Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada Zoro vs Pica dövüşünün animesine rastladım.
Zoro`nun haki sahnesinde hakisi taşmış bir halde resmetmişler. Forum dalga geçti ama adamlar ciddiye almış.
Rayleigh`ten sonra hakisi taşan 2.adam sonuçta :/
 
Lazer değil ki orada yaptığı.Adam gerçek bedeni ve tekmeleriyle meyvesini birleştirip vuruyor novalara vurduğu gibi.Şimdi bu tamamen meyve gücü değil.Adamın hakisi de var savaşta gördük bedenleriyle platform korudular.Bu bedene engel olmak istiyorsan eğer kesme işi riskli işe yaramama ona rağmen denk getirme ihtimali var.Eh bacağını kesip atacak kadar da arada fark olmadığı için vurup saldırı yönünü değiştireceksin.Ray'in başka çaresi yoktu orada.
Bacağını kesip atsın demiyoruz tabi. Sanji nasıl mızrağı bacağı ile durduruyor. Kizaru'nun bacağıda kılıçla durdurulabilir. Ben çaresiz bir pozisyon göremedim. Bu seride kılıçla merminin bile yönünü değiştiriyorlar.

Tayfa Zoro'yu kurtarma konusunda çaresiz kalmadı mı sonuç olarak? Evet. Kizaru zorlandı mı hiç? Hayır.
Burada tartıştığın şey ne. Sen dedin ki Kizaru çok rahat bir biçimde Zoro'ya saldırıyordu. Bende tayfa Zoro'yu kaçırmaya çalışıyordu, Kizaru buna rağmen Zoro'yu bırakmadı dedim. Adam gayet ciddi, Zoro'nun işini bitirmeye çalışıyor. Az öncesinden yine lazer atmış zaten Zoro'ya. Mesela diğer tayfa üyelerini yakalamak için yöneleceğine halen etkisiz halde olan Zoro'ya saldırıyor. Kizaru gayet ciddi ve onu direk öldürmek için bir saldırı yapıyor. Sen ise bu saldırının güçsüz ve alelade bir saldırı olduğunu ima ediyorsun. Tam tersine, Kizaru orada son derece ısrarlı ve ciddi.

Kılıç ustası, kılıç kullanmada usta olan kişilere verilen bir sıfattır. Felsefik olarak bir altyapısı olması gerekmez. Bu kişinin karakteri ile alakalıdır. Rayleigh uzun zamandır kılıç kullanmadığını söylüyor, evet. Demek ki gerek duymamış. Rayleigh'in nerede yaşadığı bile bilinmiyor. Kime karşı kullanacak? Peki o halde şu önem vermediği kılıcını neden sürekli yanında taşıyor? Neden amiralle savaşırken sürekli kılıcını kullanıyor? Nerede döner tekmeler, yumruklar? :)
Ben kılıç kullanmayı bilmiyor veya kılıç tekniği bilmiyor demedim farkındaysan. Zoro gibi Mihawk gibi düz bir kılıçustası değil başka yetenekleride var dedim. Sanji aynı pozisyonda eline kılıç alsa, Judge'ye göre avantajlı bir konuma geçecekti çünkü Judge'nin kendisi Sanji'nin bacağı ile mızrak tuttuğunu görünce bunu teklif ediyor, Rayleigh'de Sanji'nin aksine bunu yapabiliyor çünkü ellerini kullanmama gibi bir kurala sahip değil. Sadece tekme atmak yerine kılıçla devam ediyor. Ayrıca dövüşün tamamını görmedik. Sadece ilk hamlede tekme attı, sonra kılıçla önünü kesti, dövüş parça parça gözüktü. Buradan sen Rayleigh sadece kılıç kullanarak savaştı diyemezsin çünkü dövüşün tamamı gösterilmemiş, belki arada tekme attı veya yumruk attı, bunlarda ihtimal dahilinde. Benim dayanak aldığım noktalar belli, Rayleigh'in ilk hamlesinin tekme olması, kılıca karşı özel bir ilgisi olmaması, son derece tehlikeli bir adada kılıçsız dolaşması ve öğrencisine hiçbir kılıç tekniği öğretmemiş olması ki sizin iddia ettiğiniz gibi ana gücü kılıçustalığı olan birisi öğrencisine de mutlaka bir kaç kılıç tekniği ve kılıç kullanma becerisi kazandırırdı.

Luffy'yi eğitirken elinde kılıçla saldırıp kafasını kesmesi gerekirdi, haklısın. Gerçek bir kılıç ustası böyle eğitir. :D
Öldürücü bir vuruş vurması gerekmez. Bir kılıçustası sever olarak bilmen gerekiyor, Zoro Viski tepesinde kılıcının arkası ile saldırı yapıp sopa misali kılıcını kullanabiliyor. Şayet Rayleigh de sizin düşündüğünüz gibi düz bir kılıçustası olsaydı o da aynı Zoro'nun yaptığı gibi kılıcının arkasını yani kör kısımlarını sopa niyetine kullanırdı.

O zaman neden tüm karakterler kılıç kullanmıyor? Gerizekalı mı bu adamlar? Luffy eline kılıç aldığında ne hale geldiğini gördük.
Kullanıyor zaten, eline her kılıç ve tüfek alan size göre öyleyse denizcilerin bir yarısı kılıçustası diğer yarısı da keskin nişancı. Ama dediğim gibi bu adamların özel ilgileri yok, sadece düz silah seçmişler, haliyle bu onları saf bir kılıçustası veya saf bir keskin nişancı haline getirmiyor. Momonga bile Rokushiki çalışmış mesela, herhalde en çok kılıçustası denilecek denizcidir, onun bile kılıçustalığı dışında teknikleri var gördüğün gibi.

Luffy'ye gelirsek Luffy'ye kimse kılıç eğitimi vermemiş. En son size göre kılıçustası olan Rayleigh bile Luffy'ye kılıç öğretmemiş. Sanji kılıç kullanmayı küçükken öğrenmiş, o sebeple Judge teklif ediyor. Law küçükken Diamante'den öğrenmiş. Haliyle ufakta olsa bir eğitim almak şart. Luffy bu zamana kadar kılıç öğrenmemiş ve Rayleigh'de kılıç öğretmediği için Luffy kılıç kullanmıyor. Denizci askerlerine hem kılıç hem tüfek eğitimi veriliyor, haliyle bunlarda kılıç ve tüfek kullanabiliyor.

Rayleigh ve Shanks kılıç ustasıdır. İkisi de manga onaylı. Daha fazla tartışmaya gerek yok. Mihawk'ı küçültmek için başka bahaneler aramalısın.
İkiside kılıç kullanmayı iyi bilir, ama kılıç dışında yetenekleri vardır ve hatta en iyi oldukları alanlar kılıçustalığı değildir. Mihawk'ı olduğundan fazla gibi göstermiyorum.

Ayrıca şunu da söylemek lazım; Oda'nın bizzat "Luffy, Zoro ve Nami One Piece'in tetikleyicisi / çekirdeğidirler. Color Walk 1 (2001), dediği Zoro'nun seride ağırlığının/öneminin olmadığını iddia etmek, basit bir tayfa üyesi olarak görmek ve bu görüş üzerinden potansiyelini belirlemek de enteresan. Kimse bu üçlüden önemli değil seride.
O zamanlar tayfada başka üye yoktu o sebepten olabilir. Buggy One Piece'in tetikleyicisi ve çekirdeği olamayacağına göre tabii ki o dönem ki tayfa üyeleri bu işi görecekti. Yoksa Luffy dışında diğer tüm tayfa üyelerinin eşit olduğunu zaten Luffy'nin tek başına Amazon Lily, Impel Down ve Marineford maceraları yaşaması, ve bu esnada Zoro ile Nami'nin diğer tayfa üyeleri ile eşit şekilde azar azar gösterilmesinden anlaşılıyor.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık