Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İki yıl öncesinde vsleri en rahat yenen hep Sanji oldu.Zoro ile arasında 20 dorukilik fark vardı.Hatta vsleri biraz daha kurcalasan @Densetsu no Samurai ın konusundaki gibi Sanji Zorodan çok daha başarılı bir dövüş yaptığı ortaya çıkıyor.2 yıl sonrasi ise resmen eziklenmeye başladı.Hem eğitmen konusunda hem vsler konusunda.Önce gitti bitik vücut ile.Vergoya ayağı çatlattı sonra gidip Dofftan iki yedi.Zoro da iki üç tane yerdi ama Mangaka gitti Zoroyu Amirale durdurttu.Hatta yetmedi kontra bile yaptırıp övdürttü adamı.Bu arc bir şeyler yapıp eski karizmasını kazanır dedik ama Katakuri olayı hariç yine bir şey çizmedi mangaka.
Ben o konuyu Sanji'nin en dandik rakiple karşılaştığını gözler önüne sermek için açmıştım. Nasıl oldu da o konuyu Sanji lehine çevirdin anlamadım.
 
Jyabura ve Kaku çok güçlü rakipler değildi. 2200 doroukilik bir rakip değilde 3000 doroukilik bir adam ile karşılaşsatdılar Sanji'nin bacağı yine Vergo'da olduğu gibi çatlayabilirdi.
Ama Zoro dayanıklılığı sayesinde bu saldırılada dayanabilir.

Zaten bunu en güzel Luffy vs Blueno dövüşü açıklıyor. Luffy 800 doroukilik adamı g2 açmadan denk gitti ama g2 açınca 3-4 vuruşta yendi.
Sanji'de Dj yapmadan denk gitti Dj açınca 3-4 vuruşta yendi. Düz mantıkla gidersek Sanji > Luffy ama öyle değil.

Burada kilit nokta dayanıklılık meselesi işte. Luffy ve Zoro gidip Lucci veya Kuma ayarında adamlarında saldırılarına dayanabilecekken Sanji'nin öyle bir durumda bacağı acımaya başlıyor. Hatırlarsınız zaten Kuma'ya vurduğunda bacağım diyerek yerde kıvranmaya başladı.

Aynı şekilde Zoro'nun Asura formu tam olarak ne bilmiyoruz. Çünkü Asura bir teknik gibi tek kullanımlık birşey değil. Asura olunca koşabiliyor saldırıları engelleyebiliyor. Bir de Asura adı altında 2 farklı teknik kullandı. Birini Kaku'ya yaptı diğeri ise Px'e karşı.

Bunun yanında Zoro hemen sonraki arcta Ryuma'nın kılıcını alarak daha güçlendi.

Sanji 2 yıl önce Krieg'in adamı Gin'e yenilmişti. Zoro ise Arlong gibi dayanıklı diyebileceğimiz bir adamı bile korkutacak hayrete düşerek dayanıklılığa sahip.

Bana göre hiçbir zaman bu iki karakter denk değildi. Yani 2 yıl sonra olması gereken devam ediyor. Rekabet varmış gibi gözüksede bu ikisi dövüşmedi. Luffy bile Zoro ile dövüşürken Sanji ile Zoro'nun hiç dövüşmemesi bile belli şeyleri açıklar nitelikte. Madem rekabet içerisindeler dövüşmeleri lazımdı.

Dediklerimi katılmayabilirsiniz ama özellikle Blueno - Jyabura kıyaslamam ve Asura formu hakkında iki kere düşünün derim.

Bir de hep aklımdadır ama bu dediğimden %100 emin değlim. Misal Zoro 2 yıl sonra Shisi Sonson ile Luffy'nin Jet Pistol ile vurup zarar veremediği Ejderha'nın kafasını kesebiliyordu.
Ama aynı Zoro 2 yıl önce Kaku'nun tekkaisini aşamadı.
Şimdi Luffy olsa 2 yıl önce Jet pistol ile aşamazmıydı aşardı. Burda bence olan olay kesme saldırılarının tekkai tipi ters saldırılara karşı etkisinin azalması.

Şöyle örnek vereyim düz bir demir levha düşünün. Elinize bir bıçak mı versek zarar verirsiniz balyoz mu versek. Bıçak ile kesmek onu çok zordur ama balyoz ile kesemessiz veya parçalayamazsın ama yamultursun.
Bunun gibi Daz Bones dövüşünde de Luffy olsa vura vura zarar verebilecekken Zoro kesemedi. Aynı şekilde Kaku'ya karşıda bunun olduğunu düşünüyorum.

Bu sebepten dolayıda özellikle kılıç ustalarının kokasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yumruğula dövüşen bir adam vura vura kokayı aşabilir hakisi daha geri planda kalabilir. Ama bir kılıç ustası kendisinden daha güçlü kokası olan bir adama karşı Daz Bones vakası yaşayabilir.

2 yıl sonrası için dikkat ettiğim bir diğer husus ise Zoro'nun bütün tekniklerini geliştirdiği.
Yani 2 sene önce "Av" tekniği yaparken 2 yıl sonra Ejderha'ya karşı Ultra Av tekniği yapıyor. Onigiri yerine Regoku ONigiri yapıyor. Pica'ya karşı 2 sene önce kullandığı tekniğin daha gelişmişini kullanıyor. Yani bir nevi Luffy benzeri kendi jet saldırılarını oluşturmuş durumda.
Luffy ve Sanji^de ise bu şekilde birşey tam olarak görmedik bu da Zoro'yu 2 seneden sonra daha güçlü görmemizde bir etken.
 
Son düzenleme:
@Eustass Captain Kid

Bahsettiğin olay savunma-saldırı durumuyla ilgili. Luffy genelde saldırı yönü ağır basan karakterlerle dövüşüyor. Zoro ise savunma yönü ağır basan karakterlerle. Bu nedenle Luffy saldırı vs. saldırı tarzıyla dövüştüğü için karşıdaki rakibe kolayca zarar verebiliyor. Zoro ise savunma vs. saldırı tarzında dövüştüğü için zarar vermesi daha zor oluyor..
 
@Eustass Captain Kid

Bahsettiğin olay savunma-saldırı durumuyla ilgili. Luffy genelde saldırı yönü ağır basan karakterlerle dövüşüyor. Zoro ise savunma yönü ağır basan karakterlerle. Bu nedenle Luffy saldırı vs. saldırı tarzıyla dövüştüğü için karşıdaki rakibe kolayca zarar verebiliyor. Zoro ise savunma vs. saldırı tarzında dövüştüğü için zarar vermesi daha zor oluyor..
Kaku belki daya dayakınlı olabilir ama savunma bakımından yani tekkai bakımından en iyi değil. Sonuçta Jyabura hareket halindeyken bile tekkai kullanıyor.

Orada bence yukarıda dediğim şekilde kılıç ustalarının kesme tipi saldırılarının bu tip rakiplere karşı zorlanması var. Bence bundan dolayıda Pica dövüşünde Zoro teknikten çok hakiye vurgu yaparak hakim senden güçlü olduğu sürece herkesi kesebilirim dedi.
Tekniğin etkisi özellikle kılıç ustalarında çok az muhtemelen.
 
Diğer yonkoularin beyazsakal ile dövüştüğüne dair bil bilgimiz yok.Lawın dediği sözler Wb şenks konuşmasından dolayı yalanlandı gibi bir şey.Diğer bir mevzu ise Karasakal yonkou olmak için bölgelere çökerken diğer.yonkouların ses etmemiş olması ile yonkouların hem birbirleri ile savaşma durumunu hem de kimin yonkou olup olmayacağı konusunu umursamadığı söylenebilir.Bu son söylediğime kanıt da Teach için Wbnin karşısına çıkan Şenks,Teachin önüne çıkamamış durdurmak için.Bölgeler artık bildiğin tekelleşmiş.

Vs konusuna gelirsek ise Wbnin kalp için diz çökmesi ile Akainuyu nasıl gömdün ben anlamadim.Hepi topu bir iki kere yumruk salladilar birbirlerine Wb hemen diz çöktü.Ne yapsın Akainu vurmasin mı ? Diger vuruşunda ise Wb direk bir.darbe vurmasından sonra adam kalkıp kafasının yarısını alıyor.Daha ne yapmasinı bekliyorsun ki.Aokiji darbe almamış Kizaru dalga geçmiş Akainu ise kafasını alıp ölümün kıyısına getirmiş.Bu adamlar tayfa toplasa idiler rahatlıkla yonkou olurlardı.Yonkou olurlardı demek yonkouyu devirir değil.Şenksin yerine Akainuyu koysan yine kimse cesaret edemez dalmaya.
Ben direk dövüştüler manasında demedim. Orada anlatmak istediğim aynı kalibrede oldukları yoksa oraları ellerinde tutamazlar manasında. Karasakal konusunda da ban göre zaten şu an en güçsüz yonkou hatta 2 yıl önce zavallının tekiydi ama 2 yılda 2 meyvede edindiği tecrübeyi gördükten sonra ne kadar güçlendiğini görürüz ondan onun hakkında yorum yapmak istemiyorum. Ama Shanks Teach'in önünde nerede çıkacaktı orasını pek anlayamadım.

Vs konusunda ise Vurmasın mı dedim :D Tabi ki düşmanın zayıflığını bulmuşken vuracaksın, benim orada anlatmak istediğim zinde bir Akainu Beyazsakal'a üstünlük sağlayamıyorsa adamakıllı ki bu adam gelmiş 50lili yaşlara benim için artık güç seviyesi yonkou'nun altı seviyedir. Çünkü gelişiminin zirvesi bu daha gelişmesini beklemem artık. Tabi bu benim görüşüm katılırsınız katılmazsınız orası ayrı...

@Tombe

İşine geldiği gibi yorumluyorsun. Akainu tökezleyene kadar vuramadı da WB o ana kadar Akainu'yu yerden yere mi vuruyordu? O da anca arkadan yakalayınca vurabildi, Akainu başka iş üstündeydi.

Ayrıca tek falan yemedi, iki vuruş yedi. Bu seviye savaşlarda zaten iki vuruş öldürmek için yeterli olabilir. Mesele o iki vuruşu yapabilmekte. Akainu da tek vuruşta kafasının yarısını götürdü. Aynı Akainu iki vuruşta Aokiji'yi öldürebilir ama on gün sürüyor savaş. Savunma diye bir şey var. Akainu, WB sağlam durumdayken ve ikisi yüz yüze iken hiç vuramadı ona. Ama WB de ona vuramadı. Hatta ayağıyla bisentosunu falan engelliyordu. Aokiji dondurabilmişti.

Yani bu adamlar kolay lokma değil. Arkadan daldığında olanlara bakma. Yüz yüze oldukları sıradaki hallerine bak. WB elbet yener ama savaş belki bir hafta sürecekti, belki WB bir uzuv kaybedecekti.

Yonkoların savaşması da kısa süreli. Akainu ve Kuzan iki saat savaşıp bırakabilirlerdi. Teknik olarak savaşmış olurlardı ama bu savaş iki saatte sonuçlanması pek mümkün olmayan bir savaş. O hesap WB ile belki sürtüşmüştür Mom ama Akainu vs Aokiji gibi biri yenene kadar sürmedigi açık. Sonuna kadar savaşmadıkları için denge var zaten. Ama buradaki olay la bunlar bana denk, boşuna savaşa girmeyeyim, sakata gelebilirim düşüncesi değil. WB istedi mi 3 amiral+Sengoku+Garp'ın olduğu deplasmana gidebiliyor. Kaido, çekinmeden WB'ye saldırmaya gidebiliyor. Shanks çekinmeden Kaido'yu durdurmaya, MF'ye iki dünya adamın olduğu yere savaşı durdurmaya gidebiliyor. Yani ölmekten ve yok olmaktan gram çekinmiyorlar. Olay tamamıyla kurgu ile alakalı, dört imparator olsun, başta Luffy olmak üzere novalar da bunların çarkına çomak soksun. İmparatorlar kendi aralarında 'ölümüne' savaşsalardı, birbirlerini yer bitirirlerdi.
Neyi işime göre yorumlayacağım. Ne çıkarım olacak ki işime göre yorumlayayım. Bu benim görüşüm katılırsın veya katılmazsın. Bunu da açıklarsın eyvallah der yolumuza bakarız.

Asıl konuya dönecek olursak, öncelikle ben Beyazsakal'ın yerden yere vurduğundan bahsetmedim vurgulamak istediğim nokta tek yedi dememin sebebi de o hasta bir ayağı çukurda Beyazskal'a zinde Akainu kaybediyor. Yok tek atmış yok iki atmış orasında değilim değindiğim asıl nokta hangi durumda karşılaştıkları ve sonuç. Ayrıca Beyazsakal bu savaş boyunca kılıç darbesini yedikten sonra inkar etse de sağlam değildi. Adam zaten yaşlı bir sürü hastalığı var ve üstüne kılıç yarası var ona rağmen Beyazsakal olmanında getirisi olsa gerek yine iyi dövüştü ama bir yerde tekledi vücut dayanamadı savaşaki, savaşın bir yerinde Croco'ya her zaman en güçlü olarak kalamam cümleleri de bunu kanıtlar nitelikte. İşte bu durumdaki Beyazsakal'a üstün gelemiyorsan senin seviyen o kadardır benim gözümde daha fazlası değil. Benim üstünde durduğum nokta bu. Eğer bu Beyazsakal'a üstünlük kuramıyorsan daha ne zaman üstünlük kuracaksın, ayrıca savaşın uzun sürmesi denklik manasına gelir Aokiji vs Akainu da olduğu gibi ama Akainu Beyazsakal'ın seviyesinde olmadığı için o savaş o kadar sürmez. Bir taraf da dünyanın en güçlü adamı diğer tarafda Aokiji ile 10 günük savaşın ardından kazanabilmiş biri. Seviyeden kastım da potansiyel aslında burada bir başka açıdan. Son kısımda bahsettiğin durumda imparatorların davranışları onların güçlerinin bir yansıması zaten. Benim diyeceklerim bunlar.

Son olarak uzun yıllardır takip eden biri olarak birçok düşüncem değişti ve ilerde de değişebilir ama başkalarına imada bulunarak yorum yapılmaz, taraflar görüşlerini açıklar zaten bir uzlaşma yoksa o tartışma bitirilir orada vesselam.
 
Son düzenleme:
Kaku belki daya dayakınlı olabilir ama savunma bakımından yani tekkai bakımından en iyi değil. Sonuçta Jyabura hareket halindeyken bile tekkai kullanıyor.

Orada bence yukarıda dediğim şekilde kılıç ustalarının kesme tipi saldırılarının bu tip rakiplere karşı zorlanması var. Bence bundan dolayıda Pica dövüşünde Zoro teknikten çok hakiye vurgu yaparak hakim senden güçlü olduğu sürece herkesi kesebilirim dedi.
Tekniğin etkisi özellikle kılıç ustalarında çok az muhtemelen.
Yalnız senin bu teorinde Zoro'nun fiziksel gücünü tamamen hiçe sayıyormuşsun gibi geldi. Olay sadece kılıç tekniğiymiş gibi anlatmışsın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık