Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 904: Devrim Ordusu Komutanlarının Girişi

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    253
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oda'nın modası böyle. :(
Amani espiri yapmayıda öğrenmiş. :(

Bölümde verilen mesajlar var ya da benim hüsn-ü kuruntum bilemedim.

Morley'in dediklerine dikkat!

"Herkesin içindeki gizli gücü uyandırabilir"

Gizli güç derken? Haki? Meyve uyanışı? ya da ırksal güç? (seylan formu vs.)

Bu kadının gücü size miğferde olabilir silahta. Yani karşısındaki rakibin gücünü gerek mental gerek fiziksel olarak değiştirebildiğine inanıyorum. Olası bir savaşta kendisine zombi ordusu yaratabilir. Reverie'deki rolüde az buçuk belli oldu.
2-3 kelam edip tüm kralları yeteneği altına alacak desem yalan olur. :oleyo: Uzun süreli etkisi olup olmadığı belli değil. Kaldı ki Dragon istemez.

Neyse Betty bacımız güzelmiş şirinmiş anladık devam edelim.


Karasakalın koruması altında olan Pinkbeard'ın şapkasına dikkat. Anka kuşu olduğuna şüphe yok. Acaba dedirtiyor ama?
Yok yok olmaz öyle şey. :D

Pembesakalın dediğine göre Krallar Reverieye gittiği için ülkeler hep korumasız kalmış. Tabi dünya hükümeti ve denizciler bunu bildiğinden kesin bi önlem almıştır. Zaten sol yukarıda "denizciler nerede?" diye soruyor elemanın biri.
Denizcileri Pembesakal yenmemiştir diye tahmin ediyorum gözüme o kadar güçlü görünmedi. Yüksek ihtimal devrimcilerin kokusunu alıp izlemeye çekildiler.

Şu kızın Moda olduğuna şüphe yok. Moda dediğimiz kızıda Ace'nin kapak hikayesinde gördük.

Krala ve Kutsal Ejderlere kutsal altın ödüyorlarmış. Neden kutsal olduğu ve kutsal ejderlerin bu altını neden istedikleri soru işareti? Kutsal ejderede kutsal altın yakışır ;) Kesin ondan.

Morleyi hiç sevmedim, Nautilus çakması gibi olmuş onu geçelim. :(

İlerleyen sayfalarda oradaki insanlardan birisi "Devler yer altında mı yaşar? İlk kez bir tane görüyorum." diyor. Aslında o da bilmiyor nerde yaşadıklarını da işte Oda burada ileriye dönük spoiler veriyor. Yer altında yaşayan dev ırkı görebiliriz. Bölümde şakası geçmiş ama bu devlere harbiden patates devi deniyor olabilir. :D

Karasu Tenguyu sürekli "Dragon'un gücü" adlı teorilerde görüyoduk. Kim bilebilirdi ki o karakteri Dragonun adamında işleyeceğini. :D

Karasunun gücü ve tipi güzelmiş ben beğendim. Morgans ile uzaktan akraba gibiler. Tipi ve gücü güzelmiş beğendim desem de bu adamdan hainlik seziyorum. :( CP-0 ajanı bile olabilir bu arkadaş.

Yeni dünyadaki dandik bir eleman bile devrim ordusu komutanları hakkında fikir sahibi. "Kaptan bunlar normalde dünyanın başka yerlerindeydi." diyor eleman. Nerden biliyon karşim? Demek ki hükümet ve CP-0 herşeyden haberdar lakin bu adamları yakalayamıyorlar. Bu da bu komutanların gerçekten istihbarat ya da fiziksel olarak çok güçlü olduklarını gösteriyor.

Lindberghi sevdim ama hiç orjinallik sezemedim. Oda oynadığımız oyundan esinlenmemiştir öyle birşey olacağını sanmıyorum da işte biz sürekli o şampiyonları felan görünce ister istemez benzetiyoruz ve orjinal gelmiyor.

Tabi bi eşleştirme yapacak olsaydım:

Morley = Nautilus
Lindbergh = Ziggs / Heimerdinger
Karasu = Swain
Betty = Miss Fortune

böyle olurdu. :oleyo:

"Karasakal bayrağı altında hizmet veren adamları umursayacak türden bir adam değildir." Acaba Burgesse bişey mi oldu? :oleyo: CP-0 yakaladıysa ne güzel olur. Düşünsenize ada ifşa olmuş Dragon herşeyin farkında adaya CP-0 bilerek çağırıyor ve Burgessi yakalatıp Karasakal korsanlarıyla karşı karşıya getiriyor. CP-0 engelini Karasakala kaldırtırken kendiside rahat rahat mekanını taşıyor. İlginç.

Betty'nin verdiği kağıtta devrim ordusu ile iletişime geçebilecekleri bilgiler var ve bu bilgiler oradaki Pembesakalın kafa ödülünden daha fazla eder. Velhasıl kelam kayış orada kopuyor. İleride devrim ordusunun planında bir aksilik olursa Betty'nin bu hareketi yüzünden olabilir.

Son sayfada "Dünyadaki birçok şey harekete geçti." yazıyor. Kim olabilir acaba bu şeyler?

Reverieye iki gün varmış. Bu iki günlük süre zarfında devrim ordusunu göremeyiz. O iki günlük sürede Luffyleri, Wanoyu, Denizcileri, diğer korsanları ve diğer olayları gösterir.

Bu dördü inanılmaz güçlü demiyorum çizen adamda öyle demiyor zaten lakin güçlü olduklarını son sayfada kuvvetli insanlar toplanıyor diyerek belirtmiş. Güçlerini eleştirin ama güçlü olduklarınıda inkar etmeyin.

Son olarak yazımı kısa bir teoriyle bitirmek istiyorum.

Karasu Kuzey Ordusunun komutanı, Lindbergh Güney ordusunun komutanı ve birbirlerine Kuzey ve Güney kadar tersler en azından karakter ve kişilik açısından.

Belo Betty Doğu Ordusunun komutanı, Morley Batı Ordusunun komutanıymış. Onlarda görünüş açısından çok zıtlar. Birisi çok büyük diğeri ufak ve birbirlerine güzellik olarak çok zıtlar. :D

Morley batı ordusunun komutanıymış yani bu adam West Bluede takılıyor. Shanksta oralıydı galiba. Bu da Shanksın Devler ile bir bağlantısı olma ihtimalini arttırıyor. Bakarsın Morleyi tanıyordur. :D

Diğer bir detaysa komutanların hepsi gözlük takıyor. O yüzden Doflamingonun efsanevi konuşmasını yaptığı sırada gördüğümüz o devrimci silüeti kime ait bulmak çok zor. Betty değil orası kesin ama...
 
50 milyonluk adamı kafasına sopayla vurarak indirdi lan köylünün teki klsdhafkldhasfklhasdf

Ödüller değersizleşiyor
Betty cesaretlendirince milletin cehresi değişiyor la, pazuları falan şişiyoe milletin normal değil mi silahsız çöpleri dövmek :S Hem adamın ödülü gücünden mi yoksa burada gördüğümüz gibi başkasının ismi ile ada yağmalamak yüzünden mi verilmiş.

Betty demişken,

Dev elemanın meyve yeteneği sayesinde direk mariejois'in ortasından çıkıp bütün kutsal ejderleri rehin alsalar bir anda. Suikast yani. Amiral gücünde olmalarına gerek yok aslında. Kutsal Ejderler öyle bir durumda korkudan amirallere ve gorosei'ye sadece ne isterlerse yapın tarzı şeyler söyler zaten :D
Dev elemanla dediğin gibi yapabilirler ama rehin almaya gerek var mı ki :S Bunca senedir köle olarak yaşayan veya ses çıkardığında örselenen belki de öldürülen korumalar vardır. Koskoca Mariejois ordusunu düşünelim mesela içlerinde hiç mi bu heriflere kayıtsız şartsız itaat etmenin yanlış olduğunu düşünen yok. Yada bunlara bağlı olarak orada toplanan krallıkların hiç mi itirazı yoktur bu düzene. Betty'nin işi burada kilit rolde olmalı bence, hepsinin itirazı var bu konuya, çıkarı olanın da olmayanın da. Ortada bir bastırılmışlık var ve Betty Reviere basılırsa hepsine anlık da olsa bunun üstesinden gelme ve sesini yükseltme imkanı verecek. Hükümetin dağılması böyle başlayacak. Fikirler baskılanamayacak! Özgürlük onun için savaşana haktır! Yani laf kalabalığına gerek yoktu ama idare et :D

Sahi Jesus Burgess gibi bildiğin bir devin yarı boyutunda bir adam nasıl oldu da gemide saklandı. Baltigoya girişte aram bile yok muydu? Plot o kadar bariz ki: ''Hadi Baltigo yok olsun, devrimci komutanlarını da güçsüz yapayım sonra savaşta Luffy'ye şov yaptırayım niye? Çünkü rating'i en çok arttıran şey bu''
Adadan Teach'i ararken bile herif yarı ölü haldeyim diyordu, sezememiş olma ihtimalleri yok mu :S Plot olacak tabi ne olacak başka la, senaryo değil mi la bu :S Devrimci komutanları bi fismr vurmadı nasılda güçsüz oldu çöpler dimi xD
 
Yeni Arc'ta bol bol duvara asmalık sözler duyarız gibi geliyor. İlk kez ciddi meseleler işlenecek bakalım hayırlısı
 
Adadan Teach'i ararken bile herif yarı ölü haldeyim diyordu, sezememiş olma ihtimalleri yok mu :S Plot olacak tabi ne olacak başka la, senaryo değil mi la bu :S Devrimci komutanları bi fismr vurmadı nasılda güçsüz oldu çöpler dimi xD
haHAA kardeş bir yarı dev Yeni dünyada gemiye biniyor. Sonra o gemi kaplanıp/uçurulup? Grandline'a geliyor ve hiçkimse onu fark etmiyor. Sen de yazar eleştirilince alınıyorsun. Senaryo kendi içince tutarlı olsun başımın üzerinde yeri var, yazar yaptım oldu kafasındaysa istediğim gibi eleştiririm.
Devrimciler denizci casuslarına karşı sürekli tetikte olmak giren çıkan herkesi ve her şeyi kontrol etmek zorundalar ama yarı dev gemiye binip dünyanın bir ucundan diğerine gidiyor, fark edilmiyor.
 
Bölümün yavan olması devrim ordusunun hiçbir güç gösterisinde bulunmaması ile ilgili sanırım. Fikir adamları arcına girdik sarmadı milleti tabi. Betty'nin etkisi çok güzeldi ama, halkın bir kahramana ihtiyaç duymaması, sürekli kurtarılmayı beklememesi gerektiğini iyi vurguladı. Özgürlük onun için mücadele edenindir mottosunun kanlı canlı örneği. Diğer mesajda dediğim gibi bu karakter bi ateşleyici, umarım büyük rolü olur.

Lindbergh eğlenceli karakter olacak gerçekten de :D Bin farklı yapımda işlenmiş minyon tipli, bıyıklı/sakallı, bilime meraklı, çılgın bilim adamı tarzında, buna çalıntı denmez :D Bu konsept zaten bol karakterli her yapımda olur. Tank olan karakterlere niye iriyarı bu demek gibi birşey la.

Karasu'nun karakteri bana Gladius'a benzer olacak gibi geliyor. Böyle olur olmadık sinirlenen, biraz dikkati bozuk, siniri üzerine de komedi kurulabilecek biri. Çılgın atar umarım ileride.

haHAA kardeş bir yarı dev Yeni dünyada gemiye biniyor. Sonra o gemi kaplanıp/uçurulup? Grandline'a geliyor ve hiçkimse onu fark etmiyor. Sen de yazar eleştirilince alınıyorsun. Senaryo kendi içince tutarlı olsun başımın üzerinde yeri var, yazar yaptım oldu kafasındaysa istediğim gibi eleştiririm.
Yazarı istersen itin götüne sok banane ya :S Argüman üretip olayları anlamaya çalışıyoruz diye herkes Oda fanboy damgası yapıştırıyor anasını satayım.
 
Oda ile bi alakam yok beyler bayanlar, yaptığı şeyleri savunmak değil anlamak istiyorum. Oooaa yine Oda seviciler geldi uuuaa laf ettirmiyorlar, vooaa Oda'dan paralar yatmış demeden önce bi düşünün la.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık