Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1099: Barış Sever

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 48 33.3%
  • Orta

    Kullanılan: 49 34.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 47 32.6%

  • Kullanılan toplam oy
    144
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hafızası kuvvetli bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
Kuma shanbody arcta ekibi dağıtırken frankyi vegapunk'ın eski laboratuvarına göndermişti sanırım. Oradaki bilgilerden sonra lazer atabilmişti, bu bölümde de keşke lazer atabilse diyor ve bugünün çokbilmişi olduğu söyleniyor. Zamanda mı sıkıntı var ki ben mi yanlış hatırlıyorum
 
Hafızası kuvvetli bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
Kuma shanbody arcta ekibi dağıtırken frankyi vegapunk'ın eski laboratuvarına göndermişti sanırım. Oradaki bilgilerden sonra lazer atabilmişti, bu bölümde de keşke lazer atabilse diyor ve bugünün çokbilmişi olduğu söyleniyor. Zamanda mı sıkıntı var ki ben mi yanlış hatırlıyorum
Zaman farkı.Mangada istediğini söyledi zaten.Yapamadığı hakkında bir durum yok.Kimbilir kaç yıl sürmüştür son haline gelmesi.
 
Luffy Allah'tan Dragon gamsızının yanında büyümemiş de dünya önemli bir lider kazanmış. Başına bir şey gelse Dragon oturur okamalarla alem yapardı. Nereden aklına geldi de Loguetown'da Luffy'i kurtardı hala anlam veremiyorum.
 
Şu kıssayı Dragon’a uyarladım. @II. Invictus @Kuroro @carpe d. em
Mao-tun (Mete Han), tahtına oturduğu zaman memleketin durumu iyi değildir. Ayrıca Tung-hular da savaş için devamlı bahaneler aramaktadırlar. Nitekim Mete’nin saltanatının ilk yıllarında Tung-hular, bir elçilik heyeti göndererek Mete’den atını isterler. Mete Han, devletin durumunu iyi görmediği için, istenilen atı verir. Böylece kaçınılmaz bir savaşın önüne geçmiş olur. Ancak Tung-hular, bu sefer ikinci bir elçilik heyeti gönderip Türk hakanının hatunlarından birini isterler. Savaş istemeyen Mete Han, hatunlarından birini de göndermek zorunda kalır.

Tung-hulara göre, Mete Han kendilerinden korkmaktadır. Bu düşünceye göre hareket eden Tung-hular, bu sefer yeniden bir elçilik heyeti gönderip arazi talebinde bulunurlar. Durum, Hun ihtiyarlar meclisinde görüşülürken, bir üye şöyle der:

“Sayın hakanımız, atınızı ve karınızı verdiniz, toprak da verecek misiniz?”

Mete Han bu sözler üzerine ayağa kalkıp şöyle der:

“At ve kadın benim şahsi malımdı, verdim. Ancak toprak benim şahsi malım değildir. O, milletin malıdır. Bu yüzdendir ki yarın Tung-hularla savaşa gireceğim.”

Kaynak: Necati Kotan, Tarih Fıkraları, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, 1992.
Devrimci Dragon, tahtına oturduğu zaman devrimcilerin durumu iyi değildir. Hükümet saltanatının ilk yıllarında bir elçilik heyeti göndererek Dragon’dan gemisini isterler. Dragon devrimcilerin durumunu iyi görmediği için, istenilen gemiyi verir. Böylece kaçınılmaz bir savaşın önüne geçmiş olur. Ancak Hükümet, bu sefer ikinci bir elçilik heyeti gönderip Dragon’un devrimci hatunlarından birini isterler. Savaş istemeyen Dragon, hatunlarından Ginny’i göndermek zorunda kalır.

Hükümete göre, Dragon kendilerinden korkmaktadır. Bu düşünceye göre hareket eden Hükümet, bu sefer yeniden bir elçilik heyeti gönderip arazi talebinde bulunurlar. Durum, Devrimci ihtiyarlar meclisinde görüşülürken, bir üye şöyle der:

“Sayın hakanımız, geminizi ve Ginny’i verdiniz, toprak da verecek misiniz?”

Dragon bu sözler üzerine ayağa kalkıp şöyle der:

“Verin.”
 
Ülkeleri seksi kişiliği ve liderliğiyle gazlayıp devrim ateşini yakıyor sanıyorduk meğerse ekibinde gaz meyvesi yemiş kadın varmış. O günlerden belliydi zaten
Bir adamın gözüktüğü her panel mi eksi yazar ya. Her gözüktüğünde meh diyip geçiyorum. Sabo hariç vov dedirtecek bir adam da yok. Kuma öyleydi o da incir ağacına işemiş herhalde. Böyle bir baht olamaz.
Bartonun devrim anlayışı> Dragonun bütün devrim icraatları
Cavendish - Barto ve Sai'ye ayıralacak 1 bölüm Dragon'un gözüktüğü bütün sahnelerden 10 kat daha keyif verir.
 
@Montana nin dediği gibi Dragon'un olaya bakışı "suç işlemiş demek ki, içeri atmışlar. Devrimci Ordu olarak hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.
Belki de devrimcilerin hapishaneye girmelerinin önemli bir sebebi vardır. İçeriden birisini veya birilerini kurtarmak olabilir. Bilerek ve isteyerek içeri girmiş olabilir. İva kaçabileceğini en başta dile getirmişti ama Dragon harekete geçmeden çıkmayı istemediğini sanki söylüyordu Luffy'e.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık