Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jozu'nun Abartılması

Jozu elmas ( dünyanın en sert maddesi olduğu için ) ve b.hakisi olduğu için çok abartılıyor. Ama bu adamda beyin olmadığı sürece birileri bu adamı yönlendirmediği sürece hiç bir halt yapamaz. Açıkça söylüyorüm, böyle über güçte olan adamlar bu adamı zekice dövüşerek bile yenebilir. Çok açık verir bu adam çok.

Beyin olmadığını nerden çıkardın ?
 
Jozu vs Akainu
Marco vs Kizaru
Aokiji vs Whitebeard
olsaydı savaş dönerdi Jozu bence abartılmayı hak ediyor Elmas sonuçta
 
jozu camışını habire tartısıyoruz bu ara forumda.adamın hakkını vermek lazım cidden çok güçlü bir karakter. tabii zaaflarıda var hepsine deginecegim.

şimdi jozu benim düsünceme göre amiral seviyesinde adam.aokijiye kaybetmesine ragmen öyle.yani amiralleri marcoda,jozuda yenemeyebilirler, ama onlarla denk dövüsebilirler.hatta logia kullanıcılarına karsı jozu biraz daha avantajlı.

söyle söyleyeyim.opde 3 ana güç var,şeytan meyvesi,douriki,haki.önce bu adamdaki beden gücünü ölçelim.lucci falan kendisini süper insan görüyordu,çünkü inanılmaz beden güçlerine ulasmıslardı.jozu luccinin o halinin bile en az 5 katıdır.sanırım bu forumda hiç kimse kendinden daha agır veya kendi kilosuna yakın bir seyi yerden kaldırmaya calısmamıs.adamı kücümsüyorsunuz.adam tonluk buz dagını,bakın ona vermediler,yada yukardan sırtına almadı.kendi gücüyle o kalın buz tabakasını catlatıp,yerin dibinden cekip cıkarıp fırlattı.adamda öyle fiziksel kuvvet varki akla zarar.öyle bir kütleyi tasıyabilecek kas gücü, dünyada en fazla 5-10 adamda çıkar.üstüne bu adam fırlatıp atıyor.akainu olmasa, tek basına yüzlerce askeri alıcak,devler bile ufacık kalıyor.yani beden gücü,fiziksel gücü inanılmaz fazla.su fırlattıgı kütleye baksanıza;



sonra seytan meyvesi bu adam elmas.elmas adam zaten dünyadaki en güçlü savunmalardan birine kavusuyor.bakın haki eklemeseniz bile, bu adam inanılmaz bir savunmaya sahip.normal beden lastige dönerse, kilonda cok bir degişiklik olmaz.ama çelige yada elmasa dönerse kütlen artar.zaten jozu ayarında hayvana, birde elmas kütlesi eklersen,adam kendisi asılamaz bir kütle olur.saf gücünüde buna eklersen tüm saldırıları bir duvar gibi karsılayabilir.



su saldırıya iyi bakın.saldırı dünyanın en güçlü kesisi olarak adlandırılmıs.ama baska anlamlarda var.gelen sok dalgasının büyüklügü; moby dickin iki katı.usopp elmas meyvesi yese, bu saldırıdan hasar almasa bile, saldırının gücüyle basa cıkamaz,gemiye gömülürdü.adam duvar gibi karsıladı.wb gülümsüyor,çünkü jozu durdurur biliyor.mihawk jozuyu gördükten sonra, kılıcını gerisin geri yerine koyuyor.bir sonraki sayfada kizaruyuda, marco tutunca...kizaru diyorki wb korsanları cok korkunclar :D kenarda e.oda not etmiş, offense vs defense.saldırı savunmaya karsı.yani jozunun savunmasını e.oda kendi övüyor marcoyla birlikte.



gelelim akainu mevzusuna...üstteki resme ii bakın.magma saberın ak kaşı, kara gözü için sekip dagılmıyor.magmayı dagıtan ve çeligin ısınmamasını bile saglayan güç, busoshoku haki.jozu shanks kadar olmasa bile,cok üst düzey bir busoshoku kullanıcısı, üstelik fiziksel kuvvetiyle birleştirince daha tehlikeli bir cok haki kullanıcısından.o yüzden diyorumki jozu elmas+busoshoku savunmasıyla akainuya ters.o yüzden e.oda tüm tümen komutanlarını çizdi.ama jozuyu aokijiye harcattı.eger jozu marcoyla,akainuya dalarsa akainuyu döverler.akainu tek basına jozudan daha güclü.çünkü jozu ona zarar verebilse ve kendini savunsa bile, amiral almak öyle kolay degil.yinede orda wbden sonraki en sanslı adam; jozu.marco aokijiye ucarak tekma attı, aokijide tık yok.çünkü tekmeye eklenen busoshoku,beden tekmeden ayrıldıktan sonra etkisini kaybetti,aokiji logia formunda binaya gömüldü.jozu hayvanı ise bir koydu,aokijiden kan geldi.aynı süre zarfında,yani saliseler içinde gelen iki darbenin etkisine bakarsak,hangisi cok daha tehlikeli belli.ben şimdiye kadar bunu yapan bir wb birde jozuyu gördüm:



tamam jozu amiral gücünde degil,keza marcoda tam degil bence.ikisininde kısıldıgı noktalar var. ama ikiside amirallere denk dövüsebilecek tipler.ben jozu akainuyu yener demiyorum.ama akıllı olursa yenilmezde.elması magma yakabilir.e.oda deseki magma elması yakar.hangimiz bir sey diyebiliriz ? ama magma elmas +busoshokuya hiçbirsey yapamaz.o yüzden jozu karsısına cıkmadı.dikkat dagınıklıgı, birebir dövüste olmaz.onlar amiralse... jozu ve marco bunlarda wbnin sag ve sol kolu.o yüzden adamı, yonko yapmaya gerek yok,ama hakkınıda verin.busoshokusu cok üstün bir kişi,jozunun hakisini ezse bile,ondan sonra elmasın gücünüde asması lazım. ;)

bu adamın zaafı,kütlesel durumundan dolayı cok cevik olmaması,bakın gercekten hızlı, ama cevik degil.vede zekasının primatlar kadar olusu,yani salak degil ama cok zekide degil,tipik bodyguard... kas gücü daha agır basıyor en azından ben öyle düsünüyorum.üstüne birde e.oda kolunu aldı iice kıstıki,marconun altında yardımcı kaptan takılsın diye bence.

sonra aokijinin yetenegi, korkunc bir güc,yasayan tüm canlıların antisi,elmas adamı yendirmek için dikkat dagınıklıgı ve hie hie no minin gücü en uygun seçimdi. ;)

dipnot;doflamingo, jozuyu demarke pozisyonda yakaladı.muhtemelen jozu crocodilea ikinci kez vursa ölücekti :D ortagı olmasını istedigi, adamı korudu.yinede doflamingo; atmosla dalga gecerken,jozuyu kıpırdatamadı bile.doflamingonun yetenegi; ip ve kukla gücü,bu artık bariz bence,bir senedir söylüyorum yeter artık :D.eger ipine haki yüklüyorsa bile, jozunun savunmasını asamaz.ancak o şekilde durdurabilir sadece, bence.
 
Jozu abartılmıyor aksine küçük görülüyo bence. Adam serideki en iyi fiziki kuvvete ve dayanıklılığa sahip isimlerden birisi. Bana göre yaşıyanlar içerisinde bir Beyazsakal bir Garp birde Jozu'dur savaşı ele alırsak. Adamın vurdumu inletecek kadar bir Busoshoku hakisi var. Fiziki gücü ve dayanıklılığı zaten aşmış. Birde üstüne dünyadaki en dayanıklı maddelerden biri olan elmas olabilme özelliğine sahip. Busoshoku + Elmas + Fiziki kuvveti en yüksek kişiler arasında ilk 5 e oynayan bir karakter bu kadar hafife alınmamalı.

Adam kafasını sağa çevirince solu göremiyor diye suçlu oldu. Seninde arkadaşın yaralansa ona bakarken dikkatin dağılır yersin saldırıyı. Adam arkadaşını merak edip kafasını sağa çevirdi diye beyinsiz olarak itham ediliyor. Yok böyle birşey.
 
Jozu abartılmıyor daha küçümseniyor. O buzdağını yerden alıp kaldıracak 4. kişi yoktur op aleminde. Sırf Oda gücünü fazla gördüğü için kıstırdı kolunu aldı. Zekası hakkında nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum bir tane sahne yok zeki ya da salak olduğuna dair ama arkadaşlar beyinsiz ilan etmişler. Şu forumda en sevmediğim şey ağır fanlar ve ağır anti fanlar, birini överken diğerini itin ... sokmak zorunda değilsiniz.
 
Bu arada biraz araştırma yaptım elmas yanar mı diye hani gerçek dünyada yanmaz diyorlar ya öyle bir şey yok elmas 850 de yanarmış.
Peki magma kaç derece diye sorarsak cevap 2000 derece artık anlayan anladı. :)
 
Coby'de o buz dağı kadar demirden kütleyi tek yumrukta tuz buz ediyor takılmamak lazım o tür şeylere Zoro tek eliyle Alabasata Arcından koca binayı fırtlatmıştı üstünden atıp , fiziki gücü belirleyen tek şey bu değil.E.oda kolunu aldı güçsüzleştirdi demek ayrı bir olay adam kendi yarattığı karakteri bug görüp kolunu alacak kadar aciz değil , ben Jozuyu çok güçlü yaptım nasıl zayıflatsam diyecek bir adam mı E.oda.

Ayrıca o hızda o güçle gelen adamı Dof o kadar kolay durduramamalıydı tek parmakla durdurdu resmen.
yorumun tamamen doflamingo fanlıgı kokuyor.doflamingo gücü geregi o iplerle herkezi kontrol edebilir zaten.yinede mantıklı bakınca jozuyu kontrol edemedigini sadece durdugunu görüyoruz.üstelik yeteneginin,jozuya zarar veremiyecegi nerdeyse kesin.ve bire bir dövüste üstüne cıkabilecegini sanıyorsan yanılgı içindesin.orda adam crocodile dalarken,dof bundan yararlandı.benim tahminlerime göre doflamingo amirallerle dövüsebilecek yegane shicbukailerdendir.sonradan adı joker cıkınca doflamingo,dof-sama diye ortalarda gezenlerdende degilim.adama actıgım konunun tarihi 1 yıl önce.yinede en iyi haliyle bile jozuya denk olur.ki saldırı ve saf gücte jozuyu daha üstün görüyorum bu ayrı mesele.yinede denk desen anlarım ama adamı itin oturan yerine soktun ;)

Bu arada biraz araştırma yaptım elmas yanar mı diye hani gerçek dünyada yanmaz diyorlar ya öyle bir şey yok elmas 850 de yanarmış.
Peki magma kaç derece diye sorarsak cevap 2000 derece artık anlayan anladı. :)
yanmak farklı erimek farklı.atese elini yaklastırırsan seninde elin yanar ama zarar görmezsin hemen cekersen.madem arastırdın düzgün arastır...elmasın erime sıcaklıgı 3547 santigrat derecedir.yani magma elması eritemez.ha e.oda isterse ve benim mantıgım böyle derse zarar verdirtir.bu seferde elmas artı busoshokuya magma hiç bir sey yapamaz.akainu önce gitsin hakili demir cubugu ısıtsın sonra,hakili elmasta gücünü dener :D
 
yanmak farklı erimek farklı.atese elini yaklastırırsan seninde elin yanar ama zarar görmezsin hemen cekersen.madem arastırdın düzgün arastır...elmasın erime sıcaklıgı 3547 santigrat derecedir.yani magma elması eritemez.ha e.oda isterse ve benim mantıgım böyle derse zarar verdirtir.bu seferde elmas artı busoshokuya magma hiç bir sey yapamaz.akainu önce gitsin hakili demir cubugu ısıtsın sonra,hakili elmasta gücünü dener :D
Tamam dediğin gibi işte gayet güzel yakar deler geçer bile Ace eritti mi? Hayır. Ace'i yaktı biraz daha zor olur ama yakar haki işine girersek savunma ihtimali var ama elmas özelliğinden dolayı yanmaz demek gerçek dünyada yanlış.
 
Doflamingo'nun nereden geldiğini hissedemedi bile. Doflamingo güle oynaya eğleniyordu savaşta bu adamla. Orada tutamamasının haki seviyesi ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Doflamingo kızgınlıkla Jozu'ya karşı çıksa Jozu orada zor anlar yaşayabilirdi. Orada verdiği açık çok büyük. Heleki Akaiunu gibi dövüş tecrübesi yüksek birini yenmesi imkansız. Bu kadar abartılmasına karşıyım ben sadece.

İyide ben bunu sormadımki.

Madem söyledin cevap vereyim. Birine saldırmak için en büyük fırsat onu hazırlıksız yakalamak veya başkasına saldırırken saldırmaktır. Jozu o ara tam Croco ya geçiriyorduki Dof bir anda Jozu yu durdurdu. Ufak bir konuşma süresi kadar durdurabildi. Bak kontrol edememiş sadece durdurmuş. Bumudur senin güle oynaya eğleniyordu bu adamla dediğin ? Birde öyle bir diyorsunki görende Jozu yu çaylak sanacak. Adam en güçlü tayfanın 3. adamı. Akainu kadar dövüş tecrübesi yüksek birini yenmesi imkansızmış. Bari başka şeyler söylede o yüzden yenilir de.

Manga bölüm yorumuna yazdığını görmüştüm 2 Marco 2 Jozu durduramazdı Akainu yu demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Bir düşün bence Abartan bizmiyiz yerin dibine sokan senmisin.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık