Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amiralleri, Yonkolar ve diğer Amiraller hariç dokunulmaz birer güç gibi görmekten vazgeçin artık. Sanki Fujitora gelecek üfleyecek ve Dof'un en tehlikeli ve güçlü tekniklerinden birisi olan kuş kafesi ortadan kalkacak. Buna inanıyorsanız seriyi yanlış takip etmişsiniz demektir. Evet, Amiraller belli bir seviyenin altına düşmüyorlar. Tamam da bu demek değil ki başkaları o seviyeye yaklaşamıyor. Durum bu olsaydı Yonko'dan başka korsan bu seride hayatta kalamazdı. Amiraller hepsini bir şekilde bir yerde tekler ve yakalardı, ama öyle olmuyor işte.

Jozu Aokiji'ye omzu dayadı, Aokiji'nin ağzı kanadı ve Beyazsakal'ın gitmesine göz yummak zorunda kaldı. Aokiji oyun falan oynamıyordu, basbaya Beyazsakalı durdurmaya çalışırken Jozu tarafından engellendi, Jozu da dikkat kaybına kadar Aokiji'yi köşede tutmayı başardı. Bunu göz ardı ediyormusunuz.

Doffy ne yaptı, Jozu'ya saldırdı, Jozu'yu durdurdu üstüne çıktı, neredeyse 1 bölüm kilitledi. En kötü ihtimalle Doffy ile Jozu aynı seviyenin adamları, E.Oda'nın hikayesinde arada seviye farkı varsa iki karakter bir diğerini bu şekilde durduramaz. Demek ki Doffy'de Jozu'nun Aokiji'ye yaptığını yapabilir. Adam yeni dünyada Joker olmuş, ada sahibi, kimse karışamıyor, Kaido ile önemli bir iş çeviriyorlar.

Ondan sonra Aokiji buna uyarı veriyor, Doffy oralı bile olmuyor Smoker'ı öldürmeye çalışıyor, ama adanın buzdan oluşan kısmı sayesinde Aokiji logia avantajını kullanıyor ve alan saldırısı ile Doffy'yi donduruyor, belki adanın alev kısmında olsalar aynı pozisyonda Aokiji zamanında donduramayacak ve Smoker Aokiji'ye rağmen ölecekti. Sonra uyarıya aldırmayan Doffy donuyor ama Aokiji'nin saldırısını bir şekilde atlatıyor ve buzu kırmayı başarıyor. Akainu ile denk dövüşen o Aokiji'nin yanından da sırıta sırıta gidiyor.

Aokiji sonra ne diyor, Akainu'nun yeni denizci birliğine karşı en büyük tehlike Doffy olabilir Amiraller harekete geçsin diyor. Ve bazı arkadaşlar halen Doffy'yi Amiraller karşısında çöp olarak görüyor, yahu biraz dikkatli takip edin, baş karakterin her yendiği adam ezik olmuyor, baş karakter bu, öyle ya da böyle serinin zirvesine çıkması için tasarlanmış, Amiralle ölümüne bir dövüşe girse büyük hasarlar bırakacaktır. Boş beleş birisi gibi görmekten vazgeçin artık Luffy'yi. Law olmasa Doffy'yi yenemezdi zaten, bu sebepten hem Law hem Luffy ikiside 500'lük ödüle sahip oldu. Bakın Doffy'yi yenmek için en az iki tane 500 milyonluk adam lazım diyor E.Oda, az mı bu ?

Ace, Aokiji'nin saldırısını durdurduğunda 550 ödülü vardı. Chinjao, o Roger ile bazılarının denk gördüğü Garp ile Haki tokuşturduğunda ve Garp'ın o terleyerek, ıkınarak üstün geldiği Chinjao'nun ödülü sadece 500'ün biraz yukarısıymış. Herkesi tekleyen, Zoro, Sanji falan dinlemeyen ve Luffy'de lastik olsa onu da tekleyecek Enel en fazla 500 milyon ödüle sahip olurmuş. Jinbe'nin şuan ödülü kaç ? 400'ün üzeri, 500 bile değil. Doffy'yi indirmek için 2 tane Jinbe bile yetmez belki de.

Doffy ondan sonra Fujitora'ya saldırıyor, ve bunu yaparken de hiç çekinmiyor. Bu Amiral, buna saldırırsam sonuçları ağır olur demiyor, tekmeyi geçiriyor sonra da sırıtıyor. Sonra Doffy halen Amiral karşısında ezilir diyenler var. Tamam Amiraller güçlü, ama bu adamlarda güçlü, yeni dünyada bulunan her korsan belli standartın üstünde ki hele ki Doffy gibi nam yapmış, ada sahibi birisi.

Uzun lafın kısası, Yonko dışında korsanlarda Amirallere zorluk çıkartır. Sabo, Yonko olur mu ? Olamaz, ama Amirale zorluk çıkarıyor, Jozu olamaz ama zorluk çıkarıyor, Marco'da olamaz o da zorluk çıkarıyor, Doffy'de böyleydi. Ne kadar beğenmesenizde Luffy'de şuan zorluk çıkarır, Cracker'de zorluk çıkarır, Katakuri'de çıkarır. Bir tarafı göklere çıkarıp diğerlerini yermeyin, bunlar boş adamlar değil yeni dünyada üst düzey korsanlık yapabilen adamlar.
Güzel yazı eline sağlık.:good: Bu yazdıklarının çoğunu sürekli tekrar edip duran arkadaşlar oldu aylar boyunca.Anlaşılması içindi ama tekrar üstüne tekrar ettikçe anlaşılacağı yere fan olduk karakterden soğutan adam olduk.Karakterlerden değil gerçeklerden soğumuşlar haberleri yok.Kişinin kendi kafasında yazdığı seri hayal dünyası çok daha cezbedici sanırım...

Yazdığın güzel oldu yine anlamayacak olsalar da.Son zamanlarda sağ kol önemini gösterdi mangaka.Azımsanacak adamlar olmadıkları iyice belli oldu.Aksi takdirde goroseinin marcoya şans vermesi çok saçma zaten.Birkaç arkadaşın dediğine göre de mangaka luffyi katakuriyle dövüştürmeyecek.Doflamingoyu sağ kol niyetine indirtti zaten tekrar öyle bir kapışma olmayacak diyorlar.Luffy artık direk Mom'a karşı gücünü deneyecek.

İşin komik yanı Luffy'i de küçümsüyorlar.Sabo ile arada fark olmasını geçtim çok ciddi bir fark olduğunu düşünüyorlar.Garip.Ayrıca laf anlatmaya kalktığın kişiyle de boşa uğraşma bence.Dof haterı olduğunu iyi bir şeymiş gibi dile getirirken ne laf anlatabilirsin ona. :/
 
Haki diye bir şey yokmuş gibi yorumlar görüyorum. Doffy'nin hakisi acaba amirale çizik bile atmak için yeterli olacak mı? Fujitora'nın meyvesi mükemmel. Yer çekimi ile Doffy'nin uyanışı sonrası gelecek saldırılardan her türlü sıyrılır. Doffy ile oynar. Shikiler içinde amiralle dövüşebilecek kapasitesi olan Mihawk -bunu da dünyanın en güçlü kılıç ustası olması ve Shanks ile arada kapışmasından çıkardım belki o bile dövüşemez-. Bir de bu Weevil. Yanılmıyorsam 16 kaptan indirmişti. İndirdiği kaptanlar çöpse o da dövüşemez. He unutmadan Doffy'nin Tsuru'dan kaçtığı dipnotu da ekleyeyim daha açıklayıcı olsun. Yonkou, Amiral bunlar başka seviyeler.
 
Haki önemli tabi , Doffy bir amiralden kol bacak alamaz. Yani o iplerin şahsen Akainu'a zarar vereceğini hiç sanmıyorum. Kesemez bile . Vista ve Marco'nun kesik gücünden fazla birşey yapamaz Dof.

Ama kolayda yenilmez hiçbir Amirale. Bayağı zorlu bir rakiptir Doflamingo.

Fujitora Doffy'i yenene kadar o ada yerle bir olurdu.
 
Haki diye bir şey yokmuş gibi yorumlar görüyorum. Doffy'nin hakisi acaba amirale çizik bile atmak için yeterli olacak mı? Fujitora'nın meyvesi mükemmel. Yer çekimi ile Doffy'nin uyanışı sonrası gelecek saldırılardan her türlü sıyrılır. Doffy ile oynar. Shikiler içinde amiralle dövüşebilecek kapasitesi olan Mihawk -bunu da dünyanın en güçlü kılıç ustası olması ve Shanks ile arada kapışmasından çıkardım belki o bile dövüşemez-. Bir de bu Weevil. Yanılmıyorsam 16 kaptan indirmişti. İndirdiği kaptanlar çöpse o da dövüşemez. He unutmadan Doffy'nin Tsuru'dan kaçtığı dipnotu da ekleyeyim daha açıklayıcı olsun. Yonkou, Amiral bunlar başka seviyeler.
Bence Fujitora şöyle bir Haki ile üflesin de Doffy olduğu yerde ölsün.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki Amirallerin Haki'leri dünyayı yok edecek kadar kuvvetli, sanki önüne geleni Haki ile bayıltan adamlar bunlar. Doffy şuana kadar daha iyi Haki'ye sahip izlenimi bıraktı. Fujitora'nın Haki ile rakibine üstünlük kurduğunu gösteren tek bir sahne ben hatırlamıyorum. Kuş kafesini de Haki ile ittirmeye çalışıyordu mesela. Luffy'ye yine şeytan meyvesi ile girişti, Haki ile üstünlük kurmadı. Bu adamlar her zaman meyve güçleri ile ön plana çıkan kişiler.

Doffy'nin bir kere Fetih tipi Haki yeteneği var, Big Mom ile Shanks bu tip Haki ile nesnelere bile zarar verebiliyor, Beyazsakal hasta olmasa Ace'in tayfasına yaptığı gibi o da hasar verebiliyor. Fetih tipi Haki önemli avantaj.

Doffy'nin öyle sıradan bir Haki seviyesi yok, oldukça üst düzey, yani öyle Fujitora'nın oynayacağı bir durum yok, zaten adamın şeytan meyvesi ön plana çıkıyor, Haki'si değil.
 
HH'nin sadece çöpleri bayılttığını gördük bu güne kadar. Ben başka bir işlevini görmedim. Luffy'nin G4'ünde BH vardı. Doffy şeytan meyvesiyle saldırırken iplerin ucuna niye haki yükledi acaba? Doffy'nin haki seviyesinin oldukça üst düzey olduğunu nereden çıkarıyorsun? HH'den ise Don Chinjao'da da vardı. Ayrıca Amirallerde HH olup olmadığını bilmiyoruz.
Fujitora oynar derken, saldırılarını bir yukarı bir aşağı gönderirdi yer çekimiyle. Tek atar manasında demedim. Zaten öyle dersem kendimle çelişmiş olurum. Doffy'nin dayanıklılığı iyiydi. Ancak savunma yaparak dövüşü uzatırdı büyük bir hasar verebileceğini sanmıyorum.

*Doffy'nin dünyayla bir alakası yok. Dünyayı yok edecek bir hakisi var demedim hiçbir Amiral için.
 
Law'ı görelim diye iç organ yok eden saldırı. Hmm iyiymiş.
Evet Lawı görelim diye iç organ yok edici saldırı. Ki dof onun etkilerini sıfırlamasa da meyvesi sayesinde baya aza indirdi.

G4 Luffy farklı, Fujitora farklı teknikler kullanıyor, yani G4 Luffy havada elastikliğini kullanarak uçabiliyorken Fujitora yer çekimini kullanarak uçuyor. Akainu ile Ace arasında meyve gücünden kaynaklanan bir dezavantaj gördük, burada düz mantık yerine güçlerin bir birleri ile nasıl etkileşime gireceğini düşünmek lazım. G4 Luffy elastiklik ve fiziksel kuvvet ile bunu yaptı. Fujitora yerçekimi ile ne yapabilir bunu düşünmek lazım. Bunlar farklı tarzda dövüşçüler. Mesela Aokiji Doffy'yi donduruyor, Doffy'de belki iplerini kullanarak buzu kırıyor, bu tarz eşleşmeler var.

Kid 2 sene boyunca iş yapmış, ne zaman gökten Kaido düştü, o zaman yenildi. Apoo, Hawkins hepsi ödüllerini artırmış, 2 sene boyunca yeni dünyada iş yapmışlar. Urouge 2 sene boyunca yeni dünyada iş yaptı, hatta Big Mom'ın komutanını yendi. Bu adamlar Yonko komutanına denk olabiliyor, ama iş Yonko'nun kendisine gelince yeniliyorlar, o kadar da olsun zaten, Amiralde Yonko yenemez, yener diyen seriyi iyi takip etmemiştir.

Z dövüşü mangada geçen bir şey değil, yani orayı animatörler uydurmuş olabilir. Aokiji dondururken ya etrafta su olacak ya da buz seviyesi artmış bir mekanda dövüşecek. Birden bire etrafı buza çevirdiğini görmedik, logiaların element olarak bölgesel avantajları oluyor. Crocodile çölde avantajlı mesela. Aokiji'de haliyle buza dönüşmüş bir mekanda daha güçlü olur.

Şişirme değil, sadece Luffy'nin Law ile ittifak yapıp Doffy'yi indireceğini kestirememiş olabilir. Marco'ya Yonko olur demediler zaten orayı iyi takip etmemişsin, Marco ''belki'' Teach'i durdurur dediler, o da belki ve geçerli olmadığını gördük. Diğer Yonko'lar için ''belki'' Teach'i durdurur dememişlerdi mesela, onlar kesin durdurur dediler. Haliyle Marco'yu Yonko'nun hemen alt seviyesine koydular.

Doffy, Gamma Knife ve ardından Counter Shock yiyerek büyük hasar aldı, adam iç organlarını dikerek hayatta kalıyordu, o halde tabii ki tam performans veremezdi. Bu sebepten G4 Luffy'ye karşı daha az dirençle dövüştü. Law olmasa Luffy'nin hiç bir şansı olamazdı.

Ace'in tayfada yeri belli, 4. adamdır.
1- Marco
2- Jozu
3- Vista
4- Ace

Ace potansiyel olarak yüksekti, daha onların seviyesine çıkmamıştı. Yani anlayacağın Vista'nın bile ödülü +700 olabilir, Ace'in dengi Daifuku veya Oven olur, Cracker olmaz, zaten Daifuku'dan veya Oven'dan da güçlüdür Ace.


Aokiji'nin bölge avantajı vardı, buna rağmen Doffy ona zorluk çıkartabileceğini gösterdi, Aokiji dondurduğu sürece Doffy buzunu kırabilir, Jozu gibi onu bir süre durdurabilir. Aokiji'de Akainu ile neredeyse denk kuvvette bir karakter.
Fujinin meyve gücü yer çekimini arttırmak. Fiziksel olarak düşünürsek G=m.g deki g'yi arttırıyor dolayısıyla cismin ağırlığını arttırıyor. Dayanıklılığın fiziksel olarak tanımı ise cismin kendi ağırlığına karşı gösterdiği direnç. Yer çekimi arttıkça ipin dayanıklılığı ağırlığına karşı yetersiz kalacak ve bir süreden sonra teller kırılacak. Fuji'nin telleri kıramayacak seviyede yer çekimi kullandığına ihtimal vermiyorum. İnce telleri rahatlıkla parçalayabilecek kadar yer çekimi kullanabiliyordur. Bu konunun tartışmaya açık olan tek bir kısmı var. Cismin kesit alanı ve cinsi dayanıklılığı arttırabilir. Yani uyanış ipini haki ile kaplarsa fuji o kadar kolay parçalayamayabilir. Ama cismin Ağırlığı arttığından ipler bu kadar kolay hareket etmeyecek. Yani Fujinin meyvesi Dofa her türlü ters. Sanırım şimdi düz mantık düşünmedim :D

Yonkounun kendisine gelince yeniliyorlar demişsin. Tamam demek istediğim de tam olarak bu zaten yeni dünyada Yonkounun veya denizcinin emrine girmemişsen barınamazsın. Mesela Mom şeker için ada yok ediyor. Diyelim ki X kişisi Kid gücünde bir korsan olsun ve suya sabuna dokunmayan biri olsun. X adasında sakin sakin yaşarken Mom adayı yok edip şekeri alması için Bobbin'i göndermiş. X'in eli de armut toplamıyor. Bobbine saldıracak belki de öldürecek. Bunun sonucunda Yonkouya itaat etmediği için Mom'ın dikkatini çekecek ve Mom tarafından indirilecek. Dediğim şeye geliyoruz. Yeni Dünyada Yonkou adamı veya shichi değilsen uzun süre barınamazsın. ( Yada yonkou olman lazım tabi) Dof ise rahat barınmak için Yonkou adamı gibi bir şey olmuş. Aynı zamanda bir shichi. Böylece amiraller ve diğer yonkoular adaya kolay kolay saldıramaz. Anca yonkou indirmeye kararlı biri saldırır. O kişi de Kaidounun tepkisini çeker.

Z dövüşünü Oda hazırladı diye biliyordum ben ama Odanın alakası yoksa da önemli değil. Yoktan buz yaratabilen biri elbet Yerleri dondurabilir belki daha yavaş olur ama dondurur. Yada Dofu durdurmak istese başka bir şekilde durdururdu. Durduramasa da önemli değil çünkü tartıştığımız konu Aokiji dofu durdurabilir miydi değil. Konu dof amirali zorlayabilir mi? Ve başta Aokiji ciddi davranmadığında saldırmaya devam edip Aokijiden ikaz geldiğinde saldırmayı bırakıyorsa net bir şekilde amiralden korkuyordur. Orada sırıtması falan Tamamen Smoker'ı bıraktığında Aokijinin o saldırmayacağını bildiği için. Dof sırıtırken Aokiji ciddi bir hamle yapmış olsa Dof bir daha sırıtamazdı bile.

Tamam ne güzel işte sen demişsin kesin olmadığını gördük diye. Aokiji de Dof hükümete sorun çıkarabilir diyor. Yine bir kesinlik yok. Ki o laf Dofun gücü için mi söylenmiş yoksa bildikleri için mi orası da muamma. Gücü için zaten olamaz. Çünkü hükümete ciddi bir sıkıntı çıkarmak için en az bir yonkou lazım. Ayrıca Aokiji kesin konuşsa da bir şey değişmezdi benim için. Mesela Luffy ilk G2 açtığında arkadaşlarımı kaybetmeyeceğim gibisinden bir şey söylemişti ama Ace'i koruyamamıştı. Karakterin söylediği her şey doğru diye bir şey yok yani.

Dof hasar almadı diyemem zaten. Ama bazı fanlar o hasarı fazla abartıyor. Ölümcül bir hasar değildi o. Ama elbette dofun performansını biraz düşürmüştür. Ama Dofta tek değildi. Trebol Luffy ve Lawın beraber saldırmasını engelledi vs. Ayrıca Collesum'da dövüşmüş ve Bellamyden hasar almış Luffyde Her ne kadar Dof kadar olmasa da güçten düşmüştü. Ayrıca Luffy kong organ gibi bir saldırıyı dofa karşı kullanmadı. Belkide başka bir saldırıyı da kullanmamıştır. Odanın Luffy'i saklamak için yaptığı saçma sapan şeyler bunlar. Ayrıca Dof Kuş kafesini hızlıca kapatarak Luffy'nin acele etmesini ve tam performans dövüşememesini sağladı. Ama nedense Luffy kuş kafesine darbe vurmayı denemedi. Bu olay da çok mantıklı değil.

Ace hakkında söylediğin kişisel görüşe giriyor aslında. Marco>Jozu>Vista gibi bir sıralama varken ben tümen komutanlarının sırasının güçle orantılı olduğunu düşünürüm. Vista falan +700 çıkarsa o baya Mangakanın Ace'ye düşük ödül verdim hadi onlara yüksek ödül vereyim sıvaması olur ki öyle olacak büyük ihtimalle. Ayrıca tayfanın ödülleri başta olmak üzere çoğu karakterin gücünün ödül üzerinden değerlendirilmeyeceği de bir gerçek. O yüzden ödül konusana girmemek daha mantıklı bence.

Tekrar edeyim Dof, Cracker vs. Amiral karşısında hiç bir şey yapamaz demiyorum. Ama ciddi hasar veremezler. Aralarındaki dövüş Luffy vs Caeser'dan hallice bir şey olur.
 
Fujinin meyve gücü yer çekimini arttırmak. Fiziksel olarak düşünürsek G=m.g deki g'yi arttırıyor dolayısıyla cismin ağırlığını arttırıyor. Dayanıklılığın fiziksel olarak tanımı ise cismin kendi ağırlığına karşı gösterdiği direnç. Yer çekimi arttıkça ipin dayanıklılığı ağırlığına karşı yetersiz kalacak ve bir süreden sonra teller kırılacak. Fuji'nin telleri kıramayacak seviyede yer çekimi kullandığına ihtimal vermiyorum. İnce telleri rahatlıkla parçalayabilecek kadar yer çekimi kullanabiliyordur. Bu konunun tartışmaya açık olan tek bir kısmı var. Cismin kesit alanı ve cinsi dayanıklılığı arttırabilir. Yani uyanış ipini haki ile kaplarsa fuji o kadar kolay parçalayamayabilir. Ama cismin Ağırlığı arttığından ipler bu kadar kolay hareket etmeyecek. Yani Fujinin meyvesi Dofa her türlü ters. Sanırım şimdi düz mantık düşünmedim :D
.
Luffy elastikliği sayesinde tellerden kurtuldu. Lastik çünkü, lastikten oluşan kas yığını. Bunu Jozu bile kıramadı, çünkü elastik değil. Farklı şeyler.

Teller nasıl hafif biliyor musun ? Doffy bu telleri kullanarak bulutlar vasıtasıyla uçuyor. Yer çekiminden etkilenen bir şey değil, olsa zaten Fujitora kuş kafesine yerçekimi basardı, ama onun yerine Haki bastı. Doffy'nin telleri yerçekimi ile etkilenmez.

Yonkounun kendisine gelince yeniliyorlar demişsin. Tamam demek istediğim de tam olarak bu zaten yeni dünyada Yonkounun veya denizcinin emrine girmemişsen barınamazsın. Mesela Mom şeker için ada yok ediyor. Diyelim ki X kişisi Kid gücünde bir korsan olsun ve suya sabuna dokunmayan biri olsun. X adasında sakin sakin yaşarken Mom adayı yok edip şekeri alması için Bobbin'i göndermiş. X'in eli de armut toplamıyor. Bobbine saldıracak belki de öldürecek. Bunun sonucunda Yonkouya itaat etmediği için Mom'ın dikkatini çekecek ve Mom tarafından indirilecek. Dediğim şeye geliyoruz. Yeni Dünyada Yonkou adamı veya shichi değilsen uzun süre barınamazsın. ( Yada yonkou olman lazım tabi) Dof ise rahat barınmak için Yonkou adamı gibi bir şey olmuş. Aynı zamanda bir shichi. Böylece amiraller ve diğer yonkoular adaya kolay kolay saldıramaz. Anca yonkou indirmeye kararlı biri saldırır. O kişi de Kaidounun tepkisini çeker.
Yonko daha güçlü diyoruz zaten, Amiralin bir karakteri yakalaması ile Yonko'nun yakalaması arasında farkı olduğunu düşünüyorum. Fujitora, Luffy'yi yakalayamadı, ama Big Mom adamları vasıtasıyla yakaladı. Kendisi bile uğraşmadı. Big Mom uyurken bile tehlikeli, Jinbe devreye giriyor. Uyurken. Beyazsakal uyurken Ace'i Haki kullanarak tokatlayabiliyor. Kaido yine 3 tane yakaladı mesela. Yonko ile Doffy dövüşür değil, Amiral ile Doffy daha çekişmeli olur deniyor. Marco ile Amiralin daha çekişmeli olması gibi. Amiral ve Shichibukai'lar toplanmış ve Yonko'lara karşı birleşmişler, arada böyle bir muazzam fark var.

Z dövüşünü Oda hazırladı diye biliyordum ben ama Odanın alakası yoksa da önemli değil. Yoktan buz yaratabilen biri elbet Yerleri dondurabilir belki daha yavaş olur ama dondurur. Yada Dofu durdurmak istese başka bir şekilde durdururdu. Durduramasa da önemli değil çünkü tartıştığımız konu Aokiji dofu durdurabilir miydi değil. Konu dof amirali zorlayabilir mi? Ve başta Aokiji ciddi davranmadığında saldırmaya devam edip Aokijiden ikaz geldiğinde saldırmayı bırakıyorsa net bir şekilde amiralden korkuyordur. Orada sırıtması falan Tamamen Smoker'ı bıraktığında Aokijinin o saldırmayacağını bildiği için. Dof sırıtırken Aokiji ciddi bir hamle yapmış olsa Dof bir daha sırıtamazdı bile.
Doffy orada Aokiji'nin kendisini durduramayacağını düşündüğü için Smoker'a saldırdı. Ama orada unuttuğu şey bulundukları mekanın buzla kaplı olmasıydı, bu sebepten normalde temas ile donduran Aokiji, bu sefer temas değil muhtemelen etraftaki buzu kullanarak Doffy'yi dondurdu. Crocodile çölde farklı saldırılar yapabiliyor mesela, bu da böyle bir şey. Doffy'nin orada Aokiji ile dövüşmesi aptalca olurdu çünkü dediğim gibi mekan avantajı Aokiji'de üstelik Aokiji zaten daha güçlü, birde mekanı eklediğin zaman Aokiji çok avantajlı.

Dof hasar almadı diyemem zaten. Ama bazı fanlar o hasarı fazla abartıyor. Ölümcül bir hasar değildi o. Ama elbette dofun performansını biraz düşürmüştür. Ama Dofta tek değildi. Trebol Luffy ve Lawın beraber saldırmasını engelledi vs. Ayrıca Collesum'da dövüşmüş ve Bellamyden hasar almış Luffyde Her ne kadar Dof kadar olmasa da güçten düşmüştü. Ayrıca Luffy kong organ gibi bir saldırıyı dofa karşı kullanmadı. Belkide başka bir saldırıyı da kullanmamıştır. Odanın Luffy'i saklamak için yaptığı saçma sapan şeyler bunlar. Ayrıca Dof Kuş kafesini hızlıca kapatarak Luffy'nin acele etmesini ve tam performans dövüşememesini sağladı. Ama nedense Luffy kuş kafesine darbe vurmayı denemedi. Bu olay da çok mantıklı değil.
Sen iç organları parçalanmış bir halde dövüşebilen birisini gördün mü ? Ben görmedim. İç kanama geçiren birisi ne halde olur ? Kalbi tekleyen Beyazsakal, nasıl diz çöktü gördük. Bildiğin gibi kalpte iç organlara dahildir, Doffy bunu dikiş atarak tutmaya çalışıyor, ve sende ''ölümcül değil'' diyorsun.
 
Son düzenleme:
Yonko daha güçlü diyoruz zaten, Amiralin bir karakteri yakalaması ile Yonko'nun yakalaması arasında farkı olduğunu düşünüyorum. Fujitora, Luffy'yi yakalayamadı, ama Big Mom adamları vasıtasıyla yakaladı. Kendisi bile uğraşmadı. Big Mom uyurken bile tehlikeli, Jinbe devreye giriyor. Uyurken. Beyazsakal uyurken Ace'i Haki kullanarak tokatlayabiliyor. Kaido yine 3 tane yakaladı mesela. Yonko ile Doffy dövüşür değil, Amiral ile Doffy daha çekişmeli olur deniyor. Marco ile Amiralin daha çekişmeli olması gibi. Amiral ve Shichibukai'lar toplanmış ve Yonko'lara karşı birleşmişler, arada böyle bir muazzam fark var.



Doffy orada Aokiji'nin kendisini durduramayacağını düşündüğü için Smoker'a saldırdı. Ama orada unuttuğu şey bulundukları mekanın buzla kaplı olmasıydı, bu sebepten normalde temas ile donduran Aokiji, bu sefer temas değil muhtemelen etraftaki buzu kullanarak Doffy'yi dondurdu. Crocodile çölde farklı saldırılar yapabiliyor mesela, bu da böyle bir şey. Doffy'nin orada Aokiji ile dövüşmesi aptalca olurdu çünkü dediğim gibi mekan avantajı Aokiji'de üstelik Aokiji zaten daha güçlü, birde mekanı eklediğin zaman Aokiji çok avantajlı.



Sen iç organları parçalanmış bir halde dövüşebilen birisini gördün mü ? Ben görmedim. İç kanama geçiren birisi ne halde olur ? Kalbi tekleyen Beyazsakal, nasıl diz çöktü gördük. Bildiğin gibi kalpte iç organlara dahildir, Doffy bunu dikiş atarak tutmaya çalışıyor, ve sende ''ölümcül değil'' diyorsun.
Düzelteyim Fujitora Luffy'i yakalayamadı değil yakalamak istemedi. Ciddi anlamda yakalamak istese yakalardı. Luffy'nin arkasındaki kalabalık yüzünden yakalayamadı diyorsan daha önce ve sonra yakalamak için fırsatı oldu ama hiç birini kullanmadı. Yani yakalamak istese yakalardı dediğim gibi.

Ayrıca zaten yonkounun amirale kıyasla daha güçlü olduğunu biliyor ve dediklerine katılıyorum. Orada bir sıkıntı yok yani.

Dof gayette başta mekan avantajının Aokijide olduğunun farkındaydı. ( Zaten O mekanı o hale getiren bile Aokiji. Ben Aokijinin normal bir yerde de aynı saldırıyı kullanabileceğini düşünüyorum. Ama bu kişisel görüştür kabul etmezsin, saygı duyarım.) Aokijinin kendisine saldıracağını düşünmedi. Aokiji saldırıncada hemen kaçtı. Bariz bir şekilde korktu orada yani. Başta mekan avantajının Aokijide olmadığını bilmiyordu falan olayı sıvamak oluyor.

Beyazsakal BİLE ölümcül bir hasar almışken yere devriliyor. Ama dof bununla eş değer (!) bir hasar alıp organlarını dikince kalkıp dövüşmeye devam ediyor ve sen buna ölümcül diyorsun. Gayet de hasarı büyük ölçüde azaltıyor. Tam emin değilim ama Mangada da hasarı azalttığını söylüyordu. Şayet dof ölümcül bir hasar almış olsaydı, Luffy G4'e gerek bile kalmadan Dofu indirirdi zaten. Ki ikisi hemen hemen aynı seviyedeler. Biri ölümcül bir hasar aldığında denk dövüşmeye devam etmeleri söz konusu bile olamaz.
 
Düzelteyim Fujitora Luffy'i yakalayamadı değil yakalamak istemedi. Ciddi anlamda yakalamak istese yakalardı. Luffy'nin arkasındaki kalabalık yüzünden yakalayamadı diyorsan daha önce ve sonra yakalamak için fırsatı oldu ama hiç birini kullanmadı. Yani yakalamak istese yakalardı dediğim gibi.

Ayrıca zaten yonkounun amirale kıyasla daha güçlü olduğunu biliyor ve dediklerine katılıyorum. Orada bir sıkıntı yok yani.

Dof gayette başta mekan avantajının Aokijide olduğunun farkındaydı. ( Zaten O mekanı o hale getiren bile Aokiji. Ben Aokijinin normal bir yerde de aynı saldırıyı kullanabileceğini düşünüyorum. Ama bu kişisel görüştür kabul etmezsin, saygı duyarım.) Aokijinin kendisine saldıracağını düşünmedi. Aokiji saldırıncada hemen kaçtı. Bariz bir şekilde korktu orada yani. Başta mekan avantajının Aokijide olmadığını bilmiyordu falan olayı sıvamak oluyor.

Beyazsakal BİLE ölümcül bir hasar almışken yere devriliyor. Ama dof bununla eş değer (!) bir hasar alıp organlarını dikince kalkıp dövüşmeye devam ediyor ve sen buna ölümcül diyorsun. Gayet de hasarı büyük ölçüde azaltıyor. Tam emin değilim ama Mangada da hasarı azalttığını söylüyordu. Şayet dof ölümcül bir hasar almış olsaydı, Luffy G4'e gerek bile kalmadan Dofu indirirdi zaten. Ki ikisi hemen hemen aynı seviyedeler. Biri ölümcül bir hasar aldığında denk dövüşmeye devam etmeleri söz konusu bile olamaz.
İkisini aynı seviye kabul ettiğin için çıkamıyorsun işin içinden. Aynı seviye değiller ki ölümcül hasarla savaş bu kadar sürüyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık