Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 27.9%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Spoilerlardan anladığım kadarıyla bu Hodor olayının olması Bran yüzünden. Yani birnevi Bran geçmişi değiştirebiliyor sanırım.Haksız mıyım? Dizinin bu, zamanda yolculuk olaylarına girmesi kötü oldu bence. Bran'ın bu gücü deli kral olayını falan da açıklayabilir gerçi; fakat yine de bu zaman yolculuğu işinden düzgünce çıkan pek yapım yok.
 
Dizi ile film tamemam farklı olamaz bi kere. Kilit noktalar aynı olur. Mesela bu hodor meselesini kitapta başka nasıl işleyebilirlerki ?

Spoilerlardan anladığım kadarıyla bu Hodor olayının olması Bran yüzünden. Yani bir nevi Bran geçmişi değiştirebiliyor sanırım.Haksız mıyım? Dizinin bu zamanda yolculuk olaylarına girmesi kötü oldu bence. Bran'ın bu gücü deli kral olayını falan da açıklayabilir gerçi; fakat yine de bu zaman yolculuğu işinden düzgünce çıkan pek yapım yok.
Geçmişi değiştiremez bence. Hodor'un o sekilde olması zaten geleceğin çoktan yazıldığını açıklıyor.
 
Son düzenleme:
Dizi ile film tamemam farklı olamaz bi kere. Kilit noktalar aynı olur. Mesela bu hodor meselesini kitapta başka nasıl işleyebilirlerki ?



Geçmişi değiştiremez bence. Hodor'un o sekilde olması zaten geleceğin çoktan yazıldığını açıklıyor.
Peki ya geçen bölümde babasına seslenmesi ve babasının onu duyması? Bunlar hep geçmişi değiştirebilmeye çıkıyor bence. Umarım dediğiniz gibi olur ama.
 
dizi ve kitap ayrıldı onu biliyoruz ama kesin bi açıklama var mı ? dizi ve kitap artık bambaşka gidecek şeklinde. çünkü dizi gittikce batırıyor. az biraz dikkatli izleyen birisi kitabı geçtikten sonra olayların ne kadar berbatlaştığını anlayabilir. ha martin de kitapta böyle hızlıca karakter harcar mı bilemem. ama o kadar önem verilen ulukurtların bile böyle öldürülmesi yanlış. sanki dizinin bütçesi yetmemiş de apar topar oyuncuları diziden çıkarıyormuş gibi öldürüyorlar. hızlarını alamasalar flashbackteki ned'i falan da öldürecekler. dizide bişeyler yanlış izlenimi veriyor bana. bilemiyorum.
belki hodor'un, yaz'ın, tüylü köpek'in, çocuklar'ın öldürülmesi sinirlerimi bozdu :/ hepsi öldü yaz niye öldü. hodor niye öldü. AAAAAĞĞĞ geri verin onları :'(
Evet, net açıklamaları var artık tamamen farklı yoldan gideceğiz diye. Hatta farklı yoldan gidip aynı finalde buluşacağız gibi bir şey demişlerdi. Yani kısmi benzerliği geçtim, çıkacak kitapla tamamen farklı olabilir her şey. Kitabı beklemeliyiz bunun için. :/

Dizide bir şeyler değil, hemen her şey yanlış. Karakterlerin kişiliği bile değişti. İlk sezonlarda, hatta 4. sezona kadar Martin senaryolara destek atıyordu, kimini kendisi yazıyordu ve halihazırda bir kitap kurgusu da vardı zaten. Bu yüzden çok iyi gidiyordu hikayede birçok şey. Hataları da göze batmıyordu. ancak beşinci sezonla beraber hem kitap bitince hem de Martin elini çekince dımdızlak kaldılar ve afallamaya başladılar.
İlk iki sezon ile son iki sezon arasında dağlar kadar fark var hikaye ve işleyiş kalitesi açısından.

Güzelim Kral Şurasını nasıl işlediler. Apar topar, tamamen üstünkörü işlediler ve aradan çıksın da yolumuza bakalım dediler resmen.
Son sezonlarda artık ince detaylardan bile görülebiliyor bu üstünkörü işleri. Kostümlerde eskisi gibi ince özen yok; takılar, sancaklar, kılıçlar, hançerler, kürkler vesaire, hepsi tamamen özensiz. Eskiden Cercei'nin saç modelinden tut, Tywin'in aslan işlemelerine, Baelor'un heykeline, Renly'nin zırhına kadar detay işlenirdi elden geldiğince. Şimdi Euron'un kafasına geçirdikleri taç bozuntusuna bak bir de.
Ne oldu bu adamlara. cidden hiç mi bütçeleri kalmadı yoksa bitsin de kurtulalım diye mi düşünüyorlar artık. Böyle bir şaheser bu hale gelmemeliydi. :/
 
Kitabı okuyan arkadaşlar şu kısa serzenişimi okurlarsa sevinirim.

Arkadaşlar durmadan senelerce usanmadan, Got'un dizi başlığı altında bizi spoilerlara boğdunuz. Buda yetmezmiş gibi, '' ya abi kitapta böyle değildi off bu senaristler ne kadar salak yha:S'' diye kafamızın etini kemirdiniz. Hayır yani kitabı okumayan insanlar var, biz sizin spoilerlarınızı yemek zorunda mıyım? Gelip buraya dizi çok kötü abi, kitap daha iyi, kitapta bu sahne böyle değildi tarzında attığınız mesajlar, kitabı okumayanları -- en azından beni -- dizinin kalitesiz olduğunu hissettiriyor. Öyle olmasa bile öyle hissettiriyor. Şimdi yukarıda adamın biri Euron çok kötü lanse edilmiş diyor, kitaba göre çok kötü olmuş tasarımı falan fişman, iyi de ben sevmiştim adamı sen şimdi kitaptaki halinin daha iyi olduğunu söyleyince ben araştırıp bakıyorum ve daha iyi yansıtılamadığı için moralim bozuluyor. Aynı şey Khaleesi içinde geçerli, ben kadını seviyorum, banane kadının ergen olmasından yada kitapta yaptıklarından ben dizide seviyorum niye gelip keyfimi kaçırıyorsunuz? İşin özeti gelip burada diziyi kötülemeyin arkadaşlar en azından kitapla kıyaslayarak yapmayın. Çünkü böyle bir durumda dizinin kitaba oranla kalitesiz olduğunu hissettiriyorsunuz. Zaten kitaptan sinemaya uyarlanan eserlerin en büyük problemi bu ama kitaptaki şeyleri Spoiler içine alınca okumuyorlar zannetmeyin. Kitapla ilgili düşüncelerinizi gidip farklı bir başlıkta tartışın izlediğim diziyi defalarca kalitesiz olduğunu söyleyince benimde diziyi izleme şevkim kaçıyor. Teşekkürler.
 
o değilde bu Bran harbi yavşak ha git izinsiz olarak ağaca gir senin yüzünden herkes ölsün:of: birde karı gibi kaçtılar
 
yalnız biz kalitesizmiş gibi anlatmıyoruz. gerçekten kalitesiz oluyor. ki ben oraya dizi farklı, dizi kötü dememek için 2-3 defa yazdıklarımı sildim ve büyük kısmınıa da yazmadım. gerçekten de bakarsanız kalitesiz oluyor. sen diyorsan ben gerçeği bilmeyeyim beni kandırsınlar. spoiler başlığına alırız. problem kalmaz. spoilerı da açıp okumazsın. mesela ben forumda 3-5 kişi dışında herkesin mesajlarını atlarım. tower of god konusu hariç. game of thronesda'da genelde herkesi okurum ama bazı yorumlar bana bişey katmıyor ve okumuyorum. ayrı konuya gitmemiz de şöyle mantıksız. biz bu yorumları diziyi izleyip yapıyoruz. dizi ve kitap da birbirinden bağımsız değil bunları ayırıp bi eleştiri yapmamız da mantıksız. ve dizi kitaba göre kalitesiz ama dizi olarak en iyi 2-3 diziden birisi. biraz okuyup baktıktan sonra sen de rahatsız olmuşsan haklılığımız ortaya çıkıyor. bilmeyip kendimizi kandırmaya gerek yok
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık