Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1125 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şenks eğer Garling in soyunda geliyorsa işte babası, bir şeyi çıkarsa anlıyoruz ki torpilliler sülalesi ellam. Ayrıca İmu nun yüzünü ne zaman çizeceksin Goda ? Adam öldürüyor, bilmem kaç yıllık haki darbesi yiyor, hala silüet delirtti ya…
 
Organizasyon şeması
( ">" işareti emir verir anlamında kullanılmıştır, yoksa güç alamında amiral > gorosei :) )
  • Imu > Gorosei
  • Gorosei > Tanrı Şövalyeleri
  • Gorosei > CP0 > CP1 ...
  • Gorosei > Filo Amirali > Amiraller > Koramiraller ...
  • Gorosei > Impeldown müdürü
  • Ülke Kralları ?, özerk yönetim.

Yeni Gorosei üyeleri de Tanrı Şövalyelerinden geliyor diyebiliriz.

ancak bu yönetim şemasında anlamadığım bir şey var; Krallar Reverie'de buluşup konuşuyorlar ve etkileyici kararlar alabiliyorlar ( savaş lordu sistemini kaldırmak gibi) ve bu toplantılar yapılırken Dünya hükümetini temsil eden biri olmuyor, yani kralları kendi hallerine bırakmışlar.

Dünya Hükümeti gelirini nereden sağlıyor seri onu da pek açıklamıyor, mantık olarak bu Krallıkların vergisinin bir kısmını alması lazım ancak seri içinde buna hiç değinilmiyor.

Aslında şu an Dünya Hükümeti kralları tamamen kendi haline bırakmış gibi gözüküyor, ellerinde ki askeri güç Denizciler ise yalnızca korsanlarla mücadele eden bir oluşum. Yani Dünya Hükümeti şu an kimseye baskı kurmadığı gibi, serbest ticaretin sağlanması için denizlerin güvenliğini de sağlıyor.

Olaylara bu pencereden bakıldığında Dünya Hükümeti aslında devletleri kendi haline bırakmış, yalnızca korsanlarla ve teröristlerle mücadele eden bir oluşum. Devrimcilerin ne için devrim yapmak istediği ve kendileri başa geldiğinde ne tarz siyasi ekonomik bir yönetim biçimi uygulayacakları belli değil.
Olay aslında Başkanlık Sistemi. Reverie denilen şey Meclis, Gorusei ise Hükümet. Meclis karar alıyor ama Hükümetin onaylaması gerekiyor, Seraphimler olmasa Gorusei Lordluğun kaldırılmasına izin vermez, veto ederdi kararı. Dünyayı Hükümet yönetiyor anlayacağın.

Dünya Hükümetinin Krallıklardan vergi topladığı bir sürü sahne var, okurken atladın sanırım. Misal Dof, WG'ye vergi götüren gemiyi rehin aldığı için Lord yapılıyor. Yine Kuma'nın Kral olduğu ülkede WG vergi artırıyor, Kuma'dan önceki kral az vergi vermek için yaşlıları ülkeden ayırıp yok etmeye çalışıyor, aynısının Goa krallığında da Çöplük mevzusunda yapıldığından bahsediliyor. Yani krallıklar vergi veriyorlar WG'ye.

Devrimciler Kutsal Ejderlerin yönetimini yani Hükümeti devirmek istiyorlar, Reverieyle yani meclisle işleri yok. Hükümeti devirip ne yapacaklar orası meçhul, cumhuriyet mi kurarlar başkanlık mı becerebilirlerse göreceğiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 4)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık