Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 883: Atıştırma Saati

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Harbi duygulandırdın Mahir-dono. Mangakanın affı yoktu. Güçlü olanı net gösteriyordu. Burda Luffy olsa Heracles'i döverdi :( bir de Toriko'yu başka serilerle kıyaslıyorlar ya şaka gibi. Yalnız Toriko'da mantıksız tek bi nokta vardı saçma olan. Koskoca Evrenin en güçlüsü Zonge-kami-sama hiç dövüşmeden herkesi korkutup kaçırıyordu :oleyo2:
OPta olsa KK olmaya en yakın kişi Zonge Sama olurdu. :oleyo2:


Mantıksız yorumlar çoğaldı. Yonko Amiral olan herkes Luffy'yi tekleyecekmiş. Kimin teklediğini gördünüz de bu lafları söylüyorsunuz. Fujitora G4 bile kullanmayan Luffy'ye tek mi attı? Bu Luffy 2 sene tek yemek için mi çalıştı mı? Ayrıca bir zaman atlaması daha mı olacak ki Luffy daha da güçlenecek. Shonen seri bu, sabah akşam zaman atlaması nerede görülmüş. En fazla bir kere olurdu o da oldu bitti. Luffy gelişiyor tabii, Tank Man tekniği nedir? Gelişim değil midir? Luffy her zaman teknik bazında gelişti, Lucci'yi G2 ve G3 gibi teknik geliştirdiği için yenmedi mi?

Cracker'e Tank Man, Katakuri'yi de zayıflığını bulup yenecek yenebilecekse. Bunlar gelişim olmuyor da ne oluyor. Luffy'nin her şeyin sesini duyma olayı gelişmiyor mu? Zunisha'nın sesini boşuna mı duydu bu? Oda boşuna çizmiş olamaz. Luffy'nin olayı bu, herşeyin sesini duyarak, rakiplerinin zayıflığını hissederek kazanıyor işte. Roger'da da bu vardır, yoksa deprem meyvesi ve hayvani bir fizik gücüne sahip Beyazsakal ile denk olmasına imkan vermiyorum, saf güç olarak değil teknik olarak üstün olmalı ki baş etsin, adam herşeyin sesini duyuyormuş, bu şekilde rakibine göre teknik kullanarak alt etmiş işte.
Gelişim dedigin şeyler kağnı hızında ilerliyor. Fujiyle vs atmadilar zaten de Fuji ufak bir şov yapayım derken uçurdu Luffyi. Sence Yonko Big Mam yeterli ciddiyet ve ağırlıkta gösterildi mi?
 

kartal8181

Güçsüzse teklesinler = Eğer Yonkou tek atabilecekse araya başka şeyler, krizler vesaire girmesin tekini yesin otursun kurtulacaksa o haliyle de kurtulur demek istyorum
Güçlüyse= Eğer Kıraker ve Kata gibi dişine uygun rakiplerle karşılaşacaksa, handikap, yardım cart curt olayları olmadan dövüşsünler hangi taraf kazanacaksa kazansın.

Şimdi gelelim tespite ve sıkıntıma, bu seride bir çok dövüş oluyor ve bitiyor ama sonuç olarak kimin kimden üstün olduğunu bile doğru düzgün anlıyamıyoruz. İşin bu kısmı canımı sıkıyor.
Bu konuda gelecek bölümle alakalı bir yere değinmek istiyorum.
Savaşlarda, nerede olursa olsun, düz savaş gücü ile kazanamazsın. Anlık ya da süreçsel zayıflıklardan faydalanmak da savaş kazanmak için atlanmaması gereken noktalardan biridir. Ayrıca savaşanlar birer birey ve yaşantıları var. Bu yaşantılar da olumlu ya da olumsuz her zaman olabilirler.
Geçmiş bir iki örnek vereyim. Osmanlı devleti askerlerini toplayıp bodoslama önüne geleni yenip devlet kurmadı, yenebileceği bir zamanı bekleyip savaştı ve kazandı. Geçmiş savaşlarda kullanılan turan taktiği hep fırsata çevirdi yapan kişiyi.
Film, dizilerden örnekler: Kemal Sunal bir filmde adamın nasırlı ayağının üzerine koydu kasayı, sonra ne olduğunu hatırlarsınız. Dof vs luffy & law. Yer değiştirme ile red hawk yaptı.
Tesadüfi ya da planlı fırsatları değerlendiren sonuç alır.
Kata da gelecek bölümler de bu şekilde kendisi için verilecek bir olumsuzluğu luffy değerlendirecek, değerlendirmeden önce yediği tüm dayak da buhar olup uçacak.
Bu tip sebeplerden dolayı da kim daha güçlü güçsüz net diyemiyoruz.
 
Bir şuna bak;


Bir de buna bak; :(


Ikisi de kendi bölgesinin imparatoru, aradaki fark cennetle dünya kadar :(
Sonu çok kötü bitti. Herkes mutlu. Herkes ağlıyor mutluluktan. Krallar tek yiyor peçete gibi harcanıyorlar.

Ölen herkesi geri getiriyorlar. Ölümün bir ağırlığı yok bu serilerde. OP'ta ölen ölür bir ağırlığı var. Toriko'nun hangi karakteri için Japonya' da mezar yapılmış? WB ile Ace'i mezarı var haha.:D
 
Son düzenleme:
Yalnız tartışmanın başlangıcı Luffy'nin yenmesiyle insanların tatmin olup olmayacağı üzerineydi. Sen olayı OP'un kendisinden tatmin olup olmamaya getirdin. :D Bomba mevzusu, Luffy'nin en tehlikeli adamı bir şekilde ayna dünyasına hapsetmesi falan... Arc'ın genel kurgusunun kusurlu olduğunu söylüyorsun yani. Haklı olduğun yerler de var haksız olduğun yerler de. Önceden şöyle bir şey yazmıştım. " Kurtların arasına kuzuları atarsan, kurtulmaları için işte böyle senaryoda dansözlük yapmak zorunda kalırsın." (Bomba konusu çok canımı sıkmıştı)

Neyse işte, bu tartıştıklarımız genel olarak OP hakkındaki düşüncelerimizle alakalı. Asıl tartıştığımız konuya dönersek; Dof veya Cracker'da olduğu gibi araya birileri girmezse bu dövüşten dolayı sevinç gözyaşları dökebilirim. :S Çünkü olayların bu noktaya gelmesindeki kurgu farklı, bu saatten sonra yapacakları dövüş farklı. Ben dövüş kısmına bakıyorum artık.
Akşam akşam güzel ifade edememişim kendimi. Yazdıklarım aslında Katakuri dövüşü ile alakalıydı da tam bağlayamamışım.

Öncelikle şunu söyleyeyim, şans faktörü arcın her yerinde var. @Smoker'ın şansla olan olaylar hakkında bir mesajı da vardı hatta. Ama benim için bombaya kadar hatta bombanın patlamasını da dahil edebilirim, bir sıkıntı yok gibi. Bombaya kadar olan Tüm Kek Adası hala benim için One Piece'in en sağlam arcıdır. Tanıtımlar, tasarımlar, flashbackler mükemmeldi. Yonkou suikast planını bile bayağı beğenmiştim ben. Bile dememin sebebi forumda beğenmeyen sayısının fazla olması. Gerçi bizim foruma kalsa One Piece evreninde suikast kavramının olması imkansız ya, neyse.

Peki bomba öncesi neden benim için sıkıntı değil? Çünkü her ne kadar tam tersi olarak gözükse de, Koca Ana korsanları Hasır Şapkaları hafife alıyorlardı. Ve her ne kadar kendilerini muhteşem organize sansalar da, gevşeklik sebebiyle o organizasyonda zayıf noktalar vardı. Tayfanın içinde aynı zamanda kilit bir yere yerleşmiş bir hain vardı, Capone Gang Bege. Mangaka bütün bu zayıflıkları kullanarak, suikast için bir karşı plan oluşturdu ve planı uygulattı. Planın işlememesine de güzel bir mantık kurdu, Koca Ana'nın da çığlığının da aynayı da kırması falan iyiydi.
Bomba sonrası ise organizasyondaki çatlaklar ortaya çıktı, hain belli oldu. Artık hafife almak olmamalıydı. Bütün tayfa organize bir şekilde( bir zamanlar onları organizasyon tayfası yapan vasfıyla) hainlerin ve düşmanların üzerine gitmeliydi. Ama sonrası malum.


Şimdi momentum buraya kadar Hasır Şapkalar için işledi. Peki Katakuri dövüşünde ne oldu? Dediğin gibi Luffy en tehlikeli adamı ayna dünyasına çekti, teke tek bir dövüşe başladı. Luffy daha tek bir hasar veremediği rakibine yakalanıyor uyanışla son bölümde. G4 formuna geçemiyor. Eli kolu bağlı. Kata-Luffy ikilisinin de boğularak ölebilme ihtimali olduğunu düşündüğü bir yerden kaçamıyor. Önceki bölüm özgür olan Luffy Moguradan son anda kaçtıysa şimdi kesinlikle kaçamazdı. Ama seni küçümsemiyorum diyen adam, tamamen öldürmeden gidiyor. Buraya kadar olan momentum dövüşe de yansıyınca benim keyfim kaçıyor, siz nasıl görürseniz görün galibiyete gölge düşüyor.

Benim anladığım kadarıyla siz ibre nasılsa Luffy'e dönecek diye bekleyip, ibre Luffy'e döndükten sonra asıl dövüş şimdi başladı diyorsunuz.
 
Şimdi momentum buraya kadar Hasır Şapkalar için işledi. Peki Katakuri dövüşünde ne oldu? Dediğin gibi Luffy en tehlikeli adamı ayna dünyasına çekti, teke tek bir dövüşe başladı. Luffy daha tek bir hasar veremediği rakibine yakalanıyor uyanışla son bölümde. G4 formuna geçemiyor. Eli kolu bağlı. Kata-Luffy ikilisinin de boğularak ölebilme ihtimali olduğunu düşündüğü bir yerden kaçamıyor. Önceki bölüm özgür olan Luffy Moguradan son anda kaçtıysa şimdi kesinlikle kaçamazdı. Ama seni küçümsemiyorum diyen adam, tamamen öldürmeden gidiyor. Buraya kadar olan momentum dövüşe de yansıyınca benim keyfim kaçıyor, siz nasıl görürseniz görün galibiyete gölge düşüyor.

Benim anladığım kadarıyla siz ibre nasılsa Luffy'e dönecek diye bekleyip, ibre Luffy'e döndükten sonra asıl dövüş şimdi başladı diyorsunuz.
Farklı bakıyoruz demek ki olaylara. Benim gözümde galibiyete gölge düşüren etmenler bellidir. Cracker'da Nami'nin, Dof'ta da Law'ın yardım etmesi galibiyete gölgedir. Bu dövüşte ise böyle bir düşüncem hiç olmadı. Araya birileri girmezse de olmamaya devam edecek. Bunun dışında senin canını sıkan şeyleri ben bir kez bile düşünmedim açıkçası. Diyorum ya ben senin gözünden bakarak yorumladım diye. Yoksa bana göre mochi ile boğmaya çalışmasında en ufak bir sıkıntı yok zaten. Bir saniye bile düşünmedim niye böyle oldu diye. Katakuri senin gözünde efsane bir karakter olduğu için sana garip gelmiştir belki de bilemiyorum.

Son paragrafındaki düşüncene gelirsek; hayır, yanlış anlamışsın. Öyle bir düşüncem olmadı bugüne kadar. İlk safha bitti, ikinci safha başladı diyorum ben. Ha bir de siz diye bahsettiğin topluluğun başkanı değilim ben. :/ Benim görüşüm bana özel.
 
Ben de merak ediyorum, yarın olsun da bu gün de mi Pazartesi değil deyip, espiri yapacaktım tüm planlarımı bozdun : P

En geç Çarşamba bir erken spoiler alırız gibime geliyor. Geçen hafta Çarşamba gelmişti erken spoiler : ))
İnşallah ama Sanji tarafı ağırlıklı bor bölüm olacağını söyledi smoker-san :(
 
Bir kere yakaladı diye hep sürekli o şekilde tutulabileceği düşünülmeye başlanmış. Spoiler bölümünde bile dedim. Yakaladı engelledi anında da onu kütlelerin altında bıraktı. Aksine kütlelerin altında bırakmasa savaş yine devam ederdi. Kata'nın onun öyle öleceğini düşünmesi kendi sıkıntısı. Luffy açısından dövüş devam ediyor. Adam ordan çıkmak için mochiyi yemiş anında çıkar çıkmaz Katakuri'yi arıyordu.

Karakterleri kusursuz olarak görmekten vazgeçin. Katakuri k.hakisi üst düzey. Ama kusursuz değil. O da açık verebiliyor bu kadar basit. Yani Mangaka onu dikkatli çizince bu kadar güçlü çizince Katakuri'ye torpil geçmemiş kurgusu öyle olmamış sanki kendi öyleymiş gibi görülüyor. Bir hatasında Oda yine sıvadı oluyor. Böyle bir düşünce tarzı yok.

Olursa da saçmalamış olursun. Sıvadı demekten başka bir şey diyemezsin. Dersin kendini tatmin edersin işte edebildiğin kadar.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık