Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Shanks Kılıç Ustası mıdır?

  • Konbuyu başlatan fortime
  • Başlangıç tarihi

Shanks kılıç ustası mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    356
Yapma @Dragon yapmaaaağğğğ :)

Mihawk'ın kesişine eziğin biri Dünya'nın en güçlü kesişi diyor. O ezik hayatında ilk defa görmüş Mihawk'ı yahu. Nerden bilsin en güçlü kesişi mi değil mi ? :) Ama neden öyle diyor ? Çünkü adam dünyanın en iyisi bu konuda. Dolayısıyla sen de ben de o ezik gibi düşünüp ''yahu adam en iyi, onun kesişinden daha güçlü bir kesiş atabilen biri olsa adam kendine en iyi kılıç ustası diyebilir mi ? '' şeklinde düşünürdük. Ki o eziğin konuşması ile yorum çıkarmayı geçtim kalbur üstü karakterlerde bile (bilhassa arc bossları) edilen lafların arkasının dolmadığını defalarca gördük. Serinin en önemli ve en gizemli karakterlerinin başında gelen bir adamın gücünü, hayatında ilk defa öyle bir slash gören Abuzer Kadayıf'ın sözlerine dayanarak mı değerlendireceğiz ? O eziği de mangaka konuşturmuyor mu diyeceksin belki. Evet, tabi ki mangaka konuşturuyor. Ancak bu lafların arkasının dolmadığı onlarca sahne var.

Marineford gibi her çiçekten bir dal göstereyim kafasında geçen bir arcta, Oda hangi karakterin gücünü tam olarak gösterdi ki yüzlerce bölüm sonra işlenecek olan Mihawk'ı göstersin ? Hiç mümkün mü böyle bir şey ? :) Eğer Mihawk'ın seviyesi belli ise Zoro'nun ulaşmak istediği nokta şu diyebilir misin ? Dersen de kanıtın ne olur ?

Biz bu seride hangi karakterin gücünü, o karakterle ilgili bölümler gelmeden bilebildik ki sevgili @Dragon ?

Mingo'nun gücü Marineford'da belli miydi ?

Kizaru ve Fujitora bile, gücü bize gösterilen karakterler olmasına rağmen adamların ne seviyede oldukları hala belli değil. Hatta bu konuda Fujitora o kadar cuk oturan bir örnek ki... Adam meteor indirdi, yerçekimi kulanarak binaları yamulttu, bir kolunu kaldırması ile tüm Dressrosa'nın belediye hizmetini yaptı :) Peki şimdi Fujitora'nın gücü bunu yapmaya yeter bunu yapmaya yetmez diyebilir miyiz ? Ya da Fujitora net olarak şu seviyededir diyebilir miyiz ?

Forumdaki çoğu kişi (eminim ki buna sen de dahilsin) Fujitora'nın sınırlarının bize gösterilenlerden ibaret olmadığını biliyor.Yani Fujitora bile Dressrosa'da Mihawk'ın Marineford'da olduğundan daha aktif bir şekilde karşımıza çıkmış iken biz nasıl oluyor da slash atmaktan başka bir şey yapmamış olan Mihawk'ın gücünü bilebiliyoruz ? :rolleyes:

Dünya'nın en güçlü adamına saldırmak için tabi ki güçlü bir saldırı çıkarmak zorundasın. O konuda hemfikiriz. Ancak sen Mihawk'ın o saldırısının elindeki en iyi saldırı olduğunu düşünmüyorsun değil mi ? Yok yok düşünmüyorsundur :) Adam elini indirip kaldırınca o muazzam slash ortaya çıkıyor zaten üstad. Bu nasıl bir en güçlü saldırıdır ? Sen diyorsun ki, teee Baratie arc'ta Zoro'nun potansiyelini gören, Luffy-Zoro ikilisine ''iyi takım'' diyen, Marineford'da Luffy'nin insanları yanına çekebilme kabiliyetine ilk kez etiket yapıştıracak kadar gözlem yapma kabiliyeti kuvvetli bir adam,atacağı slashla Wb'nin kafasını almayı düşündü :fool: Yahu böyle bir şey mümkün mü güzel insan ? Yapma lütfen. Sen yapma!

Ben şunu iddia etmiyorum:

- Mihawk istese Joz'uyu keser atar kenara.

Hayır! Kesinlikle hayır hem de. Çünkü daha evvel de yazdığım gibi elmas kesilemiyor olabilir. Elmas kılıç ustalarının en baba antisi de olabilir. Bu durumda Mihawk Joz'uyu yenemeyebilir. Ancak bu durum Mihawk'ın gücünden bir şeyi kaybettirmez. En iyiliğinden bir şey kaybettirmez. Luffy Enel'i yendiği için totalde Enel'den güçlü olmadıysa bu da aynı muhabbet. Belki en iyi kılıç ustasına rakip olacak kişi elmas meyvesine sahip olsa şu an Mihawk en iyi kılıç ustası değildi. Belki en iyi kılıç ustası olmak için elması kesmek şart değil. Yani elmas söz konusu olduğunda hiçbir şey belli değil. Çünkü bu konuda hiçbir şey bilmiyoruz. Shanks! Bu adam da kılıçla rakiplerini indiren biri ise o da Joz'uyu kesemeyebilir. Cidden. Yani '' ulan koskoca Shanks Joz'uya yenilir mi arkadaş!'' diye düşündüğümüzde belki komik geliyor kulağa bu. Belki de kendimize yediremeyiz böyle bir şeyi. Ya da hayal etmek bile istemeyiz vs. :) Ancak bu anti işinin ucu o kadar saçma sapan bir yere gidiyor ki (Enel vs. Luffy)... Böyle bir örnek olmasaydı neyse ama var işte ne yazık ki :)

Elmas konusunda bilinmezlerden biri de bu maddenin b. haki ile kesilip kesilmediği sorusu ? B. hakiyle alakalı olmayıp tamamen başka bir şey de çıkabilir. Ancak b. haki ile alakalı olup Shanks yenebilir Joz'uyu. Bunu bilmiyoruz ve bilemeyiz de şu an. Çünkü bu zamana kadar elmasın kesildiğini duymadık! Zoro dünyanın en iyisi olmayı gözüne kestirmiş biri olmasına rağmen elmas diyince ne diyor ?

- Vakit kaybı ;)

Acaba elması kesmek dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktan daha imkansız bir şey olarak mı gözüküyor Zoro'nun gözünde ? Eğer durum böyleyse elmasın önemi kılıçla dövüşen insanlar için gerçekten farklı olabilir. Bu sebeple de ne Mihawk'ı elmas üzerinden ne de Shanks'ı elmas üzerinden değerlendirmek sağlıklı olmaz. Çünkü ne Shanks hakkında bir şey biliyoruz ne de Mihawk. Bu adama Şahin Göz lakabı neden verilmiş, Dracule isminin altında yatan bir şey var mı, koskoca bir şatoda tek başına ne haltlar yiyor gibi bir sürü cevaplanmamış sorusu olan bir adamın başka bir şekilde farklı bir güç barındırıp barındırmadığı gibi sorular varken biz ne Mihawk'ın gücü bu diyebiliriz ne de sınırı bu diyebiliriz; ne Shanks'ın yapamadığını Mihawk yapar ne Mihawk'ın yapamadığını Shanks yapar diyebiliriz.Bu adamda kral haki bile çıkabilir. Kimse kesinlikle çıkmaz diyebilir mi ? Neticede bu adam kılıç konusunda şu an en tepede. Şimdi bazı arkadaşlar,

''Mihawk'ta kral haki olması mümkün değil. Çünkü kral haki insanları etrafında toplamanı sağlıyor. Mihawk'ta ise bu yokkkk!'' diyebilir.

Ama aslında böyle bir şey yokkk! Çünkü kral haki çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Rayleigh kimi toplamış etrafında ? :rolleyes:

Neyse bu apayrı bir konu...

Shicbukai sıralamasına gelince. Brandnew'ın, -önceden söylediğim isim- cümlesi.. Öncelikle, biz seride shicbukai sıralamasının sürekli değiştiğini gördük. İnenler oldu çıkanlar oldu. Nalları dikenler oldu.... Burdaki söylemin amacı, 7. shicbukainin kim olduğu konusunda gizemin sürdürülmesi sadece. Yoksa sıralamayı, önceden saydığım adam, rakipsiz kılıç ustası, gök iblisi... şeklinde de yapabilirdi değil mi ? :) Ben de bu şekilde yorumladım.

Ancak ne açıdan bakarsak bakalım, senin gördüğün şekilde Mihawk en fazla Kizaru edecek bir karakter olsa....

  • Hangi amiral hakkında bilmediğimiz bir şey var bu kadar ? (Açıklanmayan Greenbull hariç)
  • Hangi amiral şimdinin yonkousu olan biri ile dövüşüyordu diye bir sunum yapıldı ? Ve hangi sunum dünyanın en güçlü adamının ağzından tekrar söylendi ? :)
  • Hangi amiral serinin en önemli isimlerinden birinin nihai hedefi olarak gösterildi ?
  • Hangi amiral seviyesi adam Sengoku'ya rest çekip arkasını dönüp gidebilir ? (Bu belki ast-üst ilişkisinden dolayı münkün olmayabilir amiraller için. Ancak yukarıdaki yorumunda yazdığın üzere (Jinbei-Akainu diyaloğu) bir shicbukai ile amiral arasında hiyerarşik bir level farkı olsa Mihawk da yerini bilir, sonrasında denizcilerin kendisine bir yaptırım uygulayacağından çekinebilir vs. arkasını dönüp gitmemeyi tercih edebilirdi. Ama adamın sülalesi rahatttt :D
  • Hangi amiral en büyüklerin savaşında yerleri süpürmedi ? Mihawk neden aynı duruma düşmedi ? Ancak belli karakterlere (Croco-boy) iade-i itibar yapabilmek için ya da Luffy'nin Mihawk tesbitinin onaylanması (herkesi yanına çekme olayı) için önü kesilip durdu.
  • Hangi amiral kasmadan yeri göğü inletecek slashlar atabilir ? Green Bull mu ? Green Bull çok yüksek ihtimalle bir kılıç ustası. Ve yine yüksek ihtimalle Zoro'nun rakibi olacak. Diğer amirallerden aşağı kalır bir yanı olacağını düşünen var mı bu adamın ? Zannetmiyorum. Demem o ki Green Bull bir kılıç ustası olduğuna göre Mihawk bu adamın da üzerinde olmuyor mu ? Yani sırf bu bile Mihawk'ın amiral üstü bir güce sahip olduğuna büyük bir destek ;)
gibi şeyler var ortada sevgili @Dragon. Bilemiyorum ama forum olarak Mihawk hakkındaki beklentiler yabana atılıyor. Kişisel görüştür bir yerde. Ancak bazı şeyler de kişisel görüş değildir bea!

Neyse Akınsoft CafePlus uyarı veriyor ben kaçar. Bir başka birlikteliğimizde görüşmek üzere :byee:
:D - söyle yapalım. ezigi sallama bosver. hani arada aha haki kullandı diyen tiplerden olsun onlar kabul. ama daha hala bana wbye normal bir saldırıyla saldırdı izahını yapamıyorsun. kimsede yapamaz. ben tavsan avlamak için herseyini kullanan aptallara benzemem deyip, zoroya cakı cıkaran adamın, kendimi ve onla aramdaki farkı görcem deyip, en güclü kesişini atmadıgını iddaa ediyorsan tabiki anlasamayız. saygı duyar cekilirim. ama bence gayet net. ha ben en güclü kesişi derken, sanırım herkes bu adam bundan daha güclü degildir derken, sanki baska hiç bir sey yapamazmıs gibi söylüyorum sanıyorsunuz.

- hayır öyle degil. mihawkın uzun ve orta mesafedeki en güclü saldırısı bu. uzaktan daz bonesuda kesemeyebilir ama yakına geldi kagıt gibi kesti. gelgelelim kullanılan güc ve enerji dalgasına bakıldıgında en güclü saldırısı bu. benim görüsümde bu ;) anlatamadıysam söyle örnek vereyim. mihawk orda tomahawk attı. tomahawk cok daha güclü bir patlama yaratır. ama tomahawkla ıskaladıktan sonra bir anlamı olmaz. o yüzden yakından kafasına kücücük mermiyle sıkmak daha makbuldur.

- mihawkın gösterebileceklerine gelelim. issho üzerinden gitmen yanlıs. mangaka luffy g4 cıkarttı istese g8 cıkartır. ama zoroya cıkaramaz. işte ancak dagı kesti deriz, kokalı adamı kesti deriz. mihawkta aynı ne yapabilir en fazla ? elması keser mesela. bundan ibaret olayı. çünkü hayatı ve unvanı kılıc üzerine, amacıda sınırıda belli. isshonun meyvesi öyle bir meyveki adam istedigi gibi upgrade edebilir. görmedinmi lawın meyvesine neler yaptı ? kılıc ustalarına en fazla herseyi kestirebilir. yani element falanda keserler.o yüzden mihawkın sınırını hayal edebiliyoruz. en azından ben edebiliyorum.

- gelelim saklanmasına. tamam mangaka mihawkı sakladı ama ben shiliewden önce düşündügüm gibi düşünmüyorum su an. acık söyliyeyim benim içgüdülerime göre teach shanksı öldürcek. ve shanksın kılıc ustası olarak, shiliewe kaybedende mihawk olucak. dedi dersiniz. ayrıca aokijiylen eslesen beckman, esleşme sansıylan kurtulup, akıllı ve yönlendirici biri olarak marcoyla birlikte luffye destek kuvvet olucak. hep düşündüm gittikce kafamda agırlık kazanıyor.

- çünkü artık mihawk zoronun hedefi degil. benim gördügüm rayleigh, mihawktan cok güclü olmalı gencliginde. zoronun tipi rayleighe benziyor. o zaman mihawkı, shiliewe öldürt. hatta jozuyuda öldürt elmas meyvesinide ver shiliewe ,al sana hem elması kesen, hemde en iyi kılıc ustası, daha egzantirik degilmi :D

- yani ben zaten zoronun mihawkı asıp, rayleighi bile asacagını düşünüyorum. geriside düşünce farklılıgı onada saygı duyarız :)
 
Son düzenleme:
"Mihawk'ın gücünü tam olarak gösterdi" diye bir yorum yapamazsın çünkü; Oda bizzat kendisi "MF'de her şeyi gösterseydim her bölüm 50 sayfalık olurdu" diyor. Yani her şeyi enine boyuna göstermedi, en basitinden Dof'u örnekleyebilirim. Adamın MF'deki gücü ile Dressrosa'daki gücü arasında dağlar kadar fark var. İleride Mihawk'da da aynı durumu göreceğiz.

Mihawk'ın ki sadece Kılıç Ustalığı mı? Dünyanın en iyi Kılıcı var elinde. Üstüne Haki'si var ki bunu Zoro'yu 2 yıla canavara çevirmesinden anlayabiliriz. Shanks ile 15 yıl öncesinden düello yaptığını düşünürsek en az 15 yıllık kılıç kullanma tecrübesi olduğunu söyleyebiliriz, bu da Kılıç Ustalığındaki seviyesini az çok gösterir. Kılıcı, Kılıç Ustalığı ve Hakisiyle bile en az Marco seviyesinde diyebilirim ben bu adama. Kaldı ki bunlar sadece bildiğimiz yönleri, bilmediğimiz daha hangi yönleri vardır(Douriki, 6 Stil, H.Haki vs.) yakında göreceğiz.

WB'in meyve gücünü tam kullanamadığını düşünüyorum. Bunu da yaşlı ve hasta olmasına bağlıyorum. Akainu'ya vurduğu saldırının en güçlü saldırısı olduğunu söylemek cidden saçma çünkü; Yaralı, yaşlı ve hasta hali ile bu saldırıyı yapabiliyorsa, Sağlam, genç ve sağlıklı hali nereden bakarsan bak daha güçlü bir saldırı yapabileceği açık.

Hocam sanırım sen Yonkouluğu tek bir kişinin gücü ile olunabilen bir makam olarak görüyorsun. Yonkouluk Tayfa, Müttefik ve Kaptan'ın saf gücünden geliyor. Oda bir SBS'sinde "Akainu tayfa toplasa Yonkou olur" demiş. Aynı şey Mihawk içinde geçerli. Tayfa toplamadığı için, müttefikleri olmadığı için Yonkou değildir. Şikibukai olmasını da buna bağlıyorum. Tayfası olmadan 2 Amiralin karşısına kimi versen sopayı yer. Örneğin Shanks'ı versen, tayfası vardır Shanks birini alır diğeriyle Benn Backman uğraşır fakat Mihawk'ın tayfası olmadığından sopayı yer. Bu sebeplen Yonkou olamıyor(şiçi oluyor), gücü yetse de yetmese de. Shanks'tan güçlü olsa bile (hatta WB'den) tayfası olmadıkça Yonkou olamaz.

Eğer Kizaru'nun dediği gibi Weeble=WB'in gençliği ise çok rahat Weeble>Shanks diyebiliriz. Yani Weeble > Mihawk çokta önemli bir şey değil :D
altta diger arkadasada yazdım. mihawkın uzun ve orta mesafedeki en güclü saldırısını gördük diyorum ben. yakındanda tekrar edeyim en fazla elması keser, olmadı element keser. daha fazlası cıkmaz. hadi benden hediye olsun houshoku hakiyi ver. yine kılıc kullanıcak bu adam çünkü gercek bir kılıc ustası. kılıcına dokundurtmaz bile.

wbde e.odanın deginemedigi her sey, meyve gücleriyle ilgili olanlar. marconun meyvesine ekstra birseyler katabilir. bizde yeriz. ama mihawka ne ekliyecek ? en fazla derki canı sıkıldımı dünyayı da keser.

wbnin gücünü gören sengoku bile hala bu kadar gücü varmı diyor? yani her zamanki saldırısnıda o halde bile yapabiliyor. orda elinde ne varsa gömdü o adam. tamam hadi sok dalgaları daha fazla olsun. ama noktasal bazda ondan fazlasını vurabilecegimi aklım almıyor. sen dersin öldürürde tekte akainuyu, felce ugratmazdı bende saygı duyarım. ama bana öyle gelmiyor.

son olarka mihawk ve yonkoluk mevkisi. evet akainu tayfa toplasa yonko olabilir. konusu acılmıstı ordada öyle dedim. ama mihawk bence olamaz. çünkü benim gördügüm akainu tüm shicbukaileri canı istese öldürür ;)
 
Swordsman terimi , iyi kılıç kullanan , kılıca hakim , kılıç ustası , kılıç kullanmakta usta olan kimse demektir.

Hala ısrarla kılıç felsefesi, yok kılıcın ruhunu hissetmeyenler dışında kimse kılıç ustası değildir ,bir Zoro birde samuraylar kılıç ustasıdır diyenler var.
Ki o Zoro daha kılıçları tanımıyor. Tashigi bile daha bilgili kılıç konusunda. ,:(
 
Shanks, kılıcının üzerindeki her bir çizik onuruna atılmış birer lekedir tarzı laflar eder mi? Olaya bu şekilde yaklaşırmı bunu onur gurur meselesi yapar mı? Olayın felsefesinden tribinden kastımız bu. İlla şelalenin altına bağdaş kurup rüzgar saçlarını okşarken yaprak kessinler demiyoruz beyler. Kılıcı ustalıkla kullanmakla seri içerisinde kast edilen kılıç ustalığı kavramı bence farklı şeyler. Bunu söyleyince Shanks küçük düşüyor gücü azalıyor gibimi algılanıyor bilmiyorum ama aksine kılıç ustası olmamasına rağmen dünyanın en iyisiyle denk dövüşecek kadar yetenekli olması adamı yüceltir. Zaten mangaka da kılıç kullanımın becerisinin en üst düzey olduğunu belirtmiş.
 
Bu gün bunu dediğim 2. arkadaşsın.Zoro hep kılıç ustaları ile mi kapıştı?
Fark var arada kardeşim... Birincisi kapışmak ayrı düello yapmak ayrı... İkincisi Shanks Mihawk ile bir kere değil daha fazla yapıyor daha öncede yazmıştım...

Beyazsakal bunu söylüyodu ayrıcabu Mihawk Shanksı ziyarete geldiğinde Shanks düello için mi geldin diye soruyor oda tek kollu adamlarla düello yapmam diye bişeler sölüyor burdan çıkan sonuç şudur ki ;

Shanksta bi alışkanlık olmuş önceden ki Mihawk geldiğinde direk sorduğu soru dövüş içinmi geldin yani bunu daha önceden çok yaptıkları apaçık ortada.

Bu kısım anlaşıldığına göre ki umarım anlaşılmıştır ... DÜnyanın en iyi kılıç ustası olan bir adamla 1 den fazla düello yapabilen ve silah olarak yanında kılıç taşıyan bir insan kesinlikle ustadır bitti =)

Yani siz çok zorluyosunuz kardeşler shanksın kılıç ustası olmadığını savunanlar olarak çok zorluyosunuz...
 
Fark var arada kardeşim... Birincisi kapışmak ayrı düello yapmak ayrı... İkincisi Shanks Mihawk ile bir kere değil daha fazla yapıyor daha öncede yazmıştım...

Beyazsakal bunu söylüyodu ayrıcabu Mihawk Shanksı ziyarete geldiğinde Shanks düello için mi geldin diye soruyor oda tek kollu adamlarla düello yapmam diye bişeler sölüyor burdan çıkan sonuç şudur ki ;

Shanksta bi alışkanlık olmuş önceden ki Mihawk geldiğinde direk sorduğu soru dövüş içinmi geldin yani bunu daha önceden çok yaptıkları apaçık ortada.

Bu kısım anlaşıldığına göre ki umarım anlaşılmıştır ... DÜnyanın en iyi kılıç ustası olan bir adamla 1 den fazla düello yapabilen ve silah olarak yanında kılıç taşıyan bir insan kesinlikle ustadır bitti =)

Yani siz çok zorluyosunuz kardeşler shanksın kılıç ustası olmadığını savunanlar olarak çok zorluyosunuz...
Bütün argümanların birden fazla düello yapmalarına dayanıyor. Bu daha önce de tartışıldı ve sadece 1 tane düello yapıyorlar. Türkçe çeviride yanlış var. "The duel" diyor Wb.
 
@Dragon

Geçen yazıyı uzun tuttuğumdan Wb olayı araya kaynamış :D Şöyle bir durumu var bence o olayın:

O slashın karşısına elmasın çıkmış olması algıları değiştirmiş durumda. Çünkü insanlar olaya Wb tümenlerinin 3. Adamı karşıladı slashı diye bakıyor. Halbuki senin üstte yazdığın olay gerçekleşirse (Shiryu-Elmas) Joz'unun o slashı karşılamış olması hiçbir şey ifade etmez. Hatta şu an bile etmiyor. Çünkü çelik bile slashla kesilemiyor Mr 1 örneğinden yola çıkarak bakarsak. Elmas nasıl kesilsin ? Ve bunun üzerinden Mihawk 3. Adamda takıldı denilip gücü belirlenmeye çalışılsın ?

Varmak istediğim yer şu. O saldırının Joz'uya etki etmemiş olması, Wb'ye ulaştığında da etki etmeyeceği anlamına gelmez. Çünkü Joz'u onu elmas olduğu için ve hayvan gibi bir fiziki kuvveti olduğu için karşılayabiliyor. Şu da anlaşılmasın. O saldırı Wb'ye ulaşsa Wb zarar görecekti. Ya da Wb'nin Joz'u kadar fiziksel kuvveti yok mu vs. Sen cımbızlamazsın da belki cımbızlayan çıkar diye yazıyorum :) Burda anlatmak istediğim ana tema, Joz'unun o saldırıyı karşılamış olmasından aynı saldıraya Wb'nin nasıl tepki vereceğini çıkaramayız diyorum. Zaten büyük ihtimalle Wb de o saldırının icabına bakacaktı. Ancak zaten Mihawk Wb'nin o saldırıyı nasıl karşılayacağını görmek istemiştir. Ne zorlukta karşıladı, bunu böyle karşılarsa şu tekniğimi şu şekilde karşılayabilir mi, ultimate modda ne yapabilirim vs. Bunu görmek istemiştir adam. Yoksa dün de yazdığım gibi Mihawk gibi gözlem yeteneği yüksek biri zaten o saldırının Wb üzerinde ölümcül bir yara bırakmayacağını bilir.

Mihawk'ın Zoro'nun rakibi olmadığını, Teach'in Shanks'ı öldüreceğini düşünmekte haklı olabilirsin. Bu çoğu kişi Tarafından tahmin edilen birşey ve Oda gerçekten de Yeşilçam yazarı olduğunu kanıtlamak isterse olabilecek bir senaryo :) Bu konuda aynı düşünmesek de ben de olabilir diyorum aynı şeylere. Gerçi bu sefer ne Shanks'ın ne de Mihawk'ın gücünü göremeyiz gibi. Bu da tepki çeker bence ama Oda ayarlayacak olduktan sonra onu da ayarlayabilir tabi. Neyse bu ayrı mevzu. Ancak bu senaryo gerçekleşse de gerçekleşmese de hangi amiral sorularına bir yenisini daha ekliyim.

Hangi amiral bir yonkou ile arasındaki güç farkını görmek istiyorum deyip saldırı yaptı ? :) Yaptı da ne oldu diyenler için... Adam en baba anti kılıç ustaları için. Anti olayı işin içine girince Luffy vs. Enel karşılaşmasından Luffy galip çıkabiliyor. Bilmem anlatabildim mi ? :) Burdan yola çıkılarak gidilebilecek tek yer, çıkmaz sokaktır.

Mihawk Zoro'nun nihai hedefi. Sence mangaka bu adama bu lafı söylettirip Joz'uyu önüne koymakla Mihawk'ı ezmek mi istemiştir ?

Yani emin ol Mihawk'ın amiral seviyesinden üstte olması daha mantıklı karşılaştırınca. Öteki türlü çok fazla tutarsızlık oluyor.

Kısacası bir adam amiral seviyesindeyse döndürüp dolaştırmaya da gösterip elletmemeye de gerek yok @Dragon. Eğri oturup doğru konuşalım. Var mı Allah aşkına ?

-Yok önceden Shanks'la vs. Attırır.
-Yok Wb'ye övdürür.
-Yok Shanks'a atar yaptırır.
-Yok adama en iyi ünvanı verir.
-Yok ana karakter kadar sevilen birinin nihai hedefi yapar.
-Yok Sengoku'yu takmaz vs. vs.

Hangi amiralin önüne bu kadar set çekti mangaka ? Amiraller ortaya çıkalı 400 bölümden fazla oldu herhalde (Kuzan). Güçlerini gördüğümüzün üzerinden ise en az 250 bölüm geçti :) Yani amiralse amiral kardeşimmmm! Hiç görmediğimiz bir güç mü amiraller ? Hiç bilmediğimiz bulmacalar mı ? Aşağı-yukarı belli bir amiral. Belli olmayanlar yonkoular ve amiral üstü adamların güçleri artık. O Yüzden Mihawk'ın önünde bu kadar soru işareti var ve o yüzden gücü muallak değil mi ? Bunu sorgulamak lazım bence :rolleyes:
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık