Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Tower of God ''Spoiler'' Tartışma

Tatlı ekşi ekibinin güç sorunu aslında serinin başından beri varolagelen bir durum. Bence Siu bir noktada bu grubu ayırmayı kafasına koymuştu ancak sonrasında hayranların tepkilerinden çekinip vazgeçti. Hikayedeki bir başka mantık hatası da Baam'ın kuleye girdiğinde bir kuralsızın çok altında performans sergilemesiydi. Onca kuralsızın hikayesini duyduktan sonra kimse Baam'ın neden bu kadar yavaş geliştiğine anlam veremedi hatta kuleye tırmanırken kendisinin kuralsız olduğunu öğrenenler şaşırıyordu. Doğrudan Mazinoyla kıyaslayınca saçma buldu çoğu kişi. Siu buna mantıklı bir neden verseydi eğer anlayabilirdik. Ama biz cehennem trenine kadar Baam'ın içinde bu kadar büyük bir güç olduğunu bile bilmiyorduk. Tamam ana karakterdi fakat ahım şahım bir güç gösteriyor değildi. Buna tek istisna Mazinoyla yumruk çarpıştırıp hayatta kalmasaydı. Yoksa oraya kadar Baam'a yetenekli bir kurallı deyip geçebilirdik bu yüzden Koon ile Rak da hikayede belli bir noktaya kadar sırıtmadılar. Ancak cehennem treni ile yüksek seviyeciler hikayeye çok sık dahil olmaya başlayınca Siu Baam'ı pasif bir karakter olarak çizmektense ona güçlendirme vermeye başladı. Baam power up alırken yanında tırmanmaya devam eden kurallılar ise küçük güçlenmeler aldılar. Seride çok güçlü Adori gibi kurallılar da yok değildi fakat bizim tatli ekşiden kimse öyle ahım şahım bir güçle tanıtılmadı bize. Bir Zahard prensesi olan Androssi bile o kadar güçlü bir karakter olma yolunda gösterilmedi.

Baam bir noktada çok hızlı güçlendi bu doğru. Ancak aslında olması gereken seviyeye yavaş yavaş getirilmesi gerekirken son birkaç archda çok güçlenmesiydi seyircinin gözüne batan. Bunun da nedeni ilk iki sezonda çok yavaş güç kazanmasıdır. Gerek 10 aile gerekse Urek kuleyi tırmanırken herkesin ağzını açık bırakan şeyler yapmıştı hatırlarsanız. Ama Baam 3. sezona kadar sıradan bir avcı adayı olarak görülüyordu. Bir yerde Siu hikayenin böyle katlardaki testlerle çok yavaş ilerleyeceğini anlayıp cehennem treni diye bir olay çıkardı ki Baam'a gereken seviyeyi hızlıca verebilirsin. Zaman çarkı'nı okuyanlar bilir hikayede ana karakter Rand güçlenirken yanındaki diğer bütün yol arkadaşları da farklı güçlere kavuşurlar. Ve serinin sonunda da beraber mücadele edeceklerdir. Ancak Tog'da ne yazık ki Baam diğerlerinin çok önünde geçtiği gibi öteki karakterlere hiçbir güç verilmedi. Veri katında Koon buz mızrağını öğrendiğinde Rak taşları kontrol ettiğinde bu fark biraz kapanır diye ummuştum ama değişen bir şey olmadı yine.

Anlayacağınız seri mantık hataları ile ilerliyor. Şu an Siu ani bir ölümle Koon ve Rak'ı seriden çıkarsa bile daha mantıklı hale gelir. Ya da bunları ayırıp hikayenin farklı bir bölümünde işe yarar ama az güç gerektiren bir sorumluluk vermesi lazım. Onun için de hiç motive görünmüyor.

Bu bölümde yine Baam devasa kütleleri ışınladı. Artık pek de şaşıran olmuyor bu yaptıklarına. Yüksek seviyeciler bile yanında pasif kaldı adamın. Arch sonunda Traumerei'ye küçük de olsa yara falan verirse şaşırmam artık. Serinin gidişatı o yönde.
Baam'ın seri başında zayıf olması mantık hatası değil aksine en mantıklı olan seçimdi. Urek ve On aile liderleri kuleye girmeden önce hazırlıklı olan ve kulenin varlığını bilen kişilerdi. On aile liderleri direk yanlarında silahlarla falan girmişler, e urek desen phant'ı takip edip girmiş. Baam ise hayatı boyunca mağarada büyümüş doğru dürüst yumruk atmayı bile bilmeyen bırak yumruğu doğru düzgün gün ışığı bile görmemiş çocuğun tekiydi. Aralarında fark olması gayet normal ve mantıklıydı tam tersi olsaydı aşırı mantıksız olurdu.
 
Gustang niye ateş kullanıyor sahi? Tamam en iyi dalga tutuculardan biri de liderleri arasında. Yine de onun teknolojiyle olan bağı yüzünden ya '' Yok Edici Işın'' ya da '' Yok edilemez robotlar'' tarzı bir şeyler bekliyordum. Çağırdı kılıçlar, Zıpkın atıcı, ateş de Yeon havası verdi.
Tabi her Aile Lideri her alandan yetkin ama her birinin bir teması var ve Gustang'in başka bir aile lideri karşısında böyle dövüşeceğini düşünmemiştim
Aile liderlerini ciddi savaştırmayı düşünmediği için daha basic saldırılar tasarlamıştır yüksek ihtimal.
Gus'un nerdeyse tüm saldırıları sigarasının külü üzerinden ortaya çıktı.
 
Bu seri çok rahat eleştiriliyor, haklısınız ama okuduğunuz mangalarda bunun 10 katı tutarsızlık var, onlar tutarsız diye bunu haklı mı göreceğiz tabi ki hayır. Siu güzel bir evren kurguladı, açıklamaları axis yazısı bile bizi heyecanlandırmaya yetiyordu. Şimdi tüm hikayelerde ana sıkıntı şu, ana karakter ilerlerken onun arkadaşları ya da düşmanları da bir şekilde paralel ilerler. Bu shounen manganın genel sıkıntısıdır. Op de haki çarpışmalarına WB'nin gemisinde adamlar bayılırken bizim ekip girip çıkar, nami usop gibi 10 dorukilik kişiler yonkou adasında hayatta kalırlar. Siu biraz gereksiz gömülüyor ama mom'ın karşısında da normal insanların nefes alamaması lazım ama alıyorlar. Yıl olayına tog da takılmaya gerek yok, urek kuleye girdiğinde canavarmış 100. Katta eşit dövüşmüş yani adam güçlenerek ilerlememiş, ayrıca axis takip ederek girmiş. Urek direkt 120katın sınavını yapsalar 1 günde 120 lvl olurdu.
 
Ben de Urek'in güçsüzlüğünden dolayı 50 yılda tırmandığını düşünenlerden değilim. Gezerek tırmanmıştır. Eğlenerek felan. Ya da sınavlar arası zaman olduğu için felan oyle sürmüştür. Kat sınavları da sabit değil bence. Aynı yolu gitmiyorlar.
 
Ben de Urek'in güçsüzlüğünden dolayı 50 yılda tırmandığını düşünenlerden değilim. Gezerek tırmanmıştır. Eğlenerek felan. Ya da sınavlar arası zaman olduğu için felan oyle sürmüştür. Kat sınavları da sabit değil bence. Aynı yolu gitmiyorlar.
Büyük ihtimalle bir yere gelince takıldı, acele etmedi. Tanıştığı ortamda kaldı vb. Yoksa güç olarak zaten seviyecilerden iyi, ne sınavı olacak.
 
Seriyi eleştirmenin nedeni onu diğer manhwa ya da mangalarla kıyaslamam değil onu belirteyim. Yoksa One piece Naruto gibi mangaları ezecek bir evreni ve kurgusu var ki zaten bu bir shounen manga değil karanlık fantezi türünde bir manhwa hatta yer yer epik fanteziye kaçan tarafları da var. Bu yüzden fantastik eser olarak değerlendiriyorum ben tıpkı Berserk gibi.
 
Son düzenleme:
Türkçe olarak chapter 80den okuyacağım bir yer var mı? Mümkünse göz kanatmayan

Edit: buldum
 
Son düzenleme:
Urek kuleden çıkmaya çalışıyor. Muhtemelen her katı çıkış yolu var mı diye dolaşıp durmuştur.

Ayrıca Urek > Zahard.
Hadi ilk ateşi yakalım
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık