Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
amiraller, zaten yonkolardan cok asagıda degildir. bunda cok kişi hemfikirdir. ama amirallerin en güclüsü gibi gözüken akainu bile, wb kayısı kopardıgında resmen etkisiz kaldı, hemde iki hamlede ;) yani aokijiyi düşün, o haldeki wbyi bile alasagı edemezdi bence. üstelik deprem donmuyor... kizaruda önce zephryi yensin :D o yüzden ben yonkoların her birini, amirallerden üstün görüyorum. öyle olmasa, yeni dünyada en azından bir iki yer tutarlardı. adamlar resmen karısmamıslar, akainu karargahı oraya tasıyana kadar. ahada isshoyu görüyoruz, ne yapıyor ? kaidou gelsin bakalım, doflamingo nasıl diz çöküp tövbe ediyor :D

wbnin stilinide daha önce söyledim. adamın savas tarzı o, ölümüne giriyor, karsıdan gelen hamleyi önemsemiyor çünkü kendisi bir, bilemedin iki kere koyunca opdeki en güclü 10 adamdan birini bile, etkisiz hale getirebiliyor. o teach dedigin adamada, ölüme 5 dakika kala, sadece bisentosuyla az daha ölüm getirecekti wb...

ben teachi sevmiyorum. ama gücünüde inkar etmiyorum. gördügüm seyleri söylüyorum sadece. luffy, teachi gecicek ve kk olacak. ama wbyi gecemiyecegi için, bence wb öldü. adam resmen wb ve ace ölsün diye koca arc çizmiş ve detaylara kendi agzıylan fazla egilememiş bile...

sonra 3 tip haki olayı... teachte 3 tipte olsa, üstüne 2 meyvede olsa. bir; gura gura no mi anladıgım kadarıyla, meyve gücüne dourikininde katılımıyla etkili olan bir meyve. o yüzden her saldırısnda kaslarına odaklanılmıs wbnin. yani teach istesede, o meyveyi yag fıcısı bedeniyle wb kadar iyi kullanamaz. ikincisi; yami yami no minin shanks gibi adamlar karsısında hiç bir esprisi yok. yani yonko olur, kk adayıda olur. ama tam gücündeki bir wb olamaz diyorum ben. benim kanaatim bu yönde. çünkü wbdeki güc, dayanıklılık,ruh ,irade ve dirayet onda yok. adam geberip gidecek, kac tonluk gemiyi tek elle durduruyor. diyorum ya wb kibirine kapılıp hata yaparak öldü belki, ama bu onun gücünün muazzamlıgını degiştirmez. yani denk olabilir, ama bence wbye eşit olamaz. ha muhtemelen yonkolar içinde, wbye eşite yakın güce cıkacak tek adamda teach olur. bunada birsey demem. ama direk eşiti gibi su an için, bak üstüne basarak söylüyorum su an için görmüyorum...

sadece dayanıklılıgıda yabana atma. baskası olsa ölmüştü, doflamingo hala ayakta ;) bu seviyedeki dövüslerde, wb gibi adamlar sahip olduklarıyla, teach gibileri harcarlar. bizde bu seride luffynin, teachi harcayısını izliyecegiz zaten :)

son olarak yonkoların durumu. teach güc arıyor, çünkü hedefine ilerliyor.sunları kısaca özetliyeyim ;

- yeni dünyaya gelse ve ünlü birini indirse daha kolay shicibukai olmazmıydı ? evet. o ne yaptı ? grand linede, 100 milyona yeni cıkmıs bir ezik aradı. çünkü o gücle amirallerin veya yonkolardan saglam bir adamın radarına girse onu öldürürlerdi. adam akıllı. aynı durumda şimdi.

- meyvesine hakim oldu. zayıf olan tayfasınıda güclendiriyor. sana ne diyorum. teach fırsatı bulursa harekete gecer. shanksle dövüsmemesi gerektigini biliyordu. acele bile dövüsmek istemedi. akainudan tayfaca kactılar. bu onun hem korkak, hem akıllı oldugunu gösterir. şimdi ne yapıyor meyve topluyor. ne yapıcak meyveleri ? manavmı acıcak yeni dünyada :D kendide yiyemiyecegine göre, tayfasına veriyordur. inan teachin gücü yetsin cöreklenir hemen bir yonkoya. adam diyor herseyi planladım;

1. önce 100 milyon ve üzeri eden bir adam bul.
2. shicibukai ol.
3. impel downdan hedefledigi tayfa üyelerini al.
4. wbnin düşüşünü bekle, olmadı git savas meyvesini al.
5. shanksın deyimiyle wbnin unvanını al.
6. yami yaminin gücüyle tayfanı güclendir. diger yonkoları as.
7. yonkoları indir.
8. kk olmayı basar ve tarihteki en çirkin korsanlar kralı ol :D

gördügün gibi acein önüne düşmesiyle gelen bal sayesinde, bazı seyler daha kolaylastı ama asagı yukarı planı bu. 7. basamak için, az biraz daha bekleyip er yada gec saldıracaktır. yedigi meyvenin önemi yok herkes ölümlüdür çünkü.

- son olarak kaidou. sence kaidou neden gücleniyor ? oda kk olmak istemesin... peki asagı yukarı kaptanlar eşit gücte. o zaman farkı nasıl belirlersin ? tayfası güclü olan kazanır. o smile kasıyor. teach orjinal meyve kasıyor. shanksinkiler dua edip, hatim indiriyor. linlinikiler zaten seker de seker. :D luffy neden güclendiyse onlarda o yüzden gücleniyor. ben kaidonun yerinde olsam, teachin meyve avladıgını ögrendigim gibi smileı iki katına cıkarırım. çünkü dün wbye cöken, yarın kaidouya cöker. bakalım dedigin gibi bekleyip görelim.
İyi de o WB. Dünyanın en güçlü adamından genelleme yapıyorsun. Hadi diyelim ki MF hali en güçlü değil, bence öyle de varsayalım değil. Hep mi hastaydı bu adam? Uykusunda Ace'i tekleyen, Shanks gemiye geldiğinde göğü yaran hakiyi salabilen bu değil miydi? Yani mangaka net şekilde göstermiş: her yonko aynı değil. Ayırmış onu en güçlü ünvanı vererek. Yetmemiş, göze sokar şekilde Sengoku'ya en güçlü dedirtmiş. Ölüme 1-2 dakika kalmış haliyle Akainu'yu dibe gönderip, plazayı ikiye yardığında Sengoku'nun ağzı açık kalıyor: hala mı daha bu kadar güçlü! Ölüsü bile normal değil, ayakta ölüyor. Burada anlaşamazsak fikir ayrılığı normaldir, ben her yonko aynı değildir diyorum. Bazısı amiralden üstünken bazısı değildir diyorum. Kaido ve Mom'ın üstün olduğunu sanmıyorum. Kid ittifakının Mom'ı devireceğini düşünüyorum mesela. Düğüm burada çözülür. Çünkü kimse inanmıyor indireceklerine. Zira Mom'ı da WB ayarı görüyorlar, tayfasını da WB tayfası. Ama öyle değil, yakında anlayacağız. Kafasını alacaklar Mom'ın.

Kas olayına katılmıyorum. Saf güç salt kaslı adamlarda çok değildir. Teach'in saf gücünü Ace'e attığı yumruklardan anlayabilirsin. Tek vuruşta kırıyordu boynunu. Ace'in her tarafı kas olsa ne yazar misal? Kimde daha fazla saf güç var diye anket açsam 1 Allah'ın kulu Ace'e atmaz.

Şu an için olmayabilir onda sıkıntı yok. Ben zirve gücüne odaklanıyorum. Yoksa Teach gelişimini tamamladı mı bilmiyoruz. 3 tip devasa haki diyorum ben misal ama 2y önce devasa hakisi var gibi gelmedi bana. Hatta haki kullanıyor muydu o bile net değil, çoğumuz olduğunu düşünsek bile. O açıdan onun hakisi de gelişecektir Luffy gibi. Zirve hali de seri içerisinde gördüğümüz arasında en güçlü olacaktır bence. WB'nin genç halini, Roger'ı falan görmedik sonuçta.

Teach bir yonkoya niye çöksün abi allasen. Ne kazandıracak ona? Shanks ile dövüşecektir bence sadece. O da eski bir mevzuları var adamların. MF'de de zamanı değil dendi, zamanı gelecek. Ama Kaido'ya Mom'a niye dalsın abi? Bir yonko indirmesi hiçbir şey katmaz ona. Novalar dalıyor çünkü yükselmek istiyorlar, yonkolar da buna engel. Ama Teach zaten yonko. Bunun üstü kk. KKlik de yonko indirerek olmuyor. OP'i bulacaksın. Güç niye lazım? Çünkü başka yonko herhangi bir sebepten ona dalabilir, novalar dalabilir, OP'i bulsa OP'i çalmak için dalabilirler. Daldıklarında da onları ezmesi lazım. Ee OP'i bulmak 2 günlük iş olmadığı için de boş boş durmak yerine güçlenmek makul hamle. Kaptanların eşit olması değil yani bence güçlenme sebepleri. Benim düşüncem kaptanlar arasında da fark var tayfalar arasında da.

Yarın bir gün Kaido'yu gördüğümüzde onda bir WB göreceğimiz sanmıyorum. Sağ kolunda bir Marco göreceğimizi sanmıyorum. Shiryu'yu ise Marco'dan bile fazla bekliyorum. Bunları gerçek hayattaki krallık gibi düşün, her krallık aynı güçte değil ya o hesap. Ama en düşüğü de bir amiraldir tabi o ayrı. Ben hepsi amiral üstü değildir diyorum sadece. Yoksa hepsinin WB gücünde olduğunu düşünsem ben de derim yonkolar amirali ezer diye.
 
Wb vs BB izledim de şimdi aklıma geldi acaba BB'ye k.haki vermeyebilir mi mangaka? Çünkü saldırıya çok açık hep ilk saldırıyı yiyor fark etmiyor. Ace olayında Luffy olayında Wb olayında hep ilk saldırıyı yiyen oluyor. Belki ona k.haki vermez hep debelendiririr yerlerde mangaka Luffy onu bu şekilde alabilir diye düşünüyorum yoksa adam çift meyveyle savunma saldırı yönünden çok güçlü bir karakter buna vurabilmek için k.hakisin zayıf olması lazım bence Luffy k.haki zayıflığından faydalanıp yenecek BB'yi.
Sanmıyorum. İD de hakin artmış gibi bir şey söylemişti Luffy'e. Ondan yola çıkarak o zaman bile K.Haki sahibi olduğunu düşünüyorum.
 
İlginç bir teori, göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

Kısaca diyorki CP9 zoan meyvelerden ötürü devletten kaçmak yerine kaidonun korumasına girecekler çünkü kaidou nun zoan meyvelere özel bir ilgisi var. Aynı şekilde drake te girmiştir onun korumasına ama drake muhtemelen kaidouya özel bir kin beslediği için lucci gibi ona ihanet etme ihtimali bulunanları toplayıp kaidouya savaş açacak. tabii bizim hasır şapkalarda tuz biber olacaklar. Hatta moria da salça olacaktır çünkü tayfası katledildi

tabii bu argümana karşılık söylemek istediğim şeyler var ama şimdi yazasım yok
 
@Count Alucard

Onu geçen gün bende paylaşmıştım da olacak ama çok iyi olmayacak diye guncelleyim k.hakisi vardir ama hızıyla enelde olduğu gibi ayak uydurumaz hızına gibi birşey de olabilir. K.hakisi üst düzey olmayacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
@Count Alucard

Onu geçen gün bende paylaşmıştım da olacak ama çok iyi olmayacak diye guncelleyim k.hakisi vardir ama hızıyla enelde olduğu gibi ayak uydurumaz hızına gibi birşey de olabilir. K.hakisi üst düzey olmayacaktır diye düşünüyorum.
O olabilir hantal biraz, hatta biraz değil bayağı hantal. Luffy ağzına ... bunun, hızıyla.

Buna bildirim gelmedi nedense. :/
 
O olabilir hantal biraz, hatta biraz değil bayağı hantal. Luffy ağzına ... bunun, hızıyla.

Buna bildirim gelmedi nedense. :/
Alıntılayamdim teletonda sonra adini duzenleyip ekledim ondan olabilir duzenleyince ekleme yapinca gitmiyor herhalde.

Bence de hız büyük faktör olacaktır o dövüşte kazanmasını hızı sağlayacaktır bizim oğlanın.
 
Alıntılayamdim teletonda sonra adini duzenleyip ekledim ondan olabilir duzenleyince ekleme yapinca gitmiyor herhalde.

Bence de hız büyük faktör olacaktır o dövüşte kazanmasını hızı sağlayacaktır bizim oğlanın.
Aynen, yoksa şu an rakip olamaz gibi. Tabi daha nasıl power uplar alacak bilmiyoruz, Teach'in durumunu bilmiyoruz ama olsun.
 
Amiraller, günlerce savaşıyorlar, Ace ve Jimbei bile 5 gün boyunca savaşıyor, bizim Luffy 10 dakika da tükeniyor. Bu nasıl bir paradokstur yav.
 
Luffy G4 açınca tek darbe almadan Dofu indiriyordu , yani bu gücün olumsuz etkisi olması lazımdı zaten.
Bunu Dofa yapabilecek kaç karakter var ki şu an seride.Ama g4 formu ile adam 20 dakikada Dofun mortunu çekiyordu.
Düştüğü durum normal.

2 yıl eğitim almış yarı pişmiş çaylağın bu denli bir teknik bulması bile şaşırtıcı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık