Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bigmom = Fİlo AMirali olabilecek seviye dendi yani o zaman için Sengoku seviyesi.
Ama bunun üstüne meyve yedi. Filo Amirali+Meyve gücü mü oldu şimdi.

Gerçi amiral güç belirtmiyor rütbe belirtiyor yani Garp'ta amiral olabilirdi. Ama o zamanki ve şuanki amiraller üzerinden değerlendirirsek diye soruyorum.
Özel bir mesaj yoktu orada. Kesin o seviyeye gelir bile denmedi. Çocuğun canavar olduğunu görünce potansiyeli var dediler işte. Yoksa nereden bilecekler 5 yaşındaki veletin 30-40 yıl sonra tam olarak hangi seviyede olacağını. Filo amirali+meyve olmadı yani. En azından o sahneden bu sonuç çıkmaz diyeyim.

@Densetsu no Samurai
Fazla irdelediğinde Zoro gibi yolunu kaybediyorsun. :S
 
Bigmom = Fİlo AMirali olabilecek seviye dendi yani o zaman için Sengoku seviyesi.
Ama bunun üstüne meyve yedi. Sengoku+Meyve gücü mü oldu şimdi.

Gerçi amiral güç belirtmiyor rütbe belirtiyor yani Garp'ta amiral olabilirdi. Ama o zamanki ve şuanki amiraller üzerinden değerlendirirsek diye soruyorum.
Orada dikkat çekilen nokta 5 yaşındaki veletin sadece sahip olduğu dehşet fiziksel gücüyle bile filo amirali potansiyeli biçilmesi. Meyveyi falan geç. En iyi ürünüm diyor. Bence gayette Sengoku+meyve gücü şeklinde yorumlanabilir. Orada rütbeden değil güçten bahsediyor. Kadın köyü yıkıyor bildiğin. Carmel'i yediyse hele, ortada söz konusu olan şey dehşet bir güç. Bu kadının ruh meyvesi vardı, o meyve tek başına sağlam güç verir insana. Mom yemeye çalışırken hiç mi savunmadı kendini yani Carmel? Göründüğü gibi Carmel'i de yediyse ortada verilmek istenen mesaj belli.
 

Kuzuri

Zaten dikkat çeken konu Sanji iki yıl önceki Gin hariç tüm dövüşlerini çok rahat kazandı.Mesela zoro Mr1 i kesemedi kesemedi gitti felsefe kasıp haki kullandı ama Sanji mr2 yi rahat dövdü.Nami hilesini kullanmasa aşırı rahat dövecekti hatta.Keza ennies lobby dövüşleride bu şekilde.Zoro hasar veremiyordu Kakuya gitti yeni form açtı tekledi.Sanji ise Djsiz bile dövüyordu Jyaburayı.Dj açtı iki tane vurdu.Oz a bile hasar verdi Sanji.

İki yıl öncesinde vsleri en rahat yenen hep Sanji oldu.Zoro ile arasında 20 dorukilik fark vardı.Hatta vsleri biraz daha kurcalasan @Densetsu no Samurai ın konusundaki gibi Sanji Zorodan çok daha başarılı bir dövüş yaptığı ortaya çıkıyor.2 yıl sonrasi ise resmen eziklenmeye başladı.Hem eğitmen konusunda hem vsler konusunda.Önce gitti bitik vücut ile.Vergoya ayağı çatlattı sonra gidip Dofftan iki yedi.Zoro da iki üç tane yerdi ama Mangaka gitti Zoroyu Amirale durdurttu.Hatta yetmedi kontra bile yaptırıp övdürttü adamı.Bu arc bir şeyler yapıp eski karizmasını kazanır dedik ama Katakuri olayı hariç yine bir şey çizmedi mangaka.

Konu ile pek alakası yok ama iç dökmek gibi oldu biraz :D
Ciddiyim icimdekini sen doktun reis eline saglik :)
 

Kuzuri

Jyabura ve Kaku çok güçlü rakipler değildi. 2200 doroukilik bir rakip değilde 3000 doroukilik bir adam ile karşılaşsatdılar Sanji'nin bacağı yine Vergo'da olduğu gibi çatlayabilirdi.
Ama Zoro dayanıklılığı sayesinde bu saldırılada dayanabilir.

Zaten bunu en güzel Luffy vs Blueno dövüşü açıklıyor. Luffy 800 doroukilik adamı g2 açmadan denk gitti ama g2 açınca 3-4 vuruşta yendi.
Sanji'de Dj yapmadan denk gitti Dj açınca 3-4 vuruşta yendi. Düz mantıkla gidersek Sanji > Luffy ama öyle değil.

Burada kilit nokta dayanıklılık meselesi işte. Luffy ve Zoro gidip Lucci veya Kuma ayarında adamlarında saldırılarına dayanabilecekken Sanji'nin öyle bir durumda bacağı acımaya başlıyor. Hatırlarsınız zaten Kuma'ya vurduğunda bacağım diyerek yerde kıvranmaya başladı.

Aynı şekilde Zoro'nun Asura formu tam olarak ne bilmiyoruz. Çünkü Asura bir teknik gibi tek kullanımlık birşey değil. Asura olunca koşabiliyor saldırıları engelleyebiliyor. Bir de Asura adı altında 2 farklı teknik kullandı. Birini Kaku'ya yaptı diğeri ise Px'e karşı.

Bunun yanında Zoro hemen sonraki arcta Ryuma'nın kılıcını alarak daha güçlendi.

Sanji 2 yıl önce Krieg'in adamı Gin'e yenilmişti. Zoro ise Arlong gibi dayanıklı diyebileceğimiz bir adamı bile korkutacak hayrete düşerek dayanıklılığa sahip.

Bana göre hiçbir zaman bu iki karakter denk değildi. Yani 2 yıl sonra olması gereken devam ediyor. Rekabet varmış gibi gözüksede bu ikisi dövüşmedi. Luffy bile Zoro ile dövüşürken Sanji ile Zoro'nun hiç dövüşmemesi bile belli şeyleri açıklar nitelikte. Madem rekabet içerisindeler dövüşmeleri lazımdı.

Dediklerimi katılmayabilirsiniz ama özellikle Blueno - Jyabura kıyaslamam ve Asura formu hakkında iki kere düşünün derim.

Bir de hep aklımdadır ama bu dediğimden %100 emin değlim. Misal Zoro 2 yıl sonra Shisi Sonson ile Luffy'nin Jet Pistol ile vurup zarar veremediği Ejderha'nın kafasını kesebiliyordu.
Ama aynı Zoro 2 yıl önce Kaku'nun tekkaisini aşamadı.
Şimdi Luffy olsa 2 yıl önce Jet pistol ile aşamazmıydı aşardı. Burda bence olan olay kesme saldırılarının tekkai tipi ters saldırılara karşı etkisinin azalması.

Şöyle örnek vereyim düz bir demir levha düşünün. Elinize bir bıçak mı versek zarar verirsiniz balyoz mu versek. Bıçak ile kesmek onu çok zordur ama balyoz ile kesemessiz veya parçalayamazsın ama yamultursun.
Bunun gibi Daz Bones dövüşünde de Luffy olsa vura vura zarar verebilecekken Zoro kesemedi. Aynı şekilde Kaku'ya karşıda bunun olduğunu düşünüyorum.

Bu sebepten dolayıda özellikle kılıç ustalarının kokasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yumruğula dövüşen bir adam vura vura kokayı aşabilir hakisi daha geri planda kalabilir. Ama bir kılıç ustası kendisinden daha güçlü kokası olan bir adama karşı Daz Bones vakası yaşayabilir.

2 yıl sonrası için dikkat ettiğim bir diğer husus ise Zoro'nun bütün tekniklerini geliştirdiği.
Yani 2 sene önce "Av" tekniği yaparken 2 yıl sonra Ejderha'ya karşı Ultra Av tekniği yapıyor. Onigiri yerine Regoku ONigiri yapıyor. Pica'ya karşı 2 sene önce kullandığı tekniğin daha gelişmişini kullanıyor. Yani bir nevi Luffy benzeri kendi jet saldırılarını oluşturmuş durumda.
Luffy ve Sanji^de ise bu şekilde birşey tam olarak görmedik bu da Zoro'yu 2 seneden sonra daha güçlü görmemizde bir etken.
Sanji vs zoro kadar sacma bir eşleşme yok birkere eşit şartlar yok ortada kilic bacaga karşi bir dovusu cidden izlemek istermisin ? Zoro kilici biraksin bakalim kim paspas ediyor. Zoro su an daha guclu cunku ikisi tamamen farkli alanlarda. Bacakla kilici kiyaslamak biraz ayip bence.
 

Kuzuri

Time skip den sonraki ilk arc haric butun arc larda sanji ezildi ve rezil edildi. Gücü felan yerinde ama hep dayaniklilik sorundu sanjinin. E.Oda butun arc larda bize niye israrla bunu gostermek istedi aceba. Bunun arkasinda bisey yatmasi lazim baska bisey cirtamiyorum malesef. Sanji dogustan kaybettigi DNA lari birsekilde geri alacak cunku onu engelleyen annesinin aldigi madde onu birsekilde dezenfekte etmesi lazim.
 
