede görebiliyorum ama ben üşenirdim bu kadar eski konulara inip bakmaya.

Bu arada Crocodile ve Katakuri.
 
Mangaka rakibi güçlü gösterebilmek için elimden geleni yapıyorum gibi bir şey demişti galiba. Bu anlamda Luffy'i aşırı zorlamaya çalışıyor. Bir de yenilginin ve zaferin ince bir ip üzerinden yürümek gibi olduğunu da gösteriyor. Bu anlamda dövüşlerin gerçekçilik payı daha yüksek.

Bence insanların sevmediği Luffy'nin zor durumlardan kurtulması. Ama bu anlamda biz Luffy'nin tecrübe kazanarak gittiğini de görüyoruz. Crocodile dövüşün en başında adama vuramıyordu bile. 2. Dövüşte anlık bir açıkta adamın tamamen kurutabildiğini gördü. Sonrasında zaten tüm tecrübesiyle birlikte yeniyor.

Zaten Crocodile'ın gücünden çok daha baskın bir biçimde tecrübesi ve meyvesinin ne kadar tehlikeli olduğunu göstermiş oldu. Yoksa Crocodile fiziksel olarak Luffy'nin geçemeyeceği bir noktada değildi. Yumrukları ulaştığı anda her darbede şekil alıyordu Crocodile.

Bu anlamda Luffy çoğu dövüşünde zorlanacak. Bir arkadaşın da dediği gibi Luffy neredeyse serinin geneli boyunca kendinden tecrübeli ve daha güçlü adamlara karşı savaştı.

2 yıl sonrasında kendinden güçlü olmasa bile Luffy'i Mangaka'nın bir tür hikayeler yazıp yine zorladığını gördük.

CC, Hordy felan. Hordy'i Luffy tek g3 darbesiyle yeniyor. Bir anlamda hikayeyi zorlaştırmak için Oda elinden geleni yapıyor.

Bana kalırsa Dof olayında da aynı olay vardı.


Bu dövüşler arasında tek fark eden bence Katakuri.

Katakuri Luffy'den bariz güçlü bir adamdı. K.haki'de kesin üstün. B.haki'de kesin üstün bir adamdı. Bu noktada serinin dinamiğini gördük. Bu adamlar seri başından beri zaten böyle dövüşlere girerek güçleniyorlar.
 
Doğru düzgün bir zafer mi tartışılır bence , en temiz dövüştüğü kişi olabilir ama göklerden inan bir sınırlarını aş kararı yok mu sence?
Benim fikrime göre göklerden gelen sınırları aşma olayı haksızlığa çevirmez. Önemli olan üçüncü kişilerin dövüşe etkisidir. Üçüncü kişiler dövüşte ne kadar etkisiz ise dövüş o kadar adildir. Karakterler dövüş içerisinde güç artışı yaşıyorlarsa bu onların özelliğidir en fazla. Kata gibi gereksiz birinin durduk yere üç beş dayak yedi diye Luffy'e aşık olup ona master eğitim vermesinden bahsetmiyorum. Tabi işin o kısmı Kata'nın psikolojisinin dövüşe etkisi olur. Saçma sapan bir karakter olduğundan Kata'yı hiç kaale almamayı bile önerebilirim :hhh:
 
Lucci vs luffy bile zorlamaydı.

Luffy 2-3 defa yere yığıldıktan sonra inanç gücüyle kalktı. Hadi kalkmasını kabul ettik diyelim lucci’nin sırtını dönüp gitmesini nasıl kabul edeceğiz? Luffy’nin işini bitirebilirdi. Dövüş sonuna kadar lucci üstünken luffy sırtı dönük bi adama jet gattling’le saldırdı.

Lucci gear 3 yiyecek kadar yavaş bi karakter değil. Gear 2’yi çözecek zekaya sahip bi adamın gear3’ün blöf olduğunu düşünüp saldırıdan kaçmaması saçmaydı. O darbe vs’nin sonucunu değiştirdi.

Luffy lastik olduğu için lucci’nin çoğu saldırısı anlamsızdı. Buna rağmen luffy net bi üstünlük sağlayamadı.
 
Lucci dövüşü zorlama değil mi ? Nasıl ya ? Bu konu luffy hakkıyla mı yendi diye sorularak açılmamış.Zorlama diyor bu ikisi karıştırılmasın.Luffy hakkıyla yenebilir ama yine zorlama olabilir.Yani mantık adam tek parmağını bile kımıldatamıyorken Usopp'un salya sümüğüne kalkıp ömründeki en güçlü jet gatling saldırısını yapıyor.Sokaktan kime sahneyi göstersen zorlama olduğunu söyleyebilir mantık arama der geçer.Eğer luffy ile ilgili özel bir durum veya yetenek açıklanırsa hikaye bakımından zorlama olmaktan çıkar ama böyle birşey açıklanmadı.O yüzden şu an böyle kabul etmek gerek.Saiyandı hollowdu deneydi vs böyle bir bilgi elimizde yok ben Luffy'im der gibi bir anda enerji yokken enerjiyle doluyor.Açıkça anlatabilmişimdir umarım.
 
Luffy, Croco’yu vurmak için su balgamı atar. Croco bunlardan sıyrılır ve Luffy’i kurutur. Luffy fazla güçlü olduğundan su balgamları atmosfer seviyesine kadar yükselip geri düşmeye başlar. O arada Croco yakalar, kurutur, konuşur, ölüme bırakır ve dönüp gider. Balgamlar Croco’nun gitmesini bekledikten sonra Luffy’nin üstüne düşer. Gene unutmadan balgamları tam dikey derece ile fırlatabilen Luffy’i gördüğünde Pisagor dizlerinin üstüne çöküp kastın neydi Moni diye ağlar. (Deneyler havasız ve homojen ortamda gerçekleşmiştir).

Luffy üstün tecrübesi ile suya gerek olmadığını anlar ve doktordan 3 kan sulandırıcı alarak geri gelir. Zira bu kovalamaca ve dövüşlerde midesinden girip sırtından çıkan delik duruyordur. Kan sulandırıcı yardımıyla da eli ayağını kana bulayan Luffy’miz, Rambo’nun çamura bulanıp milleti avladığı zamanlar gibi Croco’nun canını okur. Tabi bu arada zehirlenen ve zehrin aslında çoktan etki etmesi gerekirken, zehir Luffy’nin iradesine saygı duyar ve dövüş bitsin öyle akayım diyerek bekler. Delik mideli, zehirlenmiş Luffy savaşı kazanır.

Velhasıl Katakuri, Enel gibi dövüşler bu durumun yanından geçmiyor. Hepsinde kurgunun bir nebze toleranslı davranışı olsa da bu çöl savaşları Oda’nın ‘ee nabak bırakalım da ölsün mü ana karakter’ açıklamasına binaen falım Sakız’dan çıkan senaryo ile yazılmıştır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık