Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 904: Devrim Ordusu Komutanlarının Girişi

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    253
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nedense ben One piece de devrimcileri Küba devrimine benzetmeye başladım. Devrimin başında ise iki adam vardı bunlar che ve castro. Gerilla taktikleri ile savaşarak zayıflatmış sonra bağımsız devletlerini kurmuşlardır. Bilindiği gibi bu savaş sırasında che yakalanıp idam edilmiştir. One piece evreninde de bu ikiliye karşılık gelen karakterler sabo ve dragondur. Ben nedense sabonun yakalanıp idam edileceğini düşünüyorum. Sabo yani che'ye benzetiyorum. Bilindiği gibi che de Arjantin'de doktorlar yaparken Küba'ya geçip devrime yardım etmiştir. bu konuda Sabo ya daha çok benziyor che. Saboda varlıklı bir ailedeyken devrimcilere katılmıştır. Oda nın Yen'i dünyaya geçtiğinden beri grandline tekrar ettiği düşünülürse alabasta-dressrose veya tottoland - enies lobby bu konuda da böyle yapacağını düşünüyorum.
Che Küba Devrimi sırasında öldürülmedi. Küba Devrimi'ni Castro ile birlikte gerçekleştirdiler, Castro devlet başkanı oldu, Che ise Sanayi Bakanlığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde yer aldı. Che Küba Devrimi'nden 8 yıl sonra yani 1967 yılında Bolivya'da gerilla savaşı verirken yakalandı ve infaz edildi.

@Lao-G intihar etmemiştir, Bolivya düzenli ordusunun o dönemki çavuşu Mario Terán tarafından vurulmuştur.
 
Sırf adamların tiplemeleri beklemediğiniz gibi çıktı diye adamların gücünü neden bu kadar eziklediniz anlamadım. Ben ilk defa bir anda tanıtılan bu kadar fazla karakterin hepsini beğendim.
 
Bölüm her zamanki gibi oldukça güzeldi. :) Karakterler pek çok yerden esinti gibi dursa da mangaka artı yönler katacaktır. Yalnız Kuma dışında başka casus çıkmazsa devrim ordusunun tüm komutanları bunlar sanırım ve güçlü yazıyor onlar için. Mangaka güçlü diyorsa ve 12 yıllık organizasyonun en güćlü adamları bunlarsa güclülerdir. Bakalım ellerinde nasil yetenekler var, bir amiralle karşılaşsalar ne yapabilirler, göreceğiz. :)

Karasu'nun sesinin çıkmaması durumu Toriko'daki Melk'ten esinlenme sanırım.
+1. Okurken tam da aynı şeyi düşündüm. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık