Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mangaka en son Luffy'nin vssini çizer ondan önce Zoro ondan önce de Sanji. Bu tesadüf değil aşağıdan yukarıya doğru gidiyor mangaka. Jinbe ile ayni adama daldılar, son vuruşu Sanji'ye yaptırdı. Sinyalleri okumak gerekir bazen.
Katılmıyorum mübarek. Ben zaten Sanji ile Jinbei kıyasını tartışmaktan ziyade yan yana çizildi diye denk denilmelerine laf ediyorum. Ben o sayfalardan o anlamı çıkarmadım. Kaldı ki Jinbei döver Sanji'yi. :/
 
Sanji bence alır Jinbei'yi. Ki hani yenilme ihtimali olsa bile Jinbei savaştan sonra vahim durumda olur.
 
Oda bile çizerken şapkayı hatırlamamış. Bu tezimi güçlendiriyor.
Bence bunu çok önceden düşünüp unutmuş ve istemsizce çizmiş, bilinçaltında kalmıştır. Tabi ben sadece hatırladığım ayrıntıyı söyledi,m tezini çürütmeye çalışmıyorum . D'ler gülerek mermiye kafa atan tipler sonuçta.
 
kafamı karıştıran bir konuyu yazmak istiyorum. fanlardan bir kısım son savaşta antik silahların kullanılacağını düşünüyor.bu antik silahları ele geçirme yollarını yazacağım Hasır şapka korsanlarında nico robin antik yazıları okuyabilen tek kişi olarak biliniyor yani dünyadaki en kilit insan o antik yazılar sayesinde uranüs bulunabilir. Poseidon zaten tayfanın arkadaşı olduğu için kullanılabilir.Asıl konu ise pluton bir savaş gemisi olarak biliniyor ve bu savaş gemisinin planları 2 kişinin elindeydi iceburg ve franky(cutty flam ) iceburg planları franky 'e veriyor ondan sonra enies loby de franky planları yakıyor yani plutonu bilebilecek 2 kişi var iceburg ve franky sunny yapanlar kim iceburg ve franky ben sunnyin farklı bir silahı olduğunu yada modeli olduğunu düşünüyorum.asıl soru şu Sunny pluton olabilirmi?
Dediklerine pek dikkat eden olmammış sanırım ama teorin güzel en azından benim hoşuma gitti .
 
@x drake x Plüton için tek atışta adaları yok edebilecek kadar güçlü diyorlardı Alabasta arc da . Sunny 'nin öyle bir gücünün olduğunu sanmıyorum , olsaydı tayfanın zor durumda kaldığı zamanlarda illaki kullanılırdı özelliklede Sabondy arc'da yada balıkadam adasında Nuh'un gemisi gökten düşerken . O yüzden Sunny plüton olamaz diyorum .
 

kör topal

@Tyr

Dof'un da k.hakisi kötü hatta k.hakisi olup olmadığı bile bilinmiyor sanırım. Zoro'nun k.hakisi Sanji'den de kötü.

Law orada arkadan dalıyor, bizimkiler Law'un meyvesini bilmiyor. Chopper: bu şey mavi bir zara benziyor...

Sanji'yi çek oradan yerine Zoro koy değişmez sonuç. Eğer meyvesini bilmiyor olsa Dof'u koysan gene değişmez. Ama bu onları ezik yapmaz.

Smoker meyvesini biliyor ve kapistilar. Law kisa sürede alamadi kalbini. Onun yerine Sanji'yi koy daha uzun sürebilir, belki de hic alamayabilir kalbini. Keserek yener. Bence de Law yener ama Sanji de şırınga ile kan çeker. Vergo'nun tekmesi Law'u gomuyor demirlere. O sahnede Sanji'yi düşün? O da gomebilir demirlere ama dikkat, dj ile gomer.

Bu adamda okama kenpo olma olasiligi % 99.9. Coplere bile dj yapiyor. Ama dikkat koka da görmedik daha, Kanjuro, Bellamy bile yapiyor. Luffy'i salt g2 ile, koka yapamayan bir sekilde degerlendirmeye benziyor bu.

Koka ile kombin sekilde müthiş okama kenpo teknikleri yaptığını düşün bir de? Law'u oradan oraya gomer tekmeleriyle. Yenilir belki ama kan da alır.

Ayrıca k.haki bir radar değil. 7/24 açık değil. Sarayda Luffy diyor ki hey Zoro-Sanji siz de vahşi hayvan gibi bir aura seziyor musunuz? Zoro ve Sanji: "sen söyleyince farkettik". Halbuki k.haki 7/24 açık olsa Luffy'nin onlara söylemesine gerek kalmazdı. Sanji'nin k.hakisinin Law saldırdığı sirada açık olup olmadığı meçhul. Açık olsa dahi sezememesi yani k.hakisinin kötü olması başka sey totalde ezik olmak başka şey.

Dof'a yenildi de adamin ipler gözükmüyor, k.haki lazım. Sanji'nin k.hakisi yetmedi, sezemedi kukla oldu. Ne oliyi la dedi. Zoro'nun k.hakisi daha kötü hadi al burdan yak? O da kukla olurdu buyuk ihtimal. Ama ezik falan degil. Avantaj-dezavantaj durumları var seride. Bazen çok ters bir adam gelir kolayca yenilirsin.

Vergo'da bacağı çatladı ama vücudu hasarliydi 1. Ikincisi adam gene de devam etti zatem dovuse. Bu adam iki net darbe vururken hic net darbe yemedi. Bacagi catladiginda tekmeyi karsiliyordu. Bu adamda okama kenpoyu ve kokayi görmedik bunu aklında bulundur. Adam dj ile bile duvara mihliyor Vergo-yu. Gene djli tekmeleri dof övüyor. Koka kombinli okama kenpo tekniklerini ufaktan hayal et. Cidden çok fena cikacak bu adam, Vergo falan hikaye bekle gör.

Şu hali dahi güçlü bir koramiral, kokali, okama kenpolu hali koramiral üstü olacak bariz şekilde.
Hayaller hayatlar.
 
Bege'nin sıradan olduğu ne malum? Biz diyoruz ki, "Adamların adını biliyoruz sadece", sen diyorsun "Sıradan Supernova işte" diyorsun. Kusura bakma ama, Supernova dediğin adamlardan hiçbirinin sıradan olduğunu sanmıyorum. en basitinden Bonney'yi almaya, koskoca Amiral gönderiyorlar. Hükümet kadını arıyormuş. Bu sadece biri hakkında net bilmediğimiz bir şey, kalanlara dair bir fikrimiz bile yok.
Ben şöyle düşünüyorum.

Seride bir hikayesi ve yeri olan adam genelde güçlü ve sağlam olur. Belli bir mevkiye sahip adamların hikayeye pek ihtiyacı yoktur. Çünkü bu adamlar zaten kendini kanıtlayarak o mevkiye gelmiştir. Amiraller buna örnektir. Bu adamların bir hikayesi olmasa da olur misal.

Söz konusu supernovalar olduğunda ise hikayesi olanlar 3 aşağı 5 yukarı belli. Law'in hikayesini okuduk. Kidd ve tayfası da özenli bir şekilde oluşturulduğundan onlara da sıra gelecek yüksek ihtimal. Bir de mangakanın hikayesi olduğunu önceden haber verdiği, önceden ekmek kırıntıları bıraktığı novalar var. Bu kişilerin başında, sanıyorum ki önümüzdeki arc hikayesini okuyacağımız X-Drake geliyor. Bonney'i de örnek vermişsin ona da değineyim. Onun da bir hikayesi, bir geçmişi var belli ki. Fazlasıyla sırıtıyor taktir edersin ki.

Tüm bunlar bir yana Capone'nin herhangi bir hikayesi olacağına dair en ufak bir iz var mı ? Varsa da atın lütfen ben de bileyim. Olsa da seride ne kadar kıymetli bir yerde olur orası tartışılır. Öte yandan da her süpernovaya bir hikaye verse bu işin sonu ne zaman gelir sorusu da var vs.

Yani ben Capone'ye hikayesi olması açısından bakıyorum.
Meyve gücü açısından bakıyorum.
Bana sağlam bir dourikisi olan biriymiş izlenimi verip vermemesine bakıyorum.

Bu 3 kulvarda değerlendirdiğimde bana hiçbir açıdan güçlü biri izlenimi vermiyor. Hani bazı adamlar vardır, karşına çıktığı ilk anda ''bu adam güçlü'' dersin. Sana o izlenimi verir. Capone'de böyle bir izlenim almadım. Ama Capone'ye güçsüz demiyorum. Sanji'ye yenilecek olması onu güçsüz yapmaz çünkü Sanji çok güçlü. Her ne kadar mangaka bunu bize göstermiş olmasa da öyle...

Belki Sanji'nin gösterilmeyen gücünün arkasına yaslanıp yorum yapmak tuhaf gelebilir size. Ama herkes içten içe Sanji'de b.haki olduğunu da biliyor, diableden çok daha iyi tekniklerinin de olduğunu biliyor vs. O yüzden bu konuda iddialı yorumlar yapmaktan çekinmiyorum açıkçası.

Bu seride potansiyel belli bir kesime veriliyor. Bu herkesçe bilinir.

1- Korsanlar Kralı ve tayfası
2- Bir soya mensup kişiler (D.)
3- Korsanlar Kralı'na rakip olacak baş villian.

Unuttuklarım var ise affola.

Bunun dışında kalan kesim, yukarıdaki 3 unsurla baş edebilir mi ? Capone gibi ne meyve olarak çok tehlikeli, ne hikayesinin olacağına dair en ufak ip ucu olan biri Korsanlar Kralı'nın 2. adamına kafa tutabilir mi ? Ne kadar kaptan olursa olsun.

Belki küçümsüyormuş gibi gelebilir yazdığım cümleler ama değil. Yeni dünyaya kadar gelmiş her korsanın gücü ve potansiyeli vardır ancak bu seride Luffy, Zoro, Sanji dedin mi akan sular durur. İpi göğüsleyecek adamlar bunlar çünkü.

Yaptığım şu da değil yanlış anlaşılmasın.

- Luffy Kaido'yu döver. Niye ? Ee korsanlar kralı olacak en çok potansiyel onda !?

Yani birisi amacına ulaşmadan onu o amaca ulaşmış gibi değerlendirmek değil benimkisi. Zaten yukarıda Capone'yi değerlendirirken neden bu adamın bir Sanji'yi alamayacağına değindim. Neden önemli bir supernova olarak görmediğime de değindim. Önemli bir süpernova olduğunu gösteren bir durum varsa da ifade etmenizi bekler, bir yanlış anlaşılma olduysa giderilmesi için elimden geleni yaparım.
 
@x drake x Plüton için tek atışta adaları yok edebilecek kadar güçlü diyorlardı Alabasta arc da . Sunny 'nin öyle bir gücünün olduğunu sanmıyorum , olsaydı tayfanın zor durumda kaldığı zamanlarda illaki kullanılırdı özelliklede Sabondy arc'da yada balıkadam adasında Nuh'un gemisi gökten düşerken . O yüzden Sunny plüton olamaz diyorum .

Franky iceburg e soruyordu ''bunu yaparsam '' ice burg ise onu yapmayacağını bildiğini söylüyordü. Ondan sonra rüya gemiyi yapmaya başladılar ve aradaki zamanda bildiğimiz hiç birşey yok belki o anda alınan bir karar bu geminin yarı modulü yada tamamen yapıldı. Ama kullanılmayacağına yemin edildi . Sabondy arca kullanılsaydı gereksiz yere bir çok insan ölücek ti rayleighte buna dahil balık adam arcta ise sence oda aynı anda iki antik silahı birden açıklarmıydı ?
 
franky iceburg e soruyordu ''bunu yaparsam '' ice burg ise onu yapmayacağını bildiğini söylüyordu ondan sonra rüya gemiyi yapmaya başladılar ve aradaki zamanda bildiğimiz hiç birşey yok belki o anda alınan bir karar bu geminin yarı modulü yada tamamen yapıldı ama kullanılmayacağına yemin edildi sabondy arca kullanılsaydı gereksiz yere bir çok insan ölücekti rayleighte buna dahil balık adam arcta ise sence oda aynı anda iki antik silahı birden açıklarmıydı ?
Senin olayın daha çok kendi varsayımlarına dayalı , ama şuna dikkat et seri boyunca her zaman kullanılması gereken bir koz varsa illaki kullanıldı yani oda parmağını tetikten hiç çekmedi . Tayfa o kadar darda kaldığında bile Kullanılmamışsa , yine-yeni-yeniden suny değildir diyorum ben . Artı olarak zaten birinin savaş gemisi olduğunu biliyorduk , poseidon'u sonradan öğrendik ;)
 

Cedric

Sanji'nin Jinbe'i alacağını düşünmüyorum ve de aynı şekilde süper novaların hiç birini de alamaz. Jinbei eski shi ve Ace ile de eşit dövüşüyordu, Bege ise süper nova, Oda'nın bunları ayrı çizmesi bile farklı bir klasmana koyduğunu gösteriyor ve özenle çizdiği adamları Sanji'ye de yem edeceğini sanmıyorum. Şuan için karşılaştırma pek bir anlam ifade etmiyor, elde bir şey çünkü. Beklemek lazım. Tabi bunlar benim düşüncem. Belki de sarı çiyan Sanji, senpai İvankov dan ateşli öpücük atma tekniklerini tatmıştır ve öğrenmiştir kim bilir belki de başarabilir. Ah ah hayaller. :rolleyes:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık