Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 879: Koca Ana'nın Üç Tatlı Komutanı'ndan Biri, Katakuri

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    204
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Düştü, yuvarlandı, çakıldı, gömüldü.
50 kere düştü zaten daha nereye düşüyor :gamyon:

Ha suya düşebilir :artiz:
Zehir verseler tamamdı iş, koca yonkou öyle mi düşer demezdim. Mis gibi handikaptı, daha çok yuvarlanırlar.:D

Bu Lufy de amiral yonkou fark etmez derken neyine güvenmiş, Ray sıkılmış herhalde ya da kumara gitmek için buna sen oldun deyip başından atmış.:D
 
Mesajlarıma bir daha baktım da bilerek dayak yediği gibi bir anlam çıkarmana şaşırdım açıkçası, ben bunu ima etmemiştim hiç bir şekilde :D

Zaman kazanmayı hiç düşünmemiştim; aslında başta çok mantıklı geldi ama olayı nasıl sonlandıracak ki yani sonuçta aynayı kırdı Luffy :bilmem:. Eğer ben öleyim yeter ki Kata tayfaya bulaşamadan pasta yapsalar gibi bir düşüncesi varsa orası ayrı :D
Neredeyse öyle bir anlam çıkıyor dedim :) Çünkü birinin gücünü ölçüp strateji geliştiriyorsan sağ yaparsın sol yaparsın, atlarsın zıplarsın vs. Ama bildiğin sopa yerken ne düşüneceksin, nasıl bir plan yapacaksın ? O yüzden dedim birbirini ölçme işi yalan diye...

Ben Kata'nın yerinde olsam Luffy'yi öldürürüm. Lakin ana karakter olduğundan "bu kararı Ana'nın vermesi gerek" şeklinde düşünüp Luffy'yi Ana'nın önüne atabilir ve çark döner. Luffy'nin hayatı kısalır ve giderler. Misal.

Çünkü kadın hala şişiriliyor, bu kadar övmeye başka bir güç odağı da olsa indirmeli yoksa bu güç karabasan gibi çöker tayfaya. O kadar lafın üstüne hadi gidin yolunuza dese bile Lufy kaçarsa ömür boyu ezik kalır. Hem ben yonkouların aynı hızda düşeceğini düşünüyorum. Mim gider peşinden Kaido, klasik Teach de Shanks'ı harcar. Balık adam adası sorunu varken, başka yonkou varken kimse Lufy K.k diyemez. Roger öyle olmuş desek bile gerektiğinde ezmiş, gücünü kabul ettirmiş. Hemde açık ara Mom grubu kötü taraf, kaybetmesi lazım. Kizaru, Aokiji gibi kişiler bireyseldi.
Luffy Kata ile başa çıkamıyor, Smoothie var, Linlin var. Bunların dışında Prospero, Daifuku, Oven gibileri de var. Hani Luffy ezik kalmasın, kötüler yenilsin ve adet yerini bulsun tamam da tüm bu adamları kim alacak ? :)
 
Zehir verseler tamamdı iş, koca yonkou öyle mi düşer demezdim. Mis gibi handikaptı, daha çok yuvarlanırlar.:D

Bu Lufy de amiral yonkou fark etmez derken neyine güvenmiş, Ray sıkılmış herhalde ya da kumara gitmek için buna sen oldun deyip başından atmış.:D
Ahhaha :D Reyli de tam hain çıktı. Roci'yi de tanıyordur belki.
 
Spoiler yorumlarında Jinbe'ye atılıyordu ama Jinbe'nin ölüm yerimi ben seçeceğim muhabbeti bu bölümde güzel bir detay olmuş aslında. Ölüm yerini kendi seçen adamın kararına saygı duyup, tayfayı motive etmesi iyiydi.

Sanji tarafı daha adaya varmamış bile. Bu dövüş epey sürecek galiba. En azından bu pasta muhabbeti bitene kadar bir yandan da dövüşü çizecek herhalde. Dövüş de klasik bir şekilde Luffy'nin dayak yemesiyle başladı. Luffy de bir şeyler gösterir ama galip gelmesi uzak ihtimal bana göre.

Dövüş sahneleri çok hoşuma gitti. Adam çizsem çok güzel dövüş sahneleri çizerim diyordu. Harbiden öyle.


Hepsi bir yana bu Katakulli'nin niye lakabı yok. Bu ara buna taktım kafayı. Bu seviyede bir adamın nam saldığı bir özelliği kesinlikle vardır. OP'de 1 milyar ödül ile lakapsızlık çok ilginç.

Gerçi meyvesi de logia olarak verildi sonradan paramecia denildi. Yabayla poz verdi şimdi lastik adam gibi dövüşüyor. Galiba Oda bu adamla ilgili bazı şeyleri kafasında tam oturtmadı ya da işlerken duruma göre bir şeyler uydururum diye düşünüyor.
 
Bu seri Shonen olsa bile, kendi içinde bir tutarlılığı var. One Piece'te hiçbir zaman Luffy'ye havadan güç gelmedi rakiplerini indirmesi için. İman gücü denen yerlere bakalım;

Lucci ile olan dövüşünde Lucci de ağır yaralı haldeydi, özellikle bacakları tutmuyordu. Luffy de son bir güçlü saldırı ile işini bitirdi. Kimse buna şaşırmadı, çünkü mantıklıydı.

Moriah ile olan dövüşünde tayfasından yardım aldı, daha sonra da içine aldığı gölgeleri kontrol edemeyen Moriah'ı pek zorlanmadan devirdi. Kimse buna şaşırmadı, çünkü mantıklıydı.

Sentomaru ve Borsalino'ya gücünün yetmeyeceğini anladığı anda tayfasına kaçmalarını söyledi, kazanmak için en ufak bir şansları bile yoktu. Kimse buna şaşırmadı, çünkü mantıklıydı.

Yanında iki eski Shichibukai ve tonla güçlü mahkum olmasına rağmen Magellan'dan kaçtı. Zira adamın son aldığı formu Impel Down'ı yıkacak güçteydi. Kimse buna şaşırmadı, çünkü mantıklıydı.

Doflamingo'ya karşı yaptığı dövüşte kendisi yıprandı, fakat Doflamingo'yu da yıprattı. Az biraz toplayabildiği Haki gücü ile varını yoğunu ortaya koydu ve Doflamingo'yu yendi. Bundan önde Doflamingo zaten bayağı hasar almıştı, o yüzden yenilmesi kimseyi şaşırtmadı, çünkü mantıklıydı.

Karşısında sonsuz sayıda bisküvi üretebilen Cracker'a karşı kaçak dövüşmek zorunda kaldı. Kendi gücünün bir sınırı vardı, Nami'den yardım alarak bir şekilde Cracker'ı alt etti. Kimse buna şaşırmadı, çünkü mantıklıydı.
Bu dediklerinle serinin dinamiğini ve mantığını çok güzel açıklamışsın o yüzden çok teşekkür ederim. Bunlar şu ana kadar olan şeyler ve bundan sonrası için şu ana kadar olan olayları baz alarak mantık kurmamız kadar doğal bir şey olamaz ancak;

Katakuri'ye karşı elinde hiçbir şey yok. Yardım alacağı birisi yok. Karşı koyacak enerjisi yok. Haki gücü sağlam olduğu zamankine göre çok az. Katakuri hiç darbe almamış, duvar gibi karşısında duruyor. Şimdiye kadar sadece Luffy'nin saldırılarını taklit etti ve kendi stilini göstermedi. Şimdi havadan bir güç gelir de, Luffy bu adamı alırsa herkes şaşırır ve tepki gösterir. Çünkü mantıksız. Serinin dinamiklerine bile ters bir durum olur. Luffy'nin karşısındaki adam sıradan birisi değil, gördüğümüz en yüksek ödüle, tek özel tür Paramecia meyveye ve geleceği görebilecek kadar sağlam bir Kenbunshoku Haki gücüne sahip. Bunun karşısına çıkardığın Luffy'nin hiçbir şeyi yok sayılır şu an. Tüm kredisini bitirdi demek yanlış olmaz. Ayna Dünyası içindeki dövüşte de Luffy bu yüzden hiçbir varlık gösteremedi. Katakuri resmen yerden yere vurdu Luffy'yi ve sen bunu rakip tartmak olarak görüyorsun. Benim takıldığım asıl nokta bu. Rakip böyle tartılmaz. Nasılını merak ediyorsan, Lucci ve Doflamingo dövüşlerine bakabilirsin.
  • Luffy Katakuri'den daha özel bir korsan ve onunla dövüşerek içindeki potansiyelini açığa çıkarıp onu yenebilir. Yani dövüşün başında her şey çok umutsuz olsa da Oda olayı gene senin yazdığın şekilde bir mantık kurgusu içinde yürütüp Luffy'nin Katakuri'yi yenmesini sağlayabilir ve kimsede çıkıp aaa ama nasıl ya demez. Lucciyi yenmeden önce de her şey umutsuzdu veya Magellan'dan o zehri yediğinde Ivayla karşılaşmayabilrdi. Öncesinde bunları bilmiyorduk ve öyle düşünmedik o zamanki verilerle luffy ölmeliydi ama sonrasında gelişen bir sürü olay oldu seninde yazdığın gibi. Özetle, demek istediğim şey gene şu ana kadar bildiklerimizle Luffy yenilcek gibi durduysa da o aynayı kıran Luffy yener ve bizde 900lü bölümlerde bu argümanı farklı şekilde kullanırız çünkü artık ne olacağını biliyoruz.
  • Tartma konusundan kastım rakibinin gücünü tartmak değil nasıl yeneceğini ortaya çıkarmaya çalışmak. Daha açık olmam gerekirdi. Yanlış anlaşılmam benim hatam. Bir futbol maçı gibi ısınma pasları olmadan gol atamazsın, rakibi çözmen, kilidini açman gerekir o savunmanın. Direk G4le dalması aynen şuna benzer. Barçayla Real Madrid maç yapıyor. Barça Messi'ye pas verip hurraaa saldırsın mı. G2 ve G3 ise ısınma pasları, pozisyona hazırlık gibi düşünebilirsin.




 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, hadi diyelim ki sizin dediğiniz oldu ve Luffy, Katakuri'yi bir şekilde yenmeyi başardı.

Şimdi size şunu soruyorum, direnme gücü, enerjisi vs her şeyi yerli yerinde olan bir Luffy, Big Mom'u yenebilir mi sizce şuan?
 
Arkadaşlar, hadi diyelim ki sizin dediğiniz oldu ve Luffy, Katakuri'yi bir şekilde yenmeyi başardı.

Şimdi size şunu soruyorum, direnme gücü, enerjisi vs her şeyi yerli yerinde olan bir Luffy, Big Mom'u yenebilir mi sizce şuan?
Kata'yı yenme ihtimalinin olduğunu düşünen biri olarak. BM için kesinlikle Hayır.
 
Kata'yı yenme ihtimalinin olduğunu düşünen biri olarak. BM için kesinlikle Hayır.
BM ile Luffy arasında dağlar kadar fark olduğuna inanıyorum açıkçası. Luffy'nin BM ile arasındaki bu farkı nasıl kapatacağına dair de hiçbir fikrim yok.

Doğuştan canavar bir kadından bahsediyoruz. Daha 5-6 yaşlarındayken bir devi kolundan tuttuğu gibi fırlatmış, tek atmış bir saf güç yani.

Luffy'nin G4 ile ulaştığı fiziksel hasarı bu kadın daha 5-6 yaşındayken verebiliyordu kısacası.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık