Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynı düşüncede olan birden fazla kişi olduğu için ortaya yazdım. Ayrıca böyle bir zorunluluk yok, hizmete de gerek yok.

Peki, sen bunun kılıç tekniğinden mi yoksa haki, fiziksel güç ve hızdan mı kaynaklandığını nasıl anladın? Ben zaten bundan bahsediyorum. Senin dediğin benim bahsettiğime çıkıyor. Desteğin için sağ ol. :)
Hayır aynı görüşte olan birden fazla kişi yok. Lütfen öyle ortaya konuşup genellemeyin herkesi.
Her ne kadar "Mihawk severler" diğer görüşleri aşağılasa da ben kendi görüşümü söyleyeyim:
Kılıç kullanan herhangi biri seride kılıç ustası diye geçiyor.
Kılıç kullanması onun ana dövüş yeteneği olmasına da gerek yok.
İki kılıç ustası savaş meydanında karşılaştığında kılıç düellosuna tutuşmazlar, hayatta kalmak ya da kendi tarafını galip çıkarmak için ölümüne savaşır. Yani mesela Marineford'da Mihawk ve Vista karşılaştığında; Vista unvan için dövüşmüyordu, Mihawk da unvanını korumaya çalışmıyordu. Unvan için özellikle o niyetle bir "düello" yapılır ve sadece kılıç yeteneklerine dayanılır.

Bunlar benim seride muğlak olan kısımlarla ilgili kendi açıklamalarım. Mihawk'ın ne seviye çıkacağı benim derdim değil, sadece fikrimi beyan ettim. Benim gibi düşünmeyen olursa da onlara tepeden bakmam, sonuçta o kişinin de beyni var ve kendince düşünüp çıkarım yapabilir. Altı üstü sadece bir manga karakteri söz konusu olmasından ziyade ideoloji ve fikir ayrılıklarında da aynı şekilde davranırım. Öyle de davranmak gerekir(!)
E tabi ki yumruk yumruğa girmeyecekler sonuçta :)
@Erkan12 Bence haki kullanmama ya da en güçlü kesmeyi kim atarsa en iyi odur düşüncelerinde yanılıyorsun.
Her şeyden önce, haki demek irade demektir. İrade olmadan "en iyi" olmak söz konusu olamaz. Bu seride en baştan beri iradenin üstünlüğü işleniyor. Kılıç ustalığı da iradesiz olmaz.

Ayrıca ortada bir "en iyi" unvanı olduğu sürece bunu kazanan belirler. Tabi ki tekme tokat girip kimse unvanı alamaz, ki zaten kılıç ustaları onurunu her şeyden üstün tutar yani zaten böyle bir şey yapmaz :) Sadece kılıçlarını tokuşturacaksın ve kazanan belli olacak, bu kadar. Üstte açıkladığım şekilde de iradeyi/hakiyi de bundan ayrıştıramazsın.

@Eustass Captain Kid Zoro'nun kendine hedef çizme tarzında ettiği laflar üzerinden unvanın sınırlarını çizmek bence çok sağlıklı değil.
 
Daha önce dedim, Kaku aynı zamanda Rokushiki kullanıcısıyım, Zoan kullanıcısıyım da diyor.

Mangada Daz Bones Zoro'ya beni kılıçustası olarak görme, seni parçalamak için farklı tekniklerimde var diyor. Mangada çelişen bir şey yok. Zoro'nun kılıçustası sapığı olduğunu biliyoruz, mesela Luffy et, Sanji kadın, Zoro kılıçustası dendiğinde uyanıyor. Zoro'nun her yerde kılıçustası görmesi normal bir şey, ama Daz Bones'un dediği gibi onlar sadece kılıçustasından ibaret değiller.
İşte Daz Bones kendini kılıç ustası olarak görmüyor ama diğerleri görüyor.
Yani Daz Bones'a yenildi diye en güçlü kılıç ustası ünvanını kaptırmayabilir zaten Zoro'da ona kılıç ustası demiyor madenci diyor.

Ama Kaku ve Cabaji için bu geçerli değil. Herkes ikisinin kılıç ustası olduğuna hem fikir. Kendileri kılıç ustası olduklarını kabul ediyor yine Zoro'da bunu tasdik ediyor.

Yani verdiğin örnek baştan yanlış...
 
Son düzenleme:
O görüşte değilsen zaten o mesaj sana yönelik değil demektir. Ben orada hangi görüşe sahip insanlara hitap ettiğimi ilk cümlede yazdım. Neyse, kişisel atışmaya dönmesin.
Ben de o görüşte birden fazla kişi yok diyorum, yani Türkçesi bir kişi var. Bu yüzden de çoğul eki kullanmanın ya da genellemenin bir mantığı yok :( Neyse yoruldum.
 
Ben de o görüşte birden fazla kişi yok diyorum, yani Türkçesi bir kişi var. Bu yüzden de çoğul eki kullanmanın ya da genellemenin bir mantığı yok :( Neyse yoruldum.
Ben olduğunu düşündüğüm için yazdım. Varsa onlara da yazdım, yoksa zaten muhattabı bir kişi. Geri kalanların alınmasına gerek yok. Hiçbir sorun yok yani. Kimseye hakaret ya da küfür etmedim sonuçta.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık