Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 883: Atıştırma Saati

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    233
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birileri luffnin işini sonradan bitirecek diyordu hatta tartışıyordu okuduğumuza göre işi bitti bende gidem yemek yiyeyim havasında imiş kATağızlı :D
Ve yine benim dediğime geliyor hareketsiz hale gelmedi hareketi kısıtlandı bundanda yiyerek kurtulmuş işte :D
Ağzı büyük kardeşimiz anasının kopysi caniliği olsun açlığı olsun cool deyip doffy gömenler bunuda taşlarlarsa memnun olurum :D
Ve sırtı yere gelmedi üzdü adam ergen çıktı çok fena hemide !
Luffy neyi çözdü merak içerisindeyim
 
@Smoker Sanji'de beyin varsa zehir katar bir Yonkou'dan kurtulur. Böyle fırsat zor geçer ellerine hem biliyor olması lazım, BM herkesi en ince ayrıntısına kadar biliyor. Oradan kaçsalar bile sevdiklerinin hayatları tehlikede. Sanji "kırmızı çizgilerinin" ötesine geçmeli artık. Senaryo güzel Morgans sonrası BM birkaç kişiyi öldürür. Ama Luffy'nin Kata'yı kilitlemesi benim için OP'yi Fairy Tail'a yaklaştırır.
One Piece okuyoruz. O yüzden dediğin gibi bir ihtimal yok. Hafıza değiştikten sonra, her şey rayına oturur.
 
Neyse ki artık Luffy yalan olacak tarzı yorumlar görmüyoruz. Buna da şükür. :S Bu arada bu bölümün ufak subliminalleri xD:

1- "Yemeden kazanamayacak mıyım?"
-Demek kazanacaksın ha, öyle mi Luffy? :rolleyes:

2-"Güçlüsün ama yenilmez değilsin."
-Öyleyse bunu bize göstereceksin, değil mi Luffy? :rolleyes:

Yenilmesine hep imkansız gözüyle baktım. Mangaka çok net belli etmişti zaten bunu. Açıkçası hala Luffy'nin yeneceğini düşünüyorum ama "Luffy yenilmeyecek." dediğim kadar emin değilim bu konudan. Smoker'ın söylediği gibi geçici olarak devre dışı kalabilir Kata. Yalnız şöyle de bir durum var. Mangaka Luffy'yi bu ayna dünyasına sırf Kata'dan biraz dayak yesin, sonra da bir iki bir şey yapıp rakibini geçici olarak devre dışı bıraksın diye sokmadı. Luffy'yi yonkou için hazırlamaya çalışıyor mangaka. Tayfadaki diğer elemanlar toto büyütürken Luffy'nin en gözde korsanlarla dövüşüp yerlerde sürünmesinin sebebi bu olsa gerek. Dolayısıyla bu dövüşten Luffy karlı çıkacaktır diye düşünüyorum. Ufak çaplı bir p-up mı olur başka bir şey mi olur bilmiyorum artık orasını.
 
Öncelikle Katakuri'nin haline kahkaha attım:hhh:. Cidden komik bir paneldi.
Bölüme orta verdim. Çok hızlı bir geçiş olan bir bölümdü, daha önceki sayılarda süründüren mangakanın geçişi bu kadar hızlı yapması hoşuma gitmedi. Tabi Kata'nın yeneceğini düşündüğümden ibre Luffy'e doğru kaydığı için de beğenmemiş olduğumu söyleyebilirler, çok da yanlış değil. Edit: Burada beğenilmeyen şey ibrenin Luffy'e kaymasının çok iyi bir şekilde gösterilmemesidir, yoksa güzel bir şekilde avantaj yakalasaydı çok sıkıntı olmazdı.

Öncelikle Oda'nın Kata'ya yaptığı şey ayıp, normalde yaptığı ince işlerden eser yok. Brulee'ye o sözleri söyletip hemen ardındaki bölümde onu yalanlaması hoşuma gitmedi. Eğer Brulee ayna dünyasına ilk girdiğinde söyleseydi bu sözleri, sonra biz de Kata'nın Luffy'i ezdiğini görseydik birkaç bölüm, ondan sonra Kata'nın trollenmesi olsaydı bu kadar eğreti durmazdı benim gözümde. Kata'nın mükemmeliyetçi bir adam olduğunu biraz daha bölümlere yayarak anlatsaydı mesela. Her gün programını sıkı sıkı takip ettiğini falan. İki bölümle olmadı bu iş, bir de dövüşü bu kadar uzatmışken.

Kata'nın Luffy'nin tam olarak öldüğünü görmeden, bırakıp gitmesi de tam olmadı. Oldu da işte, bize kadar oldu. Mantığını kurabiliyorsun ama bu içine tam oturduğu anlamına gelmiyor.

Peki ben olsam nasıl yapardım? En başta Katakuri'yi Luffy'i öldürme amacında yapmazdım. Amacı Luffy'i yakalamak, yeterince acı çekmesini sağlamak, sonra da Koca Ana'ya teslim ederek, cümle aleme ibretlik olması açısından bir idam tertipletmek olurdu. Bu bölümle de Luffy'i yakalamış olurdu, paket hazır. Sonrası gene böyle olabilirdi. Bu sefer Katakuri de, "Yüzümü gördün, artık Ana'yı bekleyecek kadar bile yaşamana izin veremem" derdi.

Onun yerine diyaloglar çatışması oldu. Ağzını mı oysam, ayaklarını mı? Hepsini oyayım, gözlerinden başlayayım diyen adam sonra sen yavaş yavaş öl ben de günlük öğünümü alayım dedi. İlk öleceksin dedi sonra gerçek yüzümü görenin yaşamasına izin veremem, yani? Gene öleceksin diyor yani.

Mangakanın son zamanlarda yaptığı olay kurgusunda da beni rahatsız eden şeylerden biri de bu. Oda kafasında olayları tasarlamış, ama aradaki bağlantıları veya karakterlerin motivasyonlarını tam kuramıyor(bana göre). Sanji pasta yapacak mesela, bu arc başından beri belli. Ama pasta yapma nedeni yeteri kadar belirgin değil. Düşmanının krizden çıkması için neden pasta yapsın Sanji? Krizde bir Koca Ana kaos demek, kaos da zaten kaçabilmeleri için gereken unsur. Veya Katakuri'nin bu halde gösterileceği, ilk gösteriminden(ağzı kapalı) beri belli ama gösterirken kurduğu kurgu yukarıda da bahsettiğim gibi tam olmamış gibi geliyor. Tüm Kek Adası bitse de rahatlasak, şöyle en ciddisinden bir Reverie arcı görsek güzel olacak.

Son sözüm de Katakuri'ye. Her ne kadar karizmasını biraz kaybetse ve ağzının görünüşüne kafayı takmış olsa da Katakuri hala sağlam bir adamdır. Ve bu dövüşü de alacaktır bence. Adamın böyle bir zayıflığı olsa bile yıllarca kimseye fark ettirmemiş, bütün ailesi ve tayfası ona tam olarak güveniyor. Katanın sarsılmazlığı da sonuçta tayfasını bir arada tutan etmenlerden biri. Ve kişi hakkında oluşan efsaneler de düşmanlarını caydırıcı özelliğe sahip. Kata'yı gömmek yersiz.
 
@Smoker Arada şaşırtmak iyidir. Crocodile, Enel, Lucci hatrına Kata'yı da harcamasın. Crocodiledaki kan muhabbeti saçmalığı Logialara hakaretti. Luffy yeteneğini anladım diyince korkmadım değil. Kata etkisiz kalırsa çok çok mantıklı bir zemine oturtması lazım. Yoksa sağ kollara da hakaret olur.
 

kartal8181

Luffy anladığı şeyi üstesinden gelecek gibi söyledi. Biraz daha dayak yer öyle biter dövüş.
Kata ergen tavrı dayaktan sonra anlaşılacak.
Bigmom ekrana gelecek. Fıstık adasında duraksayacak.
Sunnygo ayrıldı gitti.
Luffy kakao adasında bir aynadan çıkacak sonra ekinin kalanını arayacak.
 
Katakuri tatlı yerken luffy istese kaçabilirdi. belli ki biri gelip katakuriyi oyalasa bile luffy kaçmayacak. Aynısı fujitora karşısında da oldu luffy'i zorla götürdüler.

Bu dövüşün yarıda kesileceğini sanmıyorum. Katakuri luffy'i hafife almayan nadir kişilerden olmasına rağmen luffy kata'nın beklentilerini de geçip yenilecek bence. Eğer yarıda kesilecekse birilerinin luffy'i zorla alıp götürmesi lazım.

Luffy çölde crocodile'a dalarken de kazanacağından emindi. Aokijiye yenildiğinde de aokiji "galiba gerçekten yenebileceğine inanıyordu" dedi. Tüm impel down'ı kovalayan magellan'ı da yenebileceğini düşündü. Ace'i yenen blackbeard'ı da yenebileceğini düşündü. Adamı yenemeyeceğine ikna olduğundan değil vakit kaybetmek istemediğinden bıraktı vs'yi gitti.
 
Bu arada şu Dogtooth ismi ile Katakuri'nin dişleri arasına bağlantı yok. Oradan yürüyenler teori tutturduğunu düşünmesin yani. Işin aslı şöyle:
For some history, potatoes were only introduced in Japan in 1910. Before then, Japanese people made starch (katakuriko) using Dogtooth Violet flowers (katakuri) hence the name.
Patates olarak bildiğimiz bitki ta 1910 yılında Japonya'ya girmiş. Bundan önce Japon halkı nişasta (katakuriko) yapımında Dogtooth Violet (bir menekşe türüdür ve Japonca adı katakuri olarak geçer) denen çiçeği kullanırmış. Dogtooth adı tamamen buradaki anlam karmaşası sonucu ortaya çıkmış, yani ağzı ya da dişleri ile bu ismin alakası yok. Adamın gerçek adı Katakuri.
 
Bu arada şu Dogtooth ismi ile Katakuri'nin dişleri arasına bağlantı yok. Oradan yürüyenler teori tutturduğunu düşünmesin yani. Işin aslı şöyle:


Patates olarak bildiğimiz bitki ta 1910 yılında Japonya'ya girmiş. Bundan önce Japon halkı nişasta (katakuriko) yapımında Dogtooth Violet (bir menekşe türüdür ve Japonca adı katakuri olarak geçer) denen çiçeği kullanırmış. Dogtooth adı tamamen buradaki anlam karmaşası sonucu ortaya çıkmış, yani ağzı ya da dişleri ile bu ismin alakası yok. Adamın gerçek adı Katakuri.
Oda İngilizcesi Dogtooth olduğu için ağzını da böyle çizeyim diye düşünmüş olabilir ama. Yapmayacağı bir şey değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 27)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık