Aokiji'nin orayı o hale getirdiğini söylememin sebebi dofun Aokiji'nin gücünü ve avantajını kesinlikle bildiğini belirtmekti. Başka bir şey ima etmiyordum yani orada.Aokiji'nin saldıracağını neden düşünmesin, Aokiji tabii ki saldıracaktı, Dof'u uyarmış adam. Arkadaşımın üzerinden kalk yoksa hesabını verirsin dedi, ona rağmen Dof saldırdı, Aokiji'de saldırdı, o önce davrandı. Mesela buzdan bir mekan olmasa bence Aokiji o kadar hızlı donduramazdı.
Ayrıca Aokiji orayı 10 günlük zorlu bir dövüş sonunda o hale getirdi, orayı Aokiji o hale getirdi demişsin, bunu söylemeyi unutmuşsun. Kalıcı olarak iklim değişmesi farklı bir olay.
Sana tavsiyem aç Dof ile Luffy dövüşünü baştan aşağı tekrar oku. Doffy Luffy'ye karşı o kadar rahat ki klonu ile Luffy'yi zapt etti adam. Red Hawk'tan çok az etkilendi. İki hamle ile elini kolunu bağladı, ağzına yumruğu çaktı, hemde daha uyanış kullanmamış.
Ben diyorum ki Dof Aokiji'nin ikazına rağmen Smoker'a saldırdı. Çünkü Aokiji'nin Smoker için kendisine saldırmasını beklemiyor. Aokiji saldırınca da karşısında ciddi biri olduğunu farkediyor ve geri vites yapıyor. Madem Smoker'ı öldürmek istiyorsun ve Aokijinin gelmesine rağmen saldırıyorsan yaptığının arkasında durman gerekir. Aokiji saldırınca geri çekilmen değil. Dof orada net bir şekilde Aokijiden korktu.
Ayrıca daha öncede söyledim Aokiji'nin ortamı hızlı bir şekilde dondurup dondurmaması tartışma konusu değil. Ben bu konuda da başından beri çok net değildim. Sadece Amiralin Dof seviyesindeki adamları orta zorlukta yenebileceğini söylüyordum. Ama yanıt verirken Fuji ile ilgili kısımları vs. o kadar kırptın ki tartışmanın basit bir detayı ana tartışma haline geldi
Hacı Dof ve Luffy'nin ikisinin de yorgun olmadığı boş bir Dressrosa düşün. Luffy ve Dof başta yine dövüşürler. Tabi dof başta üstün gelir. Luffy dofu daha çok yorduktan sonra ( Ki dof dövüş boyunca pek zarar veremedi ) Luffy G4'e geçer ve kong Organ gibi kullanmadığı teknikleri kullanır ( Bir Kong Gun'da yamulan dof Kong Organ ile ne hale gelir den düşün) ve en sonra leo Bazuka Culverin gibi teknikler ile uğraşmadan Kinh Kong Gun ile kapanışı yapardı. Ayrıca normal dövüşteki gibi kuş kafesi kapanacak stresi olmazdı.
Ayrıca senin bahsettiğin yerde Dof ne kadar rahat ise G4'te Luffy bir o kadar rahat. Ayrıca G4 öncei Dof Luffy'e hasar veremiyorken G4 Luffy Dofa inanılmaz hasar veriyor.