Öncelikle o Zoro=Luffy değil, Zoro»=Luffy ;)

Ikinci mesele de ben bu denklemi zaten istediğim zaman hürce ifade ediyorum. Bu denklem için dolaylı yollara başvurup konu açma gereği duymam.

Senle ben çok farklı değerlendiriyoruz seriyi. Sen 480p ile izlerken ben 4k gibi düşün :artiz: O yüzden sen yazılan her şeyi sorgusuz sualsiz tüm çıplaklığıyla kabul edip "mangaka mesaj vermiş işte" derken ben irdeleyip yorumluyorum. Aradaki fark buradan kaynaklanıyor. Neyse sen mesajları toplamaya devam et :gamyon:

Uykum geldi @Eustass Captain Kid. Pek anlaşamadık zati bu konuda. Sağlık olsun.
E. Oda seninle özel bir iletişim kuruyor sanırım milletin görmediği anlamadığı şeyleri görüp, anladığını iddia ediyorsun. Kriptonik mesajlar falan veriyor sana galiba. Kendin çalıp kendin oynamaya devam edip daha sonra 4k okuyorum falan diyorsun. İyi misin? :D
 
Bazı şeylerin anlaşılamamasından kaynaklı sıkıntı çıkıyor.

1- Luffy'nin gücü: Luffy, g4 sınırlı olduğu için ve cidden ters rakiplere geldiği için sanırım g4 gücü anlaşılamadı. Dof, şaşırtıcı bir dayanıklılığa sahipti, g4 bitene kadar dayanabildi. Cracker, fiziksel savaş verenlere ters bir adamdı. Bazıları bunu Luffy'e sallamak için fırsat olarak kullandı. Ama objektif bakan birisi, Cracker'in fiziksel savaş veren adamlara ters olduğunu anlardı. Luffy o muazzam hızına rağmen, organ gibi muazzam bir gatling saldırısı olmasına rağmen 11 saat boyunca adama vuramıyor. Yahu biraz düşünün onun kadar hızlı görünmeyen Garp nasıl ulaşsın? Mom? Mom'ın ne kadar hantal olduğunu görmüyor musunuz? Saldırıları da hızlı değil. Jinbe sıyrıldı la Jinbe. Cracker önüne 2636 tane kukla çıkaracak. Kolay mı sanıyorsunuz ona ulaşmayı? Sırf Mom yapar çünkü daha güçlü, Garp yapar çünkü daha güçlü diye yorumlar atılıyor. Yahu zaten g4 Luffy de daha güçlü, Cracker ilk yediği darbede perte çıkmadı mı? Mesele adamın ters yeteneği.

Açık bulmak zor yani fiziksel savaş veren biri açısından. Elbetteki Mom da yener Garp da yener ama onlar da Luffy gibi açık beklemek zorunda. Öyle hop kuklaları yarayım geçeyim hemen ulaşayım durumu yok. Bazıları yenmek ile on dakikada yenmek arasındaki farkı ayırt edemiyor. Öte yandan Kuma mesela, ısınlanıp birden Cracker'in yanında bitip onu ebesinin nikahına gönderebilir. Garp ve Mom'dan daha önce bitirebilir işini. Avantaj ve dezavantaj durumlarını iyi irdelemek lazım. Sanji reisin herkesin yapabileceği ve yapamayacağı şeyler vardır sözünü de unutmamak lazım.

2- WB-Akainu kapışması: WB, iki vuruşta ne hale soktu ehehe. Arkadaşlar bire bir savaş sırasında sırf rakibine odaklanırsın, açık vermezsin kolay kolay, aynı şekilde açık bulman da zorlaşır. Ama işin içine başkaları girerse değişir. Law-Dof kapışmasını hatırlayın. Law teke tekte ne yapabildi? Ama ya Luffy işin içine girince? Koca bir savaş meydanını düşünün bir de? Akainu salt WB'ye odaklanmış değildi. Adam başka bir şeye odaklanmışken WB arkasından gelip açık buluyor. İki vuruşta o hale sokmasının da garip bir yanı yok çünkü dünyanın en güçlü adamı kendisi. Akainu da tek vuruşta WB'nin kafasının yarısını götürdü. Mesele tek vuruş, iki vuruş değil, o tek vuruşu, iki vuruşu yapabilmek. Bu seviye adamların saldırıları olağanüstü olduğu gibi savunmaları da olağanüstü oluyor. Bu yüzden Akainu, Aokiji'ye karşı on günde kazanıyor. İki sağlam vuruşla Kuzan'ı öldürebilir ama kolay değil işte o iki vuruşu yapabilmek.

Tersi şekilde Akainu da WB'ye tökezleyince falan vurdu. Elbette sağlam halinde böyle olmaz. Bunu da hesaba katmak lazım. Ama ikisi teke tek kapıştıklarında birbirlerine ulaşmaları çok zor olacak. Akainu'nun logia savunması, depremin havaya vurup kolayca karşılayabildiği gerçekleri var. Üst üste iki tane vurmanın zor olduğu gerçeği de var. Gördünüz işte arkadan kafaya çakma fırsatı olmasına rağmen ikinci vuruş pahalıya patladı. Yarım kafa, ölüm demektir. Kısa süreli bir zafer kazanmış olurdu belki teke tek kapıştıklarında ama bir gercek var ki o da ölecekti, normal bir insanın anında ölmeyecekti belki ama ölecekti.

Karakterler zaman geçtikçe biraz toparlıyorlar. Rakamlarla anlatacak olursam Akainu'yu hareketsiz kılmak için on şiddetinde darbe yetiyor. WB'nin bir vuruşu da beş şiddetinde olsun. Eğer üst üste iki tane iki tane vuramazsa ne olur? Vurdu, Akainu sanki kısa süreli felç geçirdi, reaksiyon gösteremeden üçüncüyü yiyip ölebilirdi. Ama teke tekte böyle arkadan yakalama ihtimalinin düşük olduğu ortada. Gene de yüzüne karşı da bir tane vurabildiğini varsayalım.

Akainu da hemen toparladı diyelim ne olacak? Hasar almış olur ama devam eder. Nitekim yeraltından çıktığında hâlâ hayvan gibi olduğu gerçeği de ortada duruyor. Yani oradaki durum size sağlıklı bir şey sunmaz.

Düşünün şimdi toplu bir savaş var. Dof sapasağlam, Law ile kapıştı, sonra Law uzaklaştı diyelim. Sonra Dof diğer adamlarla uğraşırken Law birden o adamlardan biri ile değişim yapıp Dof'a Gamma yapsın. Sonra da yerden kalkmasına izin vermeden kafasına kılıcı saplasın. Bu teknik olarak galibiyet midir? Evet. Peki size sağlıklı bir sonuç verir mi? Hayır.

Daha güçlü olmak demek her zaman beş dakikada yenmek demek değildir. Yeri gelir beş saat olur yeri gelir beş gün olur. Bir sürü etken var.

Neyse, g4 bu gibi nedenlerden anlaşılamadı. Ama Vergo'nun darbelerinden etkilenen Law, KG-KKG yese ne olur diye düşünülse Luffy'nin korkunçluğu anlaşılır. Kaido, üç novayı yemiş falan diyoruz ama bu çok doğal onun için, Luffy de o üç novayı yiyebilecek güçte şu an. Kid ile Apoo'yu g4 ile hallettikten sonra Hawkins ile g4 kapatıp kapışır.

Mom savaşında daha net anlaşılacaktır gücü. Bu adam ilk kez sert varlıklarla karşılaşmıyor. KG işlemeyen canavar vardı sözünü unutmayın. Buna rağmen o adanın kralı oldu. Kaldı ki KKG işlemeyen canavarda olabilir pekala. Yani daha üst teknikleri de olabilir.

Sıkıntı her zaman söylediğimiz gibi g4'ün sınırlı olması. Bu yüzden Bege var, zehir ile Mom'ın gücü kısılacak. Ama sonra en vahşi haliyle saldıracak ve sertliği geri gelecek. Luffy, o sert haline sağlam hasar verdiğinde anlaşılır diye düşünüyorum.

Velhasılı, novalar Luffy'nin yancısı beyler. Ben de denk bir Kid ve Law bekliyordum. Ama Law'u gördük. Kid'den de ümidinizi kesin derim. Law, Dof'ta yancı oldu ve Kaido'da olacak. Bege, Mom'da yancı oldu. Drake, Kid, Apoo, Hawkins, Killer; Kaido'da yancı olacaklar. Zoro malum hep yancıydı zaten :D

Luffy'nin farklı bir yolda ilerliyor beyler. Geçen hikaye ast tayfalarımız oldu, bu hikayeden sonra da Totland'a hasır şapka bayrağı asılması ve Luffy'nin yeni yonko olması işten bile değil. Jinbe'nin gelişiyle de üç yıkımcı tamamlandı. Gelismelere bakınca Luffy'nin bambaşka bir noktada olduğu anlaşılıyor.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık