Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

YKS 2023

Sınava girecek misiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    63
  • Anket kapatılmış .
Valla, ben sabahtan beri yaptığım sonuçtan ötürü azar işitiyorum. Daha fazla çalışmalıydın, yattın falan deniliyor. Sonucumu birkaç sayfa beriye yazmıştım. Ebeveynlerin gözü doymuyor bu konuda maalesef. 2. olsan neden 1. değilsin diyecek durumdalar. Ama ilk 100 istediniz, ama 100k istediniz. Çocuk, kapasitesinin gereğini karşılamak zorunda değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir noktadan sonra destekleyici davranmak gerekir. Farklı perspektiflerden baktığımız için orta noktada buluşamayacağız, belki o yönden bakınca aynı şekilde davranırım bunu bilemiyorum. Daha fazla tartışmaya gerek yok mutabakat sağlayamayacağımız için, iyi forumlar.
Kardeşim bak, ilk 10 bina girdiğim gün babam bana ; abin ilk bine girdi sabanci koç çağırdı deyip itin g**üne soktu. Ne dedigini ne hissettiğini cok iyi anlıyorum.( Bu arada bu sene hakimlik savcılığa girmeyeceğimi istemediğimi söylediğimde, kazanamayacagin icin bahane uydurma demis adam ahahababah lan ahahhah)

Benim tek ölçütüm çalışmak. Çalışmasa da o kisi benim canim, kanim kardeşim veya evladim olduğu icin ayni hatayi yapmamasi icin ona yardimci olurum.

Ayrı bakış acilarina sahip olmayabiliriz ama fikirlerine sonuna kadar saygiliyim. Umarim tum baskilara ragmen cok başarılı bir hayatın olur.
 
Uzaktan eğitimin açık öğretimle farkı ne? Devam zorunluluğu, yüz yüze sınav, staj vs var mı uzaktan eğitimde?
 
Uzaktan eğitimin açık öğretimle farkı ne? Devam zorunluluğu, yüz yüze sınav, staj vs var mı uzaktan eğitimde?
bu hafta üniversiteden mezun olmuş birisi olarak yazıyorum, bilgilerim yanlış olabilir yine bir araştırırsın:
uzaktan eğitim online eğitimdir bilgisayar gibi cihazlar vasıtasıyla yapılır sınavlarıda okula bağlı olarak uzaktan veya okuldan yapılabilir, benim 2-3 dönemim uzaktan geçti dersleri daha verimli dinliyorsun ama ders dinleme isteğin olmuyor çünkü dinlememe ayrıcalığın var (bizim ünide dersler kaydediliyor sonra tekrarı izlenilebiliyordu) 1-2 dönem pandemiden 1 dönemde depremden dolayı uzaktan eğitim almak zorunda kaldım. AÖF okumadım bilmiyorum ama ondada kendin çalışıyorsun ders vermiyorlar diye biliyorum ayrıca devlet kazansan bile harç bedeli ödüyorsun sanırım (ben başvurmayı düşünmüştüm istanbul üniversitesine ve sanırım harç bedeli aylık 100tl'di ama emin değilim harç meselesi var mı yok mu sen bi araştır her şeyi detaylıca özellikle rehber öğretmenine sor ilgilenir)
dipnot: eklemeyi unutmuşum staj bölümüne göre değişir ve uzaktan eğitimde yapıp yapmamak tamamen bölüm öğretmenine veya rektör kararına bağlıdır diye biliyorum.
 
12. sınıfta gezip tozmayı aşırı abartmıştım eve girdiğim yoktu. İstanbulun belkide en iyi mat hocalarından biri mat hocamdı ve adamla arkadaş olduk. O da 27 yaşında falandı. Adamla özel ders ya da dershaneden çok barda takılırdık. İlk yıl hiç çalışmayınca, babam sınava 1 ay kala senle görüşücez çok şımardın sen demişti habsffab sınavda doğal olarak hiçbir şey yapamayınca evde korkunç bir kaos çıktı. Serseri besliyoruz falan filan yardırıyor babam. Ben de sinirleri geçsin diye sadece onları dinliyorum laflarına hiç alınmıyorum. Onlar bana bağırırken telefondan arkadaşımlarıma anlık bir mesaj atınca haytaya bak dinlemiyor birde utanmaz diyip telefonu elimden alıp fırlatmıştı babam. O an birden istemsiz gülünce daha da çıldırdı dayak yicekken eniştemler annem falan girdi araya.

Mezun senemde mecburen biraz daha ders çalışmak zorunda kaldım ama mat harici hiçbir derse çalışamıyorum yok yani olmuyor. Maks 15 dakka oturabiliyorum koltukta. Matematiğimde hep aşırı iyi olmuştur. O dediğim mat hocamla çalışınca nerdeyse fulledim iki sınavda da. Son 1 ay kala da 1 ayda ayt biyoloji fizik gibi video serilerini x2 hızda bitirdim. Yatma düzenimde çok bozuktu sınava 5 saat kala breaking bad izlerken organik kimya çalışıyordum hafbhbfsahafb Matematik olmasa benim üni kariyeri odtü tıp olurdu .dd

Bu konu hep kötü anılarımı hatırlatıyor bana. Sınava neredeyse hiç çalışmadığımdan aileme karşı bir vicdan azabı çektim 2 yıl boyunca. En mutlu anımda durduk yere ulan hiç çalışmıyorum diye üzülürdüm. O iki yıl hayatımın en eğlenceli yıllarından da olsa asla tekrar yaşamayı istemem. Bunun daha önemli farklı sebepleri de olsa sınav stresi de bu sebeplerden biriydi. Çalışsan da çalışmasan da psikolojik olarak baya yoruyor.
 
Yazılımcı arkideşler üni çok önemli mi bu gidişle celal bayar beni bekler
Yazılımcı değilim ama çevremde arkadaşlarım var, kendi gördüğüm kadarı ile yazılım konusu diğer mesleklerden biraz farklı, bazen diplomaya bile ihtiyaç olmuyor çünkü çok fazla dili var ve uygulama alanları farklı birbirinden, bir arkadaşım fizik bölüm terk yazılımcı, biri matematik bölümü bitirip yazılımcı oldu, biri makine mühendisliği bitirip oldu, biraz kendinle alakalı bir konu, üniversite illa ki önemlidir bir kolunda ama hangi kolu olur bilmiyorum, diplomadan daha çok neyi ne kadar yapabildiğin ile alakalı gibi görüyorum.
 
Bazen bu sınavın mantığını hiç anlamıyorum. Baştan beri elektrik elektronik istiyordum ama o sıralamaya o mu yazılır kalk diş yaz diye rehberlikçiler kabusum oldu. Sıralama barajımıza göre taktiksel tercihler yazacakmışız.. e istediğim yeri havada karada kazandıysam niye taktik yapayım ben? Sağlık bölümüne hiç ilgim yoktu zaten. Benim gibi karar verenlere salak muamelesi yapan hocalarımı kınıyorum.
 
Bazen bu sınavın mantığını hiç anlamıyorum. Baştan beri elektrik elektronik istiyordum ama o sıralamaya o mu yazılır kalk diş yaz diye rehberlikçiler kabusum oldu. Sıralama barajımıza göre taktiksel tercihler yazacakmışız.. e istediğim yeri havada karada kazandıysam niye taktik yapayım ben? Sağlık bölümüne hiç ilgim yoktu zaten. Benim gibi karar verenlere salak muamelesi yapan hocalarımı kınıyorum.
Vallahi sana bu tarz tavsiyeler veren herkesin aklı doların 1 lira olduğu zamanlardan kalma garantici kafa insanlar. Genelde bu kişilerin kayda değer hiçbir başarısı olmamasına rağmen her şeyi bilir gibi üstten tavırla her b*ku tavsiye ediyorlar. Ben de böyle bir aptalca tavsiye yüzünden lisede sağlık meslek okumak zorunda kaldım. Benden götürdüğü çok şey oldu. Corona zamanı herkes evde ders çalışma fırsatına sahipken ben sabahın 5inde kalkıp staja gidiyordum.
Sonuç olarak mezuna kaldım ve 0 temel ile(Temel dersler sadece göstermelik programa eklenmişti)ders çalışmak zorunda kaldım. Siz kendinize güvenin bu tavsiye verenler hep papağan gibi başkasından duyduklarını taklit eder.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık