Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jozu'nun Abartılması

siyahlasma o kadar önemli bir teknik degil aslında.hakinin yani busoshokunun en üstün kullanımı,etrafını görünmez zırhla kaplaman.normal sartta yogunlastırarakta vursan,normal hakiylende kaplayıp vursan güc katıyorsun.eger wbnin sok dalgasını amiraller,hakiyle karsılamasalar haklısın derdim ;) ama adam savunmada kullandırtıyor,saldırırken kullandırmadı dersen...bu arctan sonra degişti, e.oda onlarada ekler dersen.burda tuhaflık ortaya cıkar.ve e.oda benden salak damgası yer.

doflamingo hakinin hiç bir emaraseni göstermedi,adam sakladı varmıs.ama amiraller hakiyi savunurken kullandılar,saldırırken kullanmadılar.demekki kullanamıyorlar saldırırken.ucan kılıc saldırısı ve zoro vs monet olayı hala muamma.ben sana karsı örnek vereyim.mihawk saldı sok dalgasını,daz bones bile durdurdu.ama yakına gelince kagıt gibi kesti. belkide haki kullandı ? yani zoronun durumu farklı bir sey olabilir.o yüzden belirli formu olmayan seylere haki ekleyemiyorsun diyorum.akıskan bir seye haki eklemek ne kadar mantıklı ? madem öyle smoker neden dumanını tamamen siyahlastırmıyorda,sadece uzuv seklinde bıraktıgı yerleri sihaylastırıyor ? amiral denen yaratıklara birde senin istedigin gücü verirsen,bu adamlar yenilmez olur.ama görüyoruzki yonkoların yanında degersizler.ve acıklanan 5 yonkodan ikisinin 3 tip hakisi var ;) üstünlükleri orda yani,eger doflamingo gibi kaidouya calısan bir adamın bile houshokusu varsa,kaidoudada bu cıkabilir. ki ben cıkcagı kanaatindeyim.ha benm için bir sıkıntısı olmaz,öyle olsada olur ama dedigim gibi bir tane bile örnegi yok.
Önemli teknik değil mi? Luffy'nin bir siyahlaşmış haliyle Cc'ye gömdüğünde suratının ne hale geldiğini gördün.Yada Vergo'nun siyahlaşmış Bambo ile neler yaptığını gördün? Bence Siyahlaşma B.hakinin en etkili tekniğidir görünmez zırh buna nazaran daha zayıf.

Uçan kılıç saldırısının neyi muamma? Görülüyorki fırlatıyor kesiyor anlamadım orayı.Mihawk olayı isteğe bağlı haki kullanımı yada haki seviyesinin düşüklüğü ile alakalı olabilir..Ben ondan diyorum savaşı baz alarak kesin sonuçlara varmayalım.Smoker'ın dumanının ne saldırı gücü varki sertleştirsin onu anlamadım.Genelde Smoker dumanı ile saldırısına şekil veriyor yada sıyrılma manevraları yapıyor.Yıkıcı bir güç değil yada saldırırken direk duman kullanmıyor. Yenilmez değil bu onları yenecek adam sayısını azaltıyor bence ve haki seviyesi farkını ortaya çıkarıyor.Yonkoular da burda farkını ortaya koyuyor.Zaten bu adamları yenecek sayısıs bir elin parmağını geçmez.
 
İki sene önce uçan kılıç saldırılarına haki eklenmiyor diyorduk eklenebiliyormuş. Çok kesin konuşmamak gerek ama eğer meyvelerinede haki ekleyebiliyor olsalardı amiraller Wb'nin şok dalgasını normal bedenleriyle karşılamazlardı bence. Karşılarına bi logia çıktığı zaman muhtemelen saldırırken meyvelerini kullanmıyorlar ya da bazı özel saldırılarına haki ekleyebiliyordır orasını pek bilemicem. Jozu elmas sertliğinin üzerine haki defansı yapan çok güçlü bi karakter. Akainu'yu çok zorlardı savaşta tutardı onu hatta yenebilirdi de. Burda Akainu'ya avantaj sağlayan şeyler dayanıklılığı,savaş yeteneği,vahşiliği ve müthiş fiziksel özelliklerinin üstüne magma meyvesi gibi çok dehşet bir meyveye sahip olması. Jozu kaba kuvvette Akainu kadar güçlüdür ama dayanıklılıkta onun kadar güçlü olacağını zannetmiyorum. Uzun lafın kısası bu adamlar kapışsaydı Akainu alırdı ama çok uzun sürerdi o yüzden Oda savaştaa Jozu'yu akainu'nun karşısına çıkartmadı bence. Tabi Jozu'da yenebilir saldırı gücü Akainu kadar olmasada vurdumu inleten tiplerden(Allah aşkına madem o kadar güçlü niye crocoya vurduğunda croco ölmedi demeyin bana)ben Akainu'nun savaş yeteneğine güvenerekten Jozu'yu yener diyorum sadece aralarında bariz bi güç farkı yok. Bana göre Amiral seviyedir jozu en olmadı onların bir tık altıdır.
 
Vallaha bana hiçte 2.vuruşa bayılacak gibi bir hali varmış gibi görünmedi. Luffy'nin normal bazukasına uçuyor, ama Jozu'nun o sinirle koşarak geldiği yumruk bile o kadar uçurmuyor, sencede garip değil mi? Adamın gücü olağanüstü olabilir ama kullanması var birde bunu. Bence o meyvenin hakkını tam veremiyor.
Luffy uçuruyor ama zaten Croco bayağı hasar almış durumda o ara. Birazda psikolojik çöküşte vardır malum beklediği şeyi elde edememişti.

Hakkını verememesi olabilir senin düşüncen bir şey diyemem. Ama bana göre sen çok Hakir görüyorsun Jozu yu. Karşı çıktığım şey o. Papağan gibi aynı şeyi söyleyip durmak istemiyorum. Nedenlerimi belirttim daha önce zaten.
 
Wb'nin 2.tümen komutanını bir schibukai bu kadar rahat durdurabiliyorsa, amiral alması imkansız diyorum ben.
Bu söylediğin çok mantıksız. Doflamingo shichibukai olarak Jozu'yu yenebiliyorsa( Yenemez bence) Jozu amiralleri hayatta yenemez de ne demek. Kusura bakma ama gerçekten saçmaladın burada. Taş-makas-kağıt gibi düşün. Makas kağıdı alır. Taş, makası alır. Senin mantığına göre taşın kağıdıda alması lazım. Ama olmuyor öyle. Şu mantığı kaldırın kafanızdan. One Piece'de o mantık işlemiyor.

Bana göre Jozu amiral ayarında bir karakter. O savaştada Beyazsakal'dan sonra bir amirali yenebilecek potansiyeli olan tek kişi odur.
 
@Dragon

Dof'un yeteneği Jozu'ya etki etmez derken çok fazla eminsin sanki. Henüz yeteneği kesin bir şekilde açıklanmamış birisinden söz ediyoruz. Henüz kukla yeteneğini, uçma kabiliyetini nasıl kullandığı belli değil. İp yerine havayı kullanıyor bile olabilir o adam, şu esnada bilemeyiz, sadece tahmin yürütebiliriz. Jozu'nun meyvesinin dezavantajı, istediği zaman açıp kapatabilmesi. Yani kendiliğinden etkin bir yapısı olmayan bir meyve söz konusu. Luffy gibi meyvesi açık gezemiyor. Doflamingo vs esnasında Smoker yerine koyabilir Jozu'yu. Bu iki karakterin de güçleri arasında uçurum olduğunu göstermez. Bir anlık olay sonucunda Jozu, meyvesini açamadan Doflamingo elini kaldırıverir. Hakileri en kötü ihtimalle denk olsa bile Doflamingo, meyve gücü + haki kombinasyonu ile Jozu'yu geçebilir. Zaten Jozu'nun durdurulduğu sahnede bile Doflamingo onun karşısında duruyor. Yani Doflamingo, arkada durup Jozu'yu kontrol etmemiş. Doğrudan önünde durduğu halde tek parmak hareketiyle durduruyor ve sonra üstüne çıkıyor Jozu'nun. O esnada Jozu'nun yine meyvesi açık değil. İstese dilimleyebilirdi Doflamingo. ;)

Korsanfan Ahalisine:

Bir de arkadaşlar lütfen şu: ''Ben dedim, oldu'' tavrınızdan vazgeçin. Bu sitede her gün bir sürü konu açılıyor, bir sürü konuda bir sürü tahmin yürütülüyor. Zaten yaptığımız şeylerin çoğu tahmine dayalı. Her önüne gelenin çıkıp kendi iddiasının tuttuğunu haykırması pek hoş değil. Zaten genelde herkes aynı tahminleri söylüyor. Tartışma ortamında birbirimizi etkiliyoruz haliyle. Bir de bunu ''Teori'' adı altında sunmak daha bir abes. Teori dediğimiz kavramı kullanırken dikkatli olun. Tahminle karıştırıyorsunuz.
jozunun meyvesiyle ilgili senin söyleminde teori kesinligi yok.sen hiç daz bonesu yürürken keskin gördünmü ? ama adam saldırırken beden otomatik keskin kenarlı çelige dönüyor.saldırıdıgında otomatik çelik olrak savunuyor.jozunun gücünün böyle olmadıgını iddaa etmen sence ne kadar dogdurudur ? luffy tüm bedeninin lastik yapmıs hadi ayırdık.jozunun gücünün,daz bonesun gücünden bir farkını söyle bana ? bu nasıl meyve gücüki adam kendisi ayarlıyacak,her yeri elmas olmıyacak.muhtemeln bir tarafını ki hep gözünün oldugu bir bölümü acık bırakıyor.daha önce bunla ilgili bir teori vardı.elmas ısıgı kırar ve irisin önünü görmesini engelleyebilir. belkide ondan acık bırakıyor bilemiyecegim. ama elmas olmasa bile,dofun hakisinin,jozunun busoshokusunu normal bedende bile ascagının garantisi nerede ? benim kesin olarak sundugum sey,elmas+busoshokuyu asamaz.ha sen diyorsan kukla yetenegi bariz olan,ip kullanıyor dedigimizde, adamı güclü kılmak için sylar yapanlar gibi...telekinetiktir dersen bilemiyecegim.ama smokerı kestigi iple,oarsı ve crocodileı kestigi aynı ve o ip hakide yüklense elmas +hakiyi asamaz. ha kıcı bası acık kalır keser dersen, öyle bir kurgusal olasılık olusturdunmu, bende jozunun yenicegi 10 tane olustururum ;) net olan sey elmas + busoshokuyu asamaz gücü.

Önemli teknik değil mi? Luffy'nin bir siyahlaşmış haliyle Cc'ye gömdüğünde suratının ne hale geldiğini gördün.Yada Vergo'nun siyahlaşmış Bambo ile neler yaptığını gördün? Bence Siyahlaşma B.hakinin en etkili tekniğidir görünmez zırh buna nazaran daha zayıf.

Uçan kılıç saldırısının neyi muamma? Görülüyorki fırlatıyor kesiyor anlamadım orayı.Mihawk olayı isteğe bağlı haki kullanımı yada haki seviyesinin düşüklüğü ile alakalı olabilir..Ben ondan diyorum savaşı baz alarak kesin sonuçlara varmayalım.Smoker'ın dumanının ne saldırı gücü varki sertleştirsin onu anlamadım.Genelde Smoker dumanı ile saldırısına şekil veriyor yada sıyrılma manevraları yapıyor.Yıkıcı bir güç değil yada saldırırken direk duman kullanmıyor. Yenilmez değil bu onları yenecek adam sayısını azaltıyor bence ve haki seviyesi farkını ortaya çıkarıyor.Yonkoular da burda farkını ortaya koyuyor.Zaten bu adamları yenecek sayısıs bir elin parmağını geçmez.
bu tamamen cıkarımla alakalı.shanks veya rayleighi koka kullanırken görmedik ama nedense dünyanın en iyi kullanıcıları bunlar,keza garpta öyle ;) adam hakiyi gösteriyor etrafını zırhla kapladı.aynı zırhı amiraller yaptı,deprem gücü bile işlemedi.shanks geldi aynı zırhla,akainuyu rahatca tuttu.yani ordaki söylemim o zırha göre önemli olmayısı.çünkü teknigin adın zırhlanma hakisi,siyahlanarak vurma degil.en üst noktası savunma ;) tabi kişisel görüse göre degişir. bnm gördügüm o zırhı sadece en üst düzey kullanıcılar yapabiliyor.vergo veya luffy daha alt seviyeler.

ucan kılıc saldırısanada haki eklenebilir, buna birsey diyemem.ama benim akıskan elemntlere eklenemezdeki ana düsüncem su;haki nasıl dokundugunda logia gücünü iptal edip orjinal bedene getiriyorsa,akıskan kola haki eklersen otomatikman,normal bedene inmesi lazım.o yüzden smokerın haki yükledigi yer uzva dönüsüyor.tabii bnmki teori... ama mantıklı bakarsak;haki logianın gücünü bastırıp normal bedene indiriyorsa,saldırırkende aynısı olması gerekmezmi ? o yüzden bence ekleyemiyorlar,sence ekleyebilirler birsey diyemem ;)
 
Şu shic nereye amiral nereye mantığını bakalım Mihawk'ın gücü adam akıllı gösterildiğinde de söyleyebilecekmisiniz:D Ayrıca dof'u tam güç görmedik daha çok kesin konuşmamak lazım belki sadece Jozu'yu tutmaktan ibarettir gücü belkide onu kesebilecek kadar iyidir bilemeyiz
 
bu tamamen cıkarımla alakalı.shanks veya rayleighi koka kullanırken görmedik ama nedense dünyanın en iyi kullanıcıları bunlar,keza garpta öyle ;) adam hakiyi gösteriyor etrafını zırhla kapladı.aynı zırhı amiraller yaptı,deprem gücü bile işlemedi.shanks geldi aynı zırhla,akainuyu rahatca tuttu.yani ordaki söylemim o zırha göre önemli olmayısı.çünkü teknigin adın zırhlanma hakisi,siyahlanarak vurma degil.en üst noktası savunma ;) tabi kişisel görüse göre degişir. bnm gördügüm o zırhı sadece en üst düzey kullanıcılar yapabiliyor.vergo veya luffy daha alt seviyeler.

ucan kılıc saldırısanada haki eklenebilir, buna birsey diyemem.ama benim akıskan elemntlere eklenemezdeki ana düsüncem su;haki nasıl dokundugunda logia gücünü iptal edip orjinal bedene getiriyorsa,akıskan kola haki eklersen otomatikman,normal bedene inmesi lazım.o yüzden smokerın haki yükledigi yer uzva dönüsüyor.tabii bnmki teori... ama mantıklı bakarsak;haki logianın gücünü bastırıp normal bedene indiriyorsa,saldırırkende aynısı olması gerekmezmi ? o yüzden bence ekleyemiyorlar,sence ekleyebilirler birsey diyemem ;)
Haklısın bize görüşlere saygı duymak düşer :)
 
Amiral ayarı birinin schibukai tarafından durdurulmaması gerek. Bende bunu diyorum.
doflamingo yetenegiyle garpı durdursa ? garp full aktif busoshoku yapsa,dofun gücü işe yaramasa ve kıpırdatamasa ve öylece günlerce bekleseler.sence doflamingo garpı yenermi olur ? bence doflamingonun gücünün sınırı kendisinden üstün haki kullanıcılarını yetenegiyle kontrol edemeyişi olucak.sonucta yetenegi meyve gücü ve haki meyve gücünü bastırıyor.bu sartlar dahilinde tam beden haki yapan bir adama, iple meyve gücünü, kanalize edememen lazım.o yüzden bu adam shicbukai kalmıs.yonkolar seni paspas yapar diyorlar, tabi bence ;) o yüzdende jozunun veya marconun, dofa karsı sansı fazladır çünkü bunlarda asmıs karakterler seri içerisinde ;)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık