Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Marineford Savaşın'daki Akainu - Beyazbıyık Karşılaşması

akainu o yumruktan sonra aşşağı düşmese devam ederdi wbyi pek bilemiyorum ama işin sonunda akainu bir süre etksiz kaldığı için wb kazanmış
 
Bir Garp'ın BB korsanlarına karşı performansına bakın, bir de WB'nin MF performansına. WB'ye laf söyleyen haya edip susmalı
Arc uzun sürdü. WB'nin pek performansı yok. Bir dev tekledi sadece. Amiral'lere bir şey yapamadı. Sonda Ace'i öldürdüğü için Akainu'ya tüm gücüyle daldı onda da Aksini olmesine sebep oldu. WB istediği hiçbir şeyi alamadı. Tayfasının kaçmasını da sağlayamadı.
 
Adamı parti kurup boss keser gibi kestiler item niyetine meyve bile düştü hala 1v1 gibi konuşuluyor imparator.

Hastalık (serumlu yaşama+kalp teklemesi)
Yaşlılık
İhanet (Squardo attığı kesik)
Akainu
Karasakal
267 kılıç kesiği
152 kurşun yarası
46 tane top mermisi
 
Zaten bu da %100 ünü kullanamadı demek oluyor.


Öyle bir şey yapmadık zaten bir çok farklı işaretten sadece biri Punk Hazard. Argümanım tamamen Punk Hazard üstüne kurulu olsa bu dediğin doğru olurdu.


Ben de öyleyim. Ancak günün sonunda uyanışın en azından "fikir olarak" işaretlerini Croco Vs Luffy dövüşüne kadar takip edebilmekteyiz. Amiraller, Croco'nun yaptığı kadar bile "element ortamı" yaratmadılar Marineford da. Hatta Marineford toprakları üzerine adamların neredeyse hiç bir atağı düşmedi bile.


Spesifik olarak savunduğum bir şey yok. Amirallerin ve Filo Amirali seviye diğer ikilinin yüzde yüz ağırlık koymadıklarına dair sıraladığım işaretlerden biriydi sadece Garp ve Sengoku. Her örneği, işareti tek tek ele almışsın, büyük resmi pek kavramamışsın gibi geldi bana.


Katılıp, katılmayacağın bir şey söylemedim. Jozu dövüşü sonrası savaş hala devam ederken Aokiji göz bandajını çekip kendini savaştan çekti mi ? Çekti. Burada yoruma açık bir şey yok. Kaldı ki verdiğin örneklerin hiç biri Aokiji'nin yüzde yüzünü verdiğini göstermiyor. En büyük atağı Ice Age ve Ice Time gene körfez de oldu ve gene Marineford topraklarında gerçekleşmedi ve tamamen kitle kontrol amaçlı bir ataktı, gemileri o körfeze mahkum etti o kadar.



Biraz öyle oluyor, zira adamların ataklarının tahribatı Marineford'un kapladığı alandan daha büyük alanı kaplayabildiği için adamlar alan atağı yapmıyorlar ve bu Akainu ile Aokiji'nin en büyük gücü. Aokiji, Karasakal Korsanları ile tanıştığında onlara saldırırken her bir üyeye tek tek saldırmadı tek atakla alayını dondurdu. Yani Akainu ve Aokiji gibi adamlar için alan atağı zaten olmazsa olmaz bir şey.

Bir diğer örnek Akainu, Marijois'da Kuma'yı yakaladığında sadece Kuma'nın bedenine isabet edecek kadar atak çıkarttı. Marijois değil başka bir yerde olsa adam belki bulundukları alanı magmaya boğacaktı ve Kuma kaçamayacaktı. Nitekim alan atağı yapmıyor olmaları bu karakterler için büyük eksik.

One Piece 'de birisi eğer bedenini haki ile kaplamıyorsa zaten normal kılıç ile de göğsünü delebiliyorsun. Squalo'nun WB'ye yaptığının biraz daha genişletilmişini Akainu, WB'ye yaptı diye %100'üne ihtiyacı var mıydı ? Yooo. %100 ne için lazım alan atakları için, bunu da yapmışlar mı ? Yapmamışlar. Çok net aga.



Okunacak bir şey yok ki :D Alayı yanlış nitpickler sadece.



Ayağa kalkamama sebebi ataktan değil ki sadece, yer yarıldı adam içine düştü resmen. Ancak Akainu'nun kafasının kanaması hariç hiç bir ciddi hasar gözlemlemedik atağı yediği yerde. Dadan'da haki kullanmayan Garp'ın kafasına vurunca kanatabiliyor. WB, Gaban'ın yaptığının daha efektlisini yaptı diye mi tüm tatava ? Kaldı ki Akainu dikkati dağınık iken vurabildi WB, karşı karşıya dövüştükleri sekans da bir tane bile atağı isabet etmedi WB'nin. Ha öte yandan WB'nin kalbi tekleyene kadar da Akainu'nun hiç bir atağı WB'ye ulaşmamıştı. O yüzden dedim zaten net bir üstünlük çizilmedi diye.


Söz konusu Aokiji ve Akainu gibi ciddi dövüştüklerinde büyük bir adanın iklimini sonsuza kadar değiştirebilen iki azman ise evet öyle düşünsek iyi olur. Ki tek örnek Punk Hazard'da değil. Aokiji ile bizim tayfa ilk tanıştığında Aokiji bir kıyı şeridini tamamıyla dondurmuştu. onlarca kilometrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Yani bu adamların atakları Marineford'un denizde kapladığı alandan daha büyük alanları kaplıyor zaten o yüzden bu ataklar çıkmıyor ise bu %100 değil demektir.

Kaldı ki kılıç ustaları bu serideki yakın ve orta mesafe ağırlık dövüşçüler denilebilir. Mihawk'ın bile gücünü gösterdiği sahne MF'de donmuş tsunami ile oluşmuş koca buz tepesini boydan boya kesmesi olmuştu. Nitekim MF'de atakların kapladığı alana çokça vurgu yapıldı ve Amiraller, WB korsanları duvarı aşıp MF toprağına ayak bastıktan sonra hiç bir alan atağı göstermediler. Çok düz matematik yani aga.



Bence de güzel gösterdi hem de çok da zorlanmadan.


Valla son hatırladığımda kafası ve göğsü yırtılan bir WB ve donut'a dönmüş bir Ace vardı. Akainu, Shanks gelmese Luffy ve WB korsanlarının kalanını yok etme derdinde idi. Bunu yaparken de bir yerleri yırtılmadı.
Kanka cümle cümle yorumlamışsın, bazı yerlerde paragraflarım vardı ve seninle aynı fikirdeydim ama farklı fikideymişim gibi yazmışsın. O kadar parçalamışsın ki anlamadım neye cevap vereceğimi.

Kısa bir açıklama yapacağım; Akainu gayette yırtındı ve en çok savaşan askerdi. Gücünün yanı sıra zekasını da kullandı ve stratejik hamlelerde yaptı. Akainu ve Aokiji en büyük güçleri alan güçleri demek kişisel bir yorum, şahsen en büyük güçlerinin alan saldırıları olarak görmüyorum. (buda benim kişisel fikrim). Karasakal örneğini vermişsin ama orada topyekün bir savaş olmuyor. Doffy'nin olayı gibi buzul bir saldırı ve sonrası yok. Savaş olsa Aokiji yarısından çoğunu indirir ama yine de kaybeder diye düşünüyorum (buda benim şahsi düşüncem).

MF'da Akainu ve Aokiji veya WB'nin alana yönelik çok ama çok büyük saldırı yapmadan savaşlarının en temel sebebi alanda askerlerinin olmasıdır ama bu durum güçlerini maksimum da kullanmıyorlar anlamına gelmiyor. WB'nin üstün olma durumunu manga sayısını bulmak zor olduğu için video iletiyorum ama manga panelini tamamen hatırlıyorum (Sakal yerine kafanın yarısı gidiyor ama gün sonunda Akainu yerde yatıyor, kalkamıyor. Üstünlüğü bu panel yüzünden yüzünden kabul ediyordum)


Geriye kalanı okuyamadım, çok dağınık geldi. İş yerinde yazdığım için anlamamış olabilirim. 😂😂😂
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